Nespresso Gran Lattissima EN650 De’Longhi review

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb jij de nieuwe Nespresso Gran Lattissima EN650 al langs zien komen? Dan ben je vast nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe pareltje van Nespresso. Dit is weer een koffiemachine om trots op te zijn. Maar wat doet de Nespresso Gran Lattissima EN650 dan precies en wat vinden gebruikers van dit apparaat? Wat mag je ervan verwachten voor je deze koffiemachine aan gaat schaffen? In deze uitgebreide review lees je meer over de Gran Lattissima van Nespresso. Nespresso vindt dat dit apparaat de nieuwe standaard moet worden. Jij ook? Dat weet je wellicht na het lezen van deze review.


Nespresso Gran Lattissima EN650

Bekijk de dagprijs

Meer over de Nespresso Gran Lattissima EN650


Dit apparaat wordt momenteel volop gepromoot door Nespresso. Niet zo gek, want het bedrijf heeft als droom dat dit apparaat voortaan de nieuwe standaard zal worden. De Gran Lattissima is geschikt voor koffieliefhebbers die voor hun gemak gaan, maar die ook echt van een speciaal kopje koffie houden. Het model komt na onder andere de Nespresso One en de Nespresso Touch. Nespresso lijkt zichzelf dus weer overtroffen te hebben met dit nieuwe apparaat. Een van de redenen daarvan is dat de Nespresso Gran Lattissima EN650 weer allerlei nieuwe functies heeft.


Wat doet de Nespresso Gran Lattissima?


De Nespresso Gran Lattisima wordt nu al geroemd om zijn geweldige prestaties. Een kopje espresso smaakt heerlijk, maar wordt ook nog eens snel gezet. Bovendien beschikt het apparaat over de functie van automatische uitschakeling na ca. 10 minuten, waardoor je eenvoudig energie kunt besparen. Wil je dat de koffiemachine langer aan blijft, dan kun je dit overigens ook zelf instellen. De koffiemachine is bijzonder efficiënt te noemen. Het apparaat warmt al in ongeveer 25 seconden op, dus je hoeft echt niet lang te wachten voor jouw kopje koffie klaar is. Natuurlijk hangt de uiteindelijke tijd een beetje af van wat voor koffie jij gaat kiezen. Een espresso is nu eenmaal sneller gezet dan een macchiato.Gerelateerd: Nespresso Lattissima plus Koffiemachines


Een mooi design op het aanrecht


Hoewel de prestaties van een nespresso koffiemachine belangrijk zijn, wil het oog uiteraard ook wel wat. Met deze Nespresso kies je ook voor een mooi design op je aanrecht. Het apparaat is ca. 27 cm hoog, ca. 20 cm lang en ca. 37 cm breed. Dat zijn relatief bescheiden afmetingen, waardoor er op elk aanrecht wel een plaatsje voor deze mooie machine te vinden is. Je kunt kiezen voor diverse uitvoeringen. Er is een machine in zwart, maar je kunt ook kiezen voor wit.


Deze koffie kun je zetten met de Nespresso Gran Lattissima EN650


Nespresso Gran Lattissima EN650 aanbieding

Bekijk de dagprijs

Een Nespresso-machine heeft natuurlijk talloze mogelijkheden. Met de Nespresso Gran Lattissima EN650 kun je onder andere de volgende koffiesoorten zetten:Hoe zet je een espresso of lungo?


Een espresso of lungo is zo gezet met deze Nespresso Gran Lattissima EN650. Je hoeft niet eens bij het apparaat te blijven wachten tot je kopje koffie klaar is. Natuurlijk is het wel zaak om deze op te halen wanneer die nog warm is. Tenslotte is koffie het lekkerst als die op de ideale temperatuur is. Een espresso bevat 40 ml en een lungo 110 ml. Bij één druk op de knop start de machine al met koffiezetten. Druk je nogmaals, dan kun je de machine weer stopzetten of nog een kopje koffie zetten. Houd de fabrieksinstellingen aan voor een optimale smaak.


Hoe zet je een koffievariant met melk?


Met de Nespresso Gran Lattissima EN650 kun je ook allerlei koffievarianten met melk zetten. Je kunt bijvoorbeeld een cappuccino maken, maar ook een flat white of latte macchiato. Magere of halfvolle melk wordt door Nespresso zelf aangeraden voor het zetten van deze koffie. De ideale temperatuur zou 4 graden zijn. Stel je koelkast dus op de juiste temperatuur in. De niveaus staan op het melkreservoir, zodat je je nooit kunt vergissen. Ook hier kun je gewoon weer op de knop drukken van de koffie die jij graag wilt. Na een paar seconden start het proces en hoef jij alleen nog maar te wachten tot je kopje koffie klaar is. Of dat nu een cappuccino of een latte macchiato is.


One touch technologie


De Nespresso werkt dus zo dat je eigenlijk maar één druk op de knop hoeft te doen voor jouw kopje koffie. Dat is handig, want daardoor kun je ook even weglopen van het koffiezetapparaat. Je hoeft niet te blijven wachten op je kopje, maar het is klaar terwijl jij bezig bent. Via de one touch technologie kun je voor 9 verschillende soorten koffie kiezen. Lekker uitgebreid en makkelijk dus.


De Nespresso Gran Lattissima EN650 schoonmaken


Voor een optimale smaak is het belangrijk dat een koffiemachine regelmatig schoongemaakt wordt. Dat geldt uiteraard ook voor de Nespresso Gran Lattissima EN650. Hoe vaak je de machine moet schoonmaken, hangt af van de frequentie van het gebruik. Gemiddeld genomen maak je een koffiemachine eens per maand schoon, maar iets vaker is alleen maar aan te bevelen. Het zal de smaak van de koffie beslist ten goede komen.

De Nespresso Gran Lattissima EN650 is gemakkelijk schoon te houden. Het capsulebakje is uitneembaar en die kun je dan ook gemakkelijk leeggooien en even omspoelen. Verder is het belangrijk om de machine regelmatig te ontkalken of schoon te spoelen. Dat doe je via de Lungo-knop. Lees de handleiding even door als het om ontkalken gaat. Een milieuvriendelijk alternatief voor het schoonmaken en ontkalken van een apparaat is natuurazijn. Ook citroensap is een prima middel. Kies hierbij voor een derde natuurazijn of citroensap en leng dit aan met water.

Sommige producenten bieden zelf ontkalkingstabletten aan. Andere aanbieders werken met een kalkfilter, waardoor het apparaat zelden tot nooit ontkalkt hoeft te worden. Lees op dit gebied dan ook even goed de gebruiksaanwijzing door. Het spoelen gaat in ieder geval razendsnel, want dit duurt net zo lang als dat je wacht op je kopje koffie. Gebruik je een middeltje voor het ontkalken, zorg er dan voor dat je het apparaat wel even naspoelt. Dit dient zo’n 3 keer te gebeuren en is bedoeld om de smaak van de azijn weg te krijgen. Tenslotte maak je het apparaat juist grondig schoon om een bijsmaakje aan je koffie te vermijden.

De buitenkant van de machine dient uiteraard ook regelmatig schoongemaakt te worden. Dit kun je met een zachte, vochtige doek doen. Een microvezeldoek werkt uitstekend voor het afnemen en schoonmaken van een koffiezetapparaat. Zo komen er geen krassen op en is de buitenkant toch mooi schoon. Besteed extra aandacht aan de knoppen van de Nespresso Gran Lattissima EN650. Dit geldt overigens voor elk koffiezetapparaat. De knoppen worden vaak aangeraakt en dienen daarom ook af en toe grondig schoongemaakt en ontsmet te worden.


Zijn de onderdelen van de Nespresso Gran Lattissima EN650 vaatwasserbestendig?


Ja. De onderdelen van de Nespresso Gran Lattissima EN650 kunnen gewoon in de vaatwasser. Je kunt ze dus onder de kraan afspoelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de losse onderdelen in de vaatwasser te doen om deze schoon te maken. Zo heb je er echt helemaal geen werk aan!


De specificaties van de Nespresso Gran Lattissima EN650


Ben je nieuwsgierig naar de technische gegevens van de Nespresso Gran Lattissima EN650? Dan hebben we hier een paar specificaties voor je op een rij gezet.


 • Instelbare kopgrootte
 • Knoppen voor diverse koffiesoorten
 • Energielabel A++
 • Waterreservoir van 1 liter
 • Melkreservoir van 0,5 liter
 • Opvangbak voor ca. 12 cups
 • Melding wanneer ontkalking nodig is
 • Geluid van ca 60 dB
 • Opwarmtijd water: 25 sec
 • Opwarmtijd melk: 15 sec
 • Verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit
 • Categorieën: Koffiecupmachines
 • Merk: De’Longhi
 • Koffiesysteem: Nespresso Original
 • Type koffievulling: Koffiecups
 • Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir


Aanbiedingen voor de Nespresso Gran Lattissima EN650


Ben je nieuwsgierig of er momenteel aanbiedingen lopen voor de Nespresso Gran Lattissima EN650? Meestal is er wel een aanbieding te vinden, omdat Nespresso op vele punten verkocht wordt. Ook bij bijvoorbeeld bol.com kun je de Nespresso Gran Lattissima EN650 vinden. Houd ook altijd de website van Nespresso zelf even in de gaten. Een registratie kan soms voordeliger koffiecups opleveren, waardoor je indirect toch ook korting krijgt op je Nespresso.


De voor- en nadelen van de Nespresso Gran Lattissima EN650


Wanneer je de aanschaf van deze Nespresso Gran Lattissima EN650 overweegt, dan ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de voor- en nadelen van dit apparaat. Hierboven heb je al een beetje kunnen lezen over wat de machine doet, maar wat zeggen gebruikers over de Nespresso Gran Lattissima EN650? Hieronder vind je een aantal voor- en nadelen die gebruikers van dit koffieapparaat noemen.


De voordelen van de Nespresso Gran Lattissima EN650


 • Een strak design dat helemaal van deze tijd is.
 • Automatische uitschakeling na X aantal minuten, dus energiezuinig.
 • Een melkreservoir van 0,5 l, een waterreservoir van 2 l.
 • Het melkreservoir kan gewoon los in de koelkast geplaatst worden, zodat je geen melk weg hoeft te gooien.
 • De melk gaat automatisch ook in de beker, waardoor je daar zelf niet mee hoeft te knoeien.
 • Het apparaat werkt zeer snel en efficiënt.
 • Geschikt voor diverse koffiesoorten.
 • Eenvoudig schoon te houden.


De nadelen van de Nespresso Gran Lattissima EN650


 • Zoals bij elke koffiemachine met een melkreservoir is dit een nestelplaats voor bacteriën. Het melkreservoir dient dus na elk gebruik omgespoeld te worden. Het voordeel is wel dat het melkreservoir eenvoudig uitgenomen kan worden en daardoor ook heel gemakkelijk schoon te maken is. Beslist een pluspunt ten opzichte van andere koffieapparaten.
 • Gebruikers geven aan dat de melk niet altijd zo heet wordt als gewenst, bovendien staan er op het melkreservoir geen hoeveelheden aangegeven.
 • De instellingen van het apparaat komen heel nauw, het is niet eenvoudig om dit zelf weer te doen als je de fabrieksinstellingen eenmaal aangepast hebt.


De Nespresso Gran Lattissima EN650 wordt een aanrader genoemd voor iedereen die van koffie houdt. De smaken zijn net wat verfijnder dan bijvoorbeeld bij de Magimix en dat maakt dit apparaat zo geliefd bij koffieliefhebbers.


Is de Nespresso Gran Lattissima EN650 nog beschikbaar?


Jazeker, dit apparaat kwam in augustus 2019 op de markt en wordt overal volop verkocht. Het is dus ook een vrij jong koffieapparaat, wat helemaal volgens de laatste trends ontwikkeld is.


Hoeveel kost de Nespresso Gran Lattissima EN650?


De kostprijs beweegt mee met de markt, maar je kunt rekenen op een prijs van rond de € 250 tot € 300. Dit vind je wellicht een investering voor een koffiezetapparaat, maar realiseer je ook dat een Nespresso-apparaat over het algemeen gewoon heel lang meegaat. Het is dus een investering voor meerdere jaren. Bovendien is de smaak zo goed, dat je extra van je koffie geniet.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen