Senseo ontkalker koffiezetapparaten

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het ontkalken van uw Senseo koffieapparaat is een procedure die verschillende voordelen heeft, waaronder de volgende:

Gerelateerd:Beste Koffiemachine ontkalkers kopen en review

 • U verlengt de levensduur van uw koffiezetapparaat.
 • U zorgt ervoor dat zowel de koffie als de door u gekozen dosering (volume van de koffie) altijd correct is.
 • De bereiding van de koffie is minder luidruchtig.
 • U garandeert alle intensiteit en het aroma van uw koffie.

Als u niet zeker weet hoe u uw Senseo-koffiezetapparaat moet ontkalken, volg dan deze handleiding stap voor stap en u zult alle twijfels wegnemen. De instructies zijn essentieel voor alle modellen Senseo-koffiemachines, van de moderne Twist tot de meest klassieke zoals het Viva Café of de Latte Cappuccino. Vanaf dit moment hebben ontkalkende Senseo-koffiemachines hier geen geheimen meer. Let op:

Wat heb ik nodig om mijn Senseo-koffiemachine te ontkalken?

Voordat u een Senseo-koffiezetapparaat ontkalkt, moet u ervoor zorgen dat u de volgende artikelen of producten bij de hand hebt:

 • Senseo Ontkalker of een vergelijkbaar ontkalkingsmiddel (bij voorkeur op basis van citroenzuur).
 • Een container die groot genoeg is om de resten van de ontkalking op te vangen.
 • De doseerhouder (u moet het koffiezetapparaat aanzetten alsof u een drankje gaat bereiden).
 • Eén dosis, bij voorkeur gebruikt.
 • Philips Senseo Koffie Ontkalker

Philips Senseo koffiemachineontkalkers overzicht

Philips Senseo CA6522/02 – Ontkalker en dubbele padhouder voor Senseo Orginal

philips senseo CA6522 koffiemachineontkalker

 • Duurzame resultaten: regelmatige ontkalking voorkomt dat kalkaanslag een negatieve invloed heeft op de temperatuur, de inhoud van de bekers en de smaak.
 • Speciaal ontwikkeld voor Senseo: Citroenzuur optimaliseert het ontkalkingsproces en is zacht voor de koffiemachine. De ontkalker is geschikt voor alle Senseo-koffiemachines.
 • Voor een ontkalkingsproces: ontkalk uw Senseo apparaat minimaal één keer per 3 maanden.
 • Vervangingskussenhouder voor Senseo originele koffiepadmachine voor 2 kopjes
 • Inhoud: 250 ml vloeibare ontkalker en 1 padhouder voor originele Senseo-koffiepadmachine voor 2 kopjes.

Bekijk de dagprijs

Philips Senseo CA6522/01 – Koffiemachineontkalker

Philips Senseo CA6522/01 - Koffiemachineontkalker

Vervang de padhouder elke zes maanden en ontkalk uw machine regelmatig om de kwaliteit van uw Senseo optimaal te houden. De Senseo ontkalker verwijdert kalk uit uw Senseo koffiezetapparaat zodat u volledig kunt genieten van de rijke smaak van Senseo koffie.

Het ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de Senseo. Je moet het apparaat ten minste elke drie maanden en maximaal zes keer per jaar ontkalken. Je Senseo kalkvrij houden zorgt ervoor dat: uw kop koffie volledig wordt gevuld; de koffie zo warm mogelijk is; uw Senseo tijdens het zetten van een kop koffie minder geluid maakt; uw Senseo niet kapot gaat; uw Senseo langer mee gaat.

Bekijk de dagprijs

Hoe vaak moet ik mijn Senseo-koffieapparaat ontkalken?

De frequentie van het ontkalken van een Senseo-koffiezetapparaat hangt vooral af van het gebruik dat we ervan maken. Onder normale gebruiksomstandigheden (stel dat we één koffie per dag met ons koffiezetapparaat bereiden) moeten we ons Senseo-koffiezetapparaat ongeveer één keer per drie maanden ontkalken.

Gerelateerd: beste philips koffiemachine kopen

Deze frequentie moet worden verhoogd of verlaagd als u uw koffiezetapparaat veel meer of veel minder gebruikt dan normaal. In ieder geval raden de fabrikanten aan het Senseo-apparaat niet meer dan zes keer per jaar te ontkalken.

Hoe ontkalkt u de Senseo stap voor stap?

Het proces om een Senseo-koffiezetapparaat te ontkalken duurt ongeveer een uur.

 1. Het eerste wat je moet doen is het waterreservoir vullen (een liter is genoeg) en de inhoud van onze Senseo ontkalker erin oplossen. Houd er rekening mee dat u nooit het MAX-niveau dat in uw statiegeld is aangegeven, mag overschrijden.
 2. Zet uw Senseo-koffiezetapparaat aan en wacht tot het controlelampje stopt met knipperen.
 3. Plaats de doseerhouder voor één kopje in het koffiezetapparaat en sluit het deksel. Wij raden u aan een gebruikte dosering te gebruiken voor dit proces.
 4. Plaats de houder onder de koffie-uitloop. Vergeet niet dat deze vrij uitgebreid moet zijn, min of meer anderhalve liter inhoud.
 5. Start de koffiemachine door op de knop met twee koppen te drukken.
 6. Wacht tot het proces is voltooid en herhaal het proces tot het waterreservoir volledig is geleegd met het mengsel ontkalkt.
 7. Vergeet niet de tank na afloop goed te legen, af te spoelen en zo vaak als nodig te reinigen. Het ontkalkende mengsel is giftig en er mogen geen resten in de tank achterblijven. Spoel indien nodig de hele machine twee keer door.
 8. Maak ten slotte de doseerhouder schoon en spoel deze goed na.

Ontkalkende koffiemachines Senseo – Video’s

Hier heb je een zeer illustratieve video over de ontkalking van de meest basale Senseo-koffiemachines, zoals het switch of het Original. De stappen die u moet volgen om een Senseo-koffiemachine te ontkalken zijn voor alle modellen vrijwel gelijk.