Senseo koffiemachine reinigen ” Hoe doe je dat?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Om elke dag heerlijke aromatische koffie te kunnen drinken, moet de koffiemachine schoon en goed onderhouden zijn. Anders zullen koffieresten in de machine snel gaan schimmelen en de smaak van uw koffie veranderen. Hieronder leest u hoe en waarmee u uw Senseo-koffiezetapparaat kunt reinigen.Senseo koffiemachine reinigen

Waarmee reinig je de koffiemachine ?

De meeste koffiedeskundigen raden aan een koffiezetapparaat tijdens de dagelijkse reiniging alleen met helder water te reinigen, om te voorkomen dat de koffiesmaak wordt veranderd door chemische reinigingsmiddelen.Snelle reiniging, groot effect

De gemakkelijkste, snelste en meest doeltreffende manier is om na gebruik gewoon een “lege” koffie te zetten. Hiervoor neemt u de gebruikte pad uit de houder, plaatst u een kopje onder de koffie-uitloop en drukt u op de knop voor een kopje koffie.


Ontstoppen

Ondanks dagelijkse reiniging kunnen de poriën in de padhouder verstopt raken. Als dit gebeurt, kunt u een tandenborstel gebruiken om de fijne gaatjes te bewerken en te proberen de verstopping los te maken. Spoel de padhouder altijd af met veel warm water.

Als de verstoppingen niet met de tandenborstel kunnen worden verwijderd, kunt u ook een speld gebruiken. Probeer echter eerst de zachtere methode om krassen op oppervlakken te voorkomen.


De eerste reiniging

Voordat u uw nieuwe Senseo koffiezetapparaat in gebruik neemt, moet u het grondig reinigen om chemische resten en stof en vuil van het transport te verwijderen. Doe hiervoor alle verwijderbare onderdelen van het koffiezetapparaat in de vaatwasser of was ze met de hand. Vul vervolgens het waterreservoir tot het maximum met water en laat het water eenmaal volledig doorlopen (toetsencombinatie: druk tegelijkertijd op de toets voor één kopje en op die voor twee kopjes). Giet het water weg. Uw nieuwe Senseo-koffiezetapparaat is nu klaar voor gebruik.


Senseo koffiezetapparaat met melkslang

Als uw Senseo koffiezetapparaat is uitgerust met een melkslang, is het belangrijk om hier bijzonder schoon te zijn. Melk bederft immers snel en dat geldt ook voor de melkresten in de melkbuis. Spoel de melkslang daarom na elk gebruik af met warm water. U kunt hier meer over te weten komen in dit artikel: De melkslang reinigen.


TIPS & TRICKS

Naast de dagelijkse reiniging is het noodzakelijk de koffiemachine om de 400 kopjes te ontkalken. Wij hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van hoe u dit kunt doen: Het ontkalken van de Senseo koffiemachine.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen