Timemore C2 Review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Heb je ooit gehoord van de uitdrukking “koop goedkoop, koop twee keer”? Dit kan heel waar zijn als het gaat om koffiemolens – en een gemakkelijke fout om te maken als je begint met koffiezetten, want er zijn zo veel opties beschikbaar.

Maar met de Chesnut C2 krijg je niet alleen een (relatief) budgetvriendelijke molen, maar ook een hoogwaardige optie die gebouwd is om lang mee te gaan. In deze Timemore C2 review leggen we uit wat hem zo geweldig maakt en op welke punten je compromissen moet sluiten.

Timemore is een relatief nieuw Chinees bedrijf. Ze werden in 2012 opgericht door een aantal liefhebbers die premium-feel koffiemolens en andere accessoires wilden maken voor een budgetprijs.

De Timemore Chestnut C2 handmatige koffiemolen voldoet zeker aan deze criteria:

Het ontwerp is zeer strak en modern en zou mooi passen in de meeste keukens in moderne stijl. Of hij is draagbaar genoeg om mee te nemen als je vaak op reis bent. En u kunt hoogwaardige maalresultaten verwachten dankzij de hoogwaardige, roestvrijstalen conische bramen.

We hebben het internet afgestruind naar alle recensies over de Timemore Chestnut C2 om ze te combineren met onze eigen recensies. Dit betekent dat we de meest uitgebreide koopgids hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen. Zo krijg je een eensluidende mening over hoe goed deze molen werkelijk is, zodat je kunt beslissen of hij geschikt is voor jou.

En als je nog steeds niet zeker weet of deze molen geschikt is voor jou, bekijk dan onze handige gids voor het winkelen voor molens aan het eind van dit artikel.


In een oogopslag: Timemore C2 Review


Timemore Chestnut C2 Koffiemolen review

Bekijk de dagprijs


Timemore Chestnut C2


De Chestnut C2 van Timemore is een zeer goede budgetoptie voor iedereen die een AeroPress-, pour over- of French press-koffiezetapparaat gebruikt.

Het is vrij licht – met een gewicht van ongeveer 1 pond. En hoewel het niet de kleinste handmatige koffiemolen is, is hij zeker draagbaar.

Dat gezegd hebbende, is hij niet zonder beperkingen:

Het wijzigen van maalinstellingen is een beetje giswerk. De espressomaling is niet constant genoeg om de espresso-kenner tevreden te stellen.

Als u op zoek bent naar een kwaliteitsmolen en geen espresso drinkt, zult u voor deze prijs geen betere vinden dan de C2.


Voordelen


 • Ongelooflijk snel
 • Maalmechanisme is zeer soepel
 • Lichtgewicht en draagbaar
 • Uitstekende consistentie bij grovere instellingen
 • Gemakkelijk vast te pakken tijdens het malen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding


Nadelen


 • Niet geschikt voor het fijnmalen van espresso
 • Klinkt een beetje goedkoop en lomp
 • Geen nummers op de instelknop


Bekijk de dagprijs


Belangrijkste kenmerken Review van de Chestnut C2 handmatige koffiemolen


1. 38mm roestvrijstalen bramen


Roestvrijstalen bramen van hoge kwaliteit zijn vrij standaard in handmatige grinders en zullen beter bestand zijn tegen de ruwe omstandigheden van het leven op de weg. Ze hebben echter wel de neiging om een hoger prijskaartje te hebben dan keramische burr grinders.


2. Aluminium behuizing met structuur


Als je van plan bent om met je molen op pad te gaan, is gewicht alles. De aluminium behuizing van de Timemore Chestnut C2 grinder is daarom een geweldige eigenschap, het houdt de grinder lichtgewicht en perfect voor onderweg.

De getextureerde buitenkant ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook prettig aan in je handen als je aan het malen bent.


3. Ongelooflijk snel malen


Welke stand je ook gebruikt, het mechanisme is zeer soepel zodat je met minimale inspanning sneller koffie kunt malen.

Als je bijvoorbeeld op de grove instelling van de French press staat, kun je 1 gram bonen per seconde malen. Dat is waanzinnig snel voor een handmatige koffiemolen.


Is de Timemore C2 gemakkelijk te gebruiken?


Timemore handmatige koffiemolens zijn ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. En de Timemore Chestnut C2 is daarop geen uitzondering:

De bonencontainer is groot genoeg om je bonen er vrij gemakkelijk in te doen. Er past 30 g koffiebonen in, wat genoeg is voor 3 kopjes koffie – niet slecht voor een draagbare molen.

Als extra bonus maalt de Timemore C2 ongelooflijk snel. Dus als je een grote koffiedrinkende familie hebt en je hebt heel wat gemalen koffie nodig, zal het niet de hele ochtend duren.

De maalinstellingen zijn eenvoudig aan te passen – onder de bramen bevindt zich een knop voor het instellen van de maalgraad. Het enige nadeel is dat er geen cijfers op de draaiknop staan. In plaats daarvan werkt de draaiknop met een ‘kliksysteem’ dat wordt onderverdeeld door een reeks puntjes.

Om de gewenste maalgraad te vinden, kun je de knop het beste helemaal met de klok mee draaien tot hij niet meer verder kan. Dit is de fijnste instelling en vanaf daar moet u het aantal klikken tellen naarmate de knop grover wordt. Als je net als wij snel afgeleid bent door cafeïne, wil je misschien je instellingen vinden en ze nooit meer veranderen.

Als richtlijn geeft Timemore de door hen voorgestelde maalgraad. Afhankelijk van je koffiezetapparaat, kan het zijn dat je een beetje moet spelen om de juiste maalgraad te vinden:


 • Espresso: 10-14 klikken
 • Pour Over: 18-24 klikken
 • French Press: 25-27 klikken


Hoewel het een beetje frustrerend is, is het gebrek aan cijfers een veel voorkomend probleem bij de meeste handmatige molens – ze zijn niet echt ontworpen om heen en weer te draaien. In plaats daarvan zijn ze beter geschikt om vast te houden aan de gewenste maalinstellingen voor één persoon en één koffiestijl.


Ontwerp en bouwkwaliteit


Het aluminium met structuur is modern, minimalistisch en voelt geweldig aan tijdens het malen.

Aan de binnenzijde zijn kunststof lagers aangebracht om de bramen te stabiliseren. Hoewel sommige koffie-experts echt een hekel hebben aan het gebruik van plastic in de buurt van hun koffie, bevatten zelfs de meest hoogwaardige koffiemolens vaak wel ergens plastic. Dit helpt om het gewicht te beperken en de draagbaarheid te vergroten.

Met een hoogte van 7,6 cm en een diameter van 5,6 cm is het niet bepaald een compacte molen. Hij weegt ook iets meer dan 1 pond, dus hij is ook niet de lichtste. Toch is hij nauwelijks omvangrijk en als je hem in je tas wilt stoppen voor een weekendje weg, zal hij niet al je ruimte opslokken.

Het dunne aluminium helpt om het gewicht laag te houden, maar biedt niet dezelfde bescherming als roestvrij staal. De Timemore Chestnut C2 is dus niet ideaal voor lange reizen, waarbij hij onderweg waarschijnlijk tegen een stootje zal moeten kunnen. In plaats daarvan zijn er veel andere, meer hoogwaardige koffiemolens die die taak aankunnen (zoals de 1Zpresso JX Pro).

Hij is verkrijgbaar in het wit, als u dat liever hebt. Maar wat ons betreft is de optie met de zwarte structuur het mooist.Timemore Chestnute C2 in Wit

Timemore C2 in zwart

Maalgraad van de Timemore Chestnut C2


De 38mm RVS bramen doen hun werk uitstekend op grof en medium instellingen. Dus, het is uitstekend voor het brouwen van geweldige French press koffie, drip, pour over, of AeroPress.

Hij begint echter te haperen bij de fijnere espressomaling. Als uw favoriete koffiezetapparaat een Moka pot of espressomachine is, kunt u dus beter een andere koffiemolen kiezen.

Alle handmatige koffiemolens hebben hun beperkingen. Dus zonder veel geld uit te geven zult u er geen vinden die goed werkt voor alle maalgroottes. Als u geen espresso brouwt, zal dit heel goed werken voor u.


De Timemore serie handmatige koffiemolens


Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit koffiemolen, dan heeft Timemore genoeg opties om uit te kiezen. Naast de Chesnut C2 maken ze ook de X, G1, Slim en Nano. Lees verder en we leggen de verschillen uit, zodat je de beste optie voor je handmatige koffiemolenwensen kunt vinden:


Timemore Chestnut X


De Chestnut X is hun topklasse molen, gelanceerd na een succesvolle Kickstarter-campagne. Het unieke ontwerp bevat gepatenteerde bramen en een inklapbare handgreep. Het ontwerp veroverde de wereld van het malen en werd bekroond met de Good Design Award 2020.

Wat de Chesnut X zo geweldig maakt, is de techniek van de unieke stiftfrezen die superfijne afstellingen mogelijk maken. Maar omdat het hun paradepaardje is, hangt er wel een stevig prijskaartje aan.


Timemore Chestnut G1


De Chestnut G1 is het originele model van Timemore en winnaar van de Reddot Design Award 2017.

Met een mooie behuizing van hout en aluminium lijkt de G1 erg op de top-of-the-line X. Maar dit model biedt niet dezelfde soort instellingen voor het fijnmalen van de maling. Hoewel het wel dezelfde uitstekende maalkwaliteit heeft die we van Timemore verwachten.


Timemore Chestnut Slim


Zoals de naam al doet vermoeden, is de Chesnut Slim een slanker model – een volle 1/4″ minder in diameter dan de anderen. Hij is echter ook 1″ hoger, dus in dat opzicht is er een afweging gemaakt.

Dat maakt het wel gemakkelijker te vervoeren, want hij past in andere spullen in uw tas. Ook de capaciteit is kleiner: 20 gram bonen in plaats van 30 gram bij de grotere modellen.


Timemore Chestnut Nano


Als u een reiziger bent, is de Chestnut Nano ontworpen met u in gedachten.

Hij heeft dezelfde diameter als de Slim, maar de Nano is een volle 2″ korter dan de andere modellen. Om zo klein te zijn, houdt het aanzienlijk minder dan de Slim of G1/C2. Dus, realistisch gezien, is hij alleen geschikt voor gebruik door één persoon.Timemore Chestnut X - Beste in zijn klasse handmatige koffiemolen van Timemore

Timemore G1 koffiemolen voor hele bonen koffie

Timemore Chestnut slim handmatige koffiemolen

Reiniging en onderhoud van de Timemore C2


De Chestnut C2 moet ongeveer een keer per week worden schoongemaakt om de koffiedrabresten te verwijderen en hem optimaal te laten presteren.

Hij is gemakkelijk uit elkaar te halen. En het schoonmaken van de koffiemolkamer en de bramen kan niet eenvoudiger – er wordt een zachte borstel meegeleverd waarmee je achtergebleven koffiedeeltjes kunt verwijderen. Dit helpt om ze los te maken en een luchtstroom (zachtjes van u of met een stofdoek) blaast ze er zo weer uit.

De eerdere versies van de molen hadden een klein probleem met statische elektriciteit. Maar sindsdien hebben ze een lange weg afgelegd en hebben ze het materiaal van de trechter veranderd waardoor dat probleem opgelost is. Dus uw Chestnut C2 zal niet verstopt raken.


Conclusie over onze Timemore C2 Review


De Timemore Chestnut C2 is een geweldige optie voor een handmatige koffiemolen.

Hij ziet er zeker premium uit met zijn aluminium behuizing met textuur. En de textuur voelt heerlijk aan in je hand – een belangrijke maar vaak over het hoofd geziene factor bij handmatige koffiemolens.

Neem dan ook nog eens de hoge maalsnelheid en de prestaties bij de grovere maalinstellingen. Al deze factoren samen zorgen absoluut voor een premium gevoel.

Het prijskaartje is ook veel budgetvriendelijker dan de premium kenmerken zouden doen vermoeden. Zeker als je de Timemore C2 op de thuismarkt in China kunt kopen.

Dus als je hebt gekeken naar budgetvriendelijke handmatige koffiemolens zoals de Hario of de Porlex Mini, raden we je aan om je budget een beetje te verruimen. De extra uitgave is het helemaal waard voor een molen die zo goed presteert en de tand des tijds doorstaat als je dagelijkse koffiemolen.

Het enige nadeel is dat hij niet de precisie heeft die nodig is voor een goede espressomolen.

Maar voor iedereen die een ander type koffiezetapparaat gebruikt, is het een geweldige budgetoptie die er goed uitziet en klein en licht genoeg is om in je reistas te passen.


Lees ook:Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen