1zpresso J Max Review: Kan handmatig malen beter dan dit?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het Taiwanese bedrijf 1Zpresso maakt uitstekende manuele molens. De J-Max is hun nieuwste product in de J-serie molens. Het is een upgrade van de JX grinders en gezien de kwaliteit van de andere 1Zpresso grinders, is deze waarschijnlijk superieur. Dus daarmee is de review voorbij.

Goed, ik denk dat we maar eens moeten kijken of hij wel goed is. Dus, wat zijn de nieuwe functies? Is het het extra geld waard? Lees onze volledige 1Zpresso J-Max review voor alle feiten over de nieuwste toevoeging aan de J-serie molens.

We hebben het internet afgestruind naar alle recensies over deze handmatige molen om ze te combineren met onze eigen recensies. Dit betekent dat we de meest uitgebreide koopgids hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen. Zo krijg je een consensus over hoe goed deze molen werkelijk is en weet je zeker of hij geschikt is voor jou.

In één oogopslag: 1Zpresso J-Max Review

1Zpresso JX-Pro Koffiemolen Licht Grijs

★★★★★
195,00  uitverkocht
as of 22 juli 2024 14:09

1Zpresso blijft uitzonderlijke molens maken die hun prijsniveau ruimschoots overtreffen.

De J-Max heeft een uitzonderlijke precisie en bereik, waardoor het de enige maler is die je ooit nodig zult hebben, ongeacht hoe je je koffie wilt zetten.

Het kost wat tijd om op de fijnste standen te malen, maar dat geldt voor alle handmatige koffiemolens en het is nog steeds geen “lange tijd”.

Hij doet het qua maalprecisie en consistentie veel beter dan elektrische molens die meer dan twee keer zo duur zijn en is een van de beste molens die verkrijgbaar is.

Hij is briljant, koop hem.

Voordelen

 • Geweldig ontwerp
 • Ongelooflijk maalbereik
 • 8.8 micron getrapte instelling
 • Snel malen
 • Ergonomische handgreep
 • Veel waar voor je geld
 • Stil
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

 • Traag bij zeer fijne instellingen
 • Stabiel oppervlak nodig om op te malen
 • Duur in vergelijking met andere handmatige koffiemolens

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken

1. 48mm Titanium gecoate roestvrij stalen conische stiftfrezen

48mm is een grote braam voor een handmaler. De conische braam werkt prachtig en is ongelooflijk stabiel. De titanium coating is nieuw voor de J max en voegt duurzaamheid toe, wat betekent dat uw molen nog langer mee zal gaan.

Dit zijn het soort bramen dat je in elektrische molens vindt voor het dubbele van de prijs.

2. 8.8 Micron Getrapte Afstelling

De J max is nog steeds een stapsgewijs instelbare molen, net als de andere uit de J serie, maar elke stap is slechts 8,8 micron verschil in maalgraad. Dit maakt hem bijna net zo goed als een traploze maler voor precisie.

3. Ongelooflijk maalbereik

Van Turkse koffie tot French Press. Er zijn meer dan 350 maalinstellingen, eenvoudig te wijzigen door de bovenkant van de molen te draaien, voor elke brouwmethode die momenteel in gebruik is. Het maakt niet uit hoe u wilt zetten, u vindt de perfecte instelling.

4. Snel slijpen

Het duurt ongeveer 30 seconden om je bonen te malen voor 1 koffie, of dat nu espresso, pour-over of French press is. Het malen gaat langzamer naarmate de maling fijner wordt, maar het gaat zeker niet langzaam.

5. Ergonomisch Ontwerp

De houten knop op het handvat en de gestructureerde huls op de molen maken het malen van uw bonen gemakkelijk en comfortabel.

Bekijk de dagprijs

Is de 1Zpresso J Max gemakkelijk te gebruiken?

Instellen

Het eerste wat u moet doen, is uw maalgraad kiezen. De J-Max, en de JX-Pro, zijn algemene molens. Dit betekent dat ze malen voor veel verschillende bereidingswijzen.

U stelt de maalgraad in door aan de bovenkant van de molen te draaien, die een witte pijl heeft en genummerd is om u te helpen. Het enige probleem is dat je met zo’n groot maalbereik meerdere volledige omwentelingen kunt maken, waardoor het wisselen tussen brouwmethodes iets ingewikkelder wordt.

De gebruiksaanwijzing bevat een handige afbeelding waarop te zien is hoeveel omwentelingen je moet maken om het bereik voor elke zetmethode te bereiken. Elke methode heeft een bereik van ongeveer 60 klikken. Ik kwam er snel achter hoeveel klikken ik voorbij het begin van het bereik voor elke zetmethode, espresso, pour over en French press, wilde hebben en dat was dat.

Een opmerking: de gebruiksaanwijzing staat via een QR-code op een klein stukje karton dat we zeker niet per ongeluk hebben weggegooid en moeten gaan zoeken.

Malen

De bonen gaan erin, ik had de mijne van tevoren afgewogen, het handvat wordt aan de bovenkant bevestigd en je kunt aan de slag. Ik vond het malen heel gemakkelijk met de 1Zpresso J-Max op het aanrecht, het kostte heel weinig moeite en het duurde ongeveer 30 seconden om mijn bonen te malen, dit was voor French press. Het zal langer duren als je maalt voor pour over of espresso.

Het fysiek in staat zijn om te malen met het handvat is een probleem dat alle handmatige koffiemolens hebben. Als het pijnlijk of onmogelijk voor u is om de hendel met redelijke kracht te draaien, dan moet u een elektrische molen voor uw bonen nemen.

Mijn vrouw heeft het ook geprobeerd, met aanzienlijk kleinere handen dan ik, en ook zij had geen problemen om de molen stabiel te houden tijdens het malen. Zelfs in het espressomalingbereik is er minimale kracht nodig en is het relatief eenvoudig om de molen stabiel te houden.

De droesbak aan de onderkant is magnetisch en springt er gemakkelijk af met het maalgoed erin, klaar voor gebruik. Heel eenvoudig. Dit is een nieuwe functie en bij andere premium grinders, evenals bij andere 1Zpresso grinders, wordt de onderkamer aan de grinder vastgeschroefd. De overstap naar magnetisch maakt niet veel verschil, maar het is best een leuke functie als je moe bent.

De enige complicatie is het instellen van de maalgraad, maar tenzij u voortdurend van de ene zetmethode naar de andere omschakelt, zal dit geen probleem zijn. En zelfs als je dat doet, zal het niet lang een probleem zijn.

1zpresso J max handmatige koffiemolen in reiskoffer

Man met 1zpresso J max koffiemolen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Het uiterlijk

Het ziet er fantastisch uit, we zijn grote fans van de overgang van zilver naar donkergrijs voor de behuizing en de huls. De genummerde draaiknop bovenin de molen voor het instellen van de maalgraad is een grote verbetering ten opzichte van de JX-Pro.

De andere nieuwigheid in het ontwerp van deze molen is dat de maalkamer met magneten aan de onderkant is bevestigd, in plaats van te worden vastgeschroefd. Dit maakt het zeker gemakkelijker om bij je maalgoed te komen, maar kan in het begin wat onstabiel aanvoelen. Na een keer of 10 gebruik maakte ik me geen zorgen meer dat hij los zou komen van de bodem en de voordelen van de toegankelijkheid wegen ruimschoots op tegen de twijfels die ik er aanvankelijk over had. Er is ook een siliconen voet met textuur om hem stabiel te houden terwijl hij op een oppervlak slijpt.

Er wordt ook een mooie draagtas meegeleverd met je J Max slijpmachine. We zouden niet zo brutaal zijn om de J Max een “travel grinder” te noemen, want hij is niet bepaald klein. Maar met de koffer is het wel een stuk gemakkelijker om hem in je tas te stoppen voor een weekje weg. Of als u veel onderweg bent, past hij zeker in uw tas en kan hij u behoeden voor tamelijk grimmige koffie terwijl u onderweg bent.

De bouw

De J Max is in principe precies even groot als de JX-Pro, 2,2″ in diameter en 7,1″ hoog. De 48 mm bramen bepalen de diameter en de ruimte erboven en eronder is nodig voor de maalcapaciteit van 40 gram. Hij is niet enorm groot of log, maar we zouden hem ook niet als “compact” omschrijven.

De bouwkwaliteit is van het niveau dat we gewend zijn van 1Zpresso. Hij is zo solide dat ik me meer zorgen zou maken om de vloer dan om de molen als ik hem zou laten vallen. De behuizing is gemaakt van een roestvrijstalen/aluminium legering, met een siliconen hoes voor de grip en een metalen en houten handvat.

De siliconen hoes en het houten handvat voelen ook prettig aan je handen als je aan het malen bent. Veel handmatige koffiemolens aan de goedkopere kant van het spectrum gebruiken veel plastic en voelen nogal “dun” aan. Hoewel dit geen probleem is, is het toch fijn om iets te gebruiken dat solide aanvoelt.

Je hoeft niet langer onder de molen te kijken om de kleine draaiknop te draaien om de instellingen aan te passen. Gemakkelijk te bewegen met hoorbare klikken voor elke stap als aanvulling op de cijfers aan de buitenkant. Het vinden van de juiste maalgraad is een relatief eenvoudig proces.

Dit is een molen die gebouwd is om lang mee te gaan en de toevoeging van de titanium coating op de bramen betekent dat je ongeveer tien jaar zonder problemen gebruik kunt maken van deze molen, mits goed onderhouden.

Er zijn maar weinig dingen die mis kunnen gaan bij een handmaler in vergelijking met een elektrische, een lange levensduur is een groot pluspunt als je $200 aan iets uitgeeft.

48mm titanium gecoate roestvrij stalen conische braam van 1zpresso J max koffiemolen

1zpresso j max handmatige koffiemolen onderdelen

Hoe goed is de consistentie van de maling van de 1Zpresso J-Max?

Net als bij de 1Zpresso JX-Pro is de consistentie van de maling van de J Max uitstekend. Met zo’n enorm bereik zou je verwachten dat er wat problemen zouden kunnen ontstaan bij de grofste stand of de fijnste stand of beide, maar de J Max is opmerkelijk consistent over de hele linie op alle maalniveaus.

Er was misschien wat variatie bij de grofste instelling, maar lang niet genoeg om de kwaliteit van de gezette koffie te beïnvloeden. Met 8,8 micron tussen de instellingen zou het nauwkeurigheidsniveau zelfs de meest perfectionistische espressoliefhebber tevreden moeten stellen. Dit precisieniveau is veel beter dan bij andere handmatige koffiemolens.

Het bereik is verbluffend, van de fijnste aanbevolen instelling (Turkse koffie) tot de grofste (French Press) is een ongelooflijke 350 klikken. Als je elke dag op elke stand een koffie zou zetten, zou je er bijna een jaar over doen om ze allemaal te doorlopen. Echt de enige molen die je ooit nodig zult hebben.

De molen creëert zeer weinig statische elektriciteit tijdens het gebruik, dus er blijven niet veel fijne deeltjes over om na afloop schoon te maken. Hoewel de borstel en de blazer daar heel goed in zijn.

Heb je de beste bonen nodig voor bij de beste molen?

Bekijk hier de beste espressobonen volgens experts

Ontdek de beste espressobonen

Is het gemakkelijk om de 1Zpresso J Max schoon te maken en te onderhouden?

De J-Max is, net als de JX-Pro en andere 1Zpresso molens, zeer eenvoudig te demonteren en weer in elkaar te zetten voor reiniging en onderhoud. Dit moet ongeveer een keer per week gebeuren om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke maalresultaat uit uw molen haalt. Het hele proces neemt echter slechts 15-20 minuten in beslag.

In de reiskoffer vind je een dubbelzijdige borstel en een kleine luchtblazer om alle stukjes koffie uit je molen te verwijderen. Dit is ook alles wat je nodig hebt, gebruik nooit water op je koffiemolen om hem schoon te maken. U kunt een zachte, droge doek gebruiken als dat nodig is, maar de borstels en de blazer zouden alles moeten zijn wat u nodig hebt om hem in goede staat te houden.

Na het schoonmaken moet u de molen misschien opnieuw kalibreren. 1Zpresso zegt dat dit niet nodig is, maar wij zijn daar niet van overtuigd. Dit is echt eenvoudig en, eerlijk gezegd, niet eens iets wat u echt hoeft te doen. Of de pijl nu naar 0 wijst of naar een ander getal wanneer de bramen elkaar raken, het verandert toch niets aan hoe u de klikken telt voor uw perfecte instelling. Maar het is gemakkelijk te doen en hier is een handig filmpje van hoe het moet, mocht u dat willen.

1Zpresso J-max vs JX-Pro

Er zijn nog een heleboel andere 1Zpresso grinders, maar laten we eens kijken naar de qua prijs en ontwerp dichtstbijzijnde metgezel, de JX-Pro grinder, om te zien welke upgrades er zijn doorgevoerd in de nieuwste toevoeging aan de J-serie.

Het grote verschil zit hem dus in de precisie en het bereik. De JX-Pro is geschikt voor vele brouwstijlen, maar is ontworpen om meer in het fijnere bereik van koffiemolens te werken. De J Max is ontworpen om alles te doen, van de uiterst fijne Turkse maling tot de grofste French Press. En dit alles met veel meer precisie. Dit is niet alleen uitzonderlijk voor de J serie, dit is beter dan vele andere premium molens. Dit geldt ook voor veel, zeer dure, elektrische molens op de markt.

De toevoeging van de titanium coating op de burrs zal de levensduur van je koffiemolen ten goede komen. Roestvrijstalen conische bramen gaan jaren mee, titanium coating voegt daar nog een paar jaar aan toe.

Als u een volledige review van de 1Zpresso JX-Pro wilt lezen, kunt u dat hier doen.

Wil je een manuele molen, maar ben je nog niet verkocht aan de J-Max?

Bekijk dan onze selectie van de beste handmatige koffiemolens

Beste handmatige koffiemolens

1Zpresso JX-Pro Koffiemolen Licht Grijs

★★★★★
195,00  uitverkocht
as of 22 juli 2024 14:09

Opties

Kleurzilver , zwart
Volume in liters0 l
Aantal snelheden40
Bodem met antislipNee
BPA-vrijNee
Automatisch uitschakelenNee
Aan-uit schakelaarNee
IndicatielampjeNee
Maal niveau aanpasbaarJa
Continu of puls actieNee
Koord opslagruimteNee
Instelbare snelheidJa
Gewicht953 g
Vermogen0 W
Snoerlengte0 m
Vaatwasser veiligNee
MPN (Manufacturer Part Number)04710462880138
Fabrieksgarantie termijnGeen fabrieksgarantie
InformatieschermNee
Koffie bonen reservoir35
MateriaalRVS
Met maatverdelingNee
ModelJX-Pro
Product breedte130 mm
Product gewicht780 g
Product hoogte180 mm
Product lengte57 mm
Taal handleidingEngels
Uitzonderingen fabrieksgarantieNiet van toepassing
Verpakking breedte168 mm
Verpakking hoogte78 mm
Verpakking lengte226 mm
Verpakkingsinhoud1 x 1Zpresso JX-Pro Manual Coffee Grinder, 1 x cleaning brush

Conclusie over onze 1Zpresso J-Max review

Hij is briljant, als u overweegt een handmaler aan te schaffen en hij ligt in uw prijsklasse, koop hem dan. Het einde.

Dus misschien is een beetje meer detail nodig. Hij kost €200 dollar of zo, maar hij presteert op het niveau van een elektrische molen van meer dan het dubbele van die prijs. Hij is stevig, mooi ontworpen, eenvoudig in gebruik, gemakkelijk schoon te maken, en gaat waarschijnlijk bijna tien jaar mee.

Als je de JX-Pro overweegt, is het absoluut, onbetwistbaar, de moeite waard om €40 extra te betalen voor de J-Max. Ik zou dat alleen al betalen voor hoe veel cooler hij eruit ziet. De superfijne afstelling en het maalbereik zouden voor mij gewoon spekkies zijn.

Ja, dit is de maler die we vanaf nu tot in de eeuwigheid voor onze eigen koffie zullen gebruiken (zal updaten als dit verandert)

Lees ook:

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen