Beem Koffiemachine kopen en review | De Gids in 2023

De Duitse firma Beem is een van die bedrijven die in Midden-Europa en in het internationale concert een grotere populariteit genieten. Het is een Duitse fabrikant wiens activiteit in onze sector vooral gericht is op espresso- en druppelkoffiemachines, met hun populaire en succesvolle ontbijtcentra (we zullen het er later over hebben, hoewel u ze ook kunt vinden in onze rubriek combi-koffiemachines).

Beem presenteert meestal koffiemachines uit het midden- of middensegment op de markt. De koffiemachines van Beem passen niet helemaal in het prototype van de economy of basic koffiemachines, verre van dat. Ze worden gekenmerkt door hun goede kwaliteit van fabricage en materialen en door hun over het algemeen in het oog springende ontwerpen en kleuren.

Hierna volgt een korte bespreking van het hele gamma Beem koffiezetapparaten, waarbij de belangrijkste voordelen van elk apparaat worden belicht en de producten duidelijk van elkaar worden onderscheiden, zodat u een duidelijke leidraad hebt bij uw aankoop.

Beem koffiezetapparaat kopen: Prijzen en modellen

Om te beginnen, zoals altijd, neem een kijkje op deze vergelijkende overzichtstabel van Beem koffiemachines:

Express Beem Koffiemachines

De Beem Espresso Perfect Crema is het vlaggenschip en het populairste model van alle Beem koffiemachines. Het is een middenklasse manuele espressomachine, 15 bar druk, 1,5 liter inhoud, stoomkoker, roestvrijstalen front, ruimte in het bovenste gedeelte om de kopjes of glazen voor te verwarmen. Het ontbreekt hem aan niets, en zijn populariteit is geen toeval.

Op een ander hoger niveau staat de Beem i-Joy Cafe & Latte, een meer geavanceerde espressomachine met een geïntegreerd melkreservoir met een inhoud van een halve liter. Dankzij deze functie kunnen we melkopschuimende dranken (cappuccino’s, lattes, enz.) rechtstreeks uit het koffiezetapparaat zelf bereiden, zonder dat we de melk zelf moeten opschuimen en apart aan de koffie moeten toevoegen.

Automatische melkbereiding betekent dat het koffiezetapparaat precies de juiste hoeveelheid melk opschuimt en serveert, afhankelijk van het soort drank dat we kiezen. We hoeven het niet zelf “op het oog” te doen.

Beem druppel koffiezetapparaten

Er zijn twee druppel (of filter) koffiezetapparaten van Beem die wij op onze website hebben geanalyseerd: De Nobili en de Beem Fresh Aroma Perfect.

De eerste (Beem Nobilis) is een middenklasse druppelkoffiezetapparaat, dat vooral opvalt door zijn kleurrijke, ongewone kleuren en zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een ruime capaciteit (1,5 liter), timer, digitale bediening, zeer compact ontwerp, een uitstekende keuze.

De Fresh Aroma Perfect beantwoordt aan andere behoeften. Het is een premium koffiezetapparaat (zeer hoog gamma), dat niet alleen een volledig geautomatiseerde bediening heeft, maar ook een geïntegreerde molen om altijd te kunnen genieten van het aroma van versgemalen koffie, een capaciteit van 1,7 liter, een thermische karaf om de koffie op de juiste temperatuur te houden, een echt wonder dat op zichzelf al tot de beste koffiezetapparaten op de markt behoort.

Beem Ontbijtcombi’s

De Beem combi’s of ontbijtcenters zijn zeer populair en zijn in de loop der jaren een referentie geweest in de sector. Het zijn zeer compacte toestellen, die in één stuk de service bieden van een druppel koffiezetapparaat, maar ook van een broodrooster en een waterkoker, wat neerkomt op een 3 in 1.

Er zijn twee modellen verkrijgbaar: De Beem Ecco 3 in 1 en de Beem Ecco Deluxe 4 in 1. Beide bieden dezelfde basiskenmerken, zoals de capaciteit (1,25 liter in het koffiezetapparaat, en 1,5 liter in de waterkoker), de functies van de brander (ontdooien, opwarmen zonder te branden, verschillende niveaus van brandintensiteit) of de uitneembare zwenkfilterhouder voor het koffiezetapparaat, dat overigens in beide modellen werkt met permanente filters (niet de herbruikbare papieren filters).

beem

De Deluxe 4 in 1 is echter een topproduct. Het is volledig gemaakt van roestvrij staal en heeft enkele extra functies, zoals de thermische karaf, het informatiedisplay of het digitale toetsenbord. Logischerwijs is hij ook duurder dan de Ecco 3 in 1.

Verwante merken:

  • clatronic
  • Gastroback
  • Ufesa