Koffie over je toetsenbord of laptop, wat nu?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het overkomt iedereen wel eens. Je bent hard aan het werk, het is druk, even snel een slokje koffie of thee tussendoor, opeens ligt de inhoud van je kopje over je toetsenbord heen. Blijf rustig, je toetsenboord is zeer waarschijnlijk nog te redden. Het hangt er vooral van af hoeveel je hebt gemorst, wat je hebt gemorst en hoe snel je reageert. Op deze pagina lees je alles over wat je kan doen als het je overkomen is.koffie over toetsenbord

Wat te doen?


Wanneer het je overkomt moet je zo snel als mogelijk is je toetsenbord op zijn kop houden of leggen. Haal de stekker uit de computer of haal de batterij van het toetsenbord eruit. Dit verkleint het risico op eventuele schade.

Wanneer het vocht uit het toetsenbord gelopen is moet je het toetsenbord laten drogen. Dat kan je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Met behulp van een droge doek kan je het toetsenbord droog mee deppen of gebruik een föhn om het toetsenbord droog te blazen. Wanneer je toetsenbord helemaal droog is kan je gaan kijken of hij het nog doet.


Suiker


Water en thee zijn vaak het minst erg om over je toetsenbord heen te laten vallen. Helemaal wanneer het in een kleine hoeveelheid is. Dranken met suiker, bijvoorbeeld koffie met suiker zijn vaak veel vervelender om het probleem dat ontstaan is op te lossen. De suiker in de koffie of thee kan namelijk achter blijven in het toetsen bord, waardoor je plakkerige toetsen krijgt.


Plakkerige toetsen


Als je plakkerige toetsen hebt kan je proberen met behulp van een wattenstaafje en alcohol de toetsen weer helemaal schoon te maken. Vaak is dit vergeefse moeite en is dit een verloren zaak. Je moet de toetsen niet zomaar van je toetsenbord afhalen, want het is vaak lastig deze toetsen weer terug te plaatsen. Daarnaast is de kans groot dat de toets nog meer beschadigd wordt. Een nieuw toetsenbord zou in dit geval de meest makkelijke en snelle oplossing zijn.


Wat te doen als het bij je laptop gebeurt?


koffie over laptop

Bij een laptop is het weer een heel ander verhaal. Dit doordat het toetsenbord zich vaak boven de allerbelangrijkste onderdelen zit. Als het je overkomt moet je de laptop meteen uitzetten en hou vervolgens de laptop op zijn kop zodat al het vocht er uit kan lopen.

Laat de laptop enige tijd op zijn kop liggen met iets als een handdoek er tussen laat de laptop een flinke tijd liggen zodat hij goed kan drogen. Bij een laptop wordt het gebruiken van een föhn om te helpen drogen afgeraden. De warmte van de föhn kan schade toebrengen aan het moederbord van de laptop.

Nadat je de laptop een aantal uren hebt laten liggen om te kunnen drogen zou je kunnen proberen of de laptop het nog doet. Als je het niet aan durft om zelf te kijken of hij het nog doet kan je altijd nog het besluit nemen om naar een computershop of expert te gaan om er verder naar te laten kijken.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen