Bialetti Tutto Crema melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: Tutto Crema
 • Merk: Bialetti
 • Werking: Handmatig
 • Inhoud: 1 literBialetti Tutto Crema melkopschuimer

Bekijk de dagprijs


Het is onvermijdelijk dat een referentiebedrijf in de hele koffiesector, zoals Bialetti, in zijn catalogus aanbiedingen heeft in alle soorten segmenten en apparaten die verband houden met de consumptie van koffie voor huishoudelijk gebruik. Niet alleen koffiemachines maar ook accessoires. De populaire melkkloppers zijn geen uitzondering, en we zullen precies naar hen verwijzen bij het analyseren van ons product vandaag: Bialetti Tutto Crema.

De Bialetti Tutto Crema melkopschuimer is een handmatige melkopschuimer, geen elektrische. Dit betekent dat het schuim wordt verkregen door de bovenste zuiger te schudden (die aan het uiteinde is voorzien van een gaasje dat helpt schuim te produceren) en dat het resultaat dezelfde temperatuur zal hebben als die we aan het begin serveren. Met andere woorden, we moeten de melk van tevoren verwarmen als we warm melkschuim willen verkrijgen.

Wij gaan er natuurlijk van uit dat degenen die informatie over dit accessoire zoeken, weten wat zij kopen, en dat degenen die op zoek zijn naar elektrische afschuimers of melkverwarmers (die veel duurder zijn) dat ook weten. In ieder geval is het onze plicht om u nauwkeurig te informeren.Bialetti Tutto Crema

Bekijk de dagprijsBialetti Tutto Crema melkopschuimer: Een referentie handleiding melkopschuimer

Nadat de presentaties zijn gemaakt en duidelijk is geworden dat we te maken hebben met een handmatige melkopschuimer, zullen we beginnen met het schetsen van de deugden van deze Bialetti Tutto Crema. Het is een zeer degelijk apparaat, met een mat zilveren afwerking (geen glans) en een enorme inhoud van bijna een liter. Let wel: u weet dat u geen liter melk in het reservoir kunt gieten, omdat het volume dan toeneemt en het reservoir overloopt wanneer het schuim produceert. U moet dus veel minder schenken. De literinhoud heeft uitsluitend betrekking op het eindresultaat van het opschuimproces.

Het gebruik ervan is, aangezien er geen enkele technologie aan te pas komt, zeer eenvoudig. Giet de melk (op de gewenste temperatuur) in de Bialetti Tutto Crema, plaats het deksel op de zuiger en wanneer u er zeker van bent dat de zuiger goed afsluit, begint u met de handgreep op- en neergaande bewegingen te maken. Verwijder het deksel om te controleren of het melkschuim de gewenste consistentie en textuur heeft, en herhaal het proces zo vaak als nodig.

De binnenkant is bekleed met teflon, wat het reinigen vergemakkelijkt en ook zorgt voor antikleefeigenschappen (erg handig als we de melk erg heet schenken). We kunnen hem zonder probleem in de vaatwasmachine wassen. Aan de buitenkant is de handgreep gemaakt van bakeliet, een kunststof die de warmte volledig isoleert en voorkomt dat we ons verbranden bij het hanteren van onze schuimspaan.

Bovendien kunt u de Bialetti Tutto Crema direct op uw keuken plaatsen (gas, keramisch of elektrisch) om de melk daar direct op te warmen en op te schuimen in hetzelfde reservoir. Op deze manier vermijdt u de vervelende rompslomp van het apart opwarmen van de melk, het verwisselen van de container (met het bijbehorende temperatuurverlies) en het later opschuimen.


Bialetti Tutto Crema: Belangrijkste kenmerken

 • Zilveren buitenkant met matte afwerking.
 • Inhoud reservoir: 940 milliliter. Ongeveer genoeg voor zes kopjes.
 • We kunnen de container direct verwarmen in onze gas-, glaskeramische of keramische kookplaat.
 • De binnenkant heeft een tefloncoating, die niet kleeft en gemakkelijk schoon te maken is.
 • Hij is vaatwasmachinebestendig.
 • Bakelieten handvat: altijd koud. Geen brandwonden meer.
 • De plunjer met dubbele metalen mazen zorgt voor een dicht en romig schuim.
 • Gemaakt in Italië.
 • Afmetingen: 15 x 11 x 23 cm.
 • Weegt, iets meer dan 450 gr.Bialetti melkopschuimer Tutto Crema

Bekijk de dagprijsVoordelen van de Bialetti Tutto Crema opschuimer

 • De enorme capaciteit, bijna een liter, is veel groter dan die van andere melkopschuimers of elektrische afschuimers. Dat is een logisch voordeel, want elektrische afschuimers zouden veel meer vermogen en tijd nodig hebben als ze zoveel melk moeten verwarmen als deze Bialetti Tutto Crema toelaat.
 • De zeef met dubbele mazen. Je krijgt een echt stevig schuim in slechts een paar seconden.
 • De anti-aanbaklaag aan de binnenkant. Je kunt zien dat Bialetti aan elk detail de maximale zorg besteedt.


Nadelen van de Bialetti Tutto Crema melkopschuimer

 • Het proces van het creëren van schuim is volledig handmatig, dus het kan langer duren dan verwacht om een bepaalde consistentie of textuur te verkrijgen. Het is een kwestie van de puntjes op de i zetten.
 • Wees voorzichtig bij de aankoop, want er zijn verschillende maten en de uiterlijke verschijning is voor allemaal identiek. Wij evalueren de liter, maar er zijn ook kleinere. Vergist u zich niet!
 • Zelfs als het deksel goed dicht is, kan er soms wat gespetter uit het centrale gat springen waar de mast doorheen dringt.
 • Dat geldt niet voor inductiekookplaten. Heb je er zo een thuis, dan zul je de melk apart moeten verwarmen in de magnetron.Tutto Crema

Bekijk de dagprijs


Bialetti Tutto Crema melkopschuimer: Video’s

Allereerst is hier een volledige demonstratie van de werking van deze Bialetti Tutto Crema: