Delonghi Dinamica ECAM 350.75.S: een goed uitgeruste koffiemachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


DeLonghi Dinamica is een nieuwe reeks koffiemachines met geïntegreerde molen. Volgens de fabrikant zullen de toestellen van deze serie voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende fijnproevers. Ik heb besloten om de Delonghi ECAM 350.75.S Dinamica te testen.


Delonghi Dinamica ECAM 350.75.S

Bekijk de dagprijs


De DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S is een nieuwe machine, maar in veel opzichten verwijst hij naar de Eletta ECAM 44.660.B – een model dat ik al heb kunnen testen en dat ik goed kende. De twee toestellen zijn ook met elkaar verbonden door een prijskaartje van ongeveer 600-650 euro.

Zal de nieuwe uitrusting een even succesvol model blijken te zijn? Het is tijd om uit te vinden en te zien of de DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S het verdient om in onze TOP 10 van de beste DeLonghi koffiemachines te staan.


Het ontwerp

Ons redactieteam heeft al verschillende DeLonghi apparaten mogen verwelkomen en elk van deze producten onderscheidt zich door een zeer praktisch en tijdloos design. De ECAM 350.75.S is daarop geen uitzondering.

De meeste onderdelen van de behuizing zijn gemaakt van duurzaam plastic. De plastic platen passen perfect in het frame en de roestvrijstalen inzetstukken. Het geheel is bedekt met matte vernis in grijs – een leuke afwisseling na Eletta zwart en PrimaDonna zilver, hoewel we bij Dinamica verschillende “kleurrijke” accenten zullen aantreffen: zij omvatten een bedieningspaneel aan de voorzijde (afgewerkt in metaal en zwart) of een chromen bakje voor condensatie.

De DeLonghi ECAM 350.75.S koffiemachine is relatief smal (minder dan 24 centimeter), maar ook diep (43 centimeter), wat de moeite waard is om te onthouden als je er een plaats voor in de keuken voor zoekt. Bovenal past het apparaat gemakkelijk in het decor van een moderne woonkamer – dit is niet alleen de verdienste van een universeel ontwerp, maar ook een praktische afwerking: in tegenstelling tot zijn verchroomde neven is het koffiezetapparaat geen magneet voor vingerafdrukken, en het is relatief gemakkelijk schoon te houden.


De onderdelen

De indeling van de afzonderlijke componenten is typisch DeLonghi. Rechts bevindt zich een waterreservoir (maximumniveau is 1,8 liter) dat naar voren kan worden verwijderd. Het heeft een comfortabele trechter vooraan en een houder voor een optioneel wateronthardingsfilter. Na het verwijderen van de tank hebben we toegang tot de kamer van het zetsysteem – deze kan gemakkelijk worden verwijderd, wat het reinigen van de koffiemachine veel sneller en gemakkelijker maakt.

De lekbak van de DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S is tevens de basis van het afvalbakje – het geheel steekt aan de voorkant uit. Aan de linkerkant bevindt zich een stoomaansluiting waarop u ofwel een speciaal mondstuk voor kokend water of een melkschuimreservoir kunt aansluiten. De sproeiers voor het brouwsysteem bevinden zich uiteraard aan de voorkant – hun mechanisme maakt het mogelijk de hoogte van de adapter te wijzigen in een bereik van 84 tot 135 mm, wat een standaardoplossing is in DeLonghi machines.

Het bovenste gedeelte wordt ingenomen door een bak voor de bonen (van daaruit gaan ze naar de koffiemolen die zich in het centrale gedeelte bevindt) en een speciale kamer voor de gemalen koffie. Het geheel (inclusief de instelknop voor de maling) was afgedekt door een plastic deksel. Daarnaast is in de behuizing in de lengterichting een chromen strip aangebracht, die kan worden gebruikt als een praktisch bakje voor kopjes.


Gebruiksgemak


Het bedieningspaneel is niet de sterkste kant van de DeLonghi ECAM 350.75.S. Ja, het is groot en biedt een breed scala aan instellingen om uit te kiezen, maar het lijdt onder twee kwaden: het is niet bijzonder intuïtief en het ziet er niet zo chique uit als de interfaces op de eerder genoemde DeLonghi modellen.

De DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S heeft een groot aantal knoppen, tot wel 14 stuks, en ze zijn allemaal aanraakgevoelig (de enige fysieke knop is die waarmee de espressomachine wordt aangezet) – ze zijn geplaatst onder een klein monochroom display en gemarkeerd met leesbare pictogrammen. Het geheel kan in vier groepen worden verdeeld. Op de eerste en tweede regel kunt u door het menu van de machine navigeren en snel de intensiteit van de koffiesmaak aanpassen. Twee andere in het midden zijn de meest gebruikte “recepten”, waar koffie kan worden bereid met één druk op de knop. De laatste regel is een snelkoppeling naar twee volgende menu’s – de individuele gebruikersinstellingen en een reeks kant-en-klare recepten.

Theoretisch is er geen probleem – de knoppen zijn goed beschreven en geven u snel toegang tot veel nuttige plaatsen in het menu. Maar de veelheid aan pictogrammen is zeker intimiderend voor de gebruiker – vooral in het begin van het avontuur met de koffiemachine. Het kwam vaak voor dat op die moeilijke maandagochtenden onze koffieminnende redacteuren lange minuten probeerden te ontcijferen wat er moest worden ingedrukt om een verfrissende drank te ‘persen’. Wat de intuïtieve bediening betreft, hadden de Eletta ECAM 44.660.B en de PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS naar mijn mening veel meer te bieden.

Gebruiksgemak is echter één ding, en een breed scala aan instellingen is een ander. En wat dat betreft heeft de DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S koffiemachine zijn collega’s niets te benijden. Zes kant-en-klare recepten, drie niveaus van opgeschuimde melk, vijf niveaus van koffiesmaak en een compleet paneel voor het noteren van uw eigen recepten (elk met aparte informatie over de hoeveelheid geserveerde melk en koffie) is meer dan genoeg om te voldoen aan de behoeften van de meeste diepe L-liefhebbers.


Gemak van onderhoud


Naast de uitgebreide receptuur hebben de specialisten van DeLonghi er vooral voor gezorgd dat de Dinamica ECAM 350.75.S gemakkelijk te onderhouden is.

Ten eerste, ontkalken gaat automatisch. Hoewel het in naam een automatische machine is, moet de gebruiker er wel op toezien, maar door gewoon de instructies op het display van de espressomachine te volgen, doorloopt u snel en efficiënt het hele proces.

Ten tweede vergemakkelijkt de automatische reiniging (hier volautomatisch) van zowel de koffie- als de melkopschuimsproeikoppen het leven van de gebruiker. De eerste handeling wordt normaliter uitgevoerd bij het in- en uitschakelen van het apparaat, de tweede door de bedieningsknop in het melktankje te plaatsen. De spuitmonden worden gespoeld met een straal heet water en stoom, wat de “levensduur” van de DeLonghi ECAM 350.75.S koffiemachine op lange termijn effectief verlengt.

Ten derde informeert het controlesysteem van de espressomachine over het lage waterpeil in het reservoir (het maximumpeil is 1,8 liter), waardoor de toevoer van bonen naar de molen (ongeveer 300 gram in de toevoer) wordt onderbroken, evenals over het vullen van de koffiedikbak (bevat 14 koffieresidu’s). Alleen het melkpeil in het opschuimreservoir is niet onder controle – dit moet u onthouden voordat u weer een Latte Macchiato brouwt.

Overigens is het ook vermeldenswaard dat het schoonmaken van de machine triviaal is en niet veel tijd in beslag neemt. De meeste onderdelen zijn demonteerbaar en kunnen er gewoon worden uitgehaald. De lekbak en het melktankje kunnen in de vaatwasmachine worden afgewassen, de overige onderdelen (inclusief het zetsysteem) worden gewoon onder stromend water afgespoeld. Tenslotte kan het binnenwerk van het koffiezetapparaat DeLonghi ECAM 350.75.S nog met perslucht worden “uitgeblazen” om zich te ontdoen van de kleine onzuiverheden die zich tijdens het gebruik ophopen, en is het schoonmaken achter de rug. Bovendien hebt u geen professionele kennis of vaardige handen nodig – elke gebruiker kan de reiniging gemakkelijk beheren.


Dinamica ECAM 350.75.S

Bekijk de dagprijs


Productspecificaties

 • Afmetingen (HxBxD): 34,8 x 23,6 x 42,9 mm
 • Druk: 15 bar(s)
 • Twee koffie’s tegelijk: Ja
 • Waterreservoir: 1,8 L
 • Type slijpmachine: staal
 • LCD-scherm: Ja
 • Filterpatroon: Ja
 • Melkkan: Ja
 • Aanpassing van recepten: Ja
 • Stortkoker voor gemalen koffie: Ja
 • Twee bonenbakken: Neen
 • Inhoud: 300 g
 • Categorieën: De Longhi volautomatische koffiemachinesEspressomachines Koffiemachines
 • Serie: De’Longhi Magnifica S
 • Merk: De’Longhi
 • Type koffie: Espresso, Gewone koffie, Cappuccino, Heet water, Latte macchiato
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir


Voordelen

 • Ontwerp en kwaliteit van afwerking.
 • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.
 • Comfortabele en snel reagerende aanraaktoetsen.
 • Snel te gebruiken.
 • Rustig.
 • Melkkan.


Nadelen

 • Receptaanpassing vanuit de machine-instellingen.
 • Geen kopjes warmhouder.
 • Geen dubbele bonencontainer.


Conclusie


De kracht van Delonghi’s koffiemachine ligt in de eenvoud van gebruik en onderhoud, de functionaliteiten van de machine en het onberispelijke design en afwerking. Snel en stil, de Dinamica FEB 3535 zal alle liefhebbers van diepe L die ‘s morgens haast hebben bekoren. Het enige nadeel is dat u, om de recepten aan te passen, de instellingen van de machine moet doorlopen en niet het speciale menu. Er zij op gewezen dat dit koffiezetapparaat ook verkrijgbaar is in een andere versie, zonder melkkaraf.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen