De Longhi Esam 5500

Facebook
Twitter
LinkedIn


Ten eerste moet je niet schrikken als je de prijs leest, die is 600 euro. Maar daarvoor krijg je wel echt een briljante koffiemachine namelijk de De Longhi Esam 5500. De koffie die hij zet is van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kan je zeker vergelijken met de koffie die je krijgt bij bekende koffieverkopers of in een duur restaurant. Wat deze machine je allemaal kan bieden? Waarschijnlijk meer dan je verwacht!



Delonghi Koffiezetapparaat ESAM 5500

Bekijk de dagprijs

De opties


Hier volgt een hele lijst want deze De Longhi Esam 5500 heeft nogal wat mogelijkheden. En met deze machine kan je alle koffiesoorten en smaken bereiden.


 • De machine heeft een automatische koffiebonenmachine. Met een druk op de knop maak je de lekkerste espresso, latte of cappuccino.
 • Een gespecialiseerd systeem om cappuccino te maken of latte. Ook nog makkelijk in onderhoud en om schoon te maken.
 • Je kan je eigen koffievoorkeuren instellen en zo je koffie personaliseren.
 • Hij werkt zowel met bonen als ook met gemalen koffie.
 • Deze koffiemachine is voorzien van automatische spoeling en ontkalkingsprogramma.


Wat kan de Delonghi Esam 5500?


Om opgeschuimde melk te maken kan je bij deze machine ook gebruik maken van halfvolle melk. Handig als je even wat minder calorieën wilt gebruiken of niets anders in huis hebt. Natuurlijk kan je als je dat wilt, ook met een gerust hart volle melk gebruiken als je niet af wil vallen.

Voor we verder gaan, bij iedere nieuwe koffiemachine zal je eerst een beetje moeten uitproberen voordat je koffie helemaal naar jouw smaak is. Dat is bij de DeLonghi Esam 5500 niet anders. Gelukkig zal dit bij deze machine wat sneller gaan dan bij andere apparaten. Dit model is namelijk voorzien van een knop waarmee je heel makkelijk de sterkte van de koffie en zelfs de afmeting van je kopje kan instellen.

Nog een groot voordeel van deze machine, veel troep maken doet deze niet. De afvalbak kan je er heel makkelijk uit halen. Doe de deur aan de voorkant open, haal de bak eruit en maak deze leeg en schoon.

Deze handige machine is voorzien van een automatisch spoelsysteem. Dit zorgt ervoor dat hij zichzelf spoelt iedere keer als jij hem aan of uit zet. Hierdoor wordt voorkomen dat de machine verstopt raakt.

Wat ook heel makkelijk schoon te maken is bij dit apparaat is de melkkan. Deze vul je met wat DeLonghi melkreiniger en voeg hier 900 ml water aan toe. Zet de kan op zijn plek, en met een druk op de knop maakt de machine zich schoon. Zo weer je zeker dat er geen melkresten achterblijven.

Daarna maak je de pijp los en spoel je deze heel goed schoon met warm water. Je hoeft er geen schuurspons op te zetten, enkel water is voldoende. Doe dit regelmatig, zou blijft de DeLonghi Esam 5500 zijn werk goed doen.

Dit is de perfecte koffiemachine voor mensen die graag lekkere koffie drinken maar niet graag uren bezig zijn met de schoonmaak van het apparaat. Hij is een aanwinst voor je keuken en heeft uitgebreide mogelijkheden. Wie zou deze machine nou niet willen hebben?


Wat zit er in de doos?


Deze knappe machine komt niet zomaar bij je thuis. Hij is echt helemaal compleet, als je hem koopt hoef je verder nergens zorgen meer over te maken.


 • DeLonghi Esam 5500
 • Heetwater extensie
 • Melkkan
 • Rvs druppelbak
 • Plastic schepje voor gemalen koffie
 • Afvalbak
 • Ontkalker
 • Uitgebreide gebruiksaanwijzing


Gerelateerd: Delonghi koffiemachine voor espresso kopen


Digitaal display


Aangezien de DeLonghi Esam 5500 is voorzien van een digitaal display, maakt dit koffie zetten nog makkelijker. Zonder enige vorm van inspanning kan je precies volgen wat er gebeurt. Ook laat de machine je via dit display weten wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld, wanneer de bak met afvalresten moet worden leeggemaakt en zelfs wanneer het tijd is om het ontkalkingsprogramma te starten. Dit duurt bij deze machine maar een half uurtje dus je bent snel klaar. En hij helpt je stap voor stap met het maken van je favoriete koffie!


Melkkan


Delonghi ESAM 5500 melkkan

Bekijk de dagprijs

Omdat je met deze machine ook cappuccino en dat soort koffie kan maken, wordt er een melkkan meegeleverd. Deze kan je heel simpel aan de machine koppelen. Het enige wat je moet doen is de samenstelling van het gewenste melkschuim instellen en op het besturingspaneel kiezen welk soort koffie je wilt hebben. De machine gaat deze dan voor je zetten.

De machine is voorzien van een slim melksysteem. Dit zorgt ervoor dat er nooit melk in de machine terecht kan komen. Het enige wat nodig is als de machine schoongemaakt moet worden is even op de schoonmaakknop te drukken. Hierdoor worden de pijpen schoongemaakt.

De kan is ook heel makkelijk weer van de machine los te koppelen. Zo kan je deze bijvoorbeeld terug in de koelkast zetten en zo blijft je melk langer houdbaar. Moet je de melk in de kan vervangen of wil je deze schoonmaken? Dit kan met speciale reiniger maar de kan en de pijpen kunnen ook gewoon in de vaatwasser.


Geïntegreerde koffiemolen


Omdat de smaak van je koffie voor een groot deel afhangt van de manier waarop je bonen gemalen zijn, is het prettig dat deze machine voorzien is van een bonenmolen die in de machine ziet en dit werk voor jou doet. Je kan deze maalstand zelf instellen en hierbij heb je de keus uit 7 verschillende maalstanden.

Hoe fijner je instelling, hoe sterker je koffie zal zijn. Bij een grove instelling heb je kans dat je koffie waterig is. Voor ieder kopje koffie gaat de machine een portie verse bonen malen. Hoe sterk jij je koffie wil stel je helemaal zelf in. Je past simpelweg het aantal gram koffie aan wat de machine gaat gebruiken. Dit kan tussen de 7 en 11 gram zijn.


Thermoblock


Dit is een soort van geavanceerde boiler. Deze warmt precies de hoeveelheid water op die nodig is om jouw kopje met koffie te vullen. Om een perfecte kop koffie te kunnen zetten is het van groot belang dat de watertemperatuur precies goed is. Hierdoor is de opwarmtijd een stuk korter en kan je de machine veel sneller gebruiken. Dit scheelt ook aanzienlijk in energieverbruik. Als je toch een andere temperatuur wilt voor je koffie pas je dat makkelijk aan in je instellingen.


Verwijderbare zetgroep


De zetgroep is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de DeLonghi Esam 5500. Hij doet al het werk voor je, jij hoeft alleen maar even op de knop te drukken. Doordat je de zetgroep makkelijk uit de machine kan halen, kan je deze snel schoonmaken. Spoel hem af onder een warme kraan en laat hem een nacht aan de lucht drogen.

Mocht er ooit iets kapotgaan aan de zetgroep, dan hoef je niet de hele machine op te sturen.


Hoeveel kopjes


Als je op zondag lekker samen geniet van een ontbijt, horen daar ook twee kopjes koffie bij. De koffiemachine heeft hiervoor de mogelijkheid en het enige wat je zelf nog moet doen is op de daarvoor bestemde knop te drukken. Dit is de knop met een enkel of dubbel kopje. Je kan deze functie gebruiken met zwarte koffie en de hoeveelheid wordt dan automatisch door de machine aangepast.


Uitschakelen


Je hoeft nooit meer in paniek te raken als je op je werk bent en je denkt dat je bent vergeten de koffiemachine uit te schakelen. Bij de DeLonghi Esam 5500 kan je zelf een bepaalde tijd instellen. Zodra de machine niet meer wordt gebruikt en deze ingestelde tijd is verstreken schakelt deze zichzelf automatisch uit.


Koffiedispenser


Een veel voorkomend probleem bij koffiemachines is dat ze spetteren als je er een klein formaat kopje onder zet. Of je wilt een koffie met veel melk en je koffieglas blijkt er niet onder te passen. Bij dit apparaat gaat je dat nooit overkomen. Hij is namelijk voorzien van een beweegbaar koffiespuitstuk. Zo komt de koffie altijd in je kopje terecht en niet ernaast.


Geheugenfunctie


Omdat je de mogelijkheid hebt om zelf je koffievoorkeuren in te stellen, kan de machine elke keer als jij om die koffie vraagt deze precies gelijk voor je maken. Hiervoor selecteer je de “Mijn koffie” optie of je drukt op de cappuccinoknop.


Gebruiksvriendelijk


Omdat de bakken voor zowel water als gemalen koffie aan de voorkant van de machine zitten, kan je deze er makkelijk uithalen als ze schoon moeten worden gemaakt. Ook het waterreservoir kan je er makkelijk uithalen om weer opnieuw te vullen. Je maakt het reservoir gewoon los en houdt het vervolgens onder de lopende kraan. Met een inhoud van 1,7 liter water kan je flink wat koffiezetten voordat deze weer moet worden bijgevuld.


Hoe werkt koffiezetten met de DeLonghi Esam 5500?


Nadat jij op de gewenste knop hebt gedrukt, begint de machine om bonen te vermalen. Deze worden eerst gemalen tot de gewenste grofheid. Vervolgens wordt de gemalen koffie naar de zetgroep gebracht en hier wordt met 15 bar water door de koffie geperst. Nu wordt de koffie in je kopje gegoten.

Zijn je koffiebonen op of wil je een keer een snelfiltermaling gebruiken? Pas dan via het besturingssysteem de instelling aan en doe de koffie in het daarvoor bestemde bakje.

Het merk DeLonghi staat bekend om zijn goede kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een machine van dit merk in huis heb je echt het beste van het beste. Ook deze machine is zo gemaakt dat jij eigenlijk bij iedereen past. Omdat hij er ook nog eens prachtig uitziet door zijn zwart met zilveren design misstaat deze machine in geen enkele keuken.



Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen