Delonghi Magnifica Evo koffiezetapparaat met molen: eenvoudig, snel en efficiënt

Facebook
Twitter
LinkedIn


Met de Magnifica Evo heeft Delonghi zijn instapmodel automatisch koffiezetapparaat vernieuwd. Deze nieuwe versie heeft een nieuw design, een aanraakgevoelig bedieningspaneel en is verrijkt met extra recepten.Delonghi Magnifica Evo FEB2942.TB

Bekijk de dagprijs


Presentatie

Delonghi’s catalogus van automatische koffiezetapparaten opent met de Magnifica reeks, die in 2021 een nieuw design zal krijgen als de Evo reeks. Met deze serie kunt u de geneugten van koffiebonen ontdekken zonder de bank te breken; dit was met name de oriëntatie van de Magnifica S en S Smart, die beide als zeer goed geprijsd werden gepositioneerd in onze vergelijking. De Magnifica S Evo, die voor € 549 wordt gelanceerd, heeft een nieuw design, een nieuw bedieningspaneel en nieuwe recepten.


Gebruiksgemak

Esthetisch gezien is de nieuwe Magnifica Evo reeks een succes. De materialen zijn nog steeds plastic, maar zien er beter uit. Het geborsteld aluminium effect accentueert de premium look. De afmetingen zijn vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de vorige generaties. De stoom- en doseersproeikoppen en het kopjesplateau hebben accenten van roestvrij staal.

De Magnifica Evo is nog steeds een vrij compact model en kan gemakkelijk op een werkblad in een smalle keuken worden geplaatst. Hij weegt echter 2 kg meer dan de Magnifica S (11 kg in totaal) en het zal moeilijk zijn om hem op een plank te zetten.

Wegens zijn prijspositionering heeft de Magnifica Evo niet het aanraakscherm aan de voorzijde dat de PrimaDonna Soul van dezelfde fabrikant trots toont. Hier is er slechts één bedieningspaneel met aanraakscherm dat rechtstreeks toegang geeft tot 4 koffierecepten (espresso; koffie; lang; doppio, een speciaal recept van de fabrikant: dubbele dosis espresso met een specifieke pre-infusie die meer aroma afgeeft). Er is ook een stoomfunctie om melk op te schuimen. Als er geen melkkaraf is, is de enige manier om melkachtige koffie te maken een beetje melk op de bodem van een kopje te gieten, een langer of korter kopje koffie te zetten, afhankelijk van uw smaak, en de cappuccinatore te activeren om het melkschuim te bereiden.

Voor elk van de recepten kan de gebruiker ervoor kiezen twee bereidingen aan elkaar te koppelen (door op de toets x2 op het bedieningspaneel te drukken) en in de instellingen de hoeveelheid water in het kopje te wijzigen. Dit tamelijk rudimentaire bedieningspaneel vereist noodzakelijkerwijs dat de gebruiker de gebruiksaanwijzing doorneemt om de instellingen te maken. Er is met name een combinatie van knoppen nodig om de gewenste lengte van het kopje of de temperatuur van de drank in te stellen. De Magnifica Evo biedt keuze uit 4 temperatuurniveaus.

Bij gebrek aan een display moet u vertrouwen op de controlelampjes die gaan branden wanneer het waterreservoir niet voldoende gevuld is of verkeerd geplaatst is, wanneer de koffieresidubak vol is, wanneer de machine ontkalkt moet worden of wanneer er geen bonen meer in de daarvoor bestemde bak zitten, enz.

Het bonenreservoir heeft altijd een inhoud van 250 g en de maling kan met een knop op 13 niveaus worden ingesteld. De dikte van de maling heeft een directe invloed op de smaak van de koffie: hoe fijner de maling, hoe sterker de smaak. Naast het bonenreservoir bevindt zich een klep voor gemalen koffie, wat erg praktisch is om uw koffie te variëren of van tijd tot tijd een decaf koffie te bereiden.

De inhoud van de watertank is gehandhaafd op 1,8 liter op deze Magnifica Evo. De tank bevindt zich aan de rechterkant van de machine en is gemakkelijk bereikbaar door hem iets naar u toe te trekken. Indien de gebruiker dit wenst, is het mogelijk een filterpatroon toe te voegen, een goed punt wanneer men weet dat kalk de smaak van de koffie kan veranderen.

De hoogte van de doseersproeikoppen kan worden aangepast aan de grootte van de kopjes. De spuitmonden kunnen in hoogte worden versteld zodat ze geschikt zijn voor verschillende kopjes en kunnen zelfs twee kopjes tegelijk zetten. De lekbak bevindt zich onderin het apparaat en moet regelmatig worden geleegd. Om dit te doen, trek het gewoon naar je toe. De afvalverzamelaar bevindt zich ook in de lekbak.


Gemakkelijk schoon te maken

Alle Delonghi koffiemachines volgen hetzelfde protocol: ze spoelen de spuitmonden automatisch wanneer ze in- en uitgeschakeld worden.

Alleen de reiniging van de sproeiers gebeurt automatisch. Voor de rest moet u de verschillende controlelampjes raadplegen om het onderhoud uit te voeren. Wanneer een van de LED’s oplicht, is het aan de gebruiker om het apparaat handmatig te onderhouden, nadat hij de juiste bediening heeft gecontroleerd door de gebruiksaanwijzing te raadplegen.

Zoals vaak het geval is, wordt in de gebruiksaanwijzing sterk afgeraden de verschillende onderdelen in de afwasmachine te doen om vervorming en voortijdige slijtage te voorkomen.

Delonghi geeft altijd toegang tot de extractiekamer, ongeacht de prijs van zijn automatische koffiezetapparaat. Het is toegankelijk door het waterreservoir te verwijderen, het luik te openen en tenslotte door op de knoppen aan weerszijden van de afzuigkap te drukken. Deze gemakkelijke toegang maakt het mogelijk het koffiezetapparaat grondig te reinigen en zo de schade te voorkomen die bij sommige Jura-machines is geconstateerd.


Snelheid

Deze nieuwe Magnifica Evo is net zo snel als het S model. Het duurt slechts 1 minuut 17 seconden om de eerste koffie van de ochtend te zetten. Dit omvat het inschakelen van de machine, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het inschenken van de koffie (klassieke espresso van 40 ml). De tweede ochtendkoffie is 43 seconden later klaar, wat ook erg snel is.


Geluid

Het ontbreken van een afdichting rond de bonencontainer vermindert het geluid van de molen. Bij het malen van het graan stoot de Magnifica Evo 65 dB(A) uit. Bij het afzuigen bedraagt het geluidsniveau 50 dB(A), wat nog heel acceptabel is.


Stroomverbruik

Onze verbruiksmetingen omvatten het inschakelen, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden en het zetten van 3 espresso’s en 3 lange koffie. De machine verbruikte 0,062 kWh, wat neerkomt op een redelijke maandelijkse kostprijs van 13 eurocent voor 6 kopjes koffie per dag.


Productspecificaties


 • Afmetingen (HxBxD): 36 x 24 x 44 cm
 • Druk: 15 bar(s)
 • Twee koffie’s tegelijk: Ja
 • Waterreservoir: 1,8 L
 • Type slijpmachine: staal
 • LCD-scherm: Ja
 • Filterpatroon: Geen
 • Melkkan: Nee
 • Aanpassing van recepten: Ja
 • Luik voor gemalen koffie: Ja
 • Twee bonencontainers: Neen
 • Inhoud: 250 g


Voordelen

 • Compacte en goed afgewerkte machine.
 • Gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te onderhouden (gemakkelijke toegang tot de afzuigkap).
 • Stil en snel.


Nadelen

 • Geen directe toegang tot aangepaste recepten.
 • Instellingen worden gemaakt via toetscombinaties.


Conclusie

Met de Magnifica Evo biedt Delonghi een klein, eenvoudig en efficiënt koffiezetapparaat met molen. Compact, snel en stil, hij heeft alle juiste punten en beschikt ook over de essentiële instellingen om een koffie op maat te zetten; op voorwaarde echter dat u het doet met een bedieningspaneel dat niet erg intuïtief is. De subtiliteiten die aan deze Evo werden toegevoegd, lijken ons echter iets te mager om het prijsverschil met de Magnifica S en S Smart te aanvaarden.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen