Espresso maken met een filter koffiezetapparaat

Facebook
Twitter
LinkedIn

Espresso maken met een filter koffiezetapparaat

Als u van espresso houdt maar geen espressomachine hebt, hoeft u niet te wanhopen! U kunt nog steeds genieten van een rijke espresso met een koffiezetapparaat dat u waarschijnlijk wel bezit: een eenvoudig druppelkoffiezetapparaat. Wij laten u zien hoe u dat doet en beantwoorden al uw vragen over espresso en druppelkoffie.

Hoe dicht komt het bij espresso?

Espresso maken met een filter koffiezetapparaat kan een uitdaging zijn. Om uw brouwsel espresso te kunnen noemen, moet het een geconcentreerde hoeveelheid krachtige koffie zijn. Om dit te bereiken, moet er een goede druk zijn om het water door de fijne gemalen koffie te persen. Druppel koffiezetapparaten werken normaal gesproken niet op deze manier. Ze hebben een hoger debiet maar een lagere waterdruk dan een echte espressomachine. U krijgt ook niet het crèmelaagje dat een espressomachine creëert. Daarom zal het resultaat geen authentieke espresso zijn – hoewel hij nog steeds heerlijk zal zijn.

Om de beste versie van espresso te maken, moet u uw zetmethode aanpassen. Het kan ook geen kwaad om een druppelkoffiezetapparaat met een “geconcentreerde” zetstand te gebruiken. Ninja heeft bijvoorbeeld een aantal modellen met deze handige functie.

Espresso in een druppelmachine – 3 eenvoudige stappen:

1. Giet het koffiedik erin en stamp het aan.

Doe een flinke eetlepel fijne tot medium fijne koffiedrab in het koffiefilter. Druk het koffiedik aan om de druk tijdens het koffiezetten te verhogen. Het is niet officieel zoals tampen, maar het zal het proces helpen.

2. Voeg water toe.

Giet ongeveer twee ons warm water in het waterreservoir.

3. Begin met brouwen!

Nu is het tijd om op “Brew” te drukken en te wachten. Als je de mogelijkheid hebt om “Concentrate Brew” te selecteren, doe dat dan. Veel plezier!

We hebben onlangs ook een stap-voor-stap handleiding geschreven voor het zetten van Café Bustelo met je druppelkoffiezetapparaat. De moeite waard om te bekijken voor wat inspiratie.

Aanpassingen om het te laten werken

Welke aanpassingen moet u doen om espresso van hoge kwaliteit te brouwen in een eenvoudig apparaat voor druppelkoffie? Hier zijn een paar tips om je brouwsel te verbeteren:

1. Pas de hoeveelheid water aan.

U wilt minder water gebruiken dan u normaal zou doen. De beste verhouding voor het zetten van espresso in een koffiezetapparaat is ongeveer twee ons gefilterd water per eetlepel gemalen koffie.

Niet helemaal goed? Je kunt experimenteren en de verhoudingen aanpassen tot je espresso perfect is. De uiteindelijke verhouding die je gebruikt is aan jou en je koffievoorkeuren.

2. De maling is belangrijk.

Je wilt hem niet te grof, want dan sijpelt het water te gemakkelijk door de maling heen, wat resulteert in een brouwsel dat niet rijk aan aroma’s is en soms zwak. Aan de andere kant, als de maling te fijn is, zal het langer duren voordat de koffie gezet is en zal de koffie bitter smaken. Dat wil niemand! Normaal gesproken is een fijne maling het beste voor espresso, maar als u koffie zet in een koffiezetapparaat, werkt een medium-fijne maling goed.

3. Let op de temperatuur van het water.

Het gefilterde water dat wordt gebruikt om espresso te zetten in een koffiezetapparaat, moet warm zijn wanneer het wordt gevuld om de juiste temperatuur te bereiken tijdens het zetten. Zoals we al zeiden, bereiken druppelkoffiezetapparaten niet altijd de juiste temperatuur die nodig is om espresso te zetten. Het gebruik van warm water helpt, omdat de machine het water tijdens het zetten meer opwarmt.

Volgens de National Coffee Association moet de temperatuur van het water tussen de 90-95 graden celsius liggen, zodat het de beste smaken krijgt wanneer het door de gemalen koffie gaat.

4. Gebruik gewaagde koffie of espressomelanges.

Op zoek naar de robuuste smaak van echte espresso? Probeer dan eens een gewaagde koffiemelange. Voorbeelden van melanges die goed zijn voor espresso zijn alle donkere brandingen, zoals Italiaans, Frans, of Espresso. Het staat u echter vrij om elke gewenste branding te gebruiken.

Misschien houdt u van lichte brandingen, waarmee u indrukwekkende espresso’s kunt maken. Of misschien heb je een medium branding geprobeerd en wil je er een geconcentreerde versie van proeven. Dit is de perfecte gelegenheid! Een andere suggestie is om Vietnamese koffie of Bustelo koffie te gebruiken. Dit zijn internationale gemalen koffiesoorten met een zeer sterke smaak.

Conclusie

Als je alleen een druppelkoffiezetapparaat hebt, maar toch van espresso houdt, is dit de methode om thuis te gebruiken om te krijgen waar je van houdt met de apparatuur die je bezit. Hoewel deze methode goed werkt, wil je misschien upgraden naar een espressomachine voor de volledige ervaring.

Het is misschien geen echte authentieke espresso, maar het is nog steeds een sterk brouwsel om de dag door te komen. Probeer deze methode om te zien of het werkt voor uw koffie levensstijl!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen