Hoe repareer je een Dolce Gusto koffiemachine?

Hoe repareer je een Dolce Gusto koffiemachine? Het is de vraag die veel gebruikers zich stellen als ze merken dat een storing de normale werking van hun koffiemachine heeft beïnvloed.

Het repareren van een Dolce Gusto Piccolo, bijvoorbeeld, of een reparatie van uw Dolce Gusto Circolo is een reëel probleem voor de consument, want meestal zijn er niet veel reparatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in deze modellen, omdat deze bedrijven gesloten zijn met hun diensten. Het is ook niet gemakkelijk om Dolce Gusto onderdelen te vinden in dit soort winkels. Als u de pomp van uw Dolce Gusto koffiemachine moet repareren of de condensor moet vervangen omdat de verlichting soms niet werkt, moet u professionele hulp inroepen.

Dolce gusto binnenin

Niet iedereen weet hoe je Dolce Gusto koffiemachines moet repareren, maar als je het zelf wilt proberen in plaats van naar het servicecentrum te gaan of een nieuwe Dolce Gusto koffiemachine te kopen, zijn hier een paar eenvoudige stappen om dit te doen.

BELANGRIJK: Als u geen professional bent, moet u deze technieken alleen onder uw verantwoordelijkheid uitproberen. Het repareren van koffiemachines is geen eenvoudige taak, de resultaten zijn niet gegarandeerd en u kunt de garantie van uw koffiemachine ongeldig maken als u deze zelf repareert. Wij raden u aan om alleen te proberen uw Dolce Gusto koffiemachine te repareren als u er zeker van bent dat u geen betere opties heeft.

Hoe kunt u een Dolce Gusto koffiemachine demonteren?

Nou, voordat u uw Dolce Gusto demonteert, heeft u al gezien dat u eerst alle verwijderbare onderdelen moet verwijderen (watertank, lekbak, en het compartiment waar de capsules worden geplaatst). Het is gebruikelijk bij alle Dolce Gusto koffiemachines.

Vervolgens moet u de plastic capsules verwijderen door ze met een geschikte schroevendraaier los te schroeven en ze vervolgens open te draaien om de lipjes te openen die ze aan de basis houden. Doe dit langzaam en voorzichtig, zodat u geen van de lipjes buigt of breekt, want als u dit doet, zullen de stukjes niet goed passen. U kunt de details zien in de volgende video. Het legt in detail het proces van zowel de montage als de demontage van het koffiezetapparaat uit.

Hoe u uw Dolce Gusto Koffiezetapparaat kunt repareren

Zodra uw Nescafé-machine gedemonteerd is, hebt u toegang tot de circuits en interne componenten om de bijbehorende reparatie uit te voeren. Veel meer kunnen we u hier niet vertellen, want de oplossing hangt af van het specifieke probleem met uw koffiemachine, maar in de volgende video ziet u heel duidelijk waar elk onderdeel zich bevindt en wat u ermee moet doen.

Een ander wijdverbreid incident voor alle gebruikers die hun Dolce Gusto koffiemachine willen repareren, zijn problemen met de kleur van de lampjes op de aan/uit-knop. Als uw Dolce Gusto-koffiemachine een rood, knipperend of oranje lampje heeft en u niet weet wat het betekent of wat u kunt doen om het te repareren, lees dan zeker onze volgende gids en verzameling van nuttige tips voor het onderhoud van uw Nescafé-koffiemachine:

En jij? Ben je al begonnen met het repareren van je Dolce Gusto koffiemachine?