Kalita Wave 185 en 155 recensie – Waarom we van deze koffiedruppelaar houden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Kalita Wave 185 en 155 recensie - Waarom we van deze koffiedruppelaar houden

Kalita Wave 185 en 155 recensie – Waarom we van deze koffiedruppelaar houden

Inhoud

show

Ben je dol op het overgietbrouwsel in je plaatselijke café, maar voel je je te geïntimideerd om het thuis te proberen? Je bent niet de enige, en daarom bestaat de Kalita Wave. Deze koffiedruppelaar biedt een gelukkig huwelijk tussen ambachtelijk brouwen van hoge kwaliteit en laagdrempeligheid.

Lees deze Kalita Wave-recensie verder om de geweldige brouwer nader te bekijken.

Samenvatting: De Kalita-golf

Zilveren beker

 • Giet over druppelaar met platte bodem en unieke geribbelde zijkanten
 • De bodem met drie gaten beperkt de waterstroom voor meer controle
 • Verkrijgbaar in twee maten, en staal, glas en keramiek

“De kwaliteit van het RVS is erg goed. De druppelaar is gebruiksvriendelijk en maakt consistent geweldige koffie zonder veel poespas.”

– Klant

ZIE OP AMAZON

De volledige Kalita Wave-recensie

Op het eerste gezicht lijkt de Kalita misschien een doorsnee druppelaar, maar er is meer aan de hand. De platte bodem met drie gaten beperkt de waterstroom, wat het algehele proces vereenvoudigt. Ook produceert hij een iets geconcentreerdere kop koffie dan andere druppelaars.

In vergelijking met andere overgiet-brouwers is de Wave een laagdrempelig apparaat dat een gedurfde maar smaakvolle kop gebrouwen koffie zet. Daarom is het een favoriet, jaar na jaar.

De Kalita-golf

 • Esthetische aantrekkingskracht

 • Makkelijk te gebruiken

 • Brouwcontrole vermogen

 • Draagbaarheid

 • Prijs

4.4

Kalita-golf

ZIE OP AMAZON

Esthetisch beroep – 4/5

Het Kalita Wave-koffiezetapparaat dankt zijn naam aan de horizontale richels die als golven langs de wanden naar beneden komen. Het is een brede kegel met een platte basis en drie kleine gaatjes aan de onderkant. De unieke vorm is speciaal ontworpen voor verbeterde stroomregeling, waardoor het betrouwbaar en voorspelbaar is (1). Een bodemplaat omcirkelt de kegel zodat deze over elk serveervat kan rusten, en een gebogen handvat buigt van boven naar beneden. Vergeleken met de Hario V60 oogt de Wave eerder klassiek dan modern (2).

In plaats van dat er water door een enkel gat druppelt, heeft het een vlakke bodem met drie extractiegaten. Dit elimineert het kanaliseren van water in het koffiebed, wat resulteert in een extreem knapperige kop.

Deze druppelaar is verkrijgbaar in drie verschillende materialen: een glazen, keramische of roestvrijstalen uitvoering. Er zijn ook twee maatopties, een enkele kop (de Kalita 155) en 2-3 kopjes (de Kalita Wave 185). Kalita biedt ook een unieke waterkoker die past bij het golvende ontwerp van de Wave. Of je nu met de volledige set gaat of niet, deze druppelaar is een opvallend statement voor je keuken.

De Kalita Wave 155 vs. 185: welke is voor jou?

De kenmerken zijn hetzelfde in de hele Kalita Wave-serie: de vlakke bodem, de drie kleine gaatjes, de vorm van de filterkegel die bijdraagt ​​aan de afname. Of je nu kiest voor de Kalita Wave 155 of 185 hangt af van hoeveel koffie je doorgaans in één keer zet (en bepaalt welke koffiefilters je koopt). Het enige verschil is de hoeveelheid koffie die elk model zet.

De Kalita 155 heeft ongeveer 17-18 g gemalen koffie en 300 ml (10 oz) water nodig, een populaire maat voor een koffiemok. Dit maakt de 155 een natuurlijke keuze met een grote reisbeker.

Persoon die Kalita wave 155 vasthoudt


Kalita wave 155 onderaanzicht

De Kalita Wave 185 zet met 29-30 g gemalen koffie en 500 ml (17 oz) water. Wat u ook kiest, u moet de eigen filters van Kalita in de juiste maat aanschaffen. Standaard papieren filters met platte bodem of mand hebben niet de juiste vorm.

Kalita 185 op tafel


Kalita 185 binnenaanzicht

Gebruiksgemak – 4/5

In vergelijking met andere koffiezetapparaten hebben overgiet-brouwers een eenvoudig ontwerp waarmee je elke stap kunt sleutelen en aanpassen. Het is geen zetmethode met een druk op de knop zoals een automatisch druppelkoffiezetapparaat; elke stap vereist uw praktische aandacht.

De Wave zou het beste passen in de handen van iemand die houdt van hands-on brouwen en wat meer ervaring heeft dan een beginner. Dat gezegd hebbende, zou zelfs een amateur, met een beetje oefening en geduld, snel op weg zijn naar heerlijke koffie met de Wave.

Wil je het zelf proberen? Steven van Home Grounds laat je in deze video zien hoe je kunt brouwen met de Kalita Wave:

(insluiten)https://www.youtube.com/watch?v=W74fTR6mBv4(/insluiten)

Als het om druppelkoffie gaat, is een gelijkmatige extractie van vitaal belang – gemakkelijk krijgen is een zegen. En de Kalita Wave is ontworpen om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De grote “golf” -ribbels houden uw grondbed weg van de muren van de golf, waardoor er lucht tussen kan passeren. Ze hebben een vergelijkbare functie als de groeven op de V60. De verbeterde luchtstroom versnelt de waterstroom langs de zijkanten, waardoor het debiet en de algehele afzuiging gelijkmatiger worden. Toch laten deze ruggen toe nog meer ruimte tussen het bed en de muren dan de groeven van de V60.

Hierdoor kan lucht ook als isolator dienen, zodat de wanden van de Wave de o zo essentiële warmte niet uit je verse slurry zuigen.

Een ding om op te letten met de unieke Kalita Wave-filters is dat ze, zonder de juiste opslag, gemakkelijk hun vorm kunnen verliezen. Bewaar ze staand of in de eigenlijke Wave cone, want simpelweg in de kast gooien is niet voldoende.

Een laatste opmerking over het gebruik van de Kalita Wave: waar andere overgietkoffiezetapparaten (vooral de Chemex) aanbevelen om de filters voor het zetten met heet water te spoelen, heeft de Wave dit niet nodig.

Brouwcontrolevermogen – 4,5/5

Pour over coffee is een delicaat brouwproces waarbij de kwaliteitscontrole weer in handen komt van de brouwer.

De vlakke basis van de Wave biedt een stabiele en voorspelbare manier om de waterstroom te beperken in vergelijking met andere handmatige druppelaars. De hoeveelheid tijd dat heet water in contact is met het koffiedik is een sleutelfactor bij het bepalen van het succes (of falen) van je brouwsel.

Kalita claimt dat de vlakke bodem helpt bij het bevorderen van een plat koffiebed tijdens het zetten en dat dit uniforme bed leidt tot een meer gelijkmatige smaakextractie (​3​​​). Dit ontwerpkenmerk maakt de Kalita Wave veel vergevingsgezinder dan andere overgiet-druppelaars, waardoor je consistent smakelijke koffie kunt zetten zonder onophoudelijk rond te zweven. Door de voorspelbaarheid kunt u zich concentreren op andere belangrijke aspecten, zoals maling en watertemperatuur.

De Kalita Wave is bedoeld voor middelgrof koffiedik – vergelijkbaar met de maalgraad die wordt gebruikt in een Chemex. Zoals bij alle koffiezetapparaten, moet je koffie met hele bonen kopen en experimenteren om de maling te vinden die de smaak produceert die je wilt. Een vrij grove maling zal meer van de helderdere smaakelementen extraheren en de meer bittere componenten verminderen.

Een ander voordeel van de platte voet is dat de koffie-waterverhouding van de Wave anders is dan die van andere druppelaars. Gemiddeld heeft de Wave minder water nodig om een ​​stevige extractie te scoren. Het levert dus een sterkere kop op dan sommige andere brouwers, met een vergelijkbare verhouding.

De Wave produceert een iets vollere koffie dan de V60. Het zal echter meer opvallende hints van zoetheid en zuurgraad hebben (dankzij het middelgrove koffiedik) dan een dompelbrouwer zoals een Franse pers.

Draagbaarheid – 4,5/5

De Kalita Wave krijgt alle punten voor draagbaarheid, zoals de Bodum Travel French Press, Aeropress en Cuppamoka koffiezetapparaten – ervan uitgaande dat u het roestvrijstalen model krijgt, dat lichter en duurzamer is dan keramiek of glas. De Kalita is een geweldige metgezel als je de gewoonte hebt om je drankje mee te nemen tijdens het kamperen of reizen.

De gecanneleerde papieren filters kunnen platgedrukt worden, dus u moet bereid zijn ze te verpakken in iets dat hun vorm behoudt.

Prijs – 5/5

De Kalita Wave is bijna dezelfde prijs als zijn concurrerende koffiezetapparaten. Maar als topkeuze in onze review van de beste koffiezetapparaten, heeft een vergelijkbare prijs een voorsprong op het spel.

Dingen die we leuk vonden:

 • Voorspelbaar en gebruiksvriendelijk.
 • Produceert een iets sterkere koffie dan andere pour over brewers.
 • Door het klassieke ontwerp is dit een aantrekkelijke toevoeging aan elke keuken.

Dingen die we niet leuk vonden:

 • Gevoelige filters zijn gemakkelijk kapot te maken.
 • Beperkte flexibiliteit als het gaat om maalgraad.

Koop de Kalita-golf niet als …

 • Je wilt meer controle over je drankje – Voor ultieme controle is de Hario V60 wat je nodig hebt. De kwaliteit van uw koffie hangt volledig af van uw techniek en vaardigheid. De V60 zal een uitstekende cup produceren, maar alleen met veel oefenen en experimenteren. Lees meer in onze Hario V60-recensie, of bekijk de andere druppelaar van Hario, een druppelpot genaamd de Woodneck.
 • Je houdt niet van experimenteren en oefenen met je brouwer – Liever elke keer een gegarandeerd heerlijk brouwsel? Koop in plaats daarvan de Clever Dripper. De Clever maakt gebruik van een uniek vergrendelingsmechanisme dat uw brij in de kegel houdt totdat u deze bovenop uw serveerbeker of karaf plaatst. Vergeleken met de Kalita wint de Clever in benaderbaarheid, maar verliest hij in flexibiliteit. Lees meer in onze Clever Dripper-recensie.
 • Je bent een complete beginner op het gebied van druppelbrouwen – Nieuw in het spel, maar enthousiast om te leren? Overweeg de Bee House-druppelaar. Dit schattige koffiezetapparaat heeft een rechte bodem en slechts twee gaten om de waterstroom te beperken. Bovendien gebruikt het standaardfilters die gemakkelijk te vinden zijn in de meeste supermarkten. Lees onze Bee House Coffee Dripper-recensie.

Het vonnis

Het bezetten van een niveau ergens tussen meester en amateur, de Kalita-golf is een geweldige overgietkoffiezetapparaat voor zowat elke koffieliefhebber.

Brouwen met de Kalita Wave-druppelaar is een ongecompliceerde ervaring die weinig oefening vereist om te perfectioneren. Het ontwerp met platte bodem helpt de waterstroom te beheersen om een ​​meer geconcentreerde kop koffie te produceren en tegelijkertijd een meer ontspannen koffiezetervaring te creëren.

Kalita-golf

Zie op Amazon

 1. Nationale Koffie Vereniging. (zn). Opgehaald van https://www.ncausa.org/About-Coffee/How-to-Brew-Coffee
 2. Hernandez, MA (2020, 30 januari). Een korte geschiedenis van handmatige brouwmethoden. Opgehaald van
 3. Kevin M. Moroney, Ken O’Connell, Paul Meikle-Janney, Stephen BG O’Brien, Gavin M. Walker, William T. Lee, Analyse van extractie-uniformiteit van poreuze koffiebedden met behulp van wiskundige modellering en computationele vloeistofdynamica-benaderingen. Ontvangen op 31 juli, 2019 vanaf

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen