Klein koffiezetapparaat met bonen of zonder voor op de camping

Met de snijplank, blender en ander keukengerei is het al moeilijk genoeg om ruimte te vinden op het aanrecht. En als er dan ook nog een te groot koffiezetapparaat bijkomt, is het een gegarandeerde hoofdpijn om de ruimte te beheren. Gelukkig zijn er nu kleine koffiezetapparaten: die ruimtebesparende alternatieven die compact genoeg zijn om in een kast te passen. En ze zijn vaak veel betaalbaarder dan hun standaard formaat tegenhangers, dus het is een win-win optie. Lees onze gids voor meer informatie.

Klein koffiezetapparaat

Een klein koffiezetapparaat is ideaal voor eenpersoonshuishoudens, in je werkplek of voor op de camping. Het neemt weinig ruimte in en je zet snel, een of twee kopjes lekkere koffie.

Klein koffiezetapparaat camping top 5

Wanneer je kijkt voor de beste kleine koffiemachine, kun je overvallen worden door de hoeveelheid kleine koffieapparaatjes die er aangeboden worden. Niet alleen zijn er verschillende merken, met mini coffeemakers, je kunt ook nog eens kiezen uit meerdere zetsystemen.

Je kunt gaan voor een volautomatische cup-, Nespresso apparaat of espresso machine met bonen, maar er zijn ook kleine koffiemachines, waar je de koffie zelf maakt, van verse koffiebonen.

5 Kleine koffiemachinesAfmetingen (b x h x d)Soort koffie
1. Nespresso Essenza mini8,4 cm – 20,4 cm – 33 cmNespresso cups
2. Philips Latte Go EP5335/1022,1 cm – 34 cm – 43 cmKoffiebonen
3. Melitta Aromaboy15 cm – 18 cm – 22 cmFilterkoffie
4. Dolce Gusto Piccolo XS14 cm – 27 cm – 28 cmDolce Gusto cups
5. De’Longhi Dedica Style EC 685.BK14,9 cm – 33 cm – 30,3 cmGemalen koffie

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

Bekijk de dagprijs

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK is een toppertje onder de kleine koffiezetapparaten. Het behoort tot de categorie pistonmachines. Dit betekend dat het een halfautomatische machine is die gebruik maakt van gewone gemalen koffie. Het koffiemachientje is slechts 14,9 x 33 x 30,3 cm, waarmee het een van de kleinste piston koffieapparaten is die er zijn.

Wanneer we kijken naar de ‘beste koop’ volgens de Consumentenbond, zien we de kleien Dedica met vlag en wimpel aan top staan. Niet verwonderlijk ook dat het tevens ook de best verkochte halfautomatische koffiemachine is, van dit moment.

Omdat een piston koffiemachine meer werk geeft dan een cupkoffiezetter, is hij niet bij iedereen favoriet. Aan de andere kant, je proeft het wel het verschil met een cup of een pad. Om je tegemoet te komen, is de machine zo ontwikkeld dat je ook ESE-servings kunt gebruiken. Je hoeft in ieder geval, de koffie dan niet meer zelf in de tamper te doen en ook niet meer uit te rekenen, hoeveel koffie je moet gebruiken.

Maar... voor eenieder die wil genieten, van een ambachtelijk gezette barista koffie op de camping, is dit deze De’Longhi Dedica het neusje van de zalm.

Melitta Aromaboy

Melitta Aromaboy

Bekijk de dagprijs

De Melitte Aromaboy is een echt klein ventje onder de mini koffieapparaatjes. Met zijn 15 x 18 x 22 cm steek je hem, bij wijze van spreken, zo in je zak. En dan is hij zelfs nog voorzien van een geïntegreerde snoeropbergruimte ook. Ideaal voor op de camping, wanneer je toch al gauw meer bagage bij je hebt, dan de bedoeling was.

Het kleine fiterkoffieapparaat werkt met gewone koffiefilters. De kan en de filter kunnen gewoon in de vaatwasser. Het waterreservoir zit vast op het apparaatje, je moet hem dus vanuit een fles vullen.

Voor het geld wat je aan deze Aromaboy uit moet geven, slechts € 33,95 bij Bol.com, heb je een ijzersterk mini koffiezetapparaatje. Om jezelf te verwennen, koop je er voor eenzelfde bedrag meteen een melkopschuimer bij. Voor de caravan of tent, in het late avondzonnetje, nippend aan je latte macchiato, geniet je dan nog meer.

Dolce Gusto Piccolo XS

Dolce Gusto Piccolo XS

Bekijk de dagprijs

Met een afmeting van 14 x 27 x 28 cm is dit de kleinste telg in de Dolce Gusto mini serie. De Piccolo XS is zelfs nog kleiner dan de Mini Me.

Met de Piccolo zet je koffie, met behulp van cups. De machine hoeft niet ontkalkt te worden en hij schakelt zichzelf automatisch uit. Met de oneindige variatie aan Dolce Gusto cups, maak je voor iedereen, in een paar seconden een lekkere bak koffie. Goed beschouwd is dit kleine Dolce Gustootje de meest ideale koffiemachine, voor op de camping of in de camper.

Nespresso Essenza mini

Nespresso Essenza mini

Bekijk de dagprijs

Maar 8,4 x 20,4 x 33 cm is deze Essenza Mini van Nespresso! Onvoorstelbaar, hoe de ontwerpers van deze mini Nespresso zoveel koffietechnologie, in zo’n kleine kast hebben weten te proppen. Alleen al het formaat maakt hem ideaal voor in een camper of caravan.

Met de Essenza zet je de koffie met behulp van koffiecups. Net als met de Dolce Gusto Piccolo, heb je voor iedereen in een paar seconden een heerlijk bakje koffie op tafel. Een van de pluspunten van dit kleine koffieapparaat is dat je de machine niet hoeft op te laten warmen. Het ingebouwde thermoblock zorgt ervoor dat je, ook al is de machine nog niet opgewarmd, je meteen koffie kunt zetten.

Het enige onderhoud dat de Nespresso Essenza mini vraagt, is het leeg- en schoonhouden van het lek- en opvangbakje.

Philips Latte Go EP5335/10

Philips Latte Go EP5335/10

Bekijk de dagprijs

Voor een klein koffieapparaat bonen is dit een supercompact exemplaar en hijmaakt ook nog eens overheerlijke koffie. Met een afmeting van 22,1 x 34 x 43 cm behoort hij niet tot de allerkleinsten. Desalniettemin is het voor een bonenmachine, een uiterst kleine uitvoering.

Hoe lekker het ook is, een kopje koffie van vers gemalen bonen, echt een ideaal koffiezetapparaat voor op de camping is dit niet. Hij verbruikt namelijk best wel veel stroom. Daarbij heb je, om de melk koel te houden, een koelkast nodig. De machine koelt de melk niet zelf. Op de keper beschouwd, is dit meer een koffiemachine voor thuis, of in het zomerhuis, dan op de camping.

De mini Philips Latte Go maakt in een keer een gewone kop koffie. De kleinere espresso’s maakt hij per twee tegelijk. Tegenover andere kleine koffieapparaten, maakt deze Philips koffiezetapparaat iets meer lawaai.

Het beste kleine koffiezetapparaat op batterij

Het beste kleine koffiezetapparaat voor onderweg en op de camping is de Minipresso. De koffiemachine werkt op USB en met batterijen. Het inwendige van de Minipresso is makkelijk schoon te maken, waardoor je hem ook makkelijk kunt gebruiken om thee te zetten.

Hij is lekdicht en hoeft dus niet ergens rechtop neergezet te worden. Van alle mini koffiemachines is dit echt de aller-allerkleinste. Hij meet slechts 26,5 x 8,5 x 8,5 cm en geschikt voor koffiecups, gemalen koffie en thee.

Hoe werkt de Minipresso?

Je vult het reservoir met kokend water, legt de cup in de daarvoor bestemde uitsparing, je sluit de koker en drukt op ‘aan’. Na 30 seconden heb je een heerlijk geurend, vers kopje koffie.

Hoe kiest u een klein koffiezetapparaat?

klein koffiezetapparaat kiezen

Criterium 1: Het aantal bekers

Het aantal kopjes bepaalt de capaciteit van een koffiezetapparaat. Voor de klassiekers varieert dit aantal van 5 tot 15 kopjes, terwijl voor kleine koffiezetapparaten 2 tot 3 kopjes meer dan voldoende zijn.

Criterium 2: De geïntegreerde molen

Alle grote koffiezetapparaten hebben een molen om de smaak van de koffie naar boven te halen en te bewaren. Door een klein koffiezetapparaat met deze molen te kiezen, kunt u dus een beter behoud van smaken verkrijgen en het is zelfs aan te bevelen.

Criterium 3: Warm houden

Deze optie is echt nodig om uw koffie op de perfecte temperatuur te houden. Dankzij de isothermische kan blijven de smaak en het aroma van de koffie ook enkele uren behouden.

Criterium 4: Automatische stand-by

De automatische uitschakeling voorkomt dat de koffie in de kan kookt en een doordringende geur verspreidt. Bij sommige koffiemachines kunt u de tijd programmeren waarna de machine uitschakelt, terwijl bij andere machines deze instelling standaard is.

Criterium 5: Programmering

Met deze optie kunt u bepalen hoe lang de koffie moet worden gezet. U kunt bijvoorbeeld de tijd instellen voor het opstaan om 7 uur, voor het einde van de zondagse lunch om 14.30 uur of voor de briefing van 8.30 uur op kantoor.

Wat is een kwaliteitskoffie?

Als we het hebben over de smaak en de consistentie van koffie, moeten we het ook hebben over de maalgraad van het poeder, en het is zelfs dit dat de hoofdrol speelt. De maalgraad bepaalt de contacttijd tussen de gemalen koffie en het water. Hoe fijner de bonen gemalen zijn, hoe korter de contacttijd moet zijn. De reden hiervoor is dat, om te voorkomen dat de koffie bitter wordt in de mond, de maximale zettijd slechts een vijfde van het aroma mag onttrekken.

De goede smaak van de koffie wordt dus bereikt door de juist gekalibreerde verhouding koffie/water. Als de hoeveelheid poeder te klein is of de hoeveelheid water te groot, zal de koffie te flauw zijn. Voor een goede kop van 200 ml wordt aanbevolen 12 gram poeder te gebruiken, of ongeveer 60 gram per liter (op filterkoffiezetapparaten). Het aantal gebruikte lepels zal zeer belangrijk zijn. Bijvoorbeeld, voor 3 koppen koffie, heb je 4 lepels nodig.

Als het op kwaliteitskoffie aankomt, zijn er verschillende merken die altijd in het oog springen van diepliefhebbers. Bijvoorbeeld Arabica-koffie, die fijn en fruitig is en een lage zuurgraad en een laag cafeïnegehalte heeft (minder dan 2%); Robusta-koffie, die voller en aardser is, en iets zuurder en tot tweemaal zo rijk aan cafeïne. En niet te vergeten de Liberica, die wordt gekenmerkt door een pittige, intense smaak en een nog hoger cafeïnegehalte.

De verschillende soorten kleine koffiezetapparaten

Kleine filterkoffiezetapparaten

Kleine filterkoffiezetapparaten

Dit is het type koffiezetapparaat dat het meest wordt gebruikt in Franse huishoudens. Hij wordt gewaardeerd om zijn capaciteit en zijn eenvoud.

 • Voordelen: Het koffiezetapparaat maakt gebruik van filters om een goede dosering te waarborgen en een evenwichtig aroma te behouden. Het is uitgerust met een thermisch glas met een inhoud van ongeveer een halve liter waarin ze de versgemalen koffie serveren.
 • Nadelen: Als de dosering verkeerd is, kan de kwaliteit van de koffie in het kopje eronder lijden. Ook is te zien dat de kwaliteit van de koffie in het kopje minder is dan de espressokwaliteit.

Klassieke Italiaanse kleine koffiemachines

Klassieke Italiaanse kleine koffiemachine

Deze kleine inductiekoffiezetapparaten zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Het bestaat uit twee blokken, gescheiden door een koffiefilter. De bekendste is het koffiezetapparaat met een centrale binnenschoorsteen.

 • Voordelen: Dit koffiezetapparaat is klein, maar kan tot 18 kopjes koffie zetten. Het heeft ook een kenmerkend zwart bakelieten handvat dat voorkomt dat u zich brandt. Over het algemeen wordt er een dosis gemalen koffie in gegoten zonder te tampen en kunt u serveren.
 • Nadelen: Dit toestel heeft altijd een zachte warmtebron nodig, aangezien het niet op elektriciteit werkt. De bereidingstijd bij dit type koffiezetapparaat is wat lang en u zult de dosering in het begin moeten aanpassen.
 • Voor wie is het? Het koffiezetapparaat is ideaal voor mensen die graag genieten van hun koffie, zoals senioren en liefhebbers van deep L. Of voor mensen die van traditionele en klassieke voorwerpen houden.

Kleine draagbare koffiezetapparaten

Kleine draagbare koffiezetapparaten

In het algemeen zijn ze ongeveer 20 of 22 cm hoog en 8 tot 9 cm in doorsnee. Het is moeilijk om ze nog kleiner te maken! Deze types koffiezetapparaten werken allemaal op dezelfde manier: druk door persen.

 • Voordelen: Deze kleine koffiezetapparaten kunnen in uw tas worden meegenomen en u kunt uw koffie overal zetten waar u maar wilt. Ze nemen niet veel plaats in en kunnen ook koffiezetapparaten met een grote capaciteit vervangen. Ze werken meestal met gemalen koffie, hoewel vele ook Nespresso capsules of pods accepteren.
 • Nadelen: U hoeft niet na te denken over het serveren van koffie voor meer dan 2 personen. Dus als je een goede indruk wilt maken, zul je je mouwen moeten opstropen. Bonen zijn uitgesloten van uw koffiewoordenboek.
 • Voor wie is het? Draagbare koffiezetapparaten zijn gemaakt voor mensen die altijd onderweg zijn, op een bouwplaats, op reis, enz. Of voor mensen die afhankelijk zijn van een computer. Of voor mensen die verslaafd zijn aan cafeïne en het altijd in hun hand moeten hebben.

5 redenen om een klein koffiezetapparaat te kopen

klein koffiezetapparaat kopen

Soms wordt koffie drinken al als tijdverspilling beschouwd, want de dag lijkt met duizend mijl per uur voorbij te gaan. Dus naar een bar gaan om je favoriete smaak te bestellen wordt een lange en lastige taak. Daarom hebben wij 5 redenen bedacht om het kleine koffiezetapparaat van uw keuze te kopen. Daarom kunt u met een klein koffiezetapparaat:

1- Bespaart u tijd: Een koffiezetapparaat is een geautomatiseerd apparaat. Dit betekent dat u slechts op een knop hoeft te drukken en de rest gebeurt volgens de programmering van de machine. In de 10 minuten van het brouwen hoeft u niet aanwezig te zijn om te zien of alles werkt zoals het hoort. En aangezien u twee koppen koffie per dag drinkt, bespaart een koffiezetapparaat u 20 minuten per dag. Dat is iets!

2-Bespaart u geld: Als u denkt aan de hoeveelheid koffiebonen die u vroeger moest kopen en de energie die u verbruikte, zijn kleine koffiezetapparaten echt perfect. Kleine koffiezetapparaten zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn sneller. Bovendien serveert u met koffiezetapparaten met een grote capaciteit 5 tot 15 kopjes per dag, terwijl u met de kleine apparaten dit aantal terugbrengt van 2 tot 5 kopjes per dag.

3- Maakt het mogelijk een individueel kopje koffie te zetten: Ja, daar zijn kleine koffiezetapparaten voor gemaakt, voortaan bent u niet meer verplicht koffie te zetten voor een heel regiment en houdt u het beste alleen voor uzelf. En als je geen druppel kunt doorslikken, hoef je de rest niet weg te gooien.

4- Geeft u een betere koffiesmaak: Omdat we de perfecte brouwtemperatuur niet kunnen bereiken, kunnen we ook de percolatiesnelheid van het water in het koffiepoeder niet regelen. Bovendien zorgt een stoom- of melkschuimregelaar voor een microschuim dat de smaak van de koffie sterk verbetert.

5- Geeft u gemak: Kleinere koffiezetapparaten zijn gebruiksvriendelijker, praktischer en gemakkelijker mee te nemen. Ze hebben geen lange instructies om te onthouden of te veel knoppen om te bedienen.

De verschillende merken van kleine koffiezetapparaten

Naar onze mening zijn de beste merken van kleine koffiezetapparaten in 2022 :

Lavazza

Dit merk heeft verschillende modellen koffiezetapparaten. Het heeft zich een plaats veroverd op de internationale markt dankzij zijn sterke potentieel om hoogwaardige en efficiënte koffiezetapparaten te maken. Momenteel staat Lavazza in de top 7 in vergelijkingen.

Nespresso

Dit is een Zwitsers merk dat gespecialiseerd is in koffiepads. Het product dat hem het meest beroemd heeft gemaakt, zijn de beroemde capsules in capsulevorm. Dit merk is het eerste dat dit soort toestel maakt dat verder gaat dan het standaard concept. En het is gelukt omdat het in de vergelijkingen een goede positie blijft innemen.

Bialetti

Dit Italiaanse merk heeft de originaliteit van het traditionele koffiezetapparaat behouden. Gemaakt van modernere materialen zoals aluminium om compatibel te zijn met een gas- of glaskeramisch fornuis, is het Bialetti koffiezetapparaat praktisch, van hoge kwaliteit en origineel.

De'Longhi

Nog een Italiaans merk dat gespecialiseerd is in het branden en verkopen van koffie. En om de zaak te bestendigen heeft De'Longhi zijn professionalisme en vaardigheden uitgebreid naar kleine apparaten zoals kleine koffiezetapparaten, waarmee het merk een referentie is geworden.

Krups

Dit is een Duits merk dat koffiezetapparaten op de markt brengt voor snel en praktisch gebruik. Het is ook het merk dat het eerste Nespresso koffiezetapparaat ontwierp. Het product dat de consument in zijn ban heeft, is de klassieke stoommachine en de gecombineerde espressomachine.

Hoeveel kost een klein koffiezetapparaat?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 50 tot € 150
 • Middenklasse: € 150 tot € 250
 • Topklasse: meer dan €250