Klein koffiezetapparaat met bonen of zonder voor op de camping

Klein koffiezetapparaat

Een klein koffiezetapparaat is ideaal voor eenpersoonshuishoudens, in je werkplek of voor op de camping. Het neemt weinig ruimte in en je zet snel, een of twee kopjes lekkere koffie.

Klein koffiezetapparaat camping top 5

Wanneer je kijkt voor de beste kleine koffiemachine, kun je overvallen worden door de hoeveelheid kleine koffieapparaatjes die er aangeboden worden. Niet alleen zijn er verschillende merken, met mini coffeemakers, je kunt ook nog eens kiezen uit meerdere zetsystemen.

Je kunt gaan voor een volautomatische cup-, Nespresso apparaat of espresso machine met bonen, maar er zijn ook kleine koffiemachines, waar je de koffie zelf maakt, van verse koffiebonen.

5 Kleine koffiemachinesAfmetingen (b x h x d)Soort koffie
1. Nespresso Essenza mini8,4 cm – 20,4 cm – 33 cmNespresso cups
2. Philips Latte Go EP5335/1022,1 cm – 34 cm – 43 cmKoffiebonen
3. Melitta Aromaboy15 cm – 18 cm – 22 cmFilterkoffie
4. Dolce Gusto Piccolo XS14 cm – 27 cm – 28 cmDolce Gusto cups
5. De’Longhi Dedica Style EC 685.BK14,9 cm – 33 cm – 30,3 cmGemalen koffie

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

Bekijk de dagprijs

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK is een toppertje onder de kleine koffiezetapparaten. Het behoort tot de categorie pistonmachines. Dit betekend dat het een halfautomatische machine is die gebruik maakt van gewone gemalen koffie. Het koffiemachientje is slechts 14,9 x 33 x 30,3 cm, waarmee het een van de kleinste piston koffieapparaten is die er zijn.

Wanneer we kijken naar de ‘beste koop’ volgens de Consumentenbond, zien we de kleien Dedica met vlag en wimpel aan top staan. Niet verwonderlijk ook dat het tevens ook de best verkochte halfautomatische koffiemachine is, van dit moment.

Omdat een piston koffiemachine meer werk geeft dan een cupkoffiezetter, is hij niet bij iedereen favoriet. Aan de andere kant, je proeft het wel het verschil met een cup of een pad. Om je tegemoet te komen, is de machine zo ontwikkeld dat je ook ESE-servings kunt gebruiken. Je hoeft in ieder geval, de koffie dan niet meer zelf in de tamper te doen en ook niet meer uit te rekenen, hoeveel koffie je moet gebruiken.

Maar... voor eenieder die wil genieten, van een ambachtelijk gezette barista koffie op de camping, is dit deze De’Longhi Dedica het neusje van de zalm.

Melitta Aromaboy

Melitta Aromaboy

Bekijk de dagprijs

De Melitte Aromaboy is een echt klein ventje onder de mini koffieapparaatjes. Met zijn 15 x 18 x 22 cm steek je hem, bij wijze van spreken, zo in je zak. En dan is hij zelfs nog voorzien van een geïntegreerde snoeropbergruimte ook. Ideaal voor op de camping, wanneer je toch al gauw meer bagage bij je hebt, dan de bedoeling was.

Het kleine fiterkoffieapparaat werkt met gewone koffiefilters. De kan en de filter kunnen gewoon in de vaatwasser. Het waterreservoir zit vast op het apparaatje, je moet hem dus vanuit een fles vullen.

Voor het geld wat je aan deze Aromaboy uit moet geven, slechts € 33,95 bij Bol.com, heb je een ijzersterk mini koffiezetapparaatje. Om jezelf te verwennen, koop je er voor eenzelfde bedrag meteen een melkopschuimer bij. Voor de caravan of tent, in het late avondzonnetje, nippend aan je latte macchiato, geniet je dan nog meer.

Dolce Gusto Piccolo XS

Dolce Gusto Piccolo XS

Bekijk de dagprijs

Met een afmeting van 14 x 27 x 28 cm is dit de kleinste telg in de Dolce Gusto mini serie. De Piccolo XS is zelfs nog kleiner dan de Mini Me.

Met de Piccolo zet je koffie, met behulp van cups. De machine hoeft niet ontkalkt te worden en hij schakelt zichzelf automatisch uit. Met de oneindige variatie aan Dolce Gusto cups, maak je voor iedereen, in een paar seconden een lekkere bak koffie. Goed beschouwd is dit kleine Dolce Gustootje de meest ideale koffiemachine, voor op de camping of in de camper.

Nespresso Essenza mini

Nespresso Essenza mini

Bekijk de dagprijs

Maar 8,4 x 20,4 x 33 cm is deze Essenza Mini van Nespresso! Onvoorstelbaar, hoe de ontwerpers van deze mini Nespresso zoveel koffietechnologie, in zo’n kleine kast hebben weten te proppen. Alleen al het formaat maakt hem ideaal voor in een camper of caravan.

Met de Essenza zet je de koffie met behulp van koffiecups. Net als met de Dolce Gusto Piccolo, heb je voor iedereen in een paar seconden een heerlijk bakje koffie op tafel. Een van de pluspunten van dit kleine koffieapparaat is dat je de machine niet hoeft op te laten warmen. Het ingebouwde thermoblock zorgt ervoor dat je, ook al is de machine nog niet opgewarmd, je meteen koffie kunt zetten.

Het enige onderhoud dat de Nespresso Essenza mini vraagt, is het leeg- en schoonhouden van het lek- en opvangbakje.

Philips Latte Go EP5335/10

Philips Latte Go EP5335/10

Bekijk de dagprijs

Voor een klein koffieapparaat bonen is dit een supercompact exemplaar en hijmaakt ook nog eens overheerlijke koffie. Met een afmeting van 22,1 x 34 x 43 cm behoort hij niet tot de allerkleinsten. Desalniettemin is het voor een bonenmachine, een uiterst kleine uitvoering.

Hoe lekker het ook is, een kopje koffie van vers gemalen bonen, echt een ideaal koffiezetapparaat voor op de camping is dit niet. Hij verbruikt namelijk best wel veel stroom. Daarbij heb je, om de melk koel te houden, een koelkast nodig. De machine koelt de melk niet zelf. Op de keper beschouwd, is dit meer een koffiemachine voor thuis, of in het zomerhuis, dan op de camping.

De mini Philips Latte Go maakt in een keer een gewone kop koffie. De kleinere espresso’s maakt hij per twee tegelijk. Tegenover andere kleine koffieapparaten, maakt deze Philips koffiezetapparaat iets meer lawaai.

Het beste kleine koffiezetapparaat op batterij

Het beste kleine koffiezetapparaat voor onderweg en op de camping is de Minipresso. De koffiemachine werkt op USB en met batterijen. Het inwendige van de Minipresso is makkelijk schoon te maken, waardoor je hem ook makkelijk kunt gebruiken om thee te zetten.

Hij is lekdicht en hoeft dus niet ergens rechtop neergezet te worden. Van alle mini koffiemachines is dit echt de aller-allerkleinste. Hij meet slechts 26,5 x 8,5 x 8,5 cm en geschikt voor koffiecups, gemalen koffie en thee.

Hoe werkt de Minipresso?

Je vult het reservoir met kokend water, legt de cup in de daarvoor bestemde uitsparing, je sluit de koker en drukt op ‘aan’. Na 30 seconden heb je een heerlijk geurend, vers kopje koffie.