La pavoni espresso machine: europiccola en Milano


La Pavoni is een merknaam dat bekend is onder koffie en espresso liefhebbers, koffiehuizen en barista’s. Deze Italiaanse fabrikant van espressomachines is al sinds 1905 operationeel. Dit bedrijf is opgericht door Desiderio Pavoni en bestaat nu al meer dan honderd jaar. De eerste espressomachine is door Luigi Bezzera uitgevonden en vervolgens grootschalig geproduceerd door La Pavoni. Het merk La Pavoni is een wereldwijd bekend merk onder espresso liefhebbers. Dit bedrijf is begonnen met een espressomachine dat bestond uit een boiler met een tot vier pistons. De espressomachine is inmiddels doorontwikkeld en heeft een klassiek uiterlijk behouden.


pavoni espresso machine

De compacte espressomachine van La Pavoni

Een compacte hevelmachine. De espressomachine van La Pavoni is een must voor het zetten van een perfect kopje espresso thuis. Een simpele investering in een espressomachine van dit merk betekent levenslange verse heerlijke espresso van optimale kwaliteit.

Soorten espressomachines van La Pavoni

La Pavoni heeft een aantal espressomachines in het assortiment. En iedere espressomachine heeft weer andere diverse mogelijkheden. En als eens starter het in het begin wel een leerproces om de juiste espressomachine op de juiste manier te gebruiken. Om deze reden lichten wij twee espressomachines van La Pavoni toe.


La Pavoni Espressomachine Europiccola


La Pavoni Espressomachine Europiccola

Bekijk de prijs


De La Pavoni Europiccola Is de ideale espresso machine voor thuisgebruik. Dit model heeft zijn oorsprong uit de jaren 50. Dit is een klassieke hevelmachine met een opvallend tijdloos design. De prijzen van de Europiccola variëren tussen de €518 en €600. Een voordeel van deze espressomachine is dat hij muisstil werkt.


Hoe werkt de La Pavoni Europiccola?

Het gebruik van deze espressomachines voor de echte espresso kenner. De thuisbarista dient zich wel op de hoogte te zijn van de werking van deze espressomachine. Wat kenmerkend is van deze hevelmachine is dat deze werkt op stoomdruk. Verder heeft deze espressomachine wel een aantal ontwikkelingen doorgemaakt maar blijft in oorsprong trouw aan zijn simpliciteit. Waardoor er weinig elektrische onderdelen in deze espressomachine aanwezig zijn.


Stap 1

Het is ook kenmerkend dat deze espressomachine geen waterreservoir heeft. Vul daarom eerst de tank met maximaal 0,8 L water. Druk op de power knop om de machine te starten. Wacht circa 15 minuten om het water op druk en temperatuur te krijgen in de tank. De espressomachine is klaar voor de volgende stap zodra de temperatuur indicator uitgeschakeld is.


Stap 2

Plaats een koffiekopje onder de koffie uitloop en trek aan de hendel zodat de zetgroep doorgespoeld is met heet onder druk gezet water. Verwijder dan de filterhouder en droog deze af met een schone theedoek. Kies vervolgens het gewenste filter uit, voor een single cup of een double cup en plaats deze in de zetgroep.


Stap 3

Vul de filterhouder van de espresso machine met ingelegde filter met versgemalen koffie en stamp dan de koffie handmatig in de zetgroep aan met ongeveer 25 kg aan druk. Plaats de filterhouder onderin de zetgroep en draai aan tot je een klik hoort. De filterhouder is nu in positie. Plaats jouw gewenste espresso glas onder de zetgroep.


Stap 4

Trek de hendel omhoog van de La Pavoni hevelmachine en houdt deze hoog voor ongeveer 5 seconden. Breng dan langzaam de hendel omlaag en creëer jouw eigen druk. Door de druk van de hendel en de zuiger in de zetgroep wordt het hete water door de gemalen koffiebonen gezet. Espresso zal nu in jouw kopje worden gezet. Dit zal ongeveer 20 tot 25 seconden dienen de te duren voor een perfect kopje espresso.


Specs


 • One touch koffiespecialiteiten: Espresso
 • Type melkopschuimer: Geen melkopschuimer
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Inhoud waterreservoir: 0,8 liter inhoud
 • Product hoogte: 20 cm
 • Product lengte: 20 cm
 • Product breedte: 5 cm


De La Pavoni Milano


La Pavoni Milano

Bekijk de prijs


In de reeks van La Pavoni en espressomachines de Milano de grote en duurdere variant van de Europiccola. De prijs voor een La Pavoni Milano espressomachine ligt rond de €820 euro. Ook deze espressomachine is het meest geschikt voor thuisgebruik. Deze espressomachine kent zijn oorsprong sinds de jaren 70 en heeft ook zijn uiterlijk behouden. Deze koffiemachine is onderscheidend door zijn stille proces en klassieke non-elektrische onderdelen, het verwarmingselement uitgezonderd.


Manometer van La Pavoni Milano

De La Pavoni Milano MLN heeft een manometer. Het perfecte meetinstrument om de druk van het hete water in de boiler te meten. De perfecte temperatuur en perfecte druk zorgt voor een geweldig kopje espresso.


De stoompijp van MLN La Pavoni

Dit espressoapparaat van La Pavoni heeft ook een stoompijp. Hier heb je de mogelijkheid om melk te stomen en op te schuimen als je op een ochtend zin hebt in een cappuccino in plaats van een espresso.


Handhendel systeem La Pavoni.

Ook de La Pavoni Milano Espresso apparaat heeft een hendel. Hier kan je de hoeveelheid druk bepalen. Let wel dat het zetten van een perfect kopje espresso ongeveer 20 seconden duurt. Bij de juiste constante temperatuur en druk heb je het optimale kopje gezet.


Tankinhoud La Pavoni Milano

Echter kan je met de Milano iets meer kopjes espresso zetten door de dubbele tankinhoud. De Europiccola heeft een boiler tankinhoud van 0,8L en de Milano heeft een tankinhoud van 1,6L.


Specs


 • Inhoud waterreservoir Lt.: 1,6
 • Aantal kopjes gebrande espresso: 16
 • Stoomlevering: 15 min
 • Keteldruk: 0,7-0,8 bar
 • Verwarmingselement: 950 W
 • Afmetingen (DxHxB): 200x290x350 mm
 • Gewicht: 6,5 Kg
 • Netspanning: 220-240V 50/60Hz


La Pavoni TLEPSV Tonino Lamborghini Pod System Semi-automatic Espresso Koffie Machine


La Pavoni TLEPSV Tonino Lamborghini

Bekijk de dagprijs

Het Tonino Lamborghini-koffiezetapparaat is met de hand gemaakt en ziet er zo goed uit, we zouden het gewoon als decoratiestuk hebben, laat staan ​​een koffiezetapparaat. Het Tonino Lamborghini-koffiezetapparaat is gemaakt van de beste beschikbare materialen en heeft de meest verbluffende afwerking van een koffiezetapparaat. Het is echter volledig functioneel en zet uw favoriete koffie, espresso of cappuccino tot in de perfectie. Het brouwproces wordt bediend door de hendel die een exacte replica is van de beroemde Lamborghini-versnellingspook. De metalen behuizing is afgewerkt in hoogglans Beluga zwart. Alle bedieningselementen zijn afgewerkt in strak chroom. Het Tonino Lamborghini-logo is gegraveerd op het roestvrijstalen paneel aan de voorkant, en de handtekening van Tonino Lamborghini en het Limited Edition-nummer zijn gegraveerd op de roestvrijstalen basis. Dit is wat betreft esthetiek. Functionele kenmerken zijn onder meer een koperen boiler met hoge capaciteit, verwarmingsoppervlak voor kopjes, uittrekbaar plastic waterreservoir, koffiedispenser met standaard padsysteem voor één dosis, cappuccino-apparaat, stoomdispenser, aparte warmwaterdispenser, soft-touch-schakelaars met chroomafwerking en anti- -schaalfilter.


Specs

 • Geschikt voor type koffie: Pads
 • Type melkopschuimer: Stoompijpje
 • Druk van de pomp: 20
 • Bonenmaler: Nee
 • Gewicht: 15 kg


La Pavoni Espressomachine Cellini Pulsante


La Pavoni Espressomachine Cellini Pulsante

Bekijk de dagprijs


Het innovatieve ontwerp van Cellini, waar de zoektocht naar nieuwe vormen en kwaliteit wordt verenigd met technologisch onderzoek om een resoluut avant-garde koffiemachine te creëren.

Meters om de pompdruk en keteltemperatuur aan te geven.

De machine is uitgerust met een actieve bekerwarmerplaat om de kopjes altijd warm te houden.

Het waterreservoir kan worden gevuld vanuit de trechter achter de bekerwarmer op de bovenkant van de machine of door de watertank te verwijderen.

Turbo stoommondstuk voor het verwarmen en opschuimen van melk en voor het verwarmen van andere warme dranken zoals thee en warme chocolademelk.

Kan worden uitgewisseld met de automatische cappuccinomaker.

Het Cappuccino Automatic-systeem haalt de melk onmiddellijk rechtstreeks uit de container en levert deze perfect opgeschuimd en verwarmd in het kopje; dit systeem zorgt voor maximale hygiëne en vereist geen handvaardigheid van de operator. Professionele messing filterhouder met verchroomde plaat en een filter voor het gebruik van koffiepads ESE.

De machine is uitgerust met twee meters om de pompdruk en keteltemperatuur aan te geven, actieve bekerwarmer om kopjes warm te houden. Een cilindric verwarmingselement om de koffiegroep te verwarmen, wordt geactiveerd tijdens het inschakelen van de machine en geeft de perfecte temperatuur ook voor de eerste koffie die de gelijkmatige temperatuur van de koffiegroep voor de volgende koffies handhaaft.

Specs

 • One touch koffiespecialiteiten: 2x Cappuccino
 • Type melkopschuimer: Stoompijpje
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,3 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 14
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Inhoud waterreservoir: 1,3 liter inhoud
 • Materiaal maalschijven: Keramiek
 • Gewicht: 9.3 kg


Wanneer ga je voor een koffiemachine van La Pavoni?

Een espressomachine van La Pavoni is niet voor iedere burger geschikt. De prijzen zijn vrij hoog in een range van 549 tot 1000 euro. De bedoeling van de aanschaf van dit apparaat is dat je eeuwig van de espressomachine kan genieten. Je gaat voor deze levenslange aankoop als jij elke ochtend wilt genieten van een perfect kopje espresso. De semi professionele machines van La Pavoni zijn duurzaam en geproduceerd in Italië. Wil jij jouw gasten, jouw klanten, of jezelf verwennen met de perfecte espresso dan is de keuze voor dit espresso koffiezetapparaat snel gemaakt.
Lees ook: Koffiemachine met bonen: Beste koffiezetapparaat bonen


De La Pavoni is echt voor thuis

De La Pavoni espressomachine is echt gemaakt voor de thuis liefhebber. Het proces van het zetten van een perfect kopje espresso met deze heuvel machine duurt te lang voor gebruik commerciële doeleinden. Deze espressomachine is gemaakt voor de ervaring. De ultieme espresso of ervaring wordt met deze machine gerealiseerd.


Verschil in pompdruk tussen Milano en Europiccola

Een ander groot verschil tussen de Europiccola en Milano espressomachine van La

Pavoni is de pompdruk. Beiden zijn espressomachines die gebruik maken van stoomdruk. De Milano is echter iets stiller.


Proces espresso La Pavoni Milano

Het zetten van een espresso met de Milano espresso machine van La Pavoni is vergelijkbaar met het proces van de Europiccola.


Wat zijn de voordelen van een espressomachine van La Pavoni?

Wij hebben twee modellen van de La Pavoni espressomachines uitgelicht. Graag nemen we de voordelen van deze espressomachines nog onder de loep.


Voordeel 1

Een groot voordeel van de aanschaf en het gebruik van een espressomachine van La Pavoni is de kennis en kunde van dit merk. La Pavoni bestaat al sinds 1905 en is het eerste merk van espressomachines. Dit merk heeft nagedacht en hun producten geoptimaliseerd met behoud van originele tijdloze design.


Voordeel 2

De onderdelen van de espressomachine van La Pavoni zijn uit elkaar te halen en goed te reinigen. Er is ook nagedacht over het gebruiksgemak door het toevoegen van meters voor de druk en temperatuur.


Voordeel 3

Een espressomachine van La Pavoni is een mooi aanzicht. Een esthetisch apparaat dat voor een ultieme ervaring zorgt van het drinken van een kopje espresso.


Wat zijn de nadelen van een espressomachine van La Pavoni?

Aangezien deze espressomachine echt geschikt is voor de thuisgebruiker die weet wat het proces van het maken van een echte Italiaanse espresso inhoud, is deze espressomachine helaas niet geschikt voor de startende espresso maker. Zonder je goed in te hebben gelezen in de gebruiksaanwijzing van de Europiccola of Milano zal je tegen een aantal vervelende nadelen kunnen lopen.


Nadeel 1

Het belangrijkste nadeel is dat het gehele proces van espresso maken met een espressomachine van La Pavoni handmatig gebeurt. Aangezien er stoomdruk wordt gecreëerd met hoge temperaturen, is een handmatig proces gevaarlijk als je niet eerder met een espressomachine hebt gewerkt.


Nadeel 2

Voor de snelle koffiedrinker is het gebruik van een espressomachine van La Pavoni niet optimaal. Er is minimaal 10 minuten nodig om een espresso te kunnen zetten. Dit heeft alles te maken met de 10 minuten opwarmtijd in de boiler.


Nadeel 3

Door het gebruik van losse onderdelen kan het ook voorkomen dat de espressomachine van La Pavoni kan lekken. Met zulke hoge temperaturen is dat niet gewenst. En is een mogelijke verbranding met stoom een risico. Om verwondingen te voorkomen is het van belang dat de onderdelen goed in elkaar worden gezet en het proces goed wordt bewaakt.