Philips lattego 5400 serie

Facebook
Twitter
LinkedIn


In dit artikel wordt alles uitgelegd over een opwindende Philips 5400 serie volautomatische koffiemachine die perfect is voor liefhebbers van aromatische warme dranken.

Review: Philips 5400 Serie volautomatische koffiemachine: Voor sommige mensen is koffie bijna een levenselixer, velen genieten ervan met gebak en sommigen drinken het alleen met goed melkschuim. Het maakt niet uit tot welk type u behoort, een volautomatische koffiemachine kan aan veel wensen voldoen. De verscheidenheid aan fabrikanten en modellen maakt de keuze echter niet gemakkelijk. Het bekende en traditionele bedrijf Philips met wortels in Nederland staat bekend om technologie op vele gebieden. Ook in volautomatische koffiemachines is het merk goed vertegenwoordigd. Wij doen hieronder verslag van de Philips 5400 serie volautomatische koffiemachine, die ook visueel een hoogstandje is.

De eerste indruk van een product begint voor ons als testers niet alleen bij de verpakking. Als je na de aankoop en vol verwachting door bergen plastic moet spitten, bederft dat de ervaring. Dat is niet het geval bij de Philips 5400-serie volautomatische koffiemachine. Alle kleine onderdelen zijn slim opgeborgen om ruimte te besparen. Het grote lichaam van de koffiemachine kan heel gemakkelijk uit de doos worden getild met een plastic riem. Het uitpakken is volledig ongecompliceerd en leuk, omdat de esthetiek van de volautomatische koffiemachine bij elke beweging op de voorgrond treedt.

Philips lattego 5400 series

Philips LatteGo 5400 serie EP5441/50

Philips LatteGo 5400 serie EP5441/50

Bekijk de dagprijs

Maak met één druk op de knop heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Met de Philips LatteGo 5400 serie EP5441/50 – Espressomachine geef je jouw koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het systeem is in enkele seconden schoon te maken.

Philips LatteGo 5400 serie EP5444/90

Philips LatteGo 5400 serie EP5444/90

Bekijk de dagprijs

Kies uit één van de 12 koffierecepten de koffie die precies bij jou past. De EP5444/90 is voorzien van het speciale LatteGo melkopschuimsysteem van Philips. De LatteGo mixt de melk op hoge snelheid met lucht en voegt de opgeschuimde melk op precies de goede temperatuur direct toe aan het kopje, zonder te morsen. Het hoogwaardige design met verchroomde elementen zal super elegant staan in jouw keuken.

Philips 5400 serie LatteGo EP5447/90

Philips 5400 serie LatteGo EP5447/90

Bekijk de dagprijs

12 heerlijke koppen koffie van verse bonen, eenvoudiger dan ooit

Maak met één druk op de knop heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Met de LatteGo geeft u uw koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het systeem is in enkele seconden schoon te maken*

Philips 5400 serie volautomatische koffiemachine: Opzetten en instellen gaat snel en eenvoudig

In de stijlvol vormgegeven kartonnen doos zit een AquaClean-waterfilter, een kleine tube vet voor de zetgroep, een lepeltje voor koffiepoeder en een teststrip om de waterhardheid te bepalen. Voor de eindmontage zijn slechts een paar stappen nodig . Het netsnoer moet zijn weg vinden in het apparaat en in het stopcontact. Na het inschakelen kunt u zich door het display door de installatie laten leiden . Of alles wordt goed beschreven en geïllustreerd in de uitgebreide gebruiksaanwijzing.

Er zijn een paar stappen te volgen voordat u uw eerste koffie zet. Het plaatsen van de lekbak spreekt voor zich. De bijgeleverde test om de waterhardheid te bepalen is een leuke service. De gemeten waarde kan vervolgens in minder dan twee minuten aan de machine worden doorgegeven. Het plaatsen van het AquaClean filter is optioneel. Het zou het apparaat pas na 5.000 kopjes moeten kunnen ontkalken en werd in onze test gebruikt. Het laatste punt van voorbereiding is het vullen van het waterreservoir en natuurlijk het bonenvak.

Gebruiksvriendelijk dankzij intuïtieve aanraakoppervlakken

Zo bijna gebruiksklaar als de Philips 5400-serie koffiemachine nu is, zo een lust voor het oog is hij. Het matzwarte kunststof is ongevoelig voor vingerafdrukken en oogt tegelijkertijd modern en tijdloos. De verchroomde elementen geven het apparaat een stijlvolle touch. Al met al past de volautomatische koffiemachine van Philips uitstekend in de omgeving van een keuken of woonkamer. Met afmetingen van 24,6 x 37,2 x 43,3 centimeter is het apparaat een van de compacte modellen in zijn klasse.

Als het startschot voor de eerste koffie al bijna is gegeven, valt meteen de stijlvolle bedieningseenheid op. Het TFT-display bevindt zich in het midden en heeft een perfecte resolutie . Op de bovenste rij staan de populairste koffiespecialiteiten met aansprekende afbeeldingen, die tevens als draaiknop fungeren. Geheel links bevindt zich de iets verzonken toets voor het in- en uitschakelen. Direct daarnaast kunnen individuele profielen met verschillende instellingen voor de betreffende dranken worden geselecteerd – uiteraard allemaal via aanraking. De daarvoor benodigde pijl- en bevestigingstoetsen bevinden zich rechts naast het display. Over het geheel genomen is de bediening duidelijk en intuïtief vormgegeven dankzij de afbeeldingen en labels.

Vijf profielen voor individueel koffiegenot met aromasterkte, koffie- en melkhoeveelheid

Zodra u een drank heeft gekozen, kan de samenstelling ervan worden aangepast. Na de selectie komt u direct in het overzicht van de individuele instellingen. Geheel links staat de aromasterkte met het symbool van een koffieboon. Met de pijltjestoetsen kunt u uit vijf niveaus kiezen tussen sterk en mild. Bovendien kan de hoeveelheid koffie en melk individueel worden bepaald. Praktisch: de instellingen worden aan het gekozen profiel toegewezen en voor de volgende bereiding opgeslagen .

Door herhaaldelijk op de verlichte profieltoets te tikken, kunt u kiezen tussen vier verschillend gekleurde profielen . Als er geen kleur oplicht, bevindt u zich in de gastmodus en worden er geen instellingen opgeslagen. Deze functie is perfect voor een huishouden met meerdere koffiedrinkers en individuele voorkeuren voor warme dranken. Natuurlijk kunt u ook in een handomdraai theewater bereiden . Het enige wat u hoeft te doen is de LatteGo eenheid te verwijderen. In de volgende stap wordt het hete water uit de andere dranken gekozen. Ook hier zijn er instellingen mogelijk: Naast de temperatuur kan ook de afgegeven hoeveelheid worden gekozen. Uit de uitloop voor heet water komt binnen een paar seconden de perfecte hoeveelheid voor de thee.

Met het koffiezetapparaat uit de Philips 5400-serie kunnen de volgende dranken worden bereid:

 • espresso
 • koffie
 • americano
 • latte macchiato
 • cappuccino
 • Café au lait
 • Wit
 • Caffee latte
 • Koffie crema
 • Espresso lungo
 • Ristretto
 • ToGo beker
 • Melkschuim
 • Heet water

Het innovatieve LatteGo-melksysteem is eenvoudig te reinigen

De volautomatische koffiemachine Philips 5400-serie wordt iets heel bijzonders dankzij het LatteGo-melksysteem. Eindelijk zijn er geen moeilijk schoon te maken slangen met melkresten meer. Het systeem, dat zeer eenvoudig te reinigen is, is echt baanbrekend op het gebied van volautomatische koffiemachines. Slechts twee onderdelen maken de LatteGo-unit perfect: Een bekervormig, transparant reservoir met een zijuitloop en een gemakkelijk te plaatsen deksel. Er is slechts één handbeweging nodig om de melkopschuimer startklaar te maken, want hij wordt gewoon aan de heetwateruitloop gehangen.

De knop met het tandwielsymbool voor de instelling biedt verdere aanpassingsmogelijkheden . Naast de stand-by timer kunnen o.a. ook de helderheid van het display en de brouwtemperatuur worden gewijzigd. Een handmatige instelling van de molen kan de sterkte van de koffie beïnvloeden, naast de instellingen in het drankenmenu. Hier heeft u de keuze uit 12 niveaus , die alleen kunnen worden gewijzigd wanneer de molen in werking is.

Compartiment voor gemalen koffie

Nadat de koffie is verbruikt, moet het apparaat regelmatig worden schoongemaakt. Dankzij het slimme ontwerp kunnen de te reinigen onderdelen snel worden verwijderd en indien nodig met een beetje afwasmiddel onder stromend water worden gereinigd. De LatteGo container en de lekbak kunnen zelfs in de vaatwasser. Ook de zetgroep moet regelmatig onder stromend water van aanslag worden ontdaan. Elke maand wordt een intensieve reiniging met een speciaal tablet van de fabrikant aanbevolen, zodat het afgezette koffievet de oorlog wordt verklaard.

Resultaten van de test van de Philips 5400-serie

Zoals reeds vermeld, was het instellen van het apparaat, inclusief het testen van de waterhardheid, eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen dankzij de instructies op het display. De instellingen voor de respectieve specialiteiten werkten ook zeer goed. Dankzij de profielen worden de dranken altijd in de voor de betreffende persoon gebruikelijke samenstelling gebrouwen. Er kan snel tussen de profielen gewisseld worden en ook het gastprofiel blijkt in de praktijk handig te zijn. Uit de test kunnen we consequent bevestigen dat het LatteGo melksysteem gemakkelijk te reinigen is . Ook de eenvoudige bediening door het ophangen aan de heetwateruitloop is zeer positief te waarderen. Het hele apparaat kan ook overdag in de koelkast worden bewaard.

Maar het belangrijkste bij het testen van een volautomatische koffiemachine moet toch de koffie zelf zijn. Na de eenvoudige bediening en de gemakkelijke reiniging, is de drank zelf het knock-out criterium voor potentiële kopers. Met de verschillende instellingen voor maalgraad, aromasterkte, temperatuur, koffie- en melkhoeveelheid , mag u veel verwachten van het compacte koffiewonder. Natuurlijk is ook hier de keuze van de koffiebonen doorslaggevend. In de test hebben we gekozen voor een medium branding van hoogwaardige merkbonen.

Philips 5400 serie volautomatische koffiemachine: Smaaktest doorstaan

Om de LatteGo natuurlijk direct te testen, pakken we bij ons eerste drankje een cappuccino. Na slechts enkele seconden stromen de melk en het schuim heel zachtjes in het kopje. Het geluidsniveau is absoluut in orde en het resultaat zal dit in verhouding plaatsen. Het malen van de koffie veroorzaakt ook geluiden, die bij een volautomatische koffiemachine tot het vermaak behoren. Ook de heerlijke geur van koffie komt direct vrij en de warme drank is compleet.

Naar onze mening worden alle dranken optisch tot een punt gebracht . De cappuccino is krachtig en heeft een perfecte melkschuimlaag. Dit is stabiel en luchtig tegelijk. Voor een huishoudelijke machine zijn we onveranderd enthousiast over de kwaliteit van de dranken. Dat bewijst de geïntegreerde teller op de koffiemachine Philips 5400 Series. Dankzij de instelmogelijkheden voor de sterkte van het aroma, de hoeveelheid koffie en melk, kan elke koffiedrank naar wens worden gevarieerd. Zo komt de machine zeker aan elke smaak tegemoet.

Grote verscheidenheid aan instellingen voor de perfecte drank met de Philips 5400-serie

Samen met de instelbare molen , is er een grote verscheidenheid aan smaakopties. Wat het aantal dranken betreft, ontbreekt dit echter bij de varianten met melk. Met slechts één uitloop op het LatteGo systeem kan slechts één drank met melk per keer worden geproduceerd. Bij de koffiespecialiteiten kunnen twee kopjes parallel onder de gedeelde uitloop worden geplaatst. Na het plezier is er helaas meer werk. Het legen van het lekbakje en het reservoir voor koffiedik is echter zeer eenvoudig en zonder veel moeite te doen. Met uitzondering van het deksel van de koffiedikbak zijn alle onderdelen vaatwasmachinebestendig. Een ander pluspunt is het waterreservoir dat naar voren kan worden uitgetrokken.

Dus of het nu gaat om zwarte koffie, latte macchiato of gewoon theewater, de volautomatische koffiemachine uit de Philips 5400-serie is perfect voor liefhebbers van aromatische warme dranken. Dankzij de ruimtebesparende afmetingen en het chique ontwerp is het een lust voor het oog in de keuken. De eenvoudig te reinigen elementen ronden het totaalpakket af. Met een prijs van rond de 650 euro bevindt de volautomatische koffiemachine zich aan de bovenkant van de middenprijsklasse. De kosten zijn het echter waard, want u krijgt heel wat in de aanbieding, niet alleen als koffieliefhebber. Wij geven dan ook een onvoorwaardelijke koopaanbeveling .Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen