Wat is een Wiener melange?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Je hebt vast wel eens gehoord van een Wiener melange. Op deze pagina lees je alles over de Wiener melange en de herkomst er van. Je zal alles ontdekken wat er te weten valt over een kopje heerlijke Wiener Melange.


Wiener melange

Wat is een Wiener melange?

In het originele recept wordt weergegeven dat er niet alleen koffie en chocolade en slagroom in deze speciale koffie zou moeten. Er wordt ook een eierdooier aan toegevoegd. Ook al staat dit in het originele recept, wordt de Wiener melange meestal niet gemaakt met een eidooier.


Hoe wordt een Wiener melange met een koffiemachine bereid?

De Wiener melange uit een koffiemachine wordt niet met eidooier of slagroom gemaakt. Toch is de smaak van een Wiener melange uit de koffieautomaat lekker, de slagroom is vervangen door een schuimlaag van opgeklopte melk. Wiener melange kan je dus zien als een zoete combinatie van koffie, warme chocolade en melk.


Waar komt Wiener melange vandaan?

Wiener melange is van oorsprong een recept uit Oostenrijk, uit Wenen. Wiener melange is in de Weense koffiehuizen ontstaan. Tegenwoordig kan je de Wiener melange overal te kopen en is behoorlijk gewild onder de koffiedrinkers. Dat zal ook niemand verbazen aangezien de smaak van de Wiener Melange overheerlijk is.


Koffiesoorten

Ontdek hier ook alle andere koffiesoorten:
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen