Café au lait

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wat is eigenlijk een café au lait en hoe bereid je deze speciale koffie soort? Wat is de herkomst van een café au lait en wat voor verschil hebben met een koffie verkeerd? Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Café au lait

Een café au lait, wat is dat nou eigenlijk?

 

De naam van deze koffiesoort verraad eigenlijk al wat het precies is. Het is een kop koffie voorzien van een flinke scheut melk. De melk en de koffie hebben een verhouding van 2/5e deel koffie en 3/5e deel warme melk. Een café au lait zou je het liefst moeten maken met een simpel kopje filterkoffie.

 

De herkomst van café au lait

 

Wat voor een Italiaan een cappuccino is, is voor een Fransoos een café au lait. Café au lait is een typisch Franse koffie. Het is een gebruik deze bij het ontbijt te drinken. Traditioneel wordt in Frankrijk een café au lait gedronken uit een mok waar geen oren aan zitten. De Fransen dippen het liefst hun ontbijt nog lekker onder in een café au lait.

 

Wat is het verschil met . koffie verkeerd

 

E is maar een kleine afwijking tussen de koffie verkeerd en een café au lait. Voor het maken van een koffie verkeerd wordt dezelfde hoeveelheid melk als koffie gebruikt dus 50/50. Als het gaat om de smaak kan je zeggen dat een café au lait mild en romig is.

 

Wat is het verschil met Café latte

 

Een café au lait heeft veel weg van een café latte. Een café latte wordt bereid met een kopje espresso. Café au lait wordt gemaakt van een gewoon kopje koffie, wat het liefst gezet is met filter koffie. Een ander verschil tussen deze twee koffiesoorten is dat er bij een café au lait geen melkschuim wordt toegevoegd aan de koffie.

 

Koffiesoorten

 

Ontdek hier ook alle andere koffiesoorten:

 

 

 

 

 

 

    • cappuccino speciaal

 

 

 

 

 

 

    • espresso choc

 

    • koffie choc

 

 

    • caffè macchiato

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Philips Senseo watertank
Nieuwe Philips Senseo watertank of waterreservoir kopen?
Wilt u een nieuwe Philips Senseo watertank kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel...
Reparatie vlotter watertank Philips Senseo
Handleiding Reparatie vlotter watertank Philips Senseo
Het repareren van een vlotter in de watertank van uw Philips Senseo kan een eenvoudige klus zijn als...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen