Wat is een Café Crème ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wat is een café crème? Zijn er verschillen tussen café crème, Lungo en Americano en welke verschillen zijn dat dan precies? Allemaal vragen die je je kan stellen als je graag wil weten hoe een café crème precies tot stand komt. Alles wat je moet weten over een café crème vind je op deze pagina.

Café Crème

Wat is een café crème?

 

In veel espressokoffieautomaten kan je een café crème zetten. Dit is de gewone kop koffie zoals wij die allemaal kennen. Deze overheerlijke kop koffie heeft een mooie goudbruine laag, ook wel de crema genoemd, Deze laag bestaat uit suikers en vetten die onder hoge druk uit de koffie geperst worden.

 

Wat zijn andere namen voor een café crème?

 

Op een koffieautomaat kan je ook andere smaken zien staan. Waaronder bijvoorbeeld de Lungo of koffie. Dit hangt wel af van welk type koffieautomaat er staat en de soort koffie die in het apparaat gebruikt wordt. Bij instant of freshbrew machines zal je vaak alleen gewoon koffie zien staan.

 

Op andere koffieautomaten zie je koffie bonen en instant koffie staan, of er staat freshbrew koffie en instant koffie. De double taste koffieautomaten maken het mogelijk om te kunnen kiezen welke soort koffie je graag zou willen drinken. Dit is dan koffie van bonen, freshbrew koffie of instant koffie.

 

Wat is het verschil met een Lungo?

 

Café crème is eigenlijk hetzelfde als een Lungo. De omschrijving van Lungo is dan ook eigenlijk hetzelfde als een espresso waar bij er meer water gebruikt wordt. Hierdoor heb je meer koffie in je kopje. De smaak is ook wat anders doordat er meer water door de gemalen koffie heen zal gaan. Het water zal meer bestanddelen meenemen tijdens het doorlopen. Het enige verschil is dan ook dat er bij een Lungo iets meer water gebruikt wordt dan dat er gedaan wordt bij een espresso.

 

Wat is het verschil met een Americano?

 

Een café crème of Lungo kan helemaal niet worden vergeleken met een kop Americano koffie. Een kop Americano koffie wel op een café crème, maar wordt op een hele andere manier klaar gemaakt. Het maken van een kopje Americano koffie wordt gedaan door eerst heet water in het kopje te doen. Hierna wordt met ditzelfde kopje het kopje espresso gezet. Een kop Americano is dus niets anders als een kopje espresso, maar dan met heet water er bij.

 

Koffiesoorten

 

Ontdek hier ook alle andere koffiesoorten:

 

 

 

 

 

 

    • cappuccino speciaal

 

 

 

 

 

 

    • espresso choc

 

    • koffie choc

 

 

    • caffè macchiato

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen