Aerobie Aeropress review – Filter-koffiezetapparaat kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Aeropress is een van de populairste koffiezetmethodes geworden, om verschillende redenen favoriet bij koffieliefhebbers over het hele werk. Het is klein en betaalbaar, en – het belangrijkste – het maakt geweldige koffie. Hier volgt een compleet overzicht van deze zetmethode, van wat het is en waar je het kunt vinden tot voor wie het is en hoe je het moet gebruiken, van mensen die de Aeropress hebben gebruikt en weten hoe je goede koffie moet zetten.

De Aeropress is een van de meest populaire apparaten bij de manuele brouwers. Maar waarom? Lees, onze recensie om erachter te komen.

De Aeropress lijkt op het eerste gezicht een beetje speelgoed. En in feite is het bedrijf erachter – Aerobie – een frisbeeproducent.

Gerelateerd: Beste koffiezetapparaten en filter-koffiezetapparaat kopen

Maar de Aeropress is meer dan in staat om heerlijke koffie te zetten.

Bekijk de dagprijs

In de afgelopen jaren heeft de gadget zich bewezen als een van de meest populaire opties onder de liefhebbers van de diepe L-specialiteit.

Persoonlijk denk ik dat de meeste koffienertjes veel plezier zouden hebben, en natuurlijk, goede koffie met dit kleine gadget.

Als je denkt over het oppakken van een koffiezetapparaat dat in staat is om een of twee kopjes snel op te tillen, dan zou dit ding op je radar moeten staan.

Aerobie Aeropress – Filter-koffiezetapparaat kopen

Heerlijke koffie zonder zuurgraad of bitterheid – waar u ook bent. Zet in ongeveer een minuut een tot drie heerlijke kopjes Amerikaanse of espresso-achtige koffie en het opruimen duurt slechts enkele seconden. Het is een geweldige aanvulling op elke keuken, maar omdat het duurzaam, lichtgewicht en compact is, is de AeroPress ook de perfecte metgezel tijdens reizen, kamperen of gewoon naar je werk gaan. De delen van de AeroPress die u zou meenemen (de kamer, de plunjer, de filterdop en papieren microfilters)

 • filterdop
 • filterhouder
 • oerder en schep
 • 350 filters

Aeropress Coffee Maker + Bristot OUR Biologische gemalen koffie

53,45  op voorraad
as of 17 juli 2024 10:30

Wat is de Aeropress?

De Aeropress is een compact koffiezetapparaat dat gebruik maakt van een dompelzetmethode, maar in tegenstelling tot een French Press wordt het gemalen koffiemaalsel er slechts enkele seconden in ondergedompeld. Om de kortere dompeltijd te compenseren, wordt meestal een fijne maling gebruikt, ongeveer een espressomaling. Na de juiste onderdompeltijd wordt het water uit de brouwer geperst door handmatig op een zuiger te drukken. De gemalen koffie wordt met een filter in de brouwkamer vastgehouden.

De Aeropress is immens populair geworden sinds hij in 2005 in het leven werd geroepen. Er is zelfs een jaarlijkse Aeropress wedstrijd, het World Aeropress Championship.

Een groot deel van de populariteit van de Aeropress kan worden toegeschreven aan het feit dat het koffiezetapparaat

 • compact formaat
 • betaalbare prijs
 • de mogelijkheid om een espresso-achtig brouwsel te maken

Wie moet de Aerobie Aeropress kopen ?

Een van de sterkste punten van de Aeropress is zijn compacte formaat. Hij is klein en licht genoeg om gemakkelijk in je gewone rugzak te passen en mee te nemen naar het werk of op reis.

Het kleine formaat betekent echter ook dat de Aeropress een beetje beperkt is in zijn capaciteit. Als u slechts voor één of misschien zelfs twee personen brouwt is dat geen probleem. Proberen om koffie te serveren voor grotere groepen wordt echter al snel uitdagender.

Met dat in het achterhoofd lijkt de brewer geschikt voor elke koffieliefhebber die ‘s ochtends of onderweg een snel kopje wil zetten. Als je koffie moet zetten voor je familie of een grotere groep kun je beter elders gaan kijken.

Bekijk de dagprijs

Bouw kwaliteit

De Aeropress is gemaakt van PBA-vrij kunststofmateriaal. In de loop der jaren is het materiaal bij elke nieuwe iteratie licht gewijzigd. Het nieuwste model is een wolkachtig, grijsachtig semi-transparant materiaal, dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook zeer slijtvast blijkt te zijn.

Het plunjergedeelte zelf is voorzien van een rubberen afdichting, die afneembaar is. Dat betekent dat u alle onderdelen eenvoudig kunt reinigen.

Ook al is het apparaat geheel van kunststof en rubber, het is uiterst stevig. Bij normaal gebruik wordt de plunjer onder nogal wat druk gezet, maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand onderdelen van het apparaat heeft gebroken.

De oudere modellen waren wat meer gevoelig voor krassen, maar het nieuwe en licht verbeterde ontwerp en materiaal heeft daar een einde aan gemaakt.

Bekijk de dagprijs

Ontwerp

De man achter de Aeropress is niet anders dan de ontwerper Alan Adler. Voor de uitvinding van de brouwer was zijn belangrijkste aanspraak op roem de Aerobie Frisbee.

Zoals hierboven vermeld is de brouwer extreem stoer. Maar laten we even stilstaan bij het ontwerp en enkele kenmerken. Het kleine koffiezetapparaat is in staat om op twee verschillende manieren te brouwen: Omgekeerd en normaal.

 • Ten eerste spoel je een papieren filter af, steek je het in de plastic schijf.
 • Vervolgens bereidt u het apparaatje en voegt u gemalen koffie toe, gevolgd door een exact afgemeten dosis water.
 • Daarna dompel je onder.
 • Voila: Je hebt koffie! Natuurlijk is er veel meer nodig om een lekker kopje koffie te maken dan dat, maar je krijgt het basisprincipe.

Het ontwerp is niet alleen revolutionair en vernieuwend tegelijk, maar in veel opzichten ook heel praktisch: De brouwer maakt zichzelf in principe schoon terwijl hij aan het brouwen is.

Bekijk de dagprijs

Gebruiksaanwijzing

De brouwer is zeer gebruiksvriendelijk, maar er is een leercurve. Natuurlijk kun je gewoon beginnen met de typische ‘beginner’-recepten, die je online zou vinden, maar tegelijkertijd zijn er miljoenen kleine aanpassingen die je gaandeweg kunt toepassen.

In die zin is de brouwer een grote bron van plezier. Het is gemakkelijk om te beginnen, maar de mogelijkheden zijn grenzeloos naarmate je vaardigheid als Aero-barista groeit.

Eén ding wil ik echter benadrukken: er zijn een paar technieken en best practices die je zeker moet toepassen in je brouwerij, waardoor je veel sneller geweldige koffie kunt zetten. Het is gemakkelijk om goede koffie te zetten met de Aeropress… maar het zetten van echt hemelse koffie is een andere zaak. Dat is tenzij je onze ‘geheime’ trucs bekijkt om het beste uit de Aeropress te halen.

Bekijk de dagprijs

Smaak

Zoals gezegd zijn er een miljoen verschillende manieren om te brouwen, die allemaal hun eigen invloed hebben op de smaak. In het algemeen is het echter een apparaat dat meer gemeen heeft met de gietmethode dan met espresso of de Franse pers.

Dit komt neer op het gebruik van een papieren filter. Een papieren filter blokkeert veel van de koffieoliën die in het laatste kopje terechtkomen. Veel mensen vinden dit eigenlijk wel prettig, omdat het de subtielere koffiesmaken versterkt. Echter, sommige meer hardcore koffiedrinkers zullen eigenlijk de voorkeur geven aan een sterkere en meer ‘vette’ koffie. Als je een van die personen bent, weet je het waarschijnlijk al.

U moet zeker overwegen om te investeren in een extra metalen filterschijf en deze te gebruiken in plaats van de papieren filters. Het is vrij goedkoop en verandert de mogelijkheden van het koffiezetapparaat totaal.

Er zijn nogal wat verschillende metalen schijf filters die er zijn, maar in wezen doen ze hetzelfde.

Vroeger werd de Aeropress ‘op de markt gebracht’ als een alternatief voor espresso – vandaar de naam. De meeste mensen zijn het er echter over eens dat de primaire kracht ervan ligt in de meer traditionele ‘zwarte koffie’.

De Aeropress is echter een uiterst veelzijdige brouwer die zo’n beetje alles kan. Zelfs spullen als ‘cold drip’ en ‘cold brew‘ kunnen met de Aeropress worden gemaakt.

De Aeropress lijkt op het eerste gezicht een beetje speelgoed. En eigenlijk is het bedrijf dat erachter zit – Aerobie – een frisbeeproducent.

De Aeropress is echter meer dan in staat om heerlijke koffie te zetten.

In de afgelopen jaren heeft de gadget zich bewezen als een van de meest populaire opties onder de liefhebbers van de diepe L-specialiteit.

Persoonlijk denk ik dat de meeste koffienertjes veel plezier zouden hebben, en natuurlijk, goede koffie met dit kleine gadget.

Als je denkt over het oppakken van een koffiezetapparaat dat in staat is om een of twee kopjes snel op te tillen, dan zou dit ding op je radar moeten staan.

Bekijk de dagprijs

Waar is de Aeropress van gemaakt?

De Aeropress is gemaakt van drie verschillende kunststoffen, die geen van allen bisfenol A (BPA of ftalaten) bevatten. (Aeropresses gemaakt voor 2009 bevatten wel BPA.) De drie kunststoffen zijn:

 • Copolyester, dat wordt gebruikt in de brouwkamer en het doorzichtige deel van de zuiger
 • Thermoplastisch elastomeer, dat wordt gebruikt in het zwarte gedeelte van de zuiger
 • Polypropyleen, dat wordt gebruikt in het filterdeksel, de trechter, het roermechanisme en het maatschepje

Al deze drie kunststoffen zijn door de Food and Drug Administration goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelen en dranken.

Deze drie kunststoffen zijn alle drie duurzaam, waardoor een sterk koffiezetapparaat ontstaat dat lang mee zou moeten gaan, zolang het niet verkeerd wordt gebruikt. Doordat ze BPA- en ftalaatvrij zijn, minimaliseren ze ook de milieu-impact van de Aeropress.

Specificaties

 • Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie
 • Anti-drup: Nee
 • Waterfilter: Nee
 • Waarschuwingssignaal: Nee
 • Waterfilter: Nee
 • Verpakkingsinhoud: – Aeropress Go
  – Handleiding
  – Schep
  – To Go beker (444ml)
  – 350 filters
  – filterhouder (maximaal 20 filters)
  – Roerstaaf
 • Aantal kopjes per keer: 3
 • Afneembare waterreservoir: Nee
 • Anti calcium filter: Nee
 • Aroma controle: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Nee
 • Gewichtv460 g
 • Inhoud: 444 ml
 • Introductie: 2019
 • Kleur: Grijs
 • MPN (Manufacturer Part Number): CP2710
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Melkopschuimer: Nee
 • Product breedte: 10 cm
 • Product gewicht: 326 kg
 • Product hoogte: 12 cm
 • Product lengte: 10 cm
 • Verstelbaar water volume: Nee
 • Verwijderbare sediment reservoir: Nee
 • Warmhoud functionaliteit: Nee
 • Waterniveau indicator: Nee
 • Werkt op 12volt: Nee

Veelgestelde vragen

Is AeroPress beter dan de Franse pers?

De AeroPress is een stuk veelzijdiger dan de Franse pers. Je kunt er allerlei soorten koffie mee zetten vanwege het ongebruikelijke ontwerp. Is hij ook beter? Als koffieprofessional zal ik “ja” moeten zeggen. Door het ontwerp van het apparaat heb je veel meer controle over het zetproces, maar dit is ook de reden dat het moeilijk kan zijn om het goed te gebruiken.

Is de AeroPress echt zo goed?

Zowel ja als nee. Over het algemeen is het niet zo eenvoudig om met dit apparaat een werkelijk schitterend kopje koffie te zetten. Het soort kopje dat het beste van de schenkingen overtreft, is moeilijk te bereiken. Maar als je een gevorderde AeroBarista wordt, kun je een aantal uitstekende kopjes maken.

Is het plastiek veilig?

Ja, hij is gemaakt van polypropyleen, dat als veilig en PBA-vrij wordt beschouwd.

Is AeroPress goed voor espresso?

Het kan enkele sterke en geconcentreerde shots maken die veel mensen tevreden zullen stellen, maar het kan geen echte espresso maken. De druk ligt niet in de buurt van 9 bar. U kunt investeren in de speciale Prismo-dop als u iets meer wilt maken zoals espresso.

Bekijk de dagprijs

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen