AeroPress: koffiezetten

Koffie bevrijd van de beperkingen van de zwaartekracht

AeroPress

Geschiedenis van de AeroPress

De AeroPress, een ruimtevaartconcept met zwaartekrachttoevoegende aspiraties, is uitgevonden door Aerobie op slechts 38 mijl afstand van onze Oakland branderij. Aerobie is verantwoordelijk voor het creëren van de lang vliegende "superdisc" die Guiness World Records brak toen het 1.333 voet de lucht in schoot. (Neem dat, frisbee!) Dezelfde beheersing van de aerodynamica komt hier in het spel, met dit eigenaardige en mooie apparaat voor het zetten van koffie.

Koffie maken met de AeroPress

Bekijk de dagprijs

Stap 1
Breng 7 oz (200 g) water aan de kook. Weeg 15-18 gram koffie af (afhankelijk van de sterkte van uw voorkeur). Maal tot een textuur die iets fijner is dan zeezout.

Stap 2
Plaats een papieren filter in de afneembare plastic dop van de AeroPress.

Stap 3
Gebruik wat van uw warm water om uw filter en dop te bevochtigen. Het water heeft hier een dubbele functie: Het helpt de filter te hechten aan de dop, en verwarmt je brouwvat. Dit kan een uitdaging zijn omdat het water heet is en de dop vrij klein is: Houd de dop bij de "oren" en giet het water heel langzaam, zodat het kan worden geabsorbeerd door het filter.

Stap 4
Zet je AeroPress in elkaar. Zorg ervoor dat de gehele assemblage droog is, aangezien eventuele restvochtigheid de afdichting van het apparaat kan aantasten.

Stap 5
Plaats hem op uw weegschaal met het uitlopende uiteinde naar boven en tarreer dan het gewicht. De getallen moeten ondersteboven verschijnen. Het is mogelijk om de zwarte filterdop te bevestigen en deze zijwaarts te plaatsen, maar dit heeft de neiging om lekkage te veroorzaken en het nauwkeurig brouwen te bemoeilijken.

Gerelateerd: Aerobie Aeropress - Filter-koffiezetapparaat

Stap 6
Voeg uw gemalen koffie toe. Let erop dat u geen grond in de ringvormige goot aan de bovenkant van de AeroPress morst.

Stap 7
Start een timer. Voeg twee keer het gewicht van het water toe dan dat u grond heeft (bijv. voor 15 gram koffie, voeg 30 gram water toe). Het water moet ongeveer 200 graden F zijn.

Stap 8
Zorg ervoor dat de koffie gelijkmatig verzadigd is, indien nodig met de peddel of het botermesje, en laat hem 30 seconden zitten.

Stap 9
Gebruik de rest van het warme water om de kamer te vullen.

Stap 10
Na een minuut roer je 10 keer om de grond om te roeren.

Stap 11
Bevestig de dop en zorg ervoor dat deze goed vastzit in de groeven. Draai de hele assemblage om met haast en controle. Plaats het boven op uw brouwvat en begin met het toepassen van neerwaartse druk. U zult hier ongeveer 30 pond weerstand ervaren. Als het duwen te gemakkelijk aanvoelt, is je maling waarschijnlijk te grof; als het erg moeilijk is om te duwen, is de kans groot dat de maling te fijn is. Uw koffie is volledig gebrouwen zodra hij een sissend geluid begint te maken. Dit betekent dat er geen water meer door het apparaat kan worden geduwd.

Stap 12
Als je de dop eenmaal hebt losgeschroefd, kun je het filter en de puck van de gecondenseerde grond eruit halen door eenvoudigweg het binnenste gedeelte van AeroPress een laatste centimeter te duwen.