Beem 3 In 1 Ecco koffiemachine | Handleiding 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
beem-3-in-1-ecco
 • Naam: 3 in 1 Ecco
 • Merk: Beem
 • Type: Combi
 • Werking: Automatisch
 • Inhoud: 1.25 liter

Beem 3 In 1 Ecco

Bekijk de dagprijs

BEEM Koffiezetapparaten Ecco 3 in 1

Bekijk de dagprijs

Ontbijtcenters vormen een bijzonder element binnen het segment van de combi-koffiemachines, hoewel wij er om praktische redenen de voorkeur aan hebben gegeven ze in dezelfde categorie onder te brengen als deze laatste.

Een ontbijtcentrum, zoals de Beem 3 in 1 Ecco die we vandaag gaan bekijken, is niet echt een combi-koffiezetapparaat in de strikte zin van het woord, aangezien we er niet verschillende soorten koffie mee kunnen zetten (met een combi-koffiezetapparaat kunnen we bijvoorbeeld filterkoffie of espresso zetten in dezelfde machine).

Deze apparaten zijn echter nog steeds “combi”-apparaten, omdat zij ons naast de koffiemachine ook de diensten van een brander en een waterkoker bieden.

Zoals gezegd gaat het om een apparaat met drie functies: druppelkoffiezetapparaat (of filter), waterkoker en broodrooster. We zullen kort de functionele kwaliteiten van de brander en de waterkoker beschrijven en ons daarna – logischerwijze – concentreren op de functie van de koffiemachine, die ons het meest interesseert.

Het broodrooster, zoals u op de foto kunt zien, bevindt zich aan de achterkant van de Beem 3 in 1 Ecco. De sneetjes brood worden er in verticale positie in gelegd, zodat ze aan beide kanten tegelijk worden geroosterd. Het broodrooster heeft ook een ingenieus systeem met een dubbele draad of ijzeren staaf waarmee broodjes of broodjes kunnen worden verwarmd zonder ze te hoeven roosteren of in de broodroostersleuf te hoeven steken.

Het bevat ook een stopknop (om de toastjes onmiddellijk uit te werpen), een ontdooifunctie en de mogelijkheid om tot 6 intensiteitsniveaus voor de toast te kiezen.

De waterkoker, die zich rechts van de combi bevindt, stelt ons in staat om in enkele seconden infusies te bereiden of water op te warmen voor welk doel dan ook. Hij kan tot 1,5 liter water verwarmen, heeft een ingebouwd antikalkfilter en een schaalverdeling of referentieniveau aan de zijkant. Wanneer het klaar is met koken, schakelt het automatisch uit. We kunnen hem van de set scheiden en als kan gebruiken om het zojuist bereide warme water in te schenken.

BEEM Koffiezetapparaten Ecco 3 in 1

Bekijk de dagprijs

Beem 3 in 1 Ecco: Druppel koffiezetapparaat met permanent filter

Laten we ons nu richten op de koffiezetapparaatfunctie van onze Beem 3 in 1 Ecco, die ons het meest raakt. Zoals gezegd is het een traditioneel filter- of druppelkoffiezetapparaat, dat als bijzonderheid heeft dat het een permanent roosterfilter bevat. Hierdoor hoeft u niet steeds papieren filters te kopen.

De filterhouder is draaibaar en kan naar buiten toe worden verwijderd om het gebruik te vergemakkelijken.

De glazen karaf (niet thermisch) heeft een capaciteit die overeenkomt met de grootte van het koffiezetapparaat. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,25 liter en de karaf heeft een schaalverdeling tot 10 kopjes koffie, wat min of meer overeenkomt met het serveren van koffie van normale grootte. Deze schaalverdeling is van buitenaf te zien, op de voorkant van het koffiezetapparaat (net boven het bedieningspaneel van de brander).

De bediening is, net als die van de hele combi, zeer eenvoudig: u hoeft slechts op een knop te drukken om vers gezette koffie in de karaf te krijgen en van de karaf naar uw kopje, natuurlijk.

Het ontwerp van deze Beem 3 in 1 Ecco is compact genoeg om zo’n aantal functies in één apparaat onder te brengen. Het is gemaakt van roestvrij staal (hoewel de afwerking en de sierstrips van zwart plastic zijn) en is verkrijgbaar in twee kleuren: rood en zilver. Hieronder vindt u de links om beide modellen te kopen, zodat u direct naar het model van uw voorkeur kunt gaan:

Beem 3 in 1 Ecco: Belangrijkste kenmerken

 • 3 in 1 ontbijtcentrum, met koffiezetapparaat, broodrooster en waterkoker
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver en helder rood.
 • De broodrooster heeft 6 brandintensiteiten, ontdooifunctie en stopknop.
 • De waterkoker heeft een inhoud van 1,5 liter. Hij kan van het hoofdstuk worden gescheiden en schakelt automatisch uit wanneer hij klaar is met koken.
 • Druppelkoffiezetapparaat met een inhoud van 1,25 liter (ca. om 10 kopjes koffie te zetten).
 • De filterhouder is draaibaar, we kunnen hem eruit nemen om hem comfortabel te vullen.
 • Inclusief permanent filter.
 • Inclusief glazen kan met een inhoud van 1,25 liter.
 • Verwarmingsplaat om de temperatuur van de vers gezette koffie langer vast te houden.
 • Totaal vermogen: 3750 watt. 800 voor het koffiezetapparaat, 2200 voor de waterkoker en 750 voor de brander.
 • Afmetingen: 48 x 32 x 33 cm.
 • Weegt ongeveer 5 kg.

Voordelen van de Beem 3 in 1 Ecco

 • Het is een goede optie om ruimte te besparen in de keuken, door verschillende apparaten te combineren in één compact ontwerp.
 • Hij heeft een ruime capaciteit, dus is hij ideaal voor grote gezinnen of massaal verbruik: 1,25 liter in het koffiezetapparaat en 1,5 liter in de waterkoker.
 • Een groot voordeel is het gebruik van roestvrij staal bij de fabricage.
 • De broodrooster heeft ons aangenaam verrast met zijn veelzijdigheid: hij heeft verschillende intensiteitsniveaus en functies voor het opwarmen en ontdooien van voedsel.

Bekijk de dagprijs

Nadelen van de Beem 3 in 1 Ecco

 • Het koffiezetapparaat bevat een gewone glazen karaf (geen thermische karaf, gemaakt van staal) en er is ook geen mogelijkheid om deze apart te kopen.
 • De permanente filteroplossing is erg praktisch, maar er zijn gebruikers die de voorkeur geven aan het resultaat dat ze krijgen met traditionele papieren filters. En dit type filter kan niet met deze koffiemachine worden gebruikt.

Beem 3 in 1 Ecco: Video’s

Er is niets beter dan de officiële commerciële aankondiging van deze Beem 3 in 1 Ecco om hem beter te leren kennen. De aftiteling is in het Duits, maar het interessantste deel van de video is de mogelijkheid om enkele onderdelen van dichtbij te zien:

Waarom een Beem 3 in 1 Ecco kopen?

Het nut van deze ontbijtcenters ligt precies in de ruimtebesparing en het praktische van het hebben van drie zeer gemeenschappelijke diensten in het dagelijks leven (koffiezetapparaat, broodrooster en waterkoker) in hetzelfde apparaat.

Deze Beem 3 in 1 Ecco biedt ons alle drie de functies op een echt eenvoudige manier, zonder complicaties, met een zeer intuïtieve bediening en ook met functies die we niet zullen vinden in gewone huishoudelijke apparaten afzonderlijk (de broodrooster functie, bijvoorbeeld, leek ons echt compleet).

Wij bevelen hem aan als u dagelijks veel gebruik maakt van deze 3 functies (toast, filterkoffie en waterkoker voor infusies), of ook als u een paar vrienden een goed en verrassend cadeau wilt geven. De kwaliteit van fabricage en afwerking van het product is meer dan acceptabel, alles gegarandeerd door een prestigieuze fabrikant als de Duitse firma Beem.

En als u nog een stapje verder wilt gaan, vergeet dan niet dat u ook een kijkje kunt nemen bij de Beem 4 in 1 Ecco Deluxe. Een combi die alle details van onze 3 in 1 Ecco verbetert.

Gerelateerde koffiemachines:

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen