Bocca Coffee test

Facebook
Twitter
LinkedIn

Koffiebranders in Nederland en specifiek uit Amsterdam hebben het erg lastig om hun hoofd boven water te houden. In Nederland produceren we koffie van een hele goede kwaliteit op een hoogwaardig niveau. Toch blijft het moeilijk om een echte plek te vinden in de markt. Het is dan ook hard nodig dat de kwaliteit van de Nederlandse koffiebranderijen eens flink in het zonnetje gezet worden. Dit door middel van een koffiebonen test.

Bocca Coffee

Het probleem van het imago van Amsterdam zou best snel verholpen kunnen worden als er in de stad meer Bocca Coffee geserveerd zou worden. Bocca coffee wordt in Dronten gebrouwen, maar in Amsterdam zit een eigen café van de braderij dat deze koffie schenkt. De koffie wordt ook online verkocht.

 

Er wordt een ruim assortiment aan koffie aangeboden. Zo kan je denken aan Single Origins tot omniroasts, blends of cold drips. Twee van de aangeboden varianten zijn onder de loep genomen en uitgebreid getest. De resultaten van deze test zijn vergeleken met die van de testresultaten van twee andere Nederlandse koffiebranderijen, Boot koffie en Moyee Coffee. Welke Nederlandse koffiebranderij de lekkerste koffie heeft lees je op deze pagina.

 

Het overzicht van Bocca Coffee Amsterdam

 

De koffiebranderijen die onderworpen zijn aan de test hebben alle drie een helder doel voor ogen. En dat doel is om de keten in de markt van de koffie flink te verbeteren. Alleen hebben ze wel alle drie een andere benadering. Bocca heeft als strategie dat ze voor eerlijke prijzen directe handel willen verkopen.

 

De verpakkingen van Bocca Coffee zijn misschien minder opvallend en er staan misschien minder teksten op dan die van Moyee coffee en Koffie for peace is ook niet hun strategie, maar dat zegt niets over de impact van de koffie die aangeboden wordt. Er worden wel projecten gesteund als een school in Ethiopië of de vluchtelingen in Nederland.

 

Bij alle drie de koffiebranderijen zijn bij de test drie willekeurige koffiesoorten uit het aangeboden assortiment gepakt. Bij Bocca Coffee Was de productinformatie beter zichtbaar dan bij de koffiesoorten vanuit de andere twee branderijen.

 

Als de informatie niet op het etiket vermeld staat, dan kan je het bij Bocca Coffee terug vinden in de zeer uitgebreide fact sheets. De informatie die niet op de verpakking vermeld staat verandert regelmatig, vandaar dat ze dat dan weergeven in fact sheets.

 

De zakken die getest zijn waren twee Braziliaanse koffiesoorten en een koffie uit Guatemala. Tot in de kleinste details werd er uitgelegd waar de koffie vandaan kwam. De boerderij, de boer en de hele weg die het product afgelegd heeft tot het in de verkoop ging worden uitgelegd.

 

Een groot verschil tussen Bocca Coffee en de twee andere koffiebranderijen is dat Bocca Coffee de nadruk legt op de herkomst van de koffie, hoe de koffie verwerkt wordt en hoe je de koffie het best kan klaar maken voor de ultieme koffie beleving.

 

De verpakkingen van de verschillende koffiesoorten hadden een verschillende kleur. De kleuren van de verpakkingen zeggen iets over de ervaring van de koffiedrinkers. De groen verpakkingen zijn voor de minst ervaren koffie drinkers en de rode verpakkingen juist voor de koffie drinkers die er meer verstand van hebben dan gewoon koffie drinken. Bocca Coffee heeft dus koffie op de markt voor iedereen.

 

strong>Bocca Coffee Koffiebonen Soulmate 1 kg

Bocca Coffee Koffiebonen Soulmate 1 kg

Bekijk de dagprijs

 

De Bocca Coffee bonen test

 

De mooie bruien egale bruine kleur geeft aan dat het brandingsproces bijna perfect verlopen is. Door de prachtige egale kleur kan je spreken van een meesterlijke branding. Bij de lichtere vorm van koffie, bijvoorbeeld de Ethiopia komt het voor dat de bonen gerimpeld zijn en dat er holle bonen in de zak met koffiebonen zitten.

 

Deze foutjes zijn niet moeilijk om te verbergen. Eigenlijk is geen enkele branding helemaal perfect te noemen, schoonheidsfoutjes zullen er altijd wel tussen zitten. Maar dat past helemaal bij een product dat uit de natuur gewonnen wordt. Waar koffie er een van is.

 

De Geur van de koffie

 

Je zal het herkennen, als je een zak koffie bonen open maakt dan moet je er gewoon aan ruiken. DE aroma die je tegemoet komt bij het openen van de zak zorgt er voor dat je gewoon even moet ruiken. Bij de Bocca coffee soorten valt de geur die je dan opsnuift zeker niet tegen.

 

Bij de Ethiopia kan je de geur omschrijven als een bloemachtige, perzik geur . De geur die je ruikt is zoet en zeer zeker aangenaam te noemen. De geur is niet al te zwaar en doet je meteen denken aan een heerlijk dessert.

 

Als je de zal met Bombita bonen open maakt zal de aroma een stuk steviger je neus in komen dwarrelen. De geur van chocolade en karamel zullen de geursensoren in je neus verblijden met hun aanwezigheid. Bij de twee Bocca soorten die in de test meegenomen zijn hebben een behoorlijk groot contrast. De ene is licht en bloemig en de ander is pittig en vol van geur en smaak.

 

De smaak en de zuurgraad

 

Wat je over de Ethiopia dus kan zeggen is day het een super zoete en lichte smaak heeft met pittige fruitige accenten die niet overheersend zijn. Na het proeven is de eerste gedachte die door je hoofd zou kunnen schieten, wat is dit een heerlijke koffie.

 

Daarentegen proef je bij de Bombita koffie veel meer het fruit dan dat je de chocolade proeft. Het evenwicht tussen de twee smaken is volledig in balans. Deze smaak koffie is sterk en super licht tegelijk. De gedachten die in je op kunnen komen bij het drinken er van is dat het echt een geweldige koffie is.

 

Een ding dat je wel moet weten is dat wanneer de Ethiopia coffee afgekoeld is dat het een beetje een smaakje krijgt dat je aan zweet zou kunnen doen denken. De conclusie die je hieruit kan halen is dat het wellicht beter zou zijn als je deze in de filterkoffie variant zou nemen.

 

De Body en het gevoel in je mond

 

Natuurlijk zijn er veel vergelijkingen te vinden tussen de Bocca koffiebonen en verschillenden andere koffieboon soorten van andere branderijen. Toch brengen ze een duidelijk verschil naar voren als het gaat om de body van de koffie en het gevoel in je mond bij het drinken er van.

 

Deze espresso is romig en fris tegelijk. Vaak merk je dat na het drinken van een kop koffie er een minder prettige bittere smaak in je mond komt. Bij de Bocca koffiesoorten is dit dus helemaal niet het geval.

 

De Bombita is te vergelijken met de zachtheid van fluweel. Voor mensen die net begonnen zijn met het ontdekken van de speciale koffie soorten die er zijn is dit een perfecte koffie om mee te beginnen maar ook onder de meer ervaren koffiedrinkers zal deze smaak zeer geliefd zijn.

 

De afdronk

 

Na het drinken van koffie van de Bocca koffiebonen zal er een heerlijke zachte zoete, romige smaak in je mond achter laten. Het is dan ook een aangename afdronk die je zal ervaren na het drinken van de Bocca Coffee.

 

De smaak zal niet al te lang blijven hangen. Maar de smaak zal net lang genoeg in je mond achter blijven om nog even heerlijk na te genieten van de heerlijke kop koffie die je zojuist hebt gedronken. Je kan dus zeggen dat de smaak dusdanig perfect is dat de smaal precies lang genoeg in je mond blijft hangen voor een perfecte afdronk.

 

Wie zouden Bocca Coffee kunne drinken?

 

Bocca coffee is misschien niet de meest eerlijke koffie op de markt maar is wel zonder twijfel de beste koffie soort. De smaken va Bocca coffee zijn klassiek te noemen, maar hebben tegelijkertijd ook een verfrissende smaak. Ze laten een fantastische afdronk achter.

 

Bocca coffee is 5 sterren meer dan waard in de koffie bonen test. Deze sterren hebben ze dan ook dubbel en dwars verdiend. De Bombita koffie is al lekkerste koffie uit de test naar voren gekomen van beide soorten, maar de smaak van koffie is natuurlijk heel persoonlijk. Het is zeker de moeite waard eens in het assortiment van Bocca koffie rond te kijken.

 

De koffiebonen van Bocca koffie zijn geschikt voor iedereen die graag een perfecte kop koffie wil drinken. De balans tussen de verschillende smaken en aroma’s is dan ook perfect te noemen. Voor zowel beginnende specialty coffee drinkers al de meer gevorderde specialty coffee drinkers is er een heerlijke smaak te verkrijgen.

 

Bocca Coffee zet zichzelf terecht in de markt als dé producent en branderij voor de specialty coffee soorten. Ze onderscheiden zich stevig in de markt. En er is geen twijfel over mogelijk of ze de naam van dé specialist van het branden van de specialty coffee soorten terecht of onterecht dragen. Geen branderij kan de kwaliteit van Bocca coffee op dit moment benaderen of zelfs evenaren.

 

Conclusie

 

Bocca Coffee is als de absolute nummer 1 uit de bus gekomen op het gebied van het branden van de specialty coffee soorten. Het brandingsproces van deze bonen is nagenoeg perfect, waardoor je deze perfectie terug ziet in de structuur van de koffiebonen.

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen