Blue Mountain Coffee: kopen, review en wat is het

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jamaica Blue Mountain coffee

Wat is Blue Mountain-koffie?

Als het gaat om de meest gewilde koffiesoorten ter wereld, staat de Jamaicaanse Blue Mountain-variëteit vaak bovenaan de lijst. Authentieke Jamaicaanse Blue Mountain Coffee staat bekend om zijn zoete, bloemige smaak, heldere zuurgraad en gebrek aan bitterheid en is een van de zeldzaamste en duurste koffiesoorten die verkrijgbaar zijn.

 

Maar wist je dat de Blue Mountain variëteit ook in andere regio’s over de hele wereld groeit? Het is waar! Van Kenia tot Kona en vooral hier bij Kauai Coffee, gedijt Blue Mountain-koffie op vulkanische grond en op grotere hoogten, waardoor de 3.100 hectare en de diverse microklimaten van de Kauai Coffee farm een perfecte thuishaven zijn voor deze heerlijke en waardevolle variëteit.

 

Jamaica Blue Mountain koffiebonen – 100g kopen

Jamaica Blue Mountain koffiebonen

Bekijk de dagprijs

 

Een exclusieve koffie die geteeld wordt in de Blue Mountain regio op het Caraïbische eiland Jamaica. De geschiedenis van de koffie gaat terug tot 1728 toen de voormalige gouverneur van het eiland, Nicholas Lawes, de eerste koffieplanten vanuit Martinique importeerde.

 

Deze koffie is één van de hoogst geteelde koffies ter wereld (2100 meter) met een koel en mistig klimaat, frequente regenval en een rijke, gedraineerde bodem. De koffie groeit er op terrassen naast bananen en avocado’s. Jamaica is erg gevoelig voor orkanen en de stormen nemen jaarlijks toe in hevigheid waardoor de plantages bedreigd worden en het koffieaanbod daalt. Het feit dat Japan vandaag 90% van de oogst opkoopt, doet de prijs alleen maar toenemen voor de rest van de wereld!

 

Een volle smaak, hoewel zeer mild, perfecte balans met een prominent fruitige smaak en fijne aciditeit, een intens en sterk aroma. Niet voor niets één van de beste koffies ter wereld!

 

Gerelateerd: Beste Koffiebonen kopen

 

Geschiedenis en teeltgebied van de Jamaicaanse Blue Mountain

 

Authentieke Jamaican Blue Mountain kan een van de duurste koffies ter wereld zijn, omdat hij zo schaars is. De Authentic Jamaican Blue Mountain werd in de vroege jaren 1700 in Jamaica geïntroduceerd en is afkomstig uit een kleine regio van de Blue Mountains aan de oostkant van het eiland, op een hoogte van 2.000 tot 5.500 voet boven de zeespiegel. De koele bergtemperaturen, de vulkanische bodem en de overvloedige regen geven Jamaican Blue Mountain-koffie zijn uitgesproken smaak. De teelt van deze speciale koffie wordt zorgvuldig gecontroleerd en wereldwijd beschermd door de Coffee Industry Board of Jamaica en alleen koffie uit deze specifieke regio kan als authentiek worden gecertificeerd en als zodanig worden gelabeld.

 

Kauai Blue Mountain-koffie

 

De Blue Mountain-variëteit werd in 1990 bij Kauai-koffie geïntroduceerd. De zaden werden verzameld op het proefveld van de Universiteit van Hawaï, en in samenwerking met de Universiteit van Hawaï en het Hawaii Agriculture Research Center werd er bij Kauai Coffee één veld aangeplant. Oorspronkelijk waren de Blue Mountain-zaden afkomstig van Jamaica. Toen ze eenmaal op onze boerderij waren geteeld en ingeburgerd, werd de naam veranderd in Kauai Blue Mountain. De Blue Mountain variëteit is oorspronkelijk van Typica afkomst, maar de Kauai Coffee is uniek omdat hij al vroeg in zijn ontwikkeling door kruisingen met andere variëteiten is beïnvloed.

 

Kauai Blue Mountain is een hele boon, donker gebrand met milde fruit- en bloemenaroma’s en helderheid. Hij is verkrijgbaar in onze zeer selectieve Estate Reserve-lijn van 100% Kauai-koffie in het Visitor Center en op onze website. Neem een abonnement om Kauai-koffie rechtstreeks aan huis geleverd te krijgen.

 

Meer koffiesoorten om van te houden

 

Wist je dat er over de hele wereld meer dan 100 soorten koffie zijn? Arabica en Robusta zijn de twee meest gebruikte om het cafeïnehoudende brouwsel te maken waar we allemaal van houden. Blue Mountain is slechts een van de vele soorten Arabica-koffie die over de hele wereld groeien. Kauai Coffee is zelfs het grootste koffieplantage in de Verenigde Staten met 4 miljoen bomen op bijna 3.000 hectare vulkanische grond. Wij verbouwen Arabica-koffie en verbouwen verschillende variëteiten, waaronder Acaia, Red en Yellow Catuai, Kauai Blue Mountain, Mundo Novo, Typica, en Yellow Bourbon.

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen