Rich Exclusive Kopi Luwak Koffie kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Kopi Luwak Koffie

Kopi Luwak, oftewel Kopi Luwak Koffie, is een van de zeldzaamste en meest exclusieve koffies ter wereld.

Zoals de koffiespecialisten weten, wordt de beroemde Indonesische variëteit geoogst uit de uitwerpselen (ja, dat leest u goed) van een boombewonend zoogdier, de Aziatische palm civet (zie de foto hierboven).

De prijzen voor deze uitgescheurde koffiebonen kunnen oplopen tot honderden ponden per kilogram – maar zijn ze de prijs waard, of gewoon een foodie fad? De markt voor Kopi Luwak Koffie wordt overspoeld met frauduleuze bonen en scheurt kooplieden af. Als je hier gaat spetteren, moet je weten wat je moet weten voordat je afscheid neemt van je zuurverdiende geld.


Kopi Luwak Koffie kopen producten overzicht


Kopi Luwak koffie 35 gram ongemalen bonen


Kopi Luwak koffie 35 gram ongemalen bonen

Bekijk de dagprijs


Kopi Luwak koffie 50 gram ongemalen bonen


Kopi Luwak koffie 50 gram ongemalen bone

Bekijk de dagprijs


Kopi Luwak koffie 50 gram gemalen bonen


Kopi Luwak koffie 50 gram gemalen bonen

Bekijk de dagprijs


Kopi Luwak koffie 100 gram gemalen bonen


Kopi Luwak koffie 100 gram gemalen bonen

Bekijk de dagprijs


Kopi Luwak koffie 100 gram ongemalen bonen


Kopi Luwak koffie 100 gram ongemalen bonen

Bekijk de dagprijs


Kopi Luwak

De meest prestigieuze koffie in de wereld! Nu te koop bij Sigrid’s Choice Exclusive Wannahaves. 100% organisch van wilde Civet katten!


De Koffie

‘Kopi’ is het Indonesische woord voor koffie en ‘Luwak’ is de lokale naam voor een Civet-kat. De rode, rauwe koffiebessen zijn het favourite voedsel voor de Civet-kat, wie zeer selectief is in het kiezen welke bessen hij eet. Alleen de meest rijpe, lekkerste bessen kiest het dier!


Het proces

Nadat de Luwak de bessen heeft doorgeslikt, komen deze in hun spijsverteringskanaal waar de unieke combinaties van maag enzymen de eiwitten afbreken waaraan koffie zijn bittere smaak ontleent. De kern van de bessen, ofwel de koffieboon, blijven intact en worden uit de uitwerpselen van de kat verzameld en vervolgens gedroogd en licht geroosterd om hun complexe smaak te behouden. Het enzym creëert een uitstekende bron van antioxidanten, die een aantal bijkomende gezondheidsvoordelen bevatten en ook eiwitten tegen onder andere hartziekten en kanker. Het bevat ook het actieve antioxidant ingrediënt chlorogeenzuur en cafeïnezuur.

  • Naar gelang de internationaal geldende kwaliteit standaarden, wordt deze Luwak- koffie verwerkt.
  • De koffieplantage van onze leverancier ligt in de regio van de grootste vulkaan van Bali in het Noorden van het eiland. In dit deel van het eiland kan geen rijst worden verbouwd, omdat er geen water uit te bergen kan stromen. Daarom komt de beste kwaliteit Luwak koffie daar vandaan, aangezien dit de specialiteit is van de regio.
  • De koffiebessen groeien wild in de natuur en vallen vanzelf van de boom. De Civet-katten eten deze bessen ‘s nachts, zoals zij dat van nature doen. Dat maakt onze Kopi Luwak 100% natuurlijk en Luwakvriendelijk!

De Civet-katten doen hun behoefte doorgaans onder de boom waar de bessen worden gegeten en daar wordt de ontlasting zodoende ook verzameld. Vervolgens wordt de ontlasting gereinigd en behandeld met ultraviolet om mogelijke bacteriën te doden, zodat de originele Kopi Luwak 100% veilig en hygiënisch is. De verpakkingen behouden de frisheid en behouden de originele kwaliteit van de Luwak-koffie!

Luwak koffie heeft een frisse smaak. Dit hangt niet alleen af van de soort koffieboon welke gegeten is, maar ook van de Luwak zelf. Iedere kat geeft een andere smaak aan de koffie.


Dosering:

  • 30 gram gemalen bonen. 4 koppen koffie*
  • 50 gram gemalen bonen. 7 koppen koffie*
  • 100 gram gemalen bonen. 14 koppen koffie*


*Het aantal koppen koffie is een richtlijn.
Wat is Kopi Luwak precies?


civet Koffie

Kopi Luwak is een Indonesische koffie die verteerd is door een dier dat een Aziatische palm civet heet. De civet is een katachtig wezen dat ‘s nachts door de bossen van Bali zwerft, rijpe koffiebessen eet en de koffiebonen uitscheidt. De bonen worden dan verzameld, schoongemaakt en geroosterd. Het resultaat? Kopi Luwak, ook wel civetkatkoffie of kattenpoepkoffie genoemd.

De geschiedenis van Kopi Luwak begint al in de jaren 1700, toen de Nederlanders voor het eerst koffieplantages opstelden op Sumatra en Java. Volgens de legende merkte de lokale bevolking dat wilde dieren de rijpe koffiebessen aten en de bonen achterlieten. Het was hen verboden om zelf koffiebonen te oogsten, dus begonnen ze met het zetten van koffie uit deze afgedankte bonen.

Meer recentelijk is deze koffiespecialiteit in de jaren negentig van de vorige eeuw op de Amerikaanse gastronomische koffiewereld verschenen. Dit was te danken aan Anthony Wild, auteur van het beroemde koffieboek Coffee: Een donkere geschiedenis. Deze speciale bonen verschenen al snel op de Oprah Winfrey Show en in de Jack Nicholson film, The Bucket List.


Wat maakt Kopi Luwak Koffie zo speciaal?

Alle koffiebonen komen uit het midden van de kers zoals de vruchten van de koffieboom. De evolutieve tactiek van koffie – en een die zeer succesvol is gebleken – is om heerlijk te zijn. Natuurlijk weten we dat de bonen lekker zijn, maar de vruchten zijn dat ook.

Op de Indonesische eilanden Java, Sumatra, Bali en Sulawesi zijn koffieplanten in overvloed aanwezig en de vruchten ervan worden routinematig bespot door de palm civet. De kersen worden door het dier verteerd, maar de zaden gaan grotendeels ongeschonden door het spijsverteringskanaal. Rond 1800 begon de lokale bevolking met het oogsten van de bonen uit de uitwerpselen van de dieren alvorens ze te wassen, te roosteren en te brouwen om een kopje koffie te maken dat naar verluidt een van de beste ter wereld is.

Kopi Luwak Koffie is nootachtig, aards en heeft geen zure of bittere tonen. Er zijn twee wetenschappelijke redenen voor de milde en aangename smaak. Eén: de dieren kiezen er alleen voor om de lekkerste bonen te eten. Twee: de bonen fermenteren in de maag van het dier als protease enzymen in de maag van het dier werken op de zaden.


Dus ik word er niet ziek van?

Nee. De bonen worden gewassen en geroosterd op zeer hoge temperaturen na de oogst. Het ziet er uit en ruikt naar koffie, geen spoor of vleugje van de genoemde poep, oké?


Het ziet er duur uit, maar is het echt de moeite waard?

Is een Ferrari het echt waard? Is Dom Perignon Champage? Een deel van de aantrekkingskracht hier is het verhaal van civet koffie en de exclusiviteit ervan. De productie van legitieme hoogwaardige Kopi Luwak Koffie is beperkt tot een paar ton per jaar.

De oorsprong is ongewoon en uniek, dus het is een beetje een foodie-ervaring, een geweldig cadeau voor de koffieliefhebber die alles al eens eerder heeft geprobeerd. Gezien de sterke aantrekkingskracht zijn er enorm veel slangenolieverkopers.

Verscheidene blinde smaaktesten die met gebak van online gekochte Kopi Luwak Koffie worden gedaan hebben de super-rare materiaalscore lager dan looppas van de molen supermarktmengelingen gezien. Dit is niet omdat civet koffie vuilnis is. Het is te wijten aan het feit dat de bloeiende consumentenmarkt voor dit exclusieve product elk jaar groeit.

Steeds meer mensen bedriegen de bedrieglijke bonen of spullen die alleen in naam Kopi Luwak Koffie zijn, waardoor ook arme civets een ellendig leven in gevangenschap krijgen.


De juiste manier om Kopi Luwak Koffie te kopen

Lees zoveel mogelijk

Doe uw onderzoek en ga met vertrouwde koffie die afkomstig is van bekende en gerespecteerde outfits. Winkel rond en probeer zoveel mogelijk details te achterhalen over waar uw koffie vandaan komt en kijk wat voor soort certificeringen het bevat – echte Kopi Luwak Koffie zal waarschijnlijk komen met een garantie van het lokale ministerie van landbouw.


Zoek naar wilde Kopi Luwak Koffie.

Een huisjesindustrie die goedkope Kopi Luwak Koffie uit de kast haalt, is de laatste jaren ontstaan dankzij een grote vraag naar het product onder rijke en goedgelovige westerlingen. Het produceert wel Kopi Luwak Koffie – maar tegen de laagst mogelijke kosten. Boeren houden hun dieren in een kooi en voeren ze op een dienblad met koffiebonen van lage kwaliteit.

Het is duidelijk dat de dieren op deze manier geen kans hebben om selectief te zijn met hun eten en hoewel de laatste bonen van buikfermentatie zijn, zijn ze nog steeds van lage kwaliteit. Het belangrijkste is dat gekweekte Kopi Luwak Koffie behoorlijk wreed is. Het welzijn van de dieren is een belangrijk punt van zorg, omdat ze de neiging hebben om in kleine hutten te worden gehouden en nooit te worden losgelaten om rond te rennen.

Wilde Kopi Luwak Koffie wordt ondertussen geoogst van planten die organisch groeien op een duurzame, regenwoudvriendelijke manier. Wat je moet doen is een no-brainier.


Zoek naar Arabicabonen

Arabicabonen zijn de gewaardeerde en smaakvolle soorten voor normale koffie, Robusta minder. Dezelfde regels gelden ook voor Kopi Luwak Koffie.


Zoek naar versheid

Elke koffie – Kopi Luwak of moeras standaard supermarktjoe – gaat plat en saai smaken als het maanden of jaren geleden gebrand en verpakt werd. Zoek naar recent geroosterde bonen die u thuis kunt vermalen voor een maximale versheid.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen