Bulletproof koffie is de nieuwste koffietrend

Facebook
Twitter
LinkedIn
Bulletproof koffie is een manier van koffie maken die veel voordelen zou hebben. Het zou zelfs helpen bij het afvallen. Deze soort koffie is al razend populair bij fitness en gezondheidsgroepen in Amerika en is nu ook naar Nederland gekomen. Hier lees wat is het is, hoe je het zelf kan maken en wat nu echt de voordelen zijn.

bulletproof koffie

Wat is bulletproof koffie?

 

Bulletproof koffie is zwarte koffie, aangevuld met olie en boter. Meestal wordt hier MCT-olie voor gebruikt. Dit staat voor Medium Chain Triglyceride olie, ofwel middellange-keten-vetzuren olie. Deze olie is niet altijd even makkelijk te verkrijgen in Nederland. Je kan ook kokosolie gebruiken. MCT-olie is namelijk een natuurlijk extract van kokosolie. Bij de meeste recepten wordt er ook aangeraden om grasboter te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld roomboter. Deze boter bevat namelijk meer gezonde vetten.

 

Wat zijn de voordelen

 

De bulletproof koffie zou goed kunnen helpen bij het afvallen. Wanneer je leest waarvan het is gemaakt, klinkt dit misschien raar. Boter en olie in een koffie kunnen toch eigenlijk niet gezond zijn? De meningen zijn hier wel over verdeeld. Toch zou deze koffie op een paar manieren kunnen bijdragen aan het afvallen en gezonder leven.

 

Vetverbranding

 

Door de boter en olie zou je de vetverbranding van je lichaam eerder in werking stellen. Normaal verbrandt het lichaam de koolhydraten die je binnenkrijgt. Hier krijg je onder andere energie van. Wanneer je weinig koolhydraten binnenkrijgt, maar wel veel vetten (zoals olie en boter), gaat je lichaam over op de vetverbranding. Wanneer je dit doel wilt bereiken met de bulletproof koffie is het dus ook essentieel om weinig koolhydraten te eten. Anders blijft het lichaam alleen koolhydraten verbranden en niet de vetten.

 

Meer energie

 

Doordat MCT-olie bestaat uit middellange-keten-vetzuren, worden de vetzuren veel makkelijker opgenomen door het lichaam. Doordat de vetten meteen opgenomen worden, krijg je hier veel sneller energie van. Dit werkt samen met de cafeïne die in de koffie zit. Hier word je alerter van. Wanneer je de bulletproof koffie dus drinkt, krijg je meteen een boost van energie.

 

Minder honger

 

De bulletproof koffie zorgt er ook voor dat je minder honger krijgt. Door de boter en olie wordt de koffie heel erg machtig. Wanneer je dit in de ochtend drinkt, krijg je dus meteen een vol gevoel. Het eten en drinken van machtige voedingswaren is een heel bekend trucje om af te vallen. Door het machtige eten of drinken zit je sneller en langer vol. Hierdoor heb je minder snel de neiging om andere dingen te gaan eten. Er zijn zelfs mensen die de bulletproof koffie als ontbijt drinken en de hele ochtend vooruit kunnen.

 

NoordCode Pure Collageen | Afkomstig van Grasgevoerde Franse Koeien | Zonder Toegevoegde Smaak- & Zoetstoffen | Ideaal voor Bulletproof Koffie

NoordCode Pure Collageen

Bekijk de dagprijs

 

Blijf je langer jong en vitaal voelen met de NoordCode Pure Collageen. Deze collageen poeder van NoordCode is afkomstig van grasgevoerde Franse koeien en ondersteunt bij het versterken van je botten en gewrichten. Daarnaast gaat collageen rimpels tegen en zorgt het ervoor dat je huid er langer strak blijft uitzien. De NoordCode Pure Collageen is eenvoudig te mengen met warme en koude vloeistoffen en daardoor makkelijk in jouw eetpatroon te verwerken.

 

Gerelateerd: De nieuwe trend aan de andere kant van de Atlantische Oceaan: Boterkoffie!

 

Collageen is een structuureiwit en het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Zo draagt het bij aan de structuur van diverse onderdelen van je lichaam zoals onder andere je huid, botten, haren, nagels en pezen. Echter heeft een gemiddeld persoon nauwelijks collageen in zijn standaard voedingspatroon. Dit is jammer aangezien het eenvoudig is om collageen te verwerken in je voeding of dranken. De NoordCode Pure Collageen kun je bijvoorbeeld simpel mengen in je dagelijks kopje (Bulletproof) koffie of thee of andere warme en zelfs koude vloeistoffen.

 

  • Van grasgevoerde koeien

 

  • In een laboratorium getest op zuiverheid

 

  • Optimaal aminozuurprofiel

 

  • Geen zoetstoffen, toegevoegde smaken of conserveringsmiddelen

 

  • Intacte aminozuren en licht verteerbaar door enzymatische hydrolysatie

 

  • Heerlijk in je Bulletproof koffie

 

 

Hoe maak je het

 

Wil je deze koffie eens zelf een keertje maken? Dat is gelukkig niet heel moeilijk. Het kost misschien een beetje extra tijd in de ochtend. Het enige wat je nodig hebt is: koffie, een klontje boter, een theelepel MCT-olie of kokosolie, een pannetje en een blender.

 

Je kan niet zomaar de boter en olie bij een kopje koffie toevoegen. Dit zal niet goed met elkaar mengen. Voor het beste resultaat kan je het beste eerst de boter en olie samen verwarmen totdat de boter helemaal gesmolten is. Dit kan je bijvoorbeeld even in een pannetje doen. Wanneer je koude boter bij de koffie in een blender doet, kan de koffie een rare textuur krijgen. Ook koelt de koffie dan een stuk sneller af. Daarna mix je de gesmolten boter en olie samen met de koffie in een blender. Op deze manier vermengen alle ingrediënten zich goed met elkaar. Er ontstaat dan ook een mooie schuimlaag op de koffie.

 

Je kan eigenlijk elke soort koffie gebruiken die jij lekker vindt. De bedenker van de Bulletproof koffie geeft aan dat je de koffie het beste kan maken met speciale bulletproof koffiebonen. Deze kan je in Nederland alleen online verkrijgen. Als je nu een hele erge fan bent van de bulletproof koffie, is dit misschien wel een leuke toevoeging. Voor de beginner is het zeker niet noodzakelijk om deze speciale koffiebonen te kopen. Het werkt prima met elke soort koffiebonen. De meeste voordelen haal je namelijk niet per se uit de koffie zelf, maar uit de boter en olie die je toevoegt.

 

De smaak

 

De bulletproof koffie valt niet iedereen in de smaak. De combinatie van boter, olie en koffie is niet heel gebruikelijk. Hierdoor krijg je een aparte smaak die veel mensen niet echt lekker vinden. De koffie zal iets romiger zijn, maar vooral heel vettig smaken. De koffie smaakt bijvoorbeeld totaal niet zoals een koffie waar melk aan toegevoegd is. Melk wordt vaak opgeklopt waardoor het juist heel luchtig is. Bij de bulletproof koffie is dit niet het geval. Door de boter smaakt de koffie een stuk zwaarder. Wanneer je de koffie een lekkerder smaakje wilt geven kan je er natuurlijk altijd iets aan toevoegen. Toevoegingen zoals suiker en siropen zijn niet zo gezond en passen ook niet bij het doel van deze koffie. Voor een natuurlijker alternatief kan je bijvoorbeeld kruiden zoals kaneel toevoegen. Hierdoor krijg je net een iets andere smaak.

 

Het keto dieet

keto koffie

De bulletproof koffie wordt vaak samen genoemd met een dieet genaamd het keto-dieet of ketogeen dieet. Wanneer je echt wilt afvallen met behulp van de bulletproof koffie, heb je de grootste kan om dit te doen in combinatie met het keto-dieet.

 

Bij het keto-dieet eet je bijna tot geen koolhydraten en veel vetten. Het verminderen van koolhydraten is een veel gebruikte dieettechniek. Normaliter worden koolhydraten verbrand en omgezet in energie. Wanneer je echter meer koolhydraten binnenkrijgt dan je lichaam kan verbranden, kom je aan. Als je dus minder koolhydraten inneemt, kan je afvallen. Bij het keto-dieet komt hier nog een aspect bij kijken. Het is namelijk de bedoeling dat de meeste calorieën die je per dag binnenkrijgt uit vetten bestaan. Doordat je bijna geen koolhydraten binnenkrijgt, kan je lichaam deze ook niet verbranden. Je lichaam gaat dan over op de verbranding van vetten. Bij dit proces komen de ketonen vrij. Deze ketonen geven weer energie aan het lichaam. Dit proces wordt ook wel ketose genoemd Op deze manier val je dus af én krijgt je lichaam toch energie.

 

Bij dit dieet wil je dus zo min mogelijk koolhydraten eten. Eten zoals pasta, rijst en brood kan je dus het beste laten staan. Het wordt dan aangeraden om eten te consumeren dat veel vet bevat. Dit is bijvoorbeeld boter, olie, avocado en kaas. De bulletproof koffie past dus heel goed in het keto-dieet. Je krijgt namelijk meteen vet binnen door de boter en olie in de koffie.

 

Onderzoek?

 

Het keto-dieet in combinatie met de bulletproof koffie kan helpen bij het afvallen. Het is echter een omstreden dieet en er is nogal discussie over of het wel gezond is. Het keto-dieet is oorspronkelijk bedacht voor kinderen met epilepsie. De combinatie van weinig koolhydraten en veel vetten zouden helpen bij de regulatie van epilepsieaanvallen. Het keto-dieet is dus eigenlijk helemaal niet ontworpen met het doel om af te vallen.

 

De meeste mensen die het keto-dieet volgen, doen dit meestal maar voor een korte tijd. Het dieet is namelijk best lastig om vol te houden. Doordat je weinig koolhydraten en eiwitten mag eten, is het aanbod aan eten redelijk beperkt. Bij bijna alle soorten diëten zullen mensen dus in het begin afvallen, maar na een tijdje het meeste gewicht toch weer aankomen. Doordat niet veel mensen het keto-dieet voor een langere tijd doen, is er ook nog geen onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van keto.

 

Een nadeel van het keto-dieet is dat je veel voedzame stoffen mist doordat deze niet in het dieet passen. Veel soorten groenten en fruit bevatten namelijk koolhydraten en suikers. Je kan deze dus niet eten in het keto-dieet terwijl ze wel heel gezond zijn. Ook is het niet gezond om te veel verzadigde vetten te eten. Dit vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten.

 

De bulletproof koffie drinken of niet?

 

Wanneer je echt wilt afvallen met behulp van de bulletproof koffie is het dus eigenlijk ook noodzakelijk om een keto-dieet te volgen. Het keto-dieet kan op de korte termijn helpen bij afvallen maar is op de lange termijn niet altijd gezond. Zonder het keto-dieet te volgen kan de Bulletproof koffie toch een aantal voordelen hebben. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Het is dus zeker leuk om het een keertje zelf te proberen. Er is echter geen garantie dat het ook daadwerkelijk effect zal hebben.

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen