Wat is een café mocca?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een café mocca wat is het en waar komt deze koffie naam vandaan? Op deze pagina kan je alles lezen over café mocca en de herkomst er van.

café mocca

Wat is een café mocca?

 

Een café mocca is een speciale koffie met een zoete afdronk. Deze speciale koffie soort wordt gemaakt van koffie, cacao en melk. Deze speciale koffie soort heeft een lekkere zoete smaak en een milde afdronk die nog een tijdje in je mond blijft hangen na het drinken van een kopje café mocca. Dit komt door het samenvoegen van de melk, cacao en de koffie.

 

Welke speciale koffie kan je vergelijke met café mocca?

 

De café mocca heeft veel weg van een café latte maar dan is er nog cacao aan toegevoegd. Een café latte wordt gemaakt met als basis een espresso shot. Deze espresso shot bezet 1/3 van het kopje. De rest van het kopje zal gevuld worden met een laag gestoomde melk een dunner laagje geschuimde melk er bovenop. Bij een café mocca wordt de cacao er dan nog aan toegevoegd.

 

Waar komt de naam Café Mocca eigenlijk vandaan?

 

Een andere naam voor een café mocca is mocaccino of café mocha. Waar deze namen precies vandaan zijn gekomen komen is heel erg lastig te achterhalen. Mocha staat voor een bepaald type koffiebonen die uit Yemen afkomstig zijn. Deze koffiebonen danken hun naam aan de haven van waaruit deze koffiebonen verscheept werden. Andere manieren waarop Mocha ook wel geschreven wordt zijn bijvoorbeeld Moka, Moca, of Mocca.

 

Hoe deze speciale koffiesoort, waar cacao aan toegevoegd werd, de naam café mocha gekregen heeft kon tot op heden nog niet achterhaald worden. Volgens zeggen zou het te maken kunnen hebben met de smaakeigenschappen die bij de Mocha koffiebonen zouden passen. Deze koffiebonen hebben smaak en aroma die je meteen doet denken aan chocolade.

 

Koffiesoorten

 

Ontdek hier ook alle andere koffiesoorten:

 

 

 

 

 

 

    • cappuccino speciaal

 

 

 

 

 

 

    • espresso choc

 

    • koffie choc

 

 

    • caffè macchiato

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen