Cecotec Power Matic-Ccino kopen, review en soorten

Facebook
Twitter
LinkedIn


Cecotec Power Matic-Ccino

Bekijk de dagprijs

Er zijn veel koffieautomaten met melktanks, maar er zijn er maar weinig die zoveel interesse wekken bij de consument als deze Cecotec Power-Matic-Ccino. Cecotec is een merk dat een zeer goede reputatie geniet, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn producten, maar vooral vanwege zijn ongelooflijke prijzen. Daarom is de Cecotec Power Espresso (een handheld espressomachine) een van de best verkochte apparaten in zijn segment… en de Cecotec Power-Matic 7000 Serie, Cecotec’s superautomaat, streeft naar precies dezelfde status.

Deze Cecotec Power-Matic-Ccino is een recente machine (op het moment van schrijven van deze review weet u dat we meestal als eerste spreken over nieuwe modellen die op de markt komen), die Cecotec sinds augustus 2018 verkoopt. En het doet dat met dezelfde filosofie die de rest van zijn artikelen vergezelt: alle basisfuncties, en sommige iets minder basis, aanbieden tegen een hyperconcurrentiële prijs.

De Cecotec Power Matic koffieautomaat is momenteel verkrijgbaar in vier versies: de 6000, 7000, 8000 en 9000 serie. Allemaal hebben ze een druk van 19 bar, een tank van 1,7 liter en automatische reinigingsprogramma’s. Logischerwijze hebben de superieure exemplaren meer mogelijkheden en zijn ze duurder. We zullen elk van hen en de functies die hen onderscheiden later in de diepte bespreken.

Voorlopig zullen we alleen verduidelijken dat we voor generieke zaken altijd zullen verwijzen naar het basismodel (7000-serie).

Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in twee kleuren: wit of zwart. De naam van deze laatste versie is Cecotec Power Matic-Ccino 7000 Serie Nera.


Cecotec Power Mattic Ccino 6000


Cecotec Power Mattic Ccino 6000

Bekijk de dagprijs

Dit is een vereenvoudigde versie van de 7000 die we later zullen bespreken en waarin het All-Cappuccino systeem ontbreekt. Met andere woorden, we kunnen geen lattes of cappuccino’s bereiden met een druk op de knop, maar moeten dat wel doen door de melk zelf met de hand te schuimen. Anders is het een machine die sterk lijkt op de 7000-serie. Ideaal voor wie geld wil besparen en meestal geen lattes of cappuccino’s consumeert.


Cecotec Power Matic-Ccino 7000


Cecotec Power Matic-Ccino 7000

Bekijk de dagprijs

We richten ons nu op het basismodel van deze machine: de 7000-serie versie.

Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, is het bedieningspaneel van dit koffiezetapparaat duidelijk in twee delen verdeeld: een LED-scherm aan de linkerkant, dat ons te allen tijde informeert over de bedrijfsstatus, en een knoppenpaneel aan de rechterkant dat ons in staat stelt opties te kiezen en door de menu’s van de machine te navigeren.

Het meest kenmerkend voor een superautomaat is de mogelijkheid om met slechts één knop direct en direct te zetten. De Cecotec Power-Matic-Ccino 7000 doet dit zeer goed en stelt ons in staat om espresso’s, americanos, cappuccino’s, lattes te maken en ook warme melk of water te serveren met één druk op de knop.

Maar naast deze selectie, die binnen de normen van de industrie zou kunnen vallen, zijn er twee kenmerken van deze Cecotec Power-Matic-Ccino die zeldzaam zijn in koffiemachines in deze prijsklasse.

Een daarvan is het aanpassen van de koffie, of Custom4You systeem. Dit is een systeem waarmee we onze favoriete koffieconfiguraties in verschillende gebruikersprofielen in het geheugen van de koffiemachine kunnen opslaan. Dit is vooral handig in huishoudens waar meerdere mensen met verschillende smaken samenleven en de koffieautomaat gebruiken.

Het tweede is ongetwijfeld de aanwezigheid van een extra melktank, gemaakt van roestvrij staal, waarin we verse melk kunnen bewaren (bij voorkeur in de koelkast). Waarvoor dient dit? Voor een belangrijk functioneel voordeel: de Cecotec Power-Matic-Ccino stelt ons in staat om met één druk op de knop een complete cappuccino of latte macchiato te bereiden, zonder dat we het kopje hoeven te verplaatsen of tussenbeide hoeven te komen. 100% gemak en snelheid.

En als u onze gids voor koffieautomaten met automatische cappuccino bekijkt, vindt u maar weinig modellen die zuiniger zijn dan deze.

Op deze afbeelding ziet u de melktank, met het Cecotec logo op het deksel, verbonden door een huls met het uitlaatmondstuk van de Cecotec Power Matic.

Het koffiezetapparaat absorbeert de melk uit de tank, het schuim, en serveert het direct in het kopje op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid om de door ons gekozen specialiteit te produceren.


Cecotec Power Matic-Ccino 8000 Touch (meningen en verschillen)


Cecotec Power Matic-Ccino 8000 Touch

Bekijk de dagprijs

Het belangrijkste verschil tussen de Cecotec Power Matic-ccino 8000 en de 7000-serie is het aanraakscherm. Vandaar de naam Power Matic-Ccino 8000 Touch.

Het knoppenpaneel en het informatieve LED-display zijn in de Cecotec 8000 koffiemachine gecombineerd tot één bedieningsinstrument, dat ook full-colour is.

Ook andere details (meer esthetisch dan wat dan ook, niet functioneel) zijn in deze versie Cecotec Power Matic-ccino 8000 aanwezig, zoals de verchroomde afwerkingen en sierlijsten. In al het andere (prestaties, grootte…) zijn de twee versies precies hetzelfde.

Op dit punt is het voor de hand liggende dilemma om te beslissen of het prijsverschil (rond de £100 bij de lancering) van de Cecotec 8000 koffieautomaat ten opzichte van de 7000 moet worden gecompenseerd. Dit is al iets wat je individueel moet beoordelen.

Als u op zoek bent naar meningen over de Cecotec Power Matic-ccino 8000 Touch, dan is onze conclusie duidelijk: het prijsverschil van het ene model naar het andere compenseert… maar we begrijpen dat niet iedereen zich zo’n investering in een koffieautomaat kan veroorloven.

Wij denken dat de 7000 versie een van de beste koffieautomaten in de huidige markt is qua kwaliteitsprijs, terwijl de Cecotec 8000, als betere machine, ook een zeer hoog rendement biedt in ruil voor de prijs die we ervoor betalen.

Tot slot zijn hier de Amazone-tegoeden en -tarieven van vandaag voor beide machines, voor het geval u ze zelf nader wilt analyseren.


Cecotec Power Mattic Ccino 9000 Cumbia


Cecotec Power Mattic Ccino 9000 Cumbia

Bekijk de dagprijs

De krachtigste versie van deze machine is de 9000-serie, ook wel Cumbia genoemd. Dit is een high-end koffiezetapparaat, met veel meer opties dan de vorige. We zullen nu alleen de exclusieve kenmerken van de Power Matic-Ccino 9000 Serie voor u samenvatten, die niet in de vorige machines te vinden zijn:


 • Meer dan 20 verschillende dranken, klaar om met één druk op de knop te worden gebrouwen.
 • Geïntegreerd receptenboek met beroemde bereidingen (banana split, Ierse koffie, frappés…) die verder gaan dan eenvoudige koffie, afgezien van de traditionele dranken in de vorige sectie.
 • U kunt de extractiedruk, de hoeveelheid room of melkschuim, de volgorde van de ingrediënten… alles aanpassen.
 • Ingebouwd geheugen: we kunnen tot 10 gebruikers op maat opslaan met hun eigen instellingen, zodat iedereen zijn eigen koffie kan zetten. Dit is dus een ideale koffiemachine voor op kantoor.


Cecotec Power Matic-Ccino: Algemene kenmerken

 • 19 bar drukpomp.
 • Verkrijgbaar in twee versies (serie 7000 en 8000) en in twee kleuren: zwart en wit.
 • Transparante watertank met een inhoud van 1,7 liter.
 • Geïntegreerde melktank van 0,4 liter inhoud, gemaakt van roestvrij staal.
 • Aanraakscherm (op de Cecotec 8000 koffieautomaat) of knoppenpaneel met LED-display (op de 7000) om alle machinebewerkingen te bedienen.
 • Geïntegreerde molen met een capaciteit van 250 gram, met conische roestvrijstalen slijpschijven.
 • De parameters van onze favoriete koffiesoorten kunnen worden ingesteld en opgeslagen in gebruikersprofielen, zodat uw koffie altijd hetzelfde smaakt in de ochtend!
 • Het heeft een onafhankelijke en aparte ingang voor het gebruik van reeds voorgemalen koffie (in plaats van koffiebonen).
 • De maling (de dikte) van de molen kan worden aangepast volgens 5 voorgedefinieerde niveaus.
 • Afneembare anti-druppelgrill.
 • Maakt gebruik van een Thermoblock-systeem voor het verwarmen van water.
 • Mogelijkheid om in enkele seconden de volgende dranken te bereiden door op één knop te drukken: espresso’s, cappuccino’s, americanos, latte macchiato, warme melk en warm water.
 • Op het bovenste plateau kunt u de kopjes voorverwarmen voor het maken van de koffie.
 • De accessoires bestaan uit een maatschepje en een klein borsteltje voor het reinigen van de inwendige leidingen. Ook een reserve set rubbers.
 • Het is mogelijk om één of twee kopjes tegelijk te serveren.
 • Automatisch reinigings- en spoelprogramma.
 • U kunt de hardheid (pH) van het water in de tank instellen of aangeven, zodat het koffiezetapparaat de reinigingscycli automatisch aanpast.
 • Gebruiksaanwijzing in het Spaans.
 • Maximaal stroomverbruik: 1500 watt.
 • Afmetingen: 27 x 35 x 45 cm (lengte x hoogte x breedte).
 • Gewicht: 11 kg.


Wilt u meer weten of twijfelt u? Kijk dan voor de brochure van dit model in onze Cecotec instructieboekhouding. U kunt de meest voorkomende problemen met deze machine ook oplossen in onze Cecotec koffiemachine probleemoplossingsgids.

Bekijk de dagprijs

Alle Power Matic-Ccino Serie: Verschillen

Een korte en bondige samenvatting om het u duidelijk te maken. Hieronder vindt u de prijzen van elk exemplaar.


 • Serie 6000: zonder automatische lattes en cappuccino’s.
 • Serie 7000: inclusief melktank met All-Cappuccino systeem, en het scherm is LCD.
 • Serie 8000: touchscreen en betere afwerking dan de vorige.
 • Serie 9000: inclusief recepten, met meer dan 20 automatische dranken, en de mogelijkheid om tot 10 gebruikersprofielen op te slaan.


Voordelen van de Cecotec Power Matic Coffee Machine

 • De kwaliteit-prijsverhouding, vooral. Als u op zoek bent naar een goede superautomaat en u wilt niet te veel uitgeven, dan is dit een zeer aan te bevelen optie.
 • De mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen op te slaan met onze favoriete koffieaanpassingen.
 • De geïntegreerde melktank, die de productie van automatische cappuccino’s zonder tussenkomst van de gebruiker mogelijk maakt.
 • Het full colour touchscreen (als we voor de 8000-serie kiezen).
 • De druk van 19 bar.


Nadelen van de Cecotec Power Matic Coffee Machine

 • We zouden een grotere verscheidenheid aan automatische specialiteiten kunnen bestellen.
 • Misschien is er een groot prijsverschil tussen de twee versies?
 • Veel gebruikers zijn er zeker van dat dit model de eerste superautomaat in hun huis is. Het is een goede keuze, maar we moeten u wel waarschuwen dat dit type machine veel omvangrijker en zwaarder is dan een traditionele handmatige espresso. Ze moeten in een grote ruimte in onze keuken worden geplaatst.


Bekijk de dagprijs


Cecotec Power Matic-Ccino: Hoe te gebruiken?

Als u niet gewend bent om met volautomatische koffiemachines om te gaan, kunt u in deze video in detail zien hoe de Cecotec Power Matic-Ccino, 700o serie werkt (in dit geval is het een zwart model).

Het is een commerciële video van het merk, kort maar krachtig genoeg om te zien hoe de Cecotec koffieautomaat werkt en welke mogelijkheden hij heeft.


Is de Cecotec Powermatic de moeite waard om te kopen? Slotopmerkingen

Ja, het oordeel voor een machine van dit kaliber moet noodzakelijkerwijs positief zijn. In feite is dit iets wat bij alle Cecotec-producten wordt herhaald: hun grootste deugd is ongetwijfeld hun prijs-kwaliteitverhouding. En dit is een van de automatische koffiemachines met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.

Is dit genoeg voor iedereen? Nou, nee, natuurlijk niet. De meest veeleisende consumentensector geeft waarschijnlijk liever geld uit aan een machine met meer opties, betere afwerkingen of een grotere precisie in het beheer van de temperatuur. Maar voor 80 tot 90% van de huishoudens is een koffiezetapparaat als deze Cecotec Power Matic-Ccino meer dan genoeg. En tegen deze prijs… nou ja, bijna onverslaanbaar.

Naast de prijs vonden we de touch van de Cecotec 8000 koffiemachine erg prettig en het gevoel dat de afwerking, de chromen afwerking, de roestvrijstalen onderdelen… op geen enkel moment hebben we de indruk dat we met een goedkoop koffiezetapparaat werken.

Het is echter raadzaam om de gebruiksaanwijzing in detail te lezen en video’s te bekijken zoals hierboven, om op de hoogte te zijn van alles wat we gaan vinden en om later niet voor verrassingen te komen te staan.

Als we moeten praten over alternatieven voor dit model, is de waarheid dat er niet veel in gedachten komen. Om te kunnen concurreren met de Cecotec Power Matic-Ccino zouden we naar koffieautomaten moeten gaan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en in die zin zijn de enige die ons te binnen schieten de Philips 3000 Serie, de Delonghi ECAM 22.110, de Severin S2 of een van de Duitse merken Viesta.

Bekijk de dagprijs
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen