Cecotec: Probleemoplossing

Facebook
Twitter
LinkedIn


Voordat u het onderwerp aansnijdt, volgt hier een lijst van de elementen en producten die u nodig kunt hebben om het probleem van uw Cecotec-koffiemachine op te lossen: ontkalkers, condensatoren, zekeringen of enkele reserveonderdelen.

Cumbia koffiemachine van Cecotec zijn een van de merken die de afgelopen jaren de grootste groei hebben doorgemaakt. Het aantal modellen in huis stopt niet met groeien… en naarmate de tijd verstrijkt, zal het aantal storingen, problemen en twijfels over de werking ervan op de lange termijn toenemen. Het is een wet van het leven.

Dit leidt tot een enorme vraag naar documentatie en oplossingen voor de problemen van Cecotec-koffiemachines, en ons werk als referentieportaal is om dit in onze pagina’s op te nemen. Daarom hebben we de veel voorkomende problemen en storingen in Cecotec-koffiemachines verzameld, gebruikmakend van onze ervaring en de getuigenissen van onze lezers.


Mijn Cecotec-koffiemachine werkt niet

We beginnen met een klassiek probleem dat veel fabrikanten gemeen hebben: Staat uw Cecotec-koffiezetapparaat niet aan? Kunt u het apparaat niet eens opstarten? Nou, wanhoop niet. De oorzaak van het feit dat uw Cecotec-koffieapparaat niet werkt (of zelfs niet inschakelt) is bijna altijd een zekering of een defecte condensator.

Gelukkig zijn condensatoren, zoals u hierboven heeft gezien, vrij goedkoop en gemakkelijk te vinden op Amazon. Een ander ding is dat u bekwaam genoeg bent om de machine te openen en te vervangen.

Er zijn veel video’s op Youtube die over dit onderwerp gaan, want zoals we zeggen is deze storing gebruikelijk bij veel elektrische apparaten.

Natuurlijk is dit veel waarschijnlijker en logischer om u te overkomen met een oud, veelgebruikt koffiezetapparaat. Als uw Cecotec-koffiezetapparaat niet aanstaat en het een nieuw model is, is het al zorgwekkender… (Maar de oplossing die wij voorstellen is dezelfde).


De Cecotec-koffiemachine verwarmt niet

Wanneer u merkt dat uw Cecotec-koffiemachine het water niet verwarmt, moeten twee onafhankelijke gevallen worden beoordeeld:

Het eerste geval is dat de boiler het water niet volledig heeft opgewarmd (de machine werkt dus goed, maar u zult wel koude of warme koffie opmerken).

Dit kan om twee redenen gebeuren: omdat we ons koffiezetapparaat te snel opstarten en het niet de tijd geven om goed op te warmen, of omdat er een hoge ophoping van resten en bezinksel in de ketel is. Om de eerste reden is de oplossing geduld, en om de tweede op te lossen moeten we onze Cecotec-koffiemachine ontkalken.

In de tweede plaats kan er een veel ernstigere omstandigheid ontstaan, namelijk dat er echt een storing is in het thermoblok of het verwarmingssysteem van onze machine.

Daar kunnen we niet veel aan doen, behalve het naar de technische dienst brengen. Het moet worden gerepareerd. In de meeste gevallen zal het voldoende zijn om het beschadigde onderdeel te vervangen, dat zoals wij zeggen het thermoblok is dat het water verwarmt, of de thermostaat die de temperatuur regelt.


Er komt geen water uit mijn Cecotec-koffieapparaat.

Oké, hier gaan we in delen.

Het eerste ding is om te controleren of de tank genoeg water heeft en dat het goed is aangesloten op het koffiezetapparaat. Ja, het eerste ding is om de platitudes te controleren, voor het geval dat.

Tweede mogelijkheid: de drukpomp (als we het over espressomachines hebben). Een drukfout betekent dat er geen water wordt gepompt en er dus geen water uit de tank naar de ketel of van de ketel naar de koffiegroep stroomt. Een ulka-pomp is niet te duur, maar het probleem is wat de service in rekening brengt voor de reparatie en de arbeid.

Derde gok: als de druk goed is en uw Cecotec koffiemachine goed pompt, kan het feit dat er geen water uitkomt te wijten zijn aan een lek of een breuk in een van de interne circuits waar het zou moeten circuleren. Ook hier zal het de reparatie raken.


Geen stoom ontsnapt uit de stoomleiding

Als uw Cecotec-koffiemachine niet stoomt, kan de oorzaak tweeledig zijn:


  1. Van het stoomsysteem zelf. Soms is het vuil of geblokkeerd door melk, dus zorg ervoor dat u het goed schoonmaakt met een naald of een zeer fijn vast voorwerp.
  2. Dat er geen water wordt geleverd (vergeet niet dat in espressomachines water wordt gebruikt voor zowel de koffie als de stoommachine). Als dit het probleem is, ga dan na wat we in het vorige hoofdstuk hebben gezegd over problemen met de watervoorziening in Cecotec-koffiemachines.
  3. Het kan ook te wijten zijn aan een opeenhoping van kalk of kalkaanslag in de interne leidingen. In dit geval zou ontkalking de meest directe oplossing zijn.


Geen koffie komt uit mijn Cecotec-koffiemachine

Soms kan het gebeuren dat uw Cecotec koffiemachine geen koffie serveert, alleen water… of aguaucia. Dat wil zeggen, alles lijkt goed te werken, maar het resultaat in uw kopje is niet de kleur die u verwacht.

Dit is iets wat min of meer gebeurt in automaten (Power Matic-Ccino model) en de reden is meestal een verstopping van de gemalen koffie-inlaat. Wij leggen u dit uit:

De koffiebonen worden opgeslagen in een tank in de koffiemachine, maar de gemalen koffie is dat niet. Het heeft gewoon een ingang waar u alleen de gemalen koffie serveert die gebruikt moet worden bij de extractie. Hij wordt onmiddellijk gebruikt. Dus als u er ooit te veel inschenkt, kan er een bepaalde hoeveelheid ongebruikt blijven, en na verloop van tijd zal deze verdichten of stollen. De redenen hiervoor zijn divers: hitte, vochtigheid, ongewone temperaturen… vergeet niet dat het een directe ingang is voor de koffie, niet een buis die wordt klaargemaakt voor opslag.

Als deze buis verstopt raakt, zal de koffie er niet doorheen gaan. De oplossing is in dit geval eenvoudig: ontstoppen van deze leiding met een langwerpig voorwerp of een koffiereinigingsborstel. En de preventie is nog eenvoudiger: schenk nooit meer gemalen koffie in dan de fabrikant aanbeveelt.


Wat als er geen melk uitkomt?

Als uw Cecotec-koffiemachine geen melk produceert, is dit een probleem dat alleen voorkomt bij de Instant-Ccino of Power Matic-Ccino modellen (versies 7000 en hoger), die als enige een extra tank voor de emulsies hebben.

Er kunnen twee oorzaken of twee verschillende omstandigheden zijn voor melk die niet uit uw Cecotec-koffiemachine komt:


1- De melk komt niet uit de tank.

Dit is meestal geen fout, maar een probleem bij het afstellen of aansluiten van componenten. Als uw Cecotec-koffiemachine de melk niet uit de tank haalt, controleer deze dan in deze volgorde:


  • Dat er genoeg melk in de tank zit (het is duidelijk, maar het is het eerste waar we naar moeten kijken).
  • Dat de melktank goed gesloten is.
  • Dat de hoes goed is gepositioneerd (aan beide uiteinden: zowel aan de melktank als aan de koffiemachine).
  • Dat de cappuccinatore op de juiste manier op de andere uitgang is geplaatst (vergeet niet dat er twee uiteinden zijn waar de vloeistof uit kan komen).


2- Neem de melk, maar er komt geen schuim uit de stoommachine.

Met andere woorden, het koffiezetapparaat haalt de melk uit de tank maar emulgeert deze vervolgens niet goed. Wanneer dit gebeurt is het meestal geen machinebreuk, maar een slechte configuratie van onze kant.

Het Power Matic-Ccino model heeft een draaiknop die de dichtheid van de emulsie regelt, oftewel de hoeveelheid lucht die in de melk wordt geïnjecteerd. Als we deze instelling te laag hebben, is het mogelijk dat het resultaat niet anders is dan bij normale melk, en dan lijkt het ons dat er geen melkschuim uit onze Cecotec-koffiemachine komt.