logo

Beste DeLonghi Magnifica kopen in 2021

Volautomatische boon-tot-kop koffiemachines kunnen vrij duur zijn. Dus, wat moet je doen als je filet mignon smaakt maar een cheeseburgerbudget hebt? Een goede instap in de markt is de DeLonghi Magnifica.
Bekijk ook de andere De Longhi koffiemachines.

Het maakt een superieur kopje espresso tegen een redelijke portemonneevriendelijke prijs.

Je krijgt dan misschien niet alle lekkernijen van sommige high-end machines, maar het is de kwaliteit van de koffie die telt. Een lekkere koffie in aanvulling op het gebruiksgemak en je hebt een winnende combinatie.

Het ziet er misschien niet zo sexy uit als bijvoorbeeld de Jura E8 of het Orakel van Sage. Het gebrek aan toeters en bellen is eigenlijk een verkoopargument voor sommigen. Voor de minimalist is de Delonghi Magnifica functie over vorm op zijn best.

Om te weten of het de juiste machine voor u is, moeten we natuurlijk de functies nader bekijken. Elke machine heeft zijn pluspunten en minpunten. Het is aan de gebruiker om te beslissen wat de must-haves zijn en wat de deal-breakers.

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de DeLonghi Magnifica koffiemachine, een van onze top 5 bonen-naar-beker machines.

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

Bekijk de prijs

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110B Zwart

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110B Zwart

Bekijk de prijs

De'Longhi Magnifica ECAM22.360.S

De'Longhi Magnifica ECAM22.360.S

Bekijk de prijs

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver

Bekijk de prijs

De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.B Zwart

De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.B Zwart

Bekijk de prijs

De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB

De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB

Bekijk de prijs

Het opzetten van de DeLonghi Magnifica

Het hele punt van een volautomatische boon-tot-kop espressomachine is dat het gemakkelijk te gebruiken moet zijn. Sommige machines maken het echter moeilijker dan nodig is door te veel extra's toe te voegen en vereisen een leercurve.

De DeLonghi doet wat alle automatische machines beweren te doen.

Hij maakt een uitzonderlijke koffie met een minimum aan poespas.

De eenvoud begint met de set-up out of the box. Sluit hem aan. Zet hem aan. Laat hem zelf schoonmaken. Installeer het waterfilter. Vul het met water en je favoriete bonen. Zo eenvoudig is het. Van het uitpakken tot de eerste slok koffie is minder dan 10 minuten. Zonder veel gedoe of het lezen van pagina na pagina van een gebruikershandleiding.

Er wordt een waterhardheidsmeter meegeleverd. Als je vermoedt dat je een probleem hebt met te veel calcium in je water, test het dan. Dan kunt u de waterinstellingen van de machine aanpassen om de prestaties te optimaliseren.

U laat uw water testen en de machine instellen op hard water. Het apparaat wordt gereinigd en gevuld met water en bonen. Wat nu?

Het is tijd om uw koffie aan te passen

In plaats van een ingewikkeld bedieningspaneel met aanraakscherm zijn er twee draaiknoppen.

De eerste is voor het watervolume. Selecteer een minimum van 15 ml voor een strakke espresso, tot een maximum van 237 ml voor een Americano.

De volgende is een draaiknop om uw koffiesterkte in te stellen. Een kleinere dosering links van de draaiknop voor een zwakkere koffie. Sterker als u hem naar rechts draait.

Onder het deksel van de bonencontainer vindt u een draaiknop voor de grofheid van de maling. Met 7 instellingen kunt u eenvoudig de juiste maling voor uw smaak vinden.

Er zijn twee programmeerbare knoppen. Een voor enkelvoudig en een voor dubbel. Een enkele geeft u de hoeveelheid water die u heeft geselecteerd. Een dubbele geeft twee keer zoveel. Merk op dat het de koffiedosis echter niet verdubbelt. U moet de draaiknop naar een sterkere dosis verplaatsen als u een dubbele dosis wilt.

Het is een goed idee om een paar keer met de instellingen te spelen om je ideale kopje te vinden. U zou wat koffie kunnen verspillen op dit punt als u de eerste kopjes te zwak of te sterk vindt. Als je eenmaal je voorkeur hebt ingetoetst, dan hoef je die niet meer te veranderen.

Er is één nadeel aan het ontbreken van een touchscreen. Je kunt je ideale kopje misschien op maat laten maken, maar het kan niet bewaard worden als iemand anders andere voorkeuren heeft. U zult moeten onthouden waar op de draaischijf u hem meestal instelt en hem terugzetten in die positie wanneer hij wordt gewijzigd.

Wilt u graag een decafé na het eten? Kies dan de bypassdosering en laad uw koffiepoeder in de kamer. Bijgeleverd is een handig schepje dat onder het deksel van de poederkamer kan worden weggestopt.

Het hebben van draaiknoppen in plaats van een lange lijst met menu-instellingen zorgt voor een zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief proces. Het kan langer duren om koffie te zetten dan bij andere machines, maar dat maakt u goed door minder tijd te besteden aan het aanpassen van uw instellingen.

Hoe zit het met het opschuimen?

Dit beetje kan voor sommigen misschien gewoon een deal breaker zijn. Voor anderen is het een verkoopargument. Je moet zelf de melk opschuimen. Het is geen one-touch programma dat uw melk voor u laat stomen en opschuimen.

Het kan zijn dat u zich niet op uw gemak voelt bij het maken van uw eigen schuim. Ja, er is hier een leercurve. Maar wees moedig! Misschien vindt u na wat vallen en opstaan toch een beter schuim dan de automatische melkstomers. Google en YouTube zijn je vrienden!

Voor de gebruiker die dit deel van het proces graag onder controle heeft, maakt de DeLonghi gepatenteerde pannarello staf een mooi strak schuim. Door het dubbele boilersysteem hoeft de machine niet meer water op te warmen nadat de melk is gestoomd. Het kan niet tegelijkertijd koffie zetten en de melk stomen, maar zodra de melk gestoomd is, is het klaar om de espresso te maken.

Hoe goed is de koffie die hij maakt?

De DeLonghi Magnifica maakt een uitzonderlijke koffie. Het pre-infusiesysteem tilt het koffiedik voorzichtig op en omringt het met heet water. Vervolgens blazen de 15 bar druk het hete water door het koffiedik, waardoor de etherische oliën in het koffiedik worden geëxtraheerd.

Een karamelkleurige stroom koffie wordt in het kopje gedruppeld en laat een rijke laag crema boven op de donkere espresso drijven.

De koffiekenner vindt deze koffie minstens zo goed als alle andere koffiehuizen. In sommige gevallen is het zelfs beter. Als je koffie gaat drinken, hangt de kwaliteit van het kopje af van wie het maakt. Sommige dagen is het goed genoeg, andere dagen is het uitstekend. Met de DeLonghi Magnifica is het elke keer weer geweldig.

Italianen zijn experts op het gebied van koffie en zijn zeer veeleisend. Ze verwachten niets minder dan perfectie. DeLonghi begrijpt dit en werkt hun machines daarop af.

Wat heeft het nog meer te bieden?

Zoals gezegd is de Magnifica ontworpen met het oog op gebruiksgemak.

Hij waarschuwt u wanneer de waterkamer moet worden bijgevuld. Dat is eenvoudig te doen, want het is voorladen. U hoeft alleen maar de kamer uit te trekken en deze in de gootsteen te vullen. Hij schuift terug naar binnen wanneer hij vol is.

Een andere waarschuwing betekent dat de baggerbak vol is. De doos glijdt ook van voren af aan naar buiten. Daarin zie je een heleboel kleine, nette pucks die gemakkelijk te dumpen zijn. Een snelle spoeling en het is weer in actie.

De koffie-uitloop gaat omhoog en omlaag. Hij biedt plaats aan een grote koffiemok voor als je een grote Americano wilt met 237 ml. Als je hem laat zakken voor een espressoglas, voorkom je dat er spettert als hij sputtert.

Bovenop de machine is er een metalen bakje voor het verwarmen van de kopjes. Als u uw kopjes op dit plateau bewaart, blijven de mokken lekker geroosterd. Als de machine recentelijk is opgestart en het dienblad nog niet heet is, verspreidt het stoompijpje ook heet water, zodat een kopje kan worden gevuld en verwarmd.

De machine is voornamelijk zelfreinigend. De machine is voorzien van een automatische ontkalker, zodat de inwendige werking van de machine in één keer diepgaand kan worden gereinigd. Echter, een keer per week of zo, dient u de brewer te verwijderen en een goede spoeling te geven. Het duurt slechts enkele minuten en verlengt de levensduur van uw machine.

Veelgestelde vragen over de DeLonghi Magnifica

Kan het een Americano maken?

Ja. Een Americano is een lange espresso. Als je de waterdosering instelt op 237 ml, krijg je een normale maat koffie. Door de koffiedosis aan te passen, wordt de sterkte naar uw voorkeur ingesteld.

Kan ik vette bonen gebruiken?

Het is niet aan te raden om vette bonen te gebruiken. Ze laten waarschijnlijk een residu achter in de braammolen, waardoor deze vast komt te zitten. Dit gezegd zijnde, kan het zijn dat het niet vastloopt. Gebruik uw beste oordeel, maar wees bereid om de machine van u te moeten onderhouden, gebruik wel vette bonen.

Is er een garantie?

Er is een garantie van 2 jaar die elk fabricagefout dekt. Het dekt geen ongelukken of misbruik door de gebruiker.

Hoe groot is de machine?

De afmetingen zijn 27,94 x 38,86 x 36,48. Hij weegt 10,5 kilo.

Is het zelfreinigend?

Het reinigt zichzelf voordat er koffie wordt gezet, zodat de binnenkant van het apparaat schoon blijft. Hij moet wel periodiek worden gereinigd door de zeteenheid eruit te halen en in de gootsteen te spoelen.

Wie moet de DeLonghi Magnifica niet kopen?

Iedereen die graag gebruik maakt van de nieuwste technologie zal enkele tekortkomingen vinden bij deze machine.

DeLonghi Magnifica

Het is niet programmeerbaar. Als er meerdere mensen zijn die de machine gebruiken met verschillende voorkeuren, zal hij elke keer handmatig gereset moeten worden.

Het heeft geen timer om automatisch aan te zetten op een ingesteld tijdstip. U zult het apparaat 's morgens moeten inschakelen en enkele minuten moeten wachten tot het is opgewarmd voordat u uw koffie kunt zetten.

Voor de persoon die van een vette boon houdt, bestaat het risico dat de molen vastloopt. Dit is echter niet uniek voor deze machine. In feite zullen de meeste "bean-to-cup" one-touch systemen hetzelfde probleem hebben.

Wie moet de DeLonghi Magnifica kopen?

De persoon die niet extra wil betalen voor het theater van het gebruik van een automatische bonen-tot-kop machine zal de 'no frills' aantrekkingskracht van de Magnifica op prijs stellen. Ideaal voor de koffiepurist die niet geïnteresseerd is in iets anders dan het eindproduct.

De reden om een automatisch systeem te kopen is in de eerste plaats voor een superieur kopje koffie dat overeenkomt met of beter is dan wat er in een koffiehuis kan worden gekocht. Het moet ook ongecompliceerd te gebruiken zijn. De magnifica levert op beide fronten prachtige prestaties. De koffie is uitstekend en intuïtief te gebruiken.

Het compacte formaat zorgt ervoor dat er in elke keuken een plekje voor is.

De prijs maakt hem voor vrijwel iedereen in de markt toegankelijk voor een automatische espresso- en cappuccinomachine. De betrouwbaarheid maakt het een uitstekende aankoop die zichzelf terugverdient lang voordat het zijn laatste gaspedaal neemt, jaren na de aankoop.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.