De'Longhi ECAM 22.110SB - Volautomatische espressomachine Review

De Delonghi Magnifica ECAM22.110.SB is een populaire boon-tot-kop machine met een scala aan koffie-aanpassingsmogelijkheden, Cappuccino Systeem en een stijlvol ontwerp. Het heeft ook sterke beoordelingen ontvangen van kopers op winkellocaties.

Lees ook Beste De'Longhi koffiemachines

Maar rechtvaardigen de kenmerken van de ECAM22.110.SB het prijskaartje? En hoe smaakt de espresso eigenlijk? Laten we daar in onze review achter komen!

De'Longhi Magnifica S - ECAM 22.110SB

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken

 • Volautomatische espressomachine die gebruik kan maken van voorgemalen koffie of verse bonen
 • Handmatig cappuccinosysteem voor de productie van schuimende melk
 • Kan twee koppen koffie tegelijk zetten
 • "Stille" slijper met een verscheidenheid aan grofheden
 • Verwijderbare zeteenheid voor eenvoudige reiniging
 • Verschillende onderhoudsprogramma's voor het spoelen en ontkalken
 • Eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel voor het aanpassen van uw koffie
 • Instellingen voor de intensiteit van de koffie, de temperatuur en de grootte van de kopjes
 • 1,8 liter watertank

Diepgaand onderzoek van het Delonghi ECAM22.110.SB

Uitstraling en ontwerp

De Magnifica ECAM22.110.SB heeft met zijn zilveren buitenkant en koffiestijl een heel ander uiterlijk dan andere Delonghi modellen (zoals de Eletta of Esam 4000.b) die vaak zwart en futuristisch zijn. Hoewel we het uiterlijk van andere Delonghi modellen hebben geprezen, zijn we ook grote fans van de Magnifica. Het zal in geen enkele keuken misstaan.

Het bedieningspaneel ziet er in eerste instantie intimiderend uit, maar wordt na een paar proefritten vanzelfsprekend. Met de hoofdwijzerplaat kunt u de intensiteit van de koffie verlagen, terwijl de knoppen eromheen de instellingen zoals lange of korte koffie wijzigen.

Aan de linkerkant van de machine bevindt zich het Cappuccino Systeem (dat niet te vinden is op goedkopere Delonghi modellen zoals de Caffe Corso). Hiermee kunt u handmatig melk voor cappuccino of lattes opschuimen met behulp van de stoomarm. Hoewel dit een nuttige functie is, is het geen geautomatiseerd systeem, dus het kan enige oefening vergen om de juiste consistentie te krijgen.

Er zijn twee dispensers voor koffie, zodat u twee kopjes kunt maken uit een enkele zetcyclus. De hoogte van de dispensers kan worden aangepast aan de grootte van uw kopjes.

Bekijk de dagprijs

Koffie aanpassen

Zoals u van een boon-tot-kop machine in deze prijsklasse zou verwachten, zijn er verschillende instellingen voor het aanpassen van uw koffie. Waarschijnlijk het belangrijkste is de draaiknop voor het aanpassen van de koffiesterkte, maar u kunt ook het aroma kiezen en of u een korte, middellange of lange koffie wilt.

Een geweldige functie is de koffietemperatuurknop. Niet alle boon-tot-kop machines hebben deze instelling, maar als u een temperatuurvoorkeur heeft kan dit een groot verschil maken.

Zoals de meeste machines heeft ook de geïntegreerde molen instellingen voor grofheid (13 om precies te zijn).

Espressosmaak

De Delonghi Magnifica ECAM22.110.SB produceert uitstekende espresso met een sterk aroma. Terwijl de smaak sterk wordt beïnvloed door de kwaliteit van de bonen die u gebruikt, is de machine in staat om een evenwichtige espresso met een rijke crème te produceren. Hij komt ook heet uit op de hoogste temperatuurstand.

Andere koffiesmaak

De melkopschuimer maakt het mogelijk om drankjes zoals latte en cappuccino te maken. Hoewel deze heerlijk kunnen smaken, moet de melkopschuimer met de hand worden gebruikt en vereist enige oefening.

Gemak van reiniging

Net als andere Delonghi machines is de ECAM22.110.SB ontworpen om gemakkelijk te kunnen reinigen. Hoewel er enige handmatige reiniging en onderhoud nodig is, vooral de uitneembare zeteenheid, zijn er ook automatische programma's voor het spoelen en ontkalken.

De machine zal u eraan herinneren wanneer het ontkalkingsprogramma moet worden uitgevoerd. Dit gebeurt meestal om de paar maanden, maar is afhankelijk van hoe vaak u het koffiezetapparaat gebruikt.

Het waterreservoir van 1,8 liter kan worden verwijderd om bij te vullen en te spoelen. Het bevat ook een volledige indicator. Het lekbakje is eenvoudig te verwijderen en te legen wanneer de volle indicator wordt weergegeven.

Bovendien spoelt het apparaat zichzelf elke keer als het wordt in- en uitgeschakeld. Dit helpt om de machine in topconditie te houden zonder extra inspanning.

Bekijk de dagprijs

Andere kenmerken

 • De ECAM22.110.SB heeft een voorbrouwcyclus om de smaak te maximaliseren.
 • Een waterfilter wordt meegeleverd om ongewenste stoffen uit de koffie te verwijderen.
 • Het model heeft energiebesparende functies, zoals automatische uitschakeling en een stand-bymodus.
 • Een programmeerbare waterhardheidsinstelling kan worden gebruikt om de machine aan te passen aan de wateromstandigheden in uw omgeving. Instructies voor een waterhardheidstest worden meegeleverd.
 • De machine maakt gebruik van een nieuw thermoblok (op het moment van de eerste productie) om koffie te zetten met een consistente temperatuur.

Waar voor uw geld

Gezien de vele mogelijkheden die de Magnifica ECAM22.110.SB biedt, vinden wij het een uitstekende machine die veel waar voor zijn geld biedt. Hij is goedkoper dan modellen zoals de Jura ENA Micro 1, maar bevat toch meer instellingen en een Cappuccinosysteem. Als u van verse koffie houdt en u wilt controle over de smaak ervan, dan krijgt u veel waar voor uw geld met de Magnifica.

Wat zeggen kopers?

We hebben op veel websites beoordelingen van kopers gelezen om te onderzoeken hoe de machine in een thuisomgeving presteert. Hier is een selectie van positieve commentaren:

 • Recensenten prijzen de betrouwbaarheid van de machine, waarbij sommigen de machine enkele jaren zonder problemen gebruiken.
 • Het wijzigen van de instellingen en het aanpassen van uw koffie is eenvoudig.
 • Melkschuim kan in eerste instantie lastig zijn, maar als u eenmaal wat oefening heeft gehad is het mogelijk om een uitstekende cappuccino te maken.
 • Het is een snelle machine die relatief snel van de eerste inschakeling naar een kopje koffie gaat.
 • De transparante bonenkap maakt het gemakkelijk om te zien wanneer het moet worden bijgevuld.

Veelgestelde vragen

Produceert het ECAM22.110.SB automatisch Cappuccino?

Nee, er is geen geautomatiseerd systeem voor cappuccino. Het Cappuccinosysteem is een stoomarm waarmee u handmatig melk kunt opschuimen voordat u deze aan de espresso toevoegt. Dit vermindert de kosten van de machine, maar kan het moeilijk maken om cappuccino en latte van professionele kwaliteit te krijgen. Lees ook cappuccino koffiemachine kopen

Welke Delonghi Koffiemachine moet ik kopen?

Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want het hangt af van uw wensen. Kijk op onze pagina van de beste Delonghi modellen op de volgende link voor meer informatie: https://beantocupcoffee.co.uk/delonghi/.

Bekijk de dagprijs

Verdict

De Delonghi Magnifica ECAM22.110.SB is een uitstekende boon-tot-kop machine als u niet extra wilt besteden aan een automatische cappuccinomachine (zie hiervoor de Delonghi Eletta). De machine heeft een reeks aanpasbare instellingen, is gemakkelijk te gebruiken en produceert aromatische en evenwichtige espresso.

Gerelateerd: