DeLonghi Magnifica S: Hoe ontkalkt u de koffiemachine?

DeLonghi Magnifica S ontkalken

U kunt uw Delonghi Magnifica S gemakkelijk thuis ontkalken. Wij laten u precies zien hoe het werkt in een stap-voor-stap gids. Zo kan er niets misgaan en is uw koffiezetapparaat in een mum van tijd weer klaar voor gebruik.

De Delonghi Magnifica S ontkalken - een gids

Als het controlelampje op het bedieningspaneel van uw koffiezetapparaat gaat branden, moet u uw apparaat ontkalken. Om uw Delonghi Magnifica S te ontkalken heeft u nodig: een ontkalker en een grote kan of pot en voldoende water. Delonghi raadt u aan alleen de eigen ontkalker te gebruiken. U kunt ook een andere, goedkopere ontkalker voor een koffiemachine gebruiken - maar dan vervalt de garantie.

 1. Druk op de knop linksboven om de koffiemachine in te schakelen. Wanneer de machine klaar is voor gebruik, kunt u het waterreservoir legen en het onthardingsfilter verwijderen.
 2. Vul het waterreservoir tot aan de A-markering met de ontkalker die u hebt gekocht en vul de rest tot aan de B-markering met water.
 3. Zet nu een bakje onder de melkopschuimer. Het moet een inhoud van 1,5 liter hebben.
 4. Zorg ervoor dat u de ontkalker niet op uw handen of in uw ogen krijgt, want het heeft een sterk irriterende werking op de huid en de slijmvliezen. Plaats het gevulde waterreservoir terug in de machine.
 5. Druk gedurende minstens 5 seconden op de kleine knipperende knop onderaan in het midden van het apparaat. Nu licht deze knop rood op en knippert de knop rechtsboven.
 6. Draai de linker bovenhendel (de stoomknop) van het apparaat naar links in stand I en de reiniging begint: Het water-ontkalkingsmengsel loopt nu door de melkopschuimer.
 7. Na een half uur is de eerste handeling voltooid en gaan de controlelampjes knipperen. Draai nu de regelknop naar stand 0. Leeg de grote kan en plaats deze weer onder de melkopschuimer.
 8. Maak het waterreservoir grondig schoon en vul het opnieuw volledig met water tot aan de "B"-markering. Zet de watertank terug op zijn plaats.
 9. Het controlelampje knippert. De regelknop moet weer in stand I worden gezet. Nu blijft de machine automatisch spoelen. Herhaal deze stap zodat de machine ten minste twee keer met schoon water wordt gespoeld.
 10. Wanneer het lampje rechtsboven weer gaat branden, betekent dit dat het reinigingsproces is voltooid. Je kunt de schakelaar linksboven weer omzetten en met nieuw water vullen.
 11. Nu kan de machine weer als vanouds worden gebruikt.