Delonghi Magnifica S Smart: een nieuwe onklopbare prijs/prestatie verhouding

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Delonghi Magnifica S Smart is een automatische koffiemachine met molen die de catalogus van de Italiaanse fabrikant opent. Net als de Magnifica S, is hij eenvoudig en efficiënt.Delonghi Magnifica S Smart

Bekijk de dagprijsPresentatie

De Magnifica S Smart is de vervanger van de vorig jaar door ons geteste Magnifica S. Net als de Magnifica S is dit nieuwe model zeer eenvoudig en efficiënt, met een zeer minimalistisch design. De Magnifica S Smart, die voor 399 € op de markt wordt gebracht, opent het gamma automatische machines in de catalogus van de Italiaanse fabrikant. Hij is iets gesofisticeerder dan de Magnifica S, aangezien hij beschikt over een nieuw bedieningspaneel waarop pictogrammen zijn vervangen door een volledig tekstdisplay. Bovendien introduceert dit nieuwe model een nieuwe drank: de Doppio+, een dubbele espressoshot met een specifieke pre-infusie die meer aroma afgeeft.


Gebruiksgemak

De Magnifica S Smart is een van de smalste en meest compacte automatische koffiemachines in onze vergelijking. Met een breedte van 23 cm kan hij gemakkelijk op een werkblad worden geplaatst. Deze nieuwe versie weegt slechts 9 kg, zodat hij op een plank kan worden geplaatst.

Bij deze nieuwe machine gaat Delonghi verder dan het aanbrengen van een laagje verfijning, want dit model is afgewerkt met een vrij stijlvolle, vertrouwenwekkende matte kunststof (glanzend op de 2019-versie). Het plastic is trouwens niet echt gevoelig voor vingerafdrukken. Zoals gebruikelijk is het kopjesplateau gemaakt van glanzend roestvrij staal, een coating die gevoeliger is voor spatten (na het inschenken van koffie of het spoelen van de spuitmonden). Het bedieningspaneel, dat naar voren is gebogen, geeft de machine een licht futuristisch design.

De belangrijkste veranderingen tussen de Delonghi Magnifica S en de S Smart zitten in het bedieningspaneel. Om te beginnen zijn de aangeboden dranken nauwkeurig omschreven om de gebruiker maximaal te ondersteunen: een espresso, twee espresso’s, een long coffee en een doppio+ (een dubbele espresso met een specifieke pre-infusie die meer smaak afgeeft). Dit maakt de recepten herkenbaarder. De gebruiker kan de intensiteit van de koffie regelen met de centrale knop, en als de knop helemaal naar links wordt gedraaid, zal het apparaat een koffie zetten van gemalen koffie.

Het kleine LCD-display waarschuwt de gebruiker alleen wanneer het waterreservoir, het bonenreservoir of het koffiedik moeten worden bijgevuld. Niets meer. Wanneer u een bereiding start (een espresso, een lange koffie, een dubbele espresso of een doppio+) of wanneer u de intensiteit kiest, verschijnt er niets op het scherm. Het is een beetje verwarrend, maar je went er wel aan.

Het bedieningspaneel is gemakkelijk leesbaar doordat de drankjes in volle letters zijn geschreven. Het is dus gemakkelijk te begrijpen, ook al kan een lezing van de gebruiksaanwijzing geen kwaad. Ten slotte is de knop waarmee het stoompijpje werd bediend, vervangen door een knop om in te drukken. De enige manier om melkachtige koffie te maken is een beetje melk op de bodem van een kopje te gieten, een langer of korter kopje koffie te zetten, afhankelijk van uw smaak, en dan de cappuccinatore te activeren om het melkschuim te maken. Als u liever een melkkaraf gebruikt, zult u het waarderen dat dit koffiezetapparaat melkdranken kan bereiden.

Om toegang te krijgen tot de drankinstellingen, is het nodig de gebruiksaanwijzing te doorlopen en een combinatie van toetsen uit te voeren om de gewenste kopjeslengte of de temperatuur van de drank te registreren. Dit koffiezetapparaat biedt 4 temperatuurniveaus.

Het bonenreservoir met een inhoud van 250 g bevindt zich altijd boven op de machine. De maling kan weer in 13 stappen worden ingesteld met de draaiknop. De knop is nog steeds handig bovenop het bonenreservoir geplaatst, zodat de gebruiker niet in het reservoir hoeft te reiken zoals bij de Saeco GranBaristo Avanti het geval was. De bonencontainer gaat vergezeld van een klep voor gemalen koffie, wat erg praktisch is voor wie af en toe cafeïnevrije koffie drinkt.

Het waterreservoir van 1,8 liter bevindt zich zoals gewoonlijk aan de rechterkant van de machine en kan gemakkelijk worden verwijderd door het naar u toe te trekken. Hij kan worden uitgerust met een filterpatroon, wat een echte plus is omdat kalk de smaak van de koffie kan veranderen. Het moet gezegd dat de aanwezigheid van een filterpatroon des te waardevoller is bij een koffiezetapparaat met een dergelijke prijspositionering.

De hoogte van de doseersproeikoppen kan worden aangepast aan de grootte van de kopjes. De spuitmonden kunnen ook worden gebruikt om twee kopjes koffie tegelijk te zetten. Onderaan de machine bevindt zich de lekbak, die regelmatig moet worden geleegd. Om dit te doen, trek het gewoon naar je toe met beide handen. Hetzelfde geldt voor de afvalverzamelaar, die tegelijkertijd kan worden geleegd.


Gemakkelijk te onderhouden

Zoals bij de meeste machines met een slijpmachine worden de sproeiers automatisch gespoeld wanneer de machine wordt in- en uitgeschakeld, wat goed is voor de hygiëne en het onderhoud.

Afwassen is altijd een gevoelig punt voor Delonghi, die in de handleiding verklaart dat “geen enkel onderdeel van het apparaat in de afwasmachine mag worden afgewassen, met uitzondering van de lekbak”.

Aangezien er geen LCD-scherm is, moet u de verschillende lichtgevende pictogrammen raadplegen om onderhoud uit te voeren. Het apparaat ontkalkt automatisch, op voorwaarde dat de gebruiker het initiatief daartoe neemt door middel van een reeks commando’s die in de gebruiksaanwijzing worden beschreven.

Zoals vaak het geval is bij Delonghi koffiezetapparaten, is de toegang tot de extractiekamer zeer eenvoudig, door het waterreservoir te verwijderen, de klep te openen en vervolgens op de knoppen aan weerszijden van de afzuigkap te drukken om deze te verwijderen. Deze gemakkelijke toegang maakt een grondige reiniging van de afzuigkamer mogelijk, wat puristen zullen waarderen.


Snelheid

De Delonghi Magnifica S Smart is iets trager dan de Magnifica S. Het duurt iets langer om aan te zetten. Ons protocol omvat het inschakelen van de machine, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het inschenken van de koffie (klassieke espresso van 40 ml). Deze automatische machine met slijpmachine voert al deze stappen uit in 1 min. 30 s, dat is 10 s langer dan zijn voorganger. De tweede koffie wordt nog sneller gezet en duurt slechts 32 seconden langer.


Stroomverbruik

De automatische uitschakeling van deze koffiemachine kan worden geprogrammeerd voor 15 min, 30 min, 1 h, 2 h of 3 h. Daartoe moet op het bedieningspaneel een reeks handelingen worden verricht. De machine verbruikt geen energie in stand-by. Dit is nogal verbazingwekkend aangezien de meeste automatische machines ook maar een klein beetje energie kunnen verbruiken. De Jura Ena Micro 5 verbruikt bijvoorbeeld tot 4,2 kWh in stand-by.

Onze verbruiksmetingen houden rekening met het inschakelen, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden en het zetten van 3 espresso’s en 3 lange koffie. Op deze machine vonden we een verbruik van 0,081 kWh, wat resulteert in een redelijke maandelijkse kostprijs van 17 eurocent voor 6 koffiebereidingen per dag.


Geluid

Dit Delonghi koffiezetapparaat maakt iets meer lawaai dan zijn voorganger. Wij hebben een gemiddelde van 68 dB(A) gemeten tijdens het malen van de bonen en 57 dB(A) tijdens het extraheren. Deze cijfers zijn nog steeds zeer goed in vergelijking met de Saeco Minuto HD8761, die respectievelijk 73 dB(A) en 70 dB(A) haalt.


Productspecificaties


 • Afmetingen (HxBxD): 33,8 x 23,8 x 43 cm
 • Druk: 15 bar(s)
 • Twee koffie’s tegelijk: Ja
 • Waterreservoir: L
 • Type slijpmachine: staal
 • LCD-scherm: Ja
 • Filterpatroon: Ja
 • Melkkan: Nee
 • Aanpassing van recepten: Nee
 • Luik voor gemalen koffie: Ja
 • Twee bonencontainers: Neen
 • Inhoud: 250 g


Voordelen

 • Compact en goed afgewerkt.
 • Gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te onderhouden.
 • Stil en snel.
 • Gemakkelijke toegang tot de afzuigkap.


Nadelen

 • Geen dubbele bonencontainer.
 • Geen directe toegang receptaanpassing.


Conclusie


De Magnifica S Smart automatische koffiemachine met molen is een waardige opvolger van de Magnifica S en neemt alles over wat zijn voorganger tot zo’n succes maakte: eenvoudige bediening en onderhoud, zeer nuttige opties voor het aanpassen van de drank (instellingen voor koffiesterkte en -temperatuur, fijnheid van de maling, waterhardheid, enz. Hoewel het niet een van de snelste machines is, is hij toch discreet. Met de Magnifica-serie blijft Delonghi krachtige instapmodellen aanbieden die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden voor wie goedkoper wil kopen.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen