Melitta Caffeo Solo & perfect milk – gemakkelijk en goedkoop de lekkerste koffie zetten

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Melitta Caffeo Solo & perfect milk is een slanke, compacte, volautomatische koffiemachine met een breedte van maar twintig centimeter, past in elke keuken en om de prijs hoef je het ook niet te laten. Het ontwerp kenmerkt zich door pure eenvoud en de mensvriendelijke bediening. Als je minder meer vindt, maar wel graag geniet van goede kwaliteit, dan is deze espressomachine de perfecte match voor jou.


Melitta is al vier generaties lang expert in koffie

Het begon in 1908, toen een Duitse huisvrouw, met de naam Melitta Bentz, genoeg had van de koffieprut in haar koffiekopje. Zij bedacht een filter met kleine gaatjes die dit euvel verhielp. Zij vroeg patent aan, er kwamen koffiefilterhouders…en nu is Melitta inmiddels uitgegroeid tot een groot familiebedrijf, dat veel meer verkoopt dan alleen koffiefilters. Hun assortiment bestaat inmiddels uit koffiefilters, cafetières, volautomatische espressomachines, filterkoffiezetapparaten, waterkokers, melkopschuimers, koffiemolens, reinigings- en onderhoudsproducten en cacaostrooiers.


Melitta Caffeo Solo, zonder melkschuimer

Allereerst noemen we de Melitta Caffeo Solo, zonder melkschuimer. Deze is er in drie variaties:


 • E950-103 (zilver)
 • E950-101 (zwart)
 • E950-222 (pure black)
 • Rood


Melitta Caffeo Solo – Espressomachine – Zilver


Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Zilver

Bekijk de prijs


Melitta Caffeo Solo – Espressomachine – Zwart


Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Zwart

Bekijk de prijs


Melitta Caffeo Solo – Volautomatische espressomachine – pure black


Melitta Caffeo Solo - Volautomatische espressomachine - pure black

Bekijk de prijs


Melitta Caffeo Solo – Espressomachine – Rood


Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Rood

Bekijk de prijsDit is een volautomatische espressomachine voor het maken van koffie en espresso. Deze machine heeft geen melkopschuimfunctie.


Melitta Caffeo Solo & Milk met melkschuimpijpje (Panarello)

Ten tweede is er de Melitta Caffeo Solo & Milk met melkschuimpijpje (Panarello genaamd), voor het bereiden van heerlijk luchtig melkschuim en warme melk. Het stoompijpje is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Speciaal dus voor liefhebbers van koffie met warme, opgeschuimde melk, zoals latte macchiato of koffie verkeerd.

De Melitta Caffeo Solo & Milk is verkrijgbaar in twee versies:


 • E953-102 (zwart/zilver)


Melitta Caffeo Solo Milk – Volautomaat Espressomachine – Zwart/zilver


Melitta Caffeo Solo Milk - Volautomaat Espressomachine - Zwart/zilver

Bekijk de prijs


Melitto Caffeo Solo & Perfect Milk

Ten derde is er de Melitto Caffeo Solo & Perfect Milk die uitgerust is met een melkopschuimsysteem en een auto-cappuccinatore. Dit maakt het kinderlijk eenvoudig om warme melk, warm water of luchtig melkschuim te bereiden. Je kan dit zelf handmatig instellen met behulp van draaiknoppen. Deze machines zijn dus ook perfect voor liefhebbers van caffe latte, cappuccino, koffie verkeerd, espresso macchiato of latte macchiato.

De Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk is verkrijgbaar in drie versies:


 • E957-103 (zwart/zilver)
 • E957-101 (zwart)
 • E957-204 (pure black)


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk – Espressomachine – Zilver


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk - Espressomachine - Zilver

Bekijk de prijs


Melitta Caffeo SOLO Perfect Milk – Volautomaat Espressomachine – Pure Black


Melitta Caffeo SOLO Perfect Milk - Volautomaat Espressomachine - Pure Black

Bekijk de prijs


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk – Espressomachine – Zwart


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk - Espressomachine - Zwart

Bekijk de prijsKort samengevat zijn de Melitta Coffeo koffiemachines, volwaardige, compacte, volautomatische koffiemachines, die voordelig in prijs zijn, niet te veel ruimte innemen, makkelijk te reinigen zijn en heel gemakkelijk in het gebruik zijn. Voeg hierbij de goede verhouding kwaliteit en prijs, de kwaliteitsgarantie van Melitta en hun goede klantenservice en je keuze is snel gemaakt. Houd je van zwarte koffie? Dan is de Solo een goede keuze. Voor liefhebbers van koffie met melk is er de Solo & Milk en voor cappuccinodrinkers de Solo & Perfect Milk voor nog meer mogelijkheden.


Melitta Caffeo Solo Limited Edition

Tenslotte vermelden we nog deze extra voordelige versie E950-111, een volautomatische espressomachine in de kleur zilver, met nerven. Deze machine heeft geen melkopschuimer.

Voor de rest heeft deze uiteraard wel alle goede eigenschappen van de Melitta Caffeo Solo serie.


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk – Espressomachine – Zwart DeLuxe


Melitta Caffeo Solo Perfect Milk - Espressomachine - Zwart deluxe

Bekijk de prijsAanbevolen accessoires voor de Melitta Caffeo Solo serie


 • Pro aqua waterfilter: dit zorgt voor fris en ontkalkt water en verbetert hierdoor de koffiebeleving.
 • Perfect Clean Care Set: voor het makkelijk en doeltreffend reinigen van de koffiemachine.
 • Melitta Cacaostrooier Deluxe: voor het versieren van je cappuccino.


Melitta Pro Aqua – Waterfilter


Melitta Pro Aqua - Waterfilter

Bekijk de prijs

Het Melitta PRO AQUA filterpatroon zorgt voor steeds fris gefilterd water, reduceert kalkaanslag en verbetert het koffiegenot.


Melitta Onderhoudset Espressoapparaten Perfect Clean Care Set


Melitta Onderhoudset Espressoapparaten Perfect Clean Care Set

Bekijk de prijs

Met de Melitta Perfect Clean Care Set kun je makkelijk je espressoapparaat onderhouden. Met deze set kun je niet alleen het apparaat ontkalken, maar een volledige reinigingsbeurt geven.


Melitta technologie

Het familiebedrijf Melitta heeft passie voor koffie, al vier generaties lang. Deze expertise geeft vertrouwen en waarborgt hoge kwaliteit. Er is ruim voldoende kennis aanwezig bij alle medewerkers. Er wordt ook constant gewerkt aan het waarborgen en continueren van deze kennis door bijvoorbeeld opleidingen, internationale reizen en het bezoeken van koffieplantages. Zo blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen. Bij Melitta vinden ze het ook belangrijk om dichtbij hun klanten te zijn door bijvoorbeeld enquêtes uit te schrijven, proeverijen te organiseren en een persoonlijke klantenservice, mocht je onverhoopt toch problemen ondervinden. Melitta is gecertificeerd door onafhankelijke instituten zoals IFS Food (International Food Standards) en TÜV CERT. Dit bevestigt de kwaliteit van Melitta. IFS Food gaat vooral over voedselveiligheid en TÜV certificering toont aan dat een bedrijf voldoet aan nationale en internationale normen en regelgeving.

Kort samengevat: Melitta staat voor lekkere koffie van hoge kwaliteit. Zij bereiken dit door het ontwikkelen en verkopen van simpele handfilters tot volautomatische koffiemachines. Alles om jouw koffie zodanig te bereiden, zodat je precies krijgt wat jij wenst, zonder die hinderlijke koffieprut in jouw kopje!


De Melitta Caffeo serie

De Melitta Caffeo serie bestaat uit drie volautomatische koffiemachines. Alle drie hebben ze een bonenreservoir van 125 gram en een afneembaar waterreservoir van 1,2 liter. De machines kenmerken zich door de compactheid en eenvoud. De afmetingen zijn (hoogte x breedte x diepte) 32,50 cm bij 20 cm bij 45,50 cm).

Deze machines zijn uitgerust met een slim systeem met een voorbesprenkelingsfunctie, dat jou helpt om te genieten van koffie die precies bij jouw smaak past. Dit werkt als volgt: vóórdat de koffie feitelijk wordt bereid, wordt eerst de versgemalen koffie bevochtigd met water, waardoor de smaken van de koffie goed vrijkomen. Dit systeem wordt Aroma Extraction System (A.E.S) genoemd. Er zijn daarnaast drie standen om de maalgraad en de koffiesterkte in te stellen. Zo bereik je een optimale smaakervaring. Deze koffiemachines hebben bovendien een automatische ontkalker ingebouwd. Dit komt de smaak van de koffie ook ten goede.

De symbolen op het intuïtieve bedieningspaneel (one touch) met geïntegreerd LED-display zijn duidelijk en eenvoudig in gebruik. Je stelt zo gemakkelijk de gewenste koffiesterkte in, maar ook het programma voor reinigen en ontkalken is heel simpel uit te voeren.

Je kan tegelijkertijd twee koppen koffie zetten. De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar tot 135 mm, afhankelijk van de grootte van de gebruikte koffiekoppen of koffieglazen. De koffiemachines laten zich gemakkelijk demonteren en monteren om te reinigen en de machines geven het zelf aan wanneer het weer tijd is voor een schoonmaakbeurt of wanneer je moet ontkalken. De zetgroep is makkelijk uitneembaar. Je spoelt de zetgroep schoon onder stromend water. De binnenkant van de machine kan je schoonmaken met een vochtige doek.

Tenslotte vermelden we nog de 0-Watt schakelaar, waardoor al je instellingen bewaard blijven als je de koffiezetapparaat loskoppelt van het stroomnet. Al met al heel gebruikersvriendelijk en gericht op de mens.


Melitta duurzaamheid

Melitta heeft zelf een label ontwikkeld met een eigen waardesysteem op het gebied van duurzaamheid. Dit helpt jou om een weloverwogen beslissing te kunnen maken bij je aankoop. Duurzaamheid is onderdeel van de missie van Melitta. Het doel is de bescherming van mens, dier en milieu en daarbij ook het voortbestaan van het familiebedrijf te waarborgen. Zo wordt er bijvoorbeeld gestreefd naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot, milieuvriendelijk grondstoffen, het energieverbruik, de verpakking en maatschappelijke aspecten, zoals bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden van medewerkers bij leveranciers. Maximaal kan een product vijf sterren krijgen. Deze hebben betrekking op:


 • schone grondstoffen
 • efficiënt energieverbruik
 • productveiligheid
 • levensduur
 • eerlijke arbeidsvoorwaarden en eerlijke lonen


Wat vinden de consumenten van de Melitta Caffeo Solo serie?

De meeste reviews op internet benadrukken de compactheid van de machines, de goede prijs-kwaliteitsverhouding, het makkelijke reinigen, het gemak in het gebruik. Als nadelen werden genoemd dat het waterreservoir snel leeg is, de melk niet warm wordt en dat de machine vaak gereinigd dient te worden. Andere mensen vonden het kleine waterreservoir juist goed, omdat je dan altijd vers water gebruikt. Het vake reinigen (eens per week) wordt goed gemaakt door het gemak waarmee je dit kan doen. Juist de eenvoud prijzen de meeste mensen. Wat betreft het geluid van de machines, vonden sommige mensen de machines stil en anderen juist niet.


Melitta caffeo solo handleiding

Op de website van Melitta vind je alle gebruiksaanwijzingen van alle verkochte machines eenvoudig terug. Onderaan de pagina kan je een pdf-file downloaden. Hierin vind je alle benodigde informatie in verschillende talen; ook in het Nederlands. Dit betreft informatie over het onderhoud, veiligheid, het reinigen, storingsmeldingen en het gebruik van de koffiemachine.


Melitta caffeo solo resetten naar fabrieksinstellingen

Soms is het nodig om de software van de Melitta Caffeo Solo te resetten naar de fabrieksinstellingen, bijvoorbeeld na het oplossen van een storing. Dit doe je als volgt: smeer eerst de bewegende delen in met vaseline en houd dan gelijktijdig 1 en 2 kopjes koffie ingedrukt.


Toch problemen met jouw Melitta Caffeo Solo?

Ondanks dat Melitta er alles aan doet om kwaliteit te waarborgen kunnen er toch fouten of problemen ontstaan. Neem dan contact op met de klantenservice van Melitta, via hun website. Melitta heeft ook een gratis App (Companion App) die je kan downloaden op hun website. Deze app informeert je over allerlei interessante wetenswaardigheden over koffie, maar je vindt er ook handige tips en instructie voor het gebruik van volautomatische koffiemachines.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen