Dolce Gusto Genio kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Dolce Gusto Genio

Bekijk de dagprijs

De Dolce Gusto Genio is een van de langst bestaande Dolce Gusto koffiemachines en een van de eerste automaten van de firma. Het werd geïntroduceerd als de automatische versie (met Play&Select systeem, waar we het later over zullen hebben) van het Piccolo koffiezetapparaat (jaar 2010).

Het originele Genio-koffiezetapparaat verscheen enkele maanden na deze op de markt om te voorzien in de vraag naar koffieautomaten die de gebruiker niet hoeven te laten wachten op de uitknop om de koffiebereiding af te ronden. We stellen ons voor dat Nescafé om marketingredenen besloot zijn naam te veranderen in plaats van alleen maar een “Automatic Piccolo” of iets dergelijks uit te geven.

De primitieve Dolce Gusto Genio is een koffiemachine die in 2013 is vervangen door een tweede generatie (Dolce Genio 2) die dezelfde kenmerken heeft als de eerste, maar een belangrijkere omvang: 1 liter waterreservoir, voor de 0,6 van de eerste versie. Voor het overige is de werking ervan vergelijkbaar met die van de andere Dolce Gusto-koffiemachines van zijn generatie.

Dit model is in de sector enigszins gestagneerd gebleven en is ruimschoots overtroffen door de meest recente Dolce Gusto lanceringen, zoals de Eclipse, Movenza of Stelia, die wel een aantal spannende nieuwe functies introduceren.

Op de vraag of Dolce Gusto Genio 2 of Melody? Dolce Gusto Genio vs Circolo? is het antwoord al moeilijker. Het meest verstandige is om de prijzen van beide te vergelijken en te kiezen voor degene die goedkoper is of degene die u het beste bevalt. Ze zijn vergelijkbaar in termen van functies.

Bekijk de dagprijs


Dolce Gusto Genio kopen overzicht


Krups Dolce Gusto Genio+ 0.6l Titanium


Krups Dolce Gusto Genio+ 0.6l Titanium

Bekijk de dagprijs

Koffiemachine Nescafé Dolce Gusto Genio Titanium
Zijn gebruik is eenvoudig met een doseringswieltje waarmee u zowel warme als koude dranken op maat en naar eigen smaak bereidt. In 3 eenvoudige stappen is uw drank klaar. Zijn nieuw en innovatief compact design en geavanceerde technologie zullen espressoliefhebbers niet onverschillig laten. Zijn geoctrooieerde capsules passen de druk automatisch tot 15 bar aan voor een optimale extractie en een verrassend aromatisch resultaat. De machine schakelt automatisch in standby.

Capsulesysteem:

Het enige meerdrankensysteem om kwalitatieve espresso’s evenals een ruime keuze aan warme of koude dranken te bereiden

Compact en innovatief design:

Hij past in alle interieurs

Automatisch beheer van uw dranken:

Voorgeprogrammeerde selectie van het waterpeil in functie van de dranken

Grote verscheidenheid aan dranken:

De NESCAFE® Dolce Gusto®-capsules zijn verkrijgbaar in grootwarenhuizen of online op www.dolce-gusto.be

Eigenschappen:

 • Espresso enkele pomp
 • NESCAFE® Dolce Gusto®-capsulesysteem
 • Thermoblock-verwarmingssysteem
 • Elektronische bediening van de drankaanduiding
 • 7 doseringsniveaus
 • Magnetische capsulehouder
 • 2 standen: warm water/koud water
 • Automatische stopfunctie na 5 min
 • Afneembaar waterreservoir met hendel
 • Capaciteit van het reservoir 0,6 l,
 • Zichtbaar waterpeil
 • Bakje voor gebruikte capsules
 • Aan-/uitschakelaar met controlelampje
 • Kopjesplatform 3 niveaus
 • Druk: 15 bar
 • Vermogen: 1500 W
 • Gewicht: 2,3 kg
 • Kleur: Titanium
 • Afmetingen (B x D x H) in cm : 22 x 15,9 x 28,7


Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 – Koffiecupmachine – Zwart


Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 - Koffiecupmachine - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3408 – Koffiecupmachine is een verbazingwekkend compact koffiezetapparaat met een prachtig design en een naadloze afwerking, waardoor het in iedere keuken past en tegelijkertijd je keuken verfijnd. Het bereiden van kwaliteitskoffie is nog nooit zo eenvoudig geweest!

De NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S Plus combineert handige functies en creativiteit in een prachtig design die jouw keuken verfijnd. Personaliseer je favoriete koffiedranken vanaf nu, precies zoals jij dat het lekkerst vindt, warm of koud, in stijl en van de beste kwaliteit. Van espresso en koffie tot cappuccino en latte macchiatos. Wat je ook kiest, het resultaat is heerlijke koffie, dankzij het hogedruksysteem van de machine (tot 15 bar). Geniet thuis van meer dan 30 drankcreaties, die je met één druk op de knop kunt zetten.

Is jouw favoriete drank een krachtige espresso? Dan is de Espresso Boost Functie echt iets voor jou. Deze innovatieve technologie bevochtigt de koffie voordat de zetcyclus start, wat resulteert in een intensere espresso. Zin in een grote kop koffie? Met de intuïtieve LED-bedieningsring kan je de grootte van je drank aanpassen van een kleine espresso tot een XL-formaat koffie (300 ml). Dankzij de temperatuurregeling kun je kiezen hoe warm je de koffiecreatie wilt. Onze hermetisch afgesloten capsules zorgen ervoor dat de versheid van de koffie bewaard blijft. De machine stopt automatisch als de koffie klaar is, waardoor je gemakkelijk jouw perfecte kopje koffie krijgt. De eco-stand schakelt de machine automatisch uit na 1 minuut inactiviteit en de machine is daarom energiezuinig.

Productvoordelen van de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S KP3408 – Koffiecupmachine:

 • Snelle en gemakkelijke bereiding voor meer dan 30 heerlijke koffiecreaties.
 • Zowel warme als koude dranken die gemaakt worden met één druk op de knop.
 • Gebruiksvriendelijke intuïtieve LED-bedieningsring.
 • Aanpasbare drankformaten zowel kleine hoeveelheden dranken als grote XL formaten(300 ml).
 • 3 Temperatuurinstellingen maakt verdere personalisatie mogelijk.
 • Espresso Boost Technology voor een nog intensere en geconcentreerde espresso.
 • Het verwijderbare waterreservoir van 0,8 liter is gemakkelijk te reinigen en de handige automatische LED-ontkalkingswaarschuwing geeft aan wanneer de machine ontkalkt moet worden.
 • Energiezuinig: de eco-modus schakelt het systeem. automatisch uit na 1 minuut inactiviteit, 10 jaar repareerbaar


Verstelbare intensiteit

Pas je drank aan door het intensiteitsniveau aan te passen, zodat jij kunt genieten van koffie die precies zo smaakt, zoals jij dat wilt. Jij zet vanaf nu een krachtige, intense espresso, dankzij de espresso boost-technologie.

Temperatuurinstelling

Van warm tot heet, je kunt de temperatuur aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en koffie-gelegenheid, dankzij drie verschillende temperatuurinstellingen die gemakkelijk toegankelijk zijn met een druk op de knop. Of je nu haast hebt en snel een warme kop koffie wilt of vrienden uitnodigt met verschillende koffievoorkeuren, je kunt er zeker van zijn dat je nieuwe machine de koffie op de juiste temperatuur zet.

Hogedruksysteem

Maak thuis koffie van professionele kwaliteit in minder dan 30 seconden met een dikke fluweelzachte crèmelaag, dankzij de krachtige druk van max. 15 bar, die perfect de delicate smaak en premium aroma’s van elke koffiecapsule extraheert.

Koffiecreaties van hoge kwaliteit

Geniet van meer dan 30 eersteklas koffiecreaties, of je nu van espresso of grote koffie houdt, zwart of met melk. Geniet van de keuze uit een krachtige Ristretto, intense Espresso, aromatische Lungo en volle Grande, tot schuimige Cappuccino en zachte Latte Macchiato, of zelfs warme chocolademelk, thee en koude dranken.

Warm & Koud

Jouw koffiemachine is zo veelzijdig dat je met gemak heerlijke koude dranken kunt bereiden. Probeer eens tijdens een heerlijke zomerse dag een ijskoffie te maken!

Automatische technologie

Plaats de door jou gekozen NESCAFÉ® Dolce Gusto® capsule in de Genio S, pas je drank aan door aan de bedieningsring te draaien en druk op ‘play’: het koffiezetapparaat stopt automatisch op het juiste moment om zo de perfecte samenstellingen in een drank te verwerken.

XL-functie

Met de XL-functie kan je grote formaten koffie zetten, handig voor bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent.

Espresso Boost

Haal het beste uit je espresso met deze geavanceerde technologie die de espresso een paar seconden voor de zetcyclus al bevochtigt. Het resultaat is een nog intensere en geconcentreerde espresso.

Hermetisch afgesloten capsules

Met onze hermetisch afgesloten capsules, die de versheid van de koffie behoudt, geniet je elke keer van verse koffie rijk aan smaak en aroma.

Energiebesparend

Dit koffiezetapparaat heeft een A+ klasse energielabel en een eco-stand. De machine schakelt automatisch uit na 1 minuut inactiviteit.

Twee jaar garantie

Geniet van twee jaar garantie

Repareerbare producten – 10 jaar

Ontworpen om gemakkelijk te repareren, Snelle en goedkope levering van onderdelen gedurende minstens 10 jaar, 6500 reparatiecentra wereldwijd.


Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3405 – Koffiecupmachine – Rood


Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3405 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijsKrups Nescafé Dolce Gusto Genio S KP240110 Koffiecupmachine – Wit


Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S KP240110 Koffiecupmachine - Wit

Bekijk de dagprijs

De Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Basic KP2401 – Koffiecupmachine is een verbazingwekkend compact koffiezetapparaat met een prachtig design en een naadloze afwerking, waardoor het in iedere keuken past en tegelijkertijd je keuken verfijnd. Deze compacte koffiemachine zit boordevol functies, waardoor je met deze machine heerlijke koffie zet van barista kwaliteit. Met de XL-functie kan je het drankformaat aanpassen en extra grote koppen koffie zetten. Je kunt kiezen uit meer dan 30 verschillende koffiecreaties, zowel koud als warm. Dankzij het hogedruksysteem zet de machine binnen enkele seconden koffie van professionele kwaliteit. Plaats eenvoudig een van onze hermetisch afgesloten capsules in de Genio S en geniet telkens weer van heerlijke verse koffie vol van smaak en aroma.

Productvoordelen van de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S KP2401 – Koffiecupmachine

 • Met hogedruksysteem waarmee je thuis heerlijke koffie maakt van professionele kwaliteit in minder dan 30 seconden.
 • Je kunt kiezen uit meer dan 30 verschillende koffiecreaties, zowel koud als warm.
 • Het koffiezetapparaat stopt automatisch op het juiste moment om zo de perfecte samenstellingen in een drank te verwerken.
 • Met de XL-functie kan je grote formaten koffie zetten.
 • Dit koffiezetapparaat heeft een A+ klasse energielabel en een ecostand. De machine schakelt automatisch uit na 1 minuut inactiviteit.

Hogedruksysteem

Maak thuis heerlijke koffie van professionele kwaliteit in minder dan 30 seconden met een dikke fluweelzachte crèmelaag, dankzij de krachtige druk van max. 15 bar, die perfect de delicate smaak en premium aroma’s van elke koffiecapsule extraheert.

Koffiecreaties van hoge kwaliteit

Geniet van meer dan 30 eersteklas koffiecreaties, of je nu van espresso of grote koffie houdt, zwart of met melk. Geniet van de keuze uit een krachtige Ristretto, intense Espresso, aromatische Lungo en volle Grande, tot schuimige Cappuccino en zachte Latte Macchiato, of zelfs warme chocolademelk, thee en koude dranken.

Warm & koud

Jouw koffiemachine is zo veelzijdig dat je met gemak heerlijke koude dranken kunt bereiden. Probeer eens tijdens een heerlijke zomerse dag een ijskoffie te maken!

Automatische technologie

Plaats de door jou gekozen NESCAFÉ® Dolce Gusto® capsule in de Genio S, pas je drank aan door aan de bedieningsring te draaien en druk op ‘play’: het koffiezetapparaat stopt automatisch op het juiste moment om zo de perfecte samenstellingen in een drank te verwerken.

XL-functie

Met de XL-functie kan je grote formaten koffie zetten, handig voor bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent.

Hermetisch afgesloten capsules

Met onze hermetisch afgesloten capsules, die de versheid van de koffie behoudt, geniet je elke keer van verse koffie rijk aan smaak en aroma.

Energiebesparend

Dit koffiezetapparaat heeft een A+ klasse energielabel en een ecostand. De machine schakelt automatisch uit na 1 minuut inactiviteit.

Twee jaar garantie

Geniet van twee jaar garantie.

Repareerbare producten – 10 jaar

Ontworpen om gemakkelijk te repareren, Snelle en goedkope levering van onderdelen gedurende minstens 10 jaar, 6500 reparatiecentra wereldwijd.

Kenmerken van de Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Basic KP2401 – Koffiecupmachine

Compacte en geavanceerde hogedrukmachine (tot 15 bar) die geschikt is voor NESCAFÉ® Dolce Gusto®-capsules Koffie van professionele kwaliteit met een dikke fluweelzachte crèmelaag in minder dan 30 seconden.

 • Snelle en gemakkelijke bereiding voor meer dan 30 heerlijke koffiecreaties.
 • Zowel warme als koude dranken die gemaakt worden met één druk op de knop.
 • Gebruiksvriendelijke intuïtieve LED-bedieningsring.
 • Aanpasbare drankformaten zowel kleine hoeveelheden dranken als grote XL formaten(300 ml).
 • Het verwijderbare waterreservoir van 0,8 liter is gemakkelijk te reinigen en de handige automatische LED-ontkalkingswaarschuwing geeft aan wanneer de machine ontkalkt moet worden.
 • Energiezuinig: de eco-modus schakelt het systeem automatisch uit na 1 minuut inactiviteit.


Productspecificaties


Opties voor koffiebereiding


Functionaliteiten

 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Nee
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 0,8 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 15
 • Anti-drup: Ja
 • Aanvullende functies: Geniet van meer dan 30 eersteklas koffiecreaties, of je nu van espresso of grote koffie houdt, zwart of met melk. Geniet van de keuze uit een krachtige Ristretto, intense Espresso, aromatische Lungo en volle Grande, tot schuimige Cappuccino en zachte Latte Macchiato, of zelfs warme chocolademelk, thee en koude dranken.
 • Waterniveau indicator: Ja


Bediening

 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Stand by tuning: Ja
 • Switch on timer: Ja


Onderhoud en reiniging

 • Automatisch ontkalkingssysteem: Nee
 • Anti calcium filter: Nee


Afmetingen


 • Inhoud waterreservoir: 0,8 liter inhoud
 • Snoerlengte: 1 m.
 • Product hoogte: 27,3 cm
 • Product lengte: 28,6 cm
 • Product breedte: 11,2 cm
 • Product gewicht: 2100 gram


 • Overige kenmerken

  • Automatische waterdosering: Ja
  • Bediening: Draaisysteem
  • Bodem met antislip: Ja
  • Capaciteit opvangbak cups: 0 stuk(s)
  • Geschikt voor andere dranken: Chocolademelk
  • Geschikt voor soja -of amandelmelk: Nee
  • Gewicht: 2596 g
  • Indicatielampje: Ja
  • Instelbare koffiehoeveelheid: Ja
  • Instelbare koffiesterkte: Ja
  • Kleur: Zwart
  • Koord opslagruimte: Nee
  • Materiaal behuizing: Kunststof
  • Model: GENIO S
  • Ontkalkingswaarschuwing: Nee
  • Scherm: Draaiknop
  • Taal handleiding: Nederlands
  • Vaatwasserbestendig: Nee
  • Verpakking breedte: 326 mm
  • Verpakking hoogte: 147 mm
  • Verpakking lengte: 333 mm
  • Waterfilter: Nee


  Koffiebereiding: Play&Select systeem

  De verschillen tussen de Dolce Gusto Genio en de Piccolo worden gereduceerd tot deze automatische bereidingsfunctie. Het kleurengamma is hetzelfde, de kenmerken zijn hetzelfde (zie volgende sectie), en natuurlijk is het ontwerp hetzelfde. Het betekent dat hij veel compacter en praktischer is dan zijn Circolo en Melody metgezellen.

  De Dolce Gusto koffieautomaten kenmerken zich door het feit dat ze een bedieningspaneel met zeven standen aan de voorzijde hebben, genaamd Play&Select. De lagere positie geeft aan dat er weinig water in de koffie zal worden gebruikt (daarom zal het meer geladen zijn, intenser). Ter vergelijking: de hogere positie suggereert het tegenovergestelde: de maximale hoeveelheid water.


  Elk type Dolce Gusto-capsule heeft het aanbevolen optimale waterniveau dat op het deksel wordt aangegeven, dus we plaatsen de capsule in het koffiezetapparaat en selecteren de juiste positie met het Play&Select-wiel.

  En we hebben altijd de vrijheid om een bepaalde positie min of meer te plaatsen, voor het geval we na het proberen besluiten dat onze smaken niet overeenkomen met die van de fabrikanten van Nescafé Dolce Gusto.

  Bekijk de dagprijs

  Dolce Gusto Genius: Belangrijkste kenmerken

  De kenmerken van dit koffiezetapparaat Dolce Gusto Genio zijn dezelfde als die van de Piccolo. Hier is een samenvatting ervan:


  • 15 bar drukpomp, om de heerlijke room in alle dranken te bereiken.
  • Afneembare watertank van 0,6 liter (1 liter in de Dolce Gusto Genio 2 versie).
  • Thermobloksysteem waarmee de dranken in enkele seconden kunnen worden verwarmd.
  • Lekbak die op drie verschillende hoogtes kan worden geplaatst, zodat we verschillende soorten glazen en bekers kunnen gebruiken.
  • Automatisch uitschakelsysteem zodat de machine zichzelf uitschakelt als deze gedurende vijf minuten niet wordt gebruikt.
  • Play&Select-systeem: start de machine en vergeet te wachten tot hij stopt.
  • Vermogen: 1500 watt.
  • Afmetingen: 23 x 16 x 30 cm, hetzelfde als de Piccolo. De Genio 2 is iets groter, vooral qua diepte. 30 x 26 x 17 cm.
  • Momenteel is hij verkrijgbaar in de volgende kleuren: rood, zwart en zilver.


  Voordelen van de Dolce Gusto Genio

  • Het is de goedkoopste van alle Dolce Gusto koffieautomaten.
  • Klein formaat: ideaal als we weinig ruimte hebben in onze machine. Het is slechts 30 cm hoog.
  • De Play&Select functie om de drankjes automatisch te bereiden is een wonder.

  Bekijk de dagprijs

  Nadelen van de Dolce Gusto Genio

  • De watertank met een inhoud van 0,6 liter is wat schaars. Minder dan de helft van de Circolo en Melody modellen.
  • Het is precies hetzelfde als de Piccolo, maar dan in een automatische uitvoering. Het is geen ander model.
  • Misschien is het een beetje achterhaald met de lancering van de Dolce Gusto Mini Me, ook een automaat en compact koffiezetapparaat, maar dan goedkoper.


  Dolce Gusto Genio: Alternatieven

  Binnen Dolce Gusto zijn de meest expliciete alternatieven de Piccolo (het is hetzelfde model als de Genio, maar dan in een manuele versie) en vooral de Mini Me, ook een zeer compact en automatisch koffiezetapparaat, maar dan van recentere makelij. Als je kijkt naar andere merken, zijn vergelijkbare alternatieven voor de Genio (klein en geautomatiseerd) de Tassimo Vivy of de Senseo Twist.


  Waarom een Dolce Gusto Genio kopen?

  Conclusie: als u wilt genieten van een Dolce Gusto koffieautomaat is deze Genio de meest economische en ook de kleinste optie. Naar onze mening is dit een van de beste keuzes als we willen dat het hele gezin kan genieten van een thuisautomaat.  Gerelateerde artikelen

  koffie
  Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
  Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
  Barraquito
  Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
  Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

  Nieuwste vergelijkingen

  Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen