Ijskoffie (iced coffee) maken en recept

Facebook
Twitter
LinkedIn


Je bent naar de juiste plaats gekomen. Ik ga je laten zien hoe je Ijskoffie maakt. Bekijk de video die laat zien hoe je Ijskoffie maakt, scroll dan naar de onderkant van dit bericht zodat je het recept kunt uitprinten en het thuis kunt maken. Misschien ben je ook geïnteresseerd in een meer authentieke manier om ijskoffie te maken: Hoe maak ik Cold Brew koffie. Bekijk ook zeker dat bericht want dat recept maakt ook echt lekkere ijskoffie!

Ik ben niet zo’n koffiedrinker. Nee, meneer. Geen cafeïne nodig. Mijn lichaam is zo ingesteld dat het een overvloed aan natuurlijke energie heeft vanaf het moment dat ik wakker word. Ik denk dat ik geluk heb op die manier. Ik hou wel van de smaak van koffie… koffiesnoepjes en koffie-ijs en zelfs die foo foo bevroren koffiedrankjes die je totale calorieverbruik bevatten in slechts een dozijn slokjes.

Daarom pakte ik onlangs op een nogal broeierige middag de mok koffie van mijn man die de hele dag onaangeroerd op het aanrecht had gestaan, en maakte ik voor mezelf een nogal heerlijke versie van Ijskoffie.ijskoffie

Hoe maak je Ijskoffie?

Je hebt een hoog glas nodig en een lepel die lang genoeg is om de bodem van dat glas te bereiken.

Vul dat glas tot de rand met ijs. Als je echt serieus aan de slag wilt met je ijskoffie, kun je ook ijsblokjes maken van koffie. Dan krijg je niet dat “verwaterde” effect. En als je van dat soort koffie met een smaakje houdt, ga er dan voor.


Lees ook Starbucks® Nespresso Compatibele Koffie cups

Schenk de koffie op kamertemperatuur (of gekoeld) in het glas.

Vul het bijna tot de rand.

Giet het witte spul erin. Hier moet je een grote beslissing nemen. Wil je er helemaal voor gaan en dit een decadente traktatie maken? Zo ja, doe er dan room of halfvolle melk bij. Als je het wat lichter wilt, gebruik dan volle melk of vetvrije halfvolle melk. En nog lichter, gebruik vetvrije melk.


Kijk even hoe de krullen naar de bodem zinken en zich vermengen met de koffie. Het is een magisch moment.

Voeg een paar lepels suiker toe (als je van zoet houdt)… of wat voor zoetstof je gewoonlijk aan je koffie toevoegt. In de recepttoelichting hieronder vertel ik hoe je suikerachtige siroop maakt, voor het geval je die liever gebruikt in plaats van witte kristalsuiker.

Roer alles goed door elkaar!

Drink je creatie op.

Doe er een paars rietje bij. Als je van rietjes houdt, tenminste. En drinken maar!


Dingen die je kunt kopen om je te helpen de lekkerste ijskoffie te maken:

 • MIJN FAVORIETE GLAZEN MOKKEN: Ik ben dol op deze glazen mokken en ik gebruik ze voor zowel koffie als thee. Ze zijn magnetronbestendig en groot.
 • GROTE GLAZEN: Ik gebruik deze voor ijsthee en ijskoffie en voor alle dranken waarbij ik ijs in een hoog glas wil doen.
 • GROTE PLASTIC GLAZEN: Ik heb ook deze set van plastic, niet-breekbare glazen omdat we een zwembad hebben en ze vaak buiten gebruiken bij warmer weer. Ze zijn vaatwasmachinebestendig.
 • GROTE SPOONS: Deze zijn een must als je de grote glazen gebruikt!
 • SILICONE ICE CUBE TRAYS: Zelfs als u een ijsblokjesmachine in uw koelkast hebt ingebouwd, zou u deze ijsblokjesbakjes geweldig vinden. Ik hou van de vorm van de ijsblokjesvormpjes (ze zien er mooi uit in een glas), en ze komen er supergemakkelijk uit met buigzame siliconen. Je kunt er ook voor kiezen om ijsblokjes van koffie te maken, dus deze zijn daar perfect voor.
 • KOFFIE ROERSTOKKEN: We hebben een klein koffiestation in onze keuken, en omdat ik niet altijd graag onze lepels vies maak… komen deze houten roerstokjes goed van pas.
 • GLAS MEASURING CUP: Misschien heb je er al een in je keuken, maar het is zeker een must-have (ik weet bijna zeker dat ik er 3 of 4 heb).
 • HERBRUIKBARE RIETJES: Ik gebruik deze tegenwoordig voor alles wat ik drink. Deze set wordt geleverd met een rietjesreiniger, wat leuk is om te hebben!
 • MIJN FAVORIETE GEEN-CALORIE ZOETER: Ik ben net begonnen met het gebruik van deze zoetstof voor thee en koffie, en ik ben er helemaal weg van. Geen nasmaak!


Gerelateerd: lekkerste Douwe Egberts cups

Hier is het coole gedeelte (tenminste ik denk dat dit cool is…). Je hebt die gearomatiseerde koffie creamers toch gezien? Je kunt dit spul altijd gebruiken in je ijskoffie. Het zal zowel je room als je zoetstof bedekken. En als je dit specifieke merk neemt… dan krijg je een koffiemelk.

Geniet van je ijskoffie, hoe je hem ook besluit te maken 🙂 Dit is de super makkelijke manier om ijskoffie te maken. Kijk ook eens naar mijn andere post: hoe maak je Cold Brew Coffee, voor een meer authentieke manier van ijskoffie maken.

Als je een paar heerlijke traktaties nodig hebt voor bij de koffie, zou je kunnen overwegen om wat Bruine Suiker Kaneel Biscotti of Citroen Thee Cake te bakken. Mini Crumb Cake Bites zijn ook lekker om op te kauwen terwijl je aan je ijskoffie nipt. Butter Swirl Shortbread Cookies zijn ook lekker om in te dopen.


Hoe maak ik ijskoffie?


Eenvoudige instructies voor het maken van heerlijke, perfecte ijskoffie thuis.


Details van het recept

 • Bereidingstijd: 5 minuten
 • Totale tijd: 5 minuten
 • Bereidingstijd: Drankjes
 • Keuken: België
 • Trefwoord: Ijskoffie
 • Porties: 1
 • Calorieën: 56kcal
 • Auteur: CoffeeLabs.be


Ingedienten

 • 1 kop ijs ((of koffie bevroren in blokjes))
 • 1 kop koffie, (op kamertemperatuur of gekoeld)
 • 2 eetlepels room, melk of half & half
 • 1 tot 2 theelepels witte kristalsuiker (of eenvoudige siroop – zie de opmerkingen bij het recept hieronder)

Lees ook:

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen