Instant koffie: vind uw beste oploskoffie om van uw favoriete warme drank

Facebook
Twitter
LinkedIn


Voor bedrijven met veel werknemers is instant koffie de perfecte oplossing. De pauzes zijn kort en tijdens piekmomenten neemt het niet veel tijd in beslag om even snel een kopje koffie te pakken. Natuurlijk is instant koffie ook geschikt voor de mensen en bedrijven die gewoon snel een kopje willen kunnen drinken. Maar wat is nu eigenlijk instant koffie, hoe werkt een koffieautomaat met instant koffie precies en hoe is de smaak van een kopje instant koffie uit zo een automaat? De antwoorden op deze vragen vind je allemaal op deze pagina hieronder.


Instant koffie

Wat is instant koffie?


Oploskoffie wordt ook wel instant koffie genoemd. Instant koffie wordt gemaakt van koffie die vers gezet wordt. Deze verse koffie wordt daarna gedroogd. Na het drogen blijft er een koffie extract over. Met behulp van een vriesdroogmethode wordt er een oplosbare korrel van gemaakt. De koffie aroma’s worden bewaard doordat dit hele proces in een hele korte tijd plaats vindt.


Beste oploskoffie kopen


NESCAFÉ GOLD Originele oploskoffie met intense smaak


Nescafé Gold Espresso oploskoffie

Bekijk de dagprijs


NESCAFÉ GOLD Original van Nestlé is een oploskoffie die, volgens de fabrikant, een intense smaak en een vol aroma ontwikkelt.

Wie heeft oploskoffie uitgevonden? Nestlé wordt beschouwd als de uitvinder van oploskoffie. Deze instantkoffie kwam in 1938 op de markt onder de naam NESCAFÉ. De productnaam is een combinatie van Nestlé en koffie. Meer informatie over NESCAFÉ en andere fabrikanten van instantkoffie vindt u verderop in de gids.

Volgens de fabrikant worden voor deze oplosbonenkoffie koffiebonen van hoge kwaliteit gebrand tot ze een sterke branding hebben bereikt. De dubbele filtratie die wordt toegepast, is bedoeld om de koffiearoma’s van de branding te behouden en de bittere stoffen eruit te filteren. Deze bonenkoffie wordt gemaakt van Arabica-koffiebonen.

Enkele productkenmerken volgens de fabrikant:


 • Instantkoffie met een fijne smaak en een vol aroma.
 • Intensiteit 7
 • Koffiebonen uit Latijns-Amerika en Azië


Volgens de fabrikant is NESCAFÉ Classic Crema heel gemakkelijk te bereiden. Om van de koffie te genieten, moet één tot twee theelepels van het poeder per kopje in heet water worden gegoten en vervolgens kort worden geroerd.

De voorraadpot wordt afgesloten met een aromadeksel. Volgens de fabrikant zorgt dit ervoor dat het koffiepoeder vers blijft en geen aromatische stoffen verliest.


FAQ


Hoeveel porties maakt een pot NESCAFÉ GOLD Original van 200 gram?

Volgens de fabrikant is de inhoud voldoende voor 100 porties.

Produceert oploskoffie veel afval of koffiedik?

Instantkoffie bestaat uit gevriesdroogde koffiekorrels. Na de bereiding blijft er geen afval achter in de vorm van koffiedik, zoals bij filterkoffie het geval is.

Is er een cafeïnevrije instantkoffievariant van NESCAFÉ?

Ja, volgens de fabrikant is er ook een cafeïnevrije instantkoffie.

Waar moet ik op letten bij het bewaren van Nescafé instantkoffie?

De fabrikant beveelt aan de koffiepoeder op een droge plaats te bewaren. Bovendien moet NESCAFÉ Classic Crema ook beschermd worden tegen warmte of zelfs hitte.
Wat is een instant koffieautomaat?

Instant koffie, of ook wel oploskoffie genoemd, zijn korrels gemaakt uit vers gezette koffie. De instant of oplosbare koffie wordt in de koffiemachine in aanraking gebracht met heet water. Op deze manier lossen de korrels op en worden weer koffie. Het is een makkelijke en snelle manier om een lekker kopje koffie te maken. In bedrijven waar er korte pauzes worden gehouden en er veel werknemers zijn is instantkoffie meestal dé perfecte oplossing. Vooral op de drukste momenten van de dag is het ook mogelijk te genieten van een kopje koffie. Dit doordat de koffie per kopje wordt gezet.oploskoffie

Hoe smaakt een kopje koffie uit een instant koffieautomaat?


Er zijn zoveel verschillende smaken instant koffie te krijgen dat ervoor iedereen een lekkere koffie te vinden is. In deze manier van koffiezette is de meeste aroma ook bewaard gebleven. Dit door de vriesdroogmethode, die gebruikt wordt bij het maken van instant koffie, in een zeer korte tijd wordt toegepast. De aroma’s blijven door deze methode goed bewaard. Een kop instant koffie is niet te vergelijken met een kop koffie die je uit filtermaling krijgt. Instant koffie moet je daar dan ook niet mee vergelijken. Doe dat alleen met andere soorten instant koffie.


Hoe werkt zo een koffieautomaat?

Het proces van een instant koffieautomaat is vrij gemakkelijk. Voor ieder kopje koffie wordt de juiste hoeveelheid instant koffie klaar gezet in een doseerkommetje. Op hetzelfde moment komt er een hoeveelheid heet water bij. De koffie lost op in heet water en stroomt dan via een pijpje in je kopje. In een zeer korte tijd heb je een vers kopje koffie en is de machine meteen weer klaar voor het volgende kopje.


Hoe snel heb je een kopje koffie uit zo een instant koffieapparaat?


Hoe snel je een lekker kop je koffie je voor je neus hebt staan is afhankelijk van het type instant koffiemachine je hebt staan. Gemiddeld duurt het zetten van een kopje koffie tussen de 7 en de 10 seconden. Dit is gemeten van de start tot het moment dat de koffie klaar is.


Hoeveel kopjes koffie komen er uit één kilo instant koffie?


De dosering van instant koffie is laag, hierdoor kan je uit één kilo heel veel kopjes koffie halen. Als je weer uit gaat van 120 centiliter koffie, zou je met één kilo instant koffie ongeveer 650 kopjes koffie kunnen maken.


Wat zijn de voor- en nadelen van een instant koffieautomaat?

De populariteit van de instant koffie apparaten is vooral bij bedrijven met korte pauzes en veel werknemers dé oplossing. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo een instant koffieautomaat?

De voordelen:


 • Het is snel.
 • Perfect voor bedrijven die snel grote hoeveelheden koffie nodig hebben.
 • Geen afval of koffieresten.
 • Onderhoud en schoonmaak zijn makkelijk
 • De smaak wordt goed gewaardeerd
 • Ruime keuze in smaken
 • Nescafé wordt in de wereld het meest gedronken.
 • Instant koffie kan je lang bewaren.


De nadelen:


 • Het imago van instant koffie kan wel eens negatief zijn.
 • De smaak is minder intens als koffie van verse koffiebonen
 • De kwaliteit van de koffie is geen Barista kwaliteit


Wanneer kies je voor instant koffie?

Voor organisaties of bedrijven met korte pauzes en veel werknemers is instantkoffie vaak dé perfecte oplossing. Instant koffie is te verkrijgen in zoveel smaken dat er voor iedereen een lekkere koffie te vinden is.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen