Reis koffiemachine voor onderweg kopen: wat zijn de beste ?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je dol bent op koffie, Drink je dagelijks vast meerdere koppen koffie. Ook als je onderweg bent is een kop koffie vaak heerlijk. Alleen al om die reden zijn koffiezetapparaten voor onderweg een geweldige uitvinding. Het is namelijk niet zo, dat wanneer je gaat reizen en waarschijnlijk lang onderweg zal zijn, je ineens geen zin meer hebt in een lekkere kop koffie.

En ook als je buiten aan het werk bent kan het heerlijk zijn om een koffiezetapparaat in de aanslag te hebben staan. Zie je al voor je hoe je je grote thuisapparaat overal mee naartoe zou gaan slepen. Echt handig is dat niet en dat schiet ook helemaal niet op. Een koffiezetapparaat zou dan dus heel erg nuttig kunnen zijn. Alles over koffiezetapparaten onderweg vind je op deze pagina.Koffiemachine voor onderweg

Een koffiemachine voor onderweg


Dit is natuurlijk zoals de naam het al zegt een koffiezetapparaat die onderweg gebruikt wordt. Een koffiezetapparaat voor onderweg is veel meer compact dan de meer kolossale koffiemachines die thuis in de keuken te vinden zijn. De koffiemachine voor onderweg dat het best bij jou past hangt onder andere natuurlijk af van op welke plaats je de koffiemachine wil gaan gebruiken, en welk soort koffie jij het lekkerst vindt.


Verschillende koffiemachines voor onderweg


Voor onderweg zijn er allerlei soorten koffiemachines te verkrijgen. Zo zijn er machines die met de hand bediend moeten worden, maar ook zijn er elektrische koffiemachine en koffiemachines die op de sigaretten aansluiting van je auto werken. Handig voor wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt of als je bijvoorbeeld in de auto onderweg bent naar je vakantiebestemming in Spanje, waar je heerlijk van je vakantie gaat genieten.

Als je aan een koffiemachine voor onderweg denkt, dan is het logisch dat je direct een heel klein filterkoffieapparaat in gedachten hebt. Vroeger was dat misschien ook wel zo, de ontwikkeling heeft niet stil gestaan wat betreft de ontwikkeling van koffiezetapparaten. Tegenwoordig is er veel keus als het gaat om koffiemachines voor onderweg. Het is mogelijk koffiemachines voor onderweg te krijgen voor koffiecups, verse koffiebonen, coffeepads en natuurlijk is ook de klassieke filterkoffie te gebruiken.


Wat is belangrijk bij het kiezen van een koffiemachine voor onderweg?


Wanneer je voor een keuze komt te staan om te kiezen voor een koffiemachine die je onderweg kan gebruiken, kan dat best heel lastig zijn. Inmiddels zijn er vele soorten en maten te kiezen. Het is een hele opgave om dan het juiste apparaat te vinden dat het meest bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren past.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een aantal belangrijke zaken waar op gelet kan worden bij de aanschaf van een nieuwe koffiemachine voor onderweg voor je uitgezocht. Als je goed voorbereid bent is het veel makkelijker om een keuze te kunnen maken. Hierdoor kan je zonder moeite de juiste koffiemachine die bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen past kiezen.


Waar wordt het apparaat gebruikt?


Natuurlijk is het van belang van tevoren duidelijk te hebben waar je de machine wil gaan gebruiken. Als je het koffiezetapparaat mee wil nemen voor tijdens een wandeltocht door een berglandschap, dan wordt aangeraden om een licht koffiezetapparaat te kopen, die je met je handen moet bedienen worden. Op een berg zal je geen stopcontact tegen komen.

Wil je de koffiemachine gaan gebruiken in de caravan is het aan te raden om een grotere koffiemachine te kopen. Zou je de koffiemachine willen gebruiken bij een lange rit met de auto, dan is het beter om de keuze te maken voor een machine die je op de aansteker aansluiting in de auto aan kan sluiten. Je moet er dan wel op letten dat het er een is van 12 volt en de juiste stekker moet er aan vast zitten.


Welke soort koffie gebruik je?


Een koffiecup of een coffeepad zijn het makkelijkst in gebruik, drink je het liefst snelfiltermaling koffie of veel liever koffie van vers gemalen koffiebonen? Voor alle soorten koffie is er een koffiezetapparaat voor onderweg te vinden.


Elektrische- of een handmatig koffiezetapparaat?


Kies je voor een elektrische koffiemachine of voor een handmatig koffiezetapparaat is iets waar je van tevoren over nagedacht moet hebben. Een hand aangedreven koffiezetapparaat heeft als voordeel dat je, waar je ook bent, altijd koffie kan zetten. Met een elektrisch koffiezetapparaat heb je wel sneller een lekker kopje koffie voor je neus staan.


Het formaat van de koffiemachine


Het formaat van de koffiemachine is ook erg belangrijk. Wanneer je voor een bepaald formaat zal kiezen hangt dat natuurlijk van verschillende dingen af. De hoeveelheid kopjes koffie die je wil gaan zetten bijvoorbeeld. Als je de koffiemachine voor jou alleen zal gaan gebruiken, dan is een apparaat waar je maximaal 2 kopjes mee kan zetten meer dan genoeg.

Als het de bedoeling is om koffie te zetten voor het hele gezin of je verrast je buren graag met een heerlijke kop koffie, dan zal je een groter koffiezetapparaat nodig hebben. Maat als je de machine mee wil nemen in je rugzak is een compacter koffiezetapparaat het meest geschikt. Wanneer het apparaat op één plek kan blijven, dan kan je ook makkelijk een wat grotere koffiemachine aanschaffen. Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf voor welk formaat koffiezetapparaat je zal kiezen, maar het blijft belangrijk deze dingen wel in overweging te nemen bij het maken van je definitieve keuze.


De mogelijkheden van je koffiezetapparaat


Bij het kiezen van de koffiemachine zou je ook kunnen letten op de extra mogelijkheden van het koffiezetapparaat. Zo zou je bij verschillende apparaten bijvoorbeeld zelf de koffiesterkte instellen, of je kan de temperatuur van de koffie zelf instellen.


De aanschafwaarde van het koffiezetapparaat


De prijs van het koffiezetapparaat is ook niet geheel onbelangrijk te noemen. Er is al een simpel koffiezetapparaatje voor onderweg aan te schaffen vanaf 10 euro, let wel op, want de prijzen kunnen ook heel snel al gaan oplopen tot meer dan €200 euro. Het is slim om alvast met jezelf af te spreken hoeveel je maximaal voor de koffiemachine uit zou willen geven. Als je dat met jezelf af hebt gesproken word je minder snel verleid om een duurdere variant koffiemachine aan te gaan schaffen De prijs voor een koffiezetapparaat voor onderweg is gemiddeld om en nabij €55. Hieronder staan de 5 beste keuzes aan koffiezetapparaten voor onderweg.


De Wacaco Nanopresso inclusief NS Adapter

Wacaco Minipresso

Bekijk de dagprijs


Koffie en kokend water of een koffiecup, meer heb je niet nodig als je koffie gaat maken met de Wacaco Nanopresso inclusief NS Adapter. Dit apparaat is erg handig en is voorzien van een pompsysteem, dit systeem zorgt dat je door het gebruiken van maar een hand de maximum druk van wel 18 bar kan halen. Hiermee kan je koffie zetten van de aller hoogste kwaliteit. Er zit je geen snoer dwars en je hebt ook geen problemen met batterijen die leeg kunnen gaan. Door het simpele gebruiksgemak van dit koffiezetapparaat kan je zonder al te veel moeite een kop verse espresso klaar maken. Overal op de hele wereld.


Wacaco Minipresso GR – DRaagbare espresso machine


Wacaco Minipresso GR

Bekijk de dagprijs


Met deze Wacaco Minipresso GR – draagbare espresso machine kan je snel en makkelijk op de hand het lekkerste kop espresso. Deze machine is mooi om naar te kijken, maar ook behoorlijk licht wat gewicht betreft en hij is compact gemaakt. Deze machine kan je dus heel simpel overal mee naartoe nemen. De Minipresso is voorzien van een drinkkopje en een vulbeker, wat weer veel ruimte scheelt. Om te gaan genieten van een lekker kopje koffie is water opgieten het enige dat je zelf hoeft te doen. Uiteraard moet je ook de koffie zelf in het apparaat doen, waarna je met de hand kan gaan pompen. Op een bepaald punt komt er geen koffie meer uit de machine, dan kan je stoppen met pompen.. Makkelijker kan het niet worden toch?


De Mini Espresso


Mini draagbare espresso maker

Bekijk de dagprijs


Deze machine kan omschreven worden als praktisch en stijlvol. Met deze twee woorden wordt de Broomer Mini Espresso Maker heel goed omschreven. Deze makkelijke machine zorgt er voor dat je altijd van een heerlijk kopje vers gezette espresso kan genieten. Doordat deze machine gemaakt is van hoogwaardige materialen kan hij heel lang mee gaan. Daarbij is deze witte machine heel erg handig in zijn gebruik. Hij werkt op zowel een usb aansluiting of op batterijen, je kan dus kiezen. NA het gebruik kan je het apparaat schoonmaken door het uit elkaar te halen. Deze machine werkt met filter koffie of met koffiecapsules.


Handcoffee auto 12v Senseo


Handcoffee auto 12v Senseo

Bekijk de dagprijs


Het woord auto in de omschrijving van Handcoffee Auto 12 V Senseo zou kunnen staan voor automatisch of voor auto. Dit koffiezetapparaat die automatisch te bedienen is, is perfect voor gebruik onderweg. Dat doordat hij aangesloten kan worden aan de sigarettenaansteker van je auto. Deze machine is dus heel handig als je een lange rit voor de boeg hebt. Ook als je ergens lang moet wachten kan je dan genieten van een bakje verse koffie. Dit apparaat werkt met koffiepads. Hierdoor zal er niet snel een kopje koffie omvallen.


Kikkerland koffiedripper


Kikkerland koffiedripper

Bekijk de dagprijs


Met de kikkerland koffiedripper is het makkelijk om lekker bakje filterkoffie te zetten. Dit handige ding is super snel op te vouwen en op te bergen. Na het opvouwen is de dripper zo klein dat je hem zelfs in de zak van je jas mee zou kunnen nemen. Deze dripper vouw je open en dan zet je hem op een kopje om hem te kunnen gebruiken. Dan doe je er een filter in, schep je de koffie er in en giet je er vervolgens gekookt water overheen. De koffie loopt dan zo vanzelf naar benden je kopje in. Doordat je er geen stroom voor nodig hebt kan je met de koffiedripper, die van chroom gemaakt is, altijd en overal genieten van een kopje koffie. .
Reis koffiezetapparaat gids


De volgende tekst bevat belangrijke informatie over reiskoffiezetapparaten. Wij geven ook uitleg over speciale functies, onderdelen en nuttige accessoires.


reis koffiemachine

Koffiezetapparaat zonder elektriciteit: zo werkt het


Er zijn verschillende soorten koffiezetapparaten die zonder elektriciteit kunnen worden gebruikt. Het zijn echter geen machines, maar eerder koffiezetapparaten. Hieronder zullen wij kort enkele van deze koffiezetapparaten voorstellen. Wat belangrijk is voor een reiskoffiezetapparaat dat zonder elektriciteit werkt, is dat ze klein zijn, bij voorkeur niet breekbaar en gemakkelijk op te bergen. Als u vers gemalen koffiepoeder wilt gebruiken, moet u een handkoffiemolen meenemen als u op reis gaat. Voor de meeste bereidingswijzen hebt u alleen heet water nodig om de koffie te zetten.

Een goede alles-in-één oplossing zijn reiskoffiezetapparaten die 3 functies in één combineren en waarmee u met één apparaat koffiebonen kunt malen, koffie kunt zetten en er meteen van kunt genieten. Ze lijken op een thermische mok. In het bovenste gedeelte bevindt zich een handkoffiemolen waarmee u de koffiebonen vers kunt malen. Vervolgens gaat het koffiepoeder in de permanente koffiefilter, waar het kan worden geïnfuseerd en vervolgens in de koffiemok stroomt. Alles wat je nodig hebt zijn koffiebonen en heet water.

Een andere variant is de French Press. Koffiepoeder wordt met heet water in de French Press gegoten, omgeroerd en na een paar minuten brouwtijd met de perszuiger ingedrukt. Om van koffie uit de French Press te genieten, hebt u dus koffiepoeder en heet water nodig. Indien u de voorkeur geeft aan vers gemalen koffiepoeder, hebt u ook een handkoffiemolen nodig waarin u de koffiebonen kunt malen.

De Aeropress is ook een goede optie voor onderweg. De Aeropress is gemaakt van plastic, is klein en kan dus gemakkelijk worden vervoerd. In principe werkt het als een omgekeerde Frech Press. Ook hier wordt het koffiepoeder vermengd met heet water en na enkele minuten door het filter geperst.

Handfilters zijn ook goed om onderweg verse koffie te zetten. Er zijn kleine versies voor onderweg, maar ook sommige van siliconen. Het enige wat u nodig heeft is een papieren of permanent filter waarin u het koffiepoeder doet en heet water giet. De gezette koffie stroomt vervolgens in een koffiemok of kan.

Als u geen espresso wilt missen als u onderweg bent, zijn koffiepersen een goed idee. Deze apparaten kunnen de voor espresso benodigde druk opbouwen met behulp van een hefboom of een pomp die met spierkracht wordt bediend. Met andere woorden, een kleinschalige handbediende machine. Afhankelijk van het model werken de machines met koffiepoeder, koffiepads of zelfs koffiecapsules.

Een andere mogelijkheid om koffie te zetten zonder elektriciteit is een espressomachine. In een espressomachine kunt u geen echte espresso maken, maar alleen een mokkakoffie, maar het werkt zonder elektriciteit. Zet hiervoor de pan op het gasfornuis of een andere warmtebron en bereid de koffie. Voor een betere stabiliteit kan een standplaat helpen, die tussen het gasfornuis en de pan wordt geplaatst.

Denk eraan:


  • Reis koffiezetapparaten moeten klein en robuust zijn
  • Om koffie te zetten, heeft u bonen of koffiepoeder en heet water nodig.


Toepassingsgebieden voor 12V, 220V en 230V

Reis koffiezetapparaten zijn praktisch voor iedereen die onderweg niet zonder een lekker kopje koffie wil. Maar de koffiemachine heeft ook elektriciteit nodig om de populaire warme drank te bereiden. Hieronder volgt een korte uitleg over het bereik waarvoor de verschillende koffiemachines geschikt zijn.

12V: De zogenaamde 12V koffiemachines kunnen met 12 V worden gebruikt. Dit betekent dat de aansluiting op een sigarettenaansteker voldoende is. Dit betekent dat de aansluiting op een sigarettenaansteker voldoende is. Deze koffiezetapparaten zijn geschikt voor auto’s, vrachtwagens en campers. Qua smaak doet de koffie uit de reiskoffiezetapparaten er niet voor onder, maar de bereidingstijd is aanzienlijk langer. U moet letten op de hoeveelheid koffie die kan worden bereid, zodat u niet eindeloos hoeft te wachten op verschillende kopjes. Voor kleine hoeveelheden zijn de meeste apparaten een goede optie voor onderweg.

220V: Huishoudelijke apparaten die u van thuis kent, hebben 220V nodig. Dit betekent dat ze ook in campers met een geschikte omvormer kunnen worden gebruikt. Als u deze apparaten wilt gebruiken tijdens het kamperen, hebt u een generator nodig.

230V: Om een koffiezetapparaat van 230V stroom te voorzien, is een omvormer nodig. De meeste koffiemachines kunnen dan worden bediend. Voor pad-, capsule- of volautomatische koffiemachines is echter een omvormer nodig die sinusgolven genereert. Bij de keuze van een omvormer moet u er dus op letten dat deze van goede kwaliteit is, zodat de apparaten lang meegaan. Als een dergelijke omvormer is geïnstalleerd, kan het volledige gamma koffiemachines worden gebruikt. Aangezien hiervoor een stopcontact nodig is, kunnen deze apparaten alleen tijdens het reizen in het motorhome worden gebruikt.


De populairste merken: Krups, Nespresso, WMF & meer


Tchibo Cafissimo

Tchibo Caffisimo is de legendarische capsule-koffiemachine van Tchibo die met één druk op de knop een grote verscheidenheid aan koffiespecialiteiten tevoorschijn tovert. Het bedrijf Tchibo werd in 1949 opgericht door Max Herz en is van oorsprong een postorderbedrijf in koffie. Het bedrijf is nu wereldwijd actief en biedt zijn klanten een breed assortiment koffie- en non-foodproducten van vele merken.

Krups

Krups, opgericht in 1846, is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf onder de paraplu van de Franse SEB Groupe. Krups is begonnen met de productie van weegschalen. Vandaag de dag heeft het bedrijf een breed assortiment producten voor in huis. Krups brak door op de markt van koffiemachines in 1990 met de Nespresso machine en in samenwerking met Nestle.

Nespresso

Nespresso werd opgericht in 1986 en bracht een revolutie teweeg in de koffiewereld met de Nespresso-machine, die het in 1990 lanceerde in samenwerking met Krups. Het bedrijf streeft het idee na van de perfecte espresso ervaring voor iedereen. Nespresso is een dochteronderneming van de internationale Nestlé-groep.

WMF

WMF werd in 1853 opgericht door Daniel Staub en produceert kookgerei en huishoudartikelen van hoge kwaliteit, functioneel en tegelijkertijd mooi vormgegeven. Het bedrijf is nu in meer dan 90 landen vertegenwoordigd en maakt al meer dan 160 jaar indruk op miljoenen klanten met zijn assortiment keuken- en huishoudproducten. In de koffiesector biedt de onderneming voornamelijk volautomatische koffiemachines aan.

Campeo

De Campeo koffiemachine is een campingversie van de Senseo koffiepadmachine. Uiterlijk is hij niet te onderscheiden van de Senseo koffiemachine, maar de Campeo heeft slechts 700 watt vermogen nodig, wat hem ideaal maakt voor in de camper. Senseo behoort tot het Philips-merk en zorgde in 2011 voor een revolutie op de koffiemarkt met de eerste koffiepadmachine. Intussen heeft het een breed assortiment producten voor alle aspecten van koffiegenot.Zijn er reiskoffiezetapparaten voor pods en capsules?

Ja, er zijn ook reiskoffiezetapparaten voor pods en capsules. Deze machines zijn klein en worden gevoed door een sigarettenaansteker. Er zijn ook koffiezetapparaten zonder elektriciteit die werken met pods en capsules. Bijvoorbeeld, van Staresso.


Hoe kook je water op reis?


Als u op reis een stroom- of verwarmingsbron tot uw beschikking hebt, wordt water opwarmen kinderspel. Er zijn reiswaterkokers die alleen een sigarettenaansteker nodig hebben. Het enige nadeel is dat het langer duurt om op te warmen dan een gewone waterkoker. De normale waterkoker, eventueel in een klein formaat, kan in de camper worden gebruikt. Water kan ook worden verwarmd in een pan op het fornuis.

Als er geen stroombron voorhanden is, kunt u ook een gasfornuis of een mini-houtfornuis gebruiken om water te verwarmen. De mini-houtkachel heeft geen gas nodig. U hebt alleen wat brandstof nodig, zoals takjes of hout, en kunt dan de pot met het water verwarmen.


Zijn er camping koffiezetapparaten met gas?

Ja, er zijn inderdaad koffiemachines die op gas werken. Alles werkt hetzelfde als thuis. De filterkoffie wordt met één druk op de knop bereid. Het water wordt echter verwarmd door een gasbrander, die wordt ontstoken door een elektrische ontsteker. Een automatisch beveiligingssysteem zorgt ervoor dat het gas wordt uitgeschakeld in geval van oververhitting en dergelijke.


Zijn er koffiezetapparaten die op batterijen werken?

Ja, er zijn ook snoerloze koffiezetapparaten die het koffiegenot heel flexibel maken. Dit betekent dat u verse filterkoffie kunt zetten, zelfs als er geen stroombron beschikbaar is. Deze machines zijn uitgerust met een oplaadbare batterij en garanderen warme en verse koffie, waar u ook bent.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten

Hier vindt u vergelijkbare producten of alternatieven voor koffiemachines voor onderweg.


12V koffiezetapparaat

Koffiezetapparaten van 12 V worden ook wel reiskoffiezetapparaten genoemd en zijn geschikt voor gebruik in de auto, vrachtwagen of camper, omdat ze worden aangesloten op de sigarettenaansteker. Een nadeel is de langere bereidingstijd, omdat het vermogen lager is. Lees meer: 12V koffiezetapparaat test & vergelijking


Mini koffiezetapparaat voor singles

Mini koffiezetapparaten voor singles zijn klein en het meest geschikt voor het zetten van één kopje koffie. De miniversies zijn er in vele populaire varianten, zoals pad-, filter-, capsule- en espressomachines. Deze machines nemen minder ruimte in beslag en zijn ideaal voor gebruik in eenpersoonshuishoudens. Alle info: Mini koffiezetapparaat test & vergelijking


Elektrisch espressoapparaat

Elektrische espressoapparaten zijn praktisch en bereiden een heerlijke mokkakoffie. Voor een echte espresso ontbreekt de nodige druk. Het koffiepoeder wordt in de zeef gedaan en het water in het onderste gedeelte. Wanneer het water aan de kook komt, stijgt het door het koffiepoeder naar het bovenste gedeelte en zo wordt de koffie gezet. Een normaal espressoapparaat voor het fornuis vindt u hier: Espresso maker test & vergelijking


Handfilter

Het handfilter is een veelgebruikte en eenvoudige manier om koffie te zetten. Het koffiepoeder wordt gewoon in het filter gedaan, dat op het kopje of de kan wordt geplaatst. Giet er nu langzaam heet water over en je hebt een heerlijke koffie. Alle info: Handfilter test & vergelijking


Eindconclusie

Door een koffiezetapparaat voor onderweg te hebben, heb je altijd verse koffie binnen handbereik, het spaart ook nog eens tijd en geld uit doordat je onderweg niet meer hoeft te stoppen bij een tankstation. Deze gelegenheden zijn ook niet altijd in de buurt als je zin hebt in een lekker vers bakje koffie. Een koffiezetapparaat voor onderweg is dan ook een apparaat dat je echt in je auto moet hebben liggen voor als je een lange autorit voor de boeg hebt liggen.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen