Krups Calvi Pistonmachine review en kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Krups Calvi XP3440

 • Naam: Stoom & Pomp
 • Merk: Krups
 • Type: Espresso
 • Werking: Handmatig
 • Inhoud: 1,1 liter
 • Pistonmachine

Bekijk de dagprijs


De Krups Steam & Pump of Krups XP3440 is een zeer compacte espressomachine met een druk van 15 bar, die ook over een stoomapparaat en een temperatuurregelaar beschikt. De laatste twee zijn de belangrijkste kwaliteitskenmerken van de machine en de details die hem onderscheiden van andere modellen in een vergelijkbare prijsklasse.

Het is een koffiezetapparaat dat gebruik maakt van het Thermoblock systeem om het water te verwarmen in plaats van een traditionele boiler te gebruiken. Het wordt ook wel Krups Calvi Meca XP3440 genoemd.

Wat prestaties en prijs betreft, kunnen we de Krups Steam & Pump rekenen tot de midden- of middenklasse van de handbediende espressomachines. Hij heeft echter enkele verschillen -voor en tegen- met betrekking tot het gamma opties en functies die gewoonlijk in dit segment van koffiemachines worden aangetroffen. We zullen ze hieronder meer in detail analyseren:

Het bedieningspaneel is, zoals u op de volgende foto kunt zien, heel eenvoudig. Dit is ook een must vanwege de kleine ruimte en de noodzakelijke zuinigheid van elementen die het ontwerp van deze Krups Steam & Pump bepalen.

U ziet een enkele draaiknop die wordt gebruikt om de belangrijkste functies van het koffiezetapparaat te selecteren: opstarten, koffiezetten, stomen en temperatuurregeling. Iets verder naar beneden, in een royaal formaat, zien we de aan/uit-schakelaar.

We moeten vooral de beperkte afmetingen van dit koffiezetapparaat benadrukken, dat slechts 14 centimeter breed is. Een onverslaanbaar alternatief als we op zoek zijn naar een espressomachine die weinig ruimte inneemt in onze keuken.

De stoombuis van de Krups Steam & Pump zit rechts – als we de koffiemachine van voren bekijken – en de afmetingen lijken iets groter door de compacte module waar hij in zit. Dit betekent dat we het kopje met vers gezette melk soms moeten kantelen om de stoombuis erin te kunnen steken. Het hangt er in ieder geval vanaf welke soorten en maten bakjes we voor dit doel gebruiken.

De Krups Calvi Steam & Pump wordt geleverd met een prachtige stalen filterhouder en de verplichte twee filters (een kleinere voor espresso’s, een grotere voor dubbele of lange koffies). De robuustheid en de kwaliteit van deze twee elementen, die uiteindelijk het meest direct ingrijpen in het proces van het zetten van espressokoffie, bevielen ons bijzonder goed.

Het waterreservoir, met een inhoud van 1,1 liter, bevindt zich aan de achterkant van de machine en volgt dus een traditionele indeling. Als we het willen bijvullen of schoonmaken, kunnen we het verwijderen of de zwarte plastic afdekking verwijderen die de hele bovenkant van de machine bedekt en een interessant compartiment overlaat waar we het filter dat we niet gebruiken kunnen opbergen.

Dit is hoe het Krups Steam & Pump koffiezetapparaat eruit ziet, gezien vanuit het zenit en als we de bovenklep verwijderen:Krups Calvi

Bekijk de dagprijs


Krups Steam & Pump: Belangrijkste kenmerken

 • 15 bar druk pomp
 • Gebouwd met kunststof en roestvrij staal.
 • Verwijderbare lekbak.
 • Deksel of bovendeksel van zwart plastic.
 • Afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,1 liter.
 • Stalen filterhouder en filters. Er zijn twee filters: één voor een enkele koffie en één voor twee kopjes of een dubbele espresso.
 • De temperatuur kan worden geregeld met een elektronische regelaar.
 • Voor het verwarmen van het water wordt het gebruikelijke Thermoblock-systeem gebruikt.
 • Het bevat een stoompijpje om onmiddellijk een heerlijk melkschuim te bereiden.
 • Hij weegt ongeveer 3 kilo.
 • Afmetingen: 31 x 14 x 28 centimeter.
 • Vermogen: 1460 watt.


Voordelen van de Krups Calvi Stoom & Pomp

 • Zeer compacte afmetingen. Het is met name een zeer smal koffiezetapparaat (nauwelijks 14 centimeter van eind tot eind) dat in elke keuken of kleine ruimte past.
 • De mogelijkheid om de temperatuur van de koffie-extractie met één enkele regelaar in te stellen.
 • De afwerking in roestvrij staal, die onvermijdelijk invloed heeft op de uiteindelijke prijs, maar een garantie is voor kwaliteit en duurzaamheid.
 • Zeer goede kwaliteit van de materialen van de filterhouder en van de twee filters (fundamentele elementen bij de extractie van een espresso).Krups Calvi Pistonmachine

Bekijk de dagprijs


Nadelen van de Krups Steam & Pump Calvi

 • Hij is zo klein dat we, als we twee kopjes tegelijk willen bereiden, moeite zullen hebben om de bakjes op de lade te plaatsen. Ofwel zijn het heel kleine kopjes, ofwel zullen we het heel moeilijk hebben.
 • Het waterreservoir heeft nauwelijks meer dan een liter inhoud. Zonder het als “klein” te kunnen omschrijven, is het toch wat ver verwijderd van de reservoirs van andere koffiezetapparaten van deze reeks, die dicht bij de anderhalve liter liggen. Dit is een ander voordeel van zo’n compacte koffiemachine.


Waarom een Krups Steam & Pump kopen?

In dit hele verslag hebben we de belangrijkste voordelen van deze Krups Calvi Steam & Pump al uitgelegd: de kleine afmetingen en de mogelijkheid om de temperatuur te regelen door middel van elektronische controle. De afwerking in roestvrij staal of de goede kwaliteit van de filterhouder zijn zonder twijfel een pluspunt dat de gebruiker moet appreciëren.

Wij raden het aan als u een echt klein of compact koffiezetapparaat van goede kwaliteit nodig hebt. Als je weinig plaats hebt in je keuken of als je het hier en daar moet vervoeren, is de Krups Steam & Pump een ideaal koffiezetapparaat voor jou.

Als alternatief kunt u kijken naar een topmodel van Krups, de beroemde Krups Expert Pro Inox of andere espresso’s uit het middensegment die er erg op lijken, zoals de Saeco Nina of de Delonghi EC-155. Geen van hen heeft elektronische temperatuurregeling (voor het geval je het niet erg vindt om die optie op te geven in ruil voor het besparen van een paar pond op je aankoop).
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen