Krups Dolce Gusto Infinissima Touch: een betaalbaar, eenvoudig en snel koffiezetapparaat

Facebook
Twitter
LinkedIn


In 2022 voegt Dolce Gusto de Infinissima Touch toe aan zijn catalogus van koffiezetapparaten met capsules. Deze nieuwe machine, de opvolger van de eerste Infinissima, is naar verluidt “automatisch”: hij stopt “automatisch” met de bereiding van een koffie.


infinissima touch

Bekijk de dagprijsPresentatie

De nieuwe versie van de Dolce Gusto capsulekoffiemachine is een verbeterde versie van de Infinissima. Deze nieuwe versie heeft een automatische modus, het ontbreken daarvan was de grootste tekortkoming van zijn voorganger. Dit is nu gecorrigeerd op deze Infinissima Touch, die op de markt wordt gebracht voor € 129, die nu automatisch de bereiding van een koffie stopt. De gebruiker moet zich baseren op de waterniveau-aanbevelingen die op de capsule zijn aangegeven en deze aanduiding overbrengen op de machine. Dankzij dit proces kan de koffie in “de beste omstandigheden” worden gedronken, dankzij de geoptimaliseerde waterdosering voor de Dolce Gusto-capsule.


Gebruiksgemak

Alle Dolce Gusto koffiemachines hebben hetzelfde kenmerk: ze hebben vaak een zeer slank design en een opvallende architectuur. Deze Infinissima Touch is geen uitzondering. Het dankt zijn lijnen aan het oneindigheidsteken waaraan het zijn naam ontleent. Hij is daarom ontworpen in dezelfde vorm als zijn oudere zus en de kleinere Lumio, maar is hoekiger en een beetje hoger.


Als het een volledig plastic jurk heeft, is het minste dat we kunnen zeggen dat het vertrouwen wekt. Het is gemakkelijk voor te stellen dat dit materiaal de tand des tijds en honderden manipulaties zal kunnen doorstaan.

Alle Dolce Gusto machines werken op dezelfde manier: u plaatst een capsule en selecteert de hoeveelheid water op het bedieningspaneel – de hoeveelheid wordt aangegeven op de capsule die u inbrengt. Sinds de release van de Movenza zijn 8 cup lengtes beschikbaar (inclusief de XXL maat) via een touch screen interface. Voor het instellen van het waterniveau moet de gebruiker zich baseren op de aanbevelingen die op de capsule staan aangegeven en deze aanwijzing overbrengen op de machine. Dit proces stelt de gebruiker in staat een koffie te consumeren in “de beste omstandigheden” dankzij de geoptimaliseerde waterdosering voor de Dolce Gusto-capsule, wat niet mogelijk is met de handmatige modus van veel Dolce Gusto-koffiezetapparaten, waaronder de eerste Infinissima.

Om de koffie te starten, beweegt u de cursor gewoon naar rechts (voor een warme drank) of naar links (voor een drank op kamertemperatuur, aanbevolen voor bepaalde capsules op melkbasis).

Aan het einde van elke bereiding wordt de capsule niet automatisch uitgeworpen in een capsulehouder, in tegenstelling tot de Nespresso-machines. Het is aan de gebruiker om de capsule onmiddellijk na gebruik te legen, anders heeft deze de neiging te gaan druppelen. Dit is een fenomeen dat specifiek is voor Dolce Gusto koffiemachines; zij hebben de neiging om te blijven druppelen nadat een koffie is bereid. Deze slechte gewoonte is gecorrigeerd bij de kleine Lumio, die een capsulehouder heeft om dit verschijnsel te voorkomen. Helaas wordt deze houder niet bij de Infinissima geleverd.


De bekerhouder kan op drie niveaus in hoogte worden versteld om de grootte van de beker aan te passen. Schuif hem omhoog en vergrendel hem door hem een kwartslag te draaien. Wij raden u aan het hoogste niveau te kiezen als u een espressokopje gebruikt, omdat het doseerpijpje niet erg nauwkeurig is en tijdens de extractie druppels kan doen opspatten. De kophouder fungeert ook als lekbak.

De inhoud van de watertank is geen jota veranderd: hij blijft op 1,2 liter. Het waterreservoir bevindt zich aan de achterkant van de machine en is nogal onhandig te verwijderen omdat het geen handvat heeft. Je moet beide handen gebruiken om het van zijn plaats te halen, maar vooral om het terug te zetten als het vol is. Net als bij de eerste Infinissima blokkeert de machine de bereiding van espresso niet wanneer het reservoir bijna leeg is, zelfs niet wanneer het waterniveau onvoldoende is voor de bereiding van een half kopje.


Bekijk de dagprijs


Gemakkelijk te onderhouden

Dolce Gusto-machines die niet zijn uitgerust met de door de Lumia geïntroduceerde capsulehouder blijven onvermoeibaar druppelen, vooral wanneer de doorboorde capsule na gebruik in de machine blijft zitten. Daarom moet u er altijd aan denken de capsule na elke bereiding te verwijderen om te voorkomen dat de lekbak volloopt.

De meeste onderdelen zijn verwijderbaar en vaatwasmachinebestendig. Wij betreuren het ontbreken van een detector die de gebruiker waarschuwt om te ontkalken. In zijn gebruiksaanwijzing raadt Dolce Gusto aan om ten minste om de 3 à 4 maanden te ontkalken. Het belangrijkste is dat de gebruiker een kleine hoeveelheid ontkalkingsoplossing klaarmaakt (0,5 liter in het waterreservoir en een zakje ontkalkingsoplossing).


Snelheid

De Infinissima is net zo snel als zijn voorgangers. Het duurt ook 25 seconden om voor te verwarmen, wat erg snel is. Om een klein kopje te vullen (twee streepjes geactiveerd op het bedieningspaneel), duurt het 16 seconden, wat erg snel is. Het duurt nog eens 16 seconden om de tweede koffie van de ochtend te zetten; de machine verwarmt het water niet tussen twee koffiebeurten.

Het bereiden van een melkdrank duurt noodzakelijkerwijs langer, aangezien de gebruiker twee capsules na elkaar moet inbrengen. Het duurt minder dan een minuut om dit drankje te maken.


Stroomverbruik

Als de Dolce Gusto Infinissima Touch is uitgeschakeld, verbruikt hij 0,2 W, evenveel als sommige Nespresso-machines. Veel koffiemachines doen hetzelfde.

Tijdens het voorverwarmen – de fase die het meeste energie verbruikt – blijft het verbruik gematigd, met een piek van 1.360 W, wat in het gemiddelde ligt van onze vergelijking.


Geluid

Tijdens de extractie heeft de Dolce Gusto Infinissima Touch een ingeperkt geluidsniveau van 59 dB(A). Dit is gebruikelijk bij de meeste Dolce Gusto koffiemachines, maar het is nog steeds hoger dan bij de meeste Nespresso machines die in het lab zijn getest.


Beschikbaarheid van capsules

Dolce Gusto-capsules zijn gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en de catalogus van recepten van Nescafé is zeer uitgebreid. Bovendien worden er sinds de lancering van de Drop compatibele capsules op de markt gebracht door het Zwitserse bedrijf Café Royal, dat reeds was begonnen met het ontwerpen van voor Nespresso geschikte capsules.

De verscheidenheid aan dranken is zeer waardevol (Classico, Intenso, cafeïnevrij, chocoladedranken, thee, enz.) en maakt het mogelijk de genoegens en smaken te vermenigvuldigen.


De koffievariëteiten en hun prijzen

Net als Tassimo vermenigvuldigt Nescafé het aanbod van smaken en breidt het het uit. In de winkels vindt u de traditionele capsule-dozen voor het maken van verschillende soorten espresso, lungo-koffie, cappuccino, latte macchiato, chococino, café crème, mokka en zelfs Nesquik chocolade of citroenthee. Er is een grote verscheidenheid aan dranken, vooral voor melkdrinkers. Nescafé biedt zelfs koude dranken aan. Een doosje kost 4,59 euro en kan worden gebruikt om 8 of 16 drankjes te maken (8 voor melkdrankjes, waarvoor twee capsules nodig zijn). Een eenvoudige koffie (of thee) kost 28 cent, terwijl een melkdrank 57 cent kost. Voor een basiskoffie is dit nog altijd goedkoper dan Nespresso (0,36 euro) en duurder dan Senseo (vanaf 0,15 euro) of Malongo (vanaf 0,26 euro).


Bekijk de dagprijs


Productspecificaties

 • Soort koffie: Espresso
 • Druk: 15 bar(s)
 • Afmetingen (B x H x D): 15,3 x 37,3 x 28,4 cm
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Automatische koffiestop: Ja
 • Twee koffie’s tegelijk: Nee
 • Waterreservoir: 1,2 L
 • Type capsule: Dolce Gusto
 • Categorieën: KoffiemachinesDolce Gusto apparaten
 • Serie: Infinissima Touch
 • Kleur: Zwart
 • Type koffievulling: Koffiecups
 • Merk: Krups


Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Snel voorverwarmen en doseren.
 • Ruime keuze aan drankjes.
 • Verkrijgbaarheid van capsules.


Nadelen

 • Capsules druppelen te veel na extractie.
 • Geen handvat op de watertank.
 • Geen indicator om te waarschuwen dat het waterreservoir bijna leeg is.
 • Geen ontkalkingsindicator.


Bekijk de dagprijs


Conclusie


Door de toevoeging van de “Touch” aan zijn Infinissima corrigeert Dolce Gusto een van de zwakke punten van zijn vorige machine, namelijk de mogelijkheid om de bereiding van een koffie automatisch te stoppen. Maar er zijn nog andere kleine gebreken: de kopjeshouder druppelt na de extractie, het waterreservoir heeft geen handvat en het koffiezetapparaat waarschuwt niet wanneer het moet worden ontkalkt. Afgezien hiervan is de Infinissima Touch een interessante keuze voor wie een compact, snel en gemakkelijk te gebruiken koffiezetapparaat wil.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen