logo

Dolce Gusto Lumio kopen en review

 • Naam: Lumio
 • Merk: Dolce Gusto
 • Type: Capsules
 • Operatie: Automatisch
 • Inhoud: 1 liter

Gerelateerd:beste koffiecupmachines

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio KP1305 - Koffiecupmachine - Rood

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio KP1305 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijs

 • Automatisch, ultracompacte capsule-koffiemachine 18 x 22 x 37 x cm (B x D x H) met een waterreservoir van 1 L
 • Hogedruk koffiemachine (tot 15 bar) voor professionele kwaliteitsvolle koffies met een dikke fluweelzachte crème.
 • Meer dan 40 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken bereid met één simpele druk op de knop. Spanning 230 V, 50 Hz
 • Drinkgrootte instelbaar met de automatische functie
 • Eco-modus: automatische uitschakeling na 1 minuut; energieverbruikscijfer A+.

Met de komst van Kerstmis brengt de firma Dolce Gusto nieuwe modellen van capsule-koffiemachines op de markt. Voor deze 2017 heet de belangrijkste nieuwigheid Dolce Gusto Lumio, en het wordt gepresenteerd met een baanbrekend ontwerp. Als u van plan bent om binnenkort een Dolce Gusto Lumio online te kopen, let dan op deze gids, want we gaan hem beter leren kennen.

De Dolce Gusto Lumio is een automatische koffiemachine (d.w.z. inclusief het Play&Select systeem) met 15 bar druk en een capaciteit van 1 liter. Krups produceert het, dus het is niet ongebruikelijk om het te vinden onder de naam Krups Lumio, of Krups Dolce Gusto Lumio.

Het kan zowel warme als koude dranken bereiden (er is een knop voor elke modus) en heeft een speciaal compartiment waar gebruikte capsules worden geplaatst. Deze laatste functie betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het weggooien van elke capsule zodra u een kopje koffie zet. Het enige wat u hoeft te doen is de container van de gebruikte koppen met een enkele dosis van tijd tot tijd leeg te maken om te voorkomen dat deze vol raakt.

Maar het meest opvallende aan het koffiezetapparaat Dolce Gusto Lumio is ongetwijfeld het ontwerp. Het koffiezetapparaat is vrij compact, net als de succesvolle Mini Me, en valt vooral op door het grote centrale gat waardoor je altijd de binnenkant van het waterreservoir kunt zien. Het is origineel, en het is prachtig. Het is een echte hit.

We benadrukken ook de basis waar het hele Lumio-koffieapparaat staat, veel uitgebreider dan in andere koffiemachines van de firma, en dat is precies waar de resten van de preparaten worden afgezet.

De Lumio biedt qua functionaliteit geen noemenswaardige nieuwe mogelijkheden (maar ziet er wel goed uit) in vergelijking met eerdere Dolce Gusto modellen. Maar, in tegenstelling tot sommige van de lanceringen in de afgelopen jaren, is de initiële prijs voldoende aangepast voor veel mensen om de verandering te compenseren of in ieder geval om erover na te denken.

Krups Dolce Gusto Lumio: Kleuren en prijzen

Aanvankelijk werd het nieuwe koffiezetapparaat Dolce Gusto Lumio gelanceerd in deze drie kleuren: rood, zwart en wit. Later in 2017 zette het model de klassieke tinten van het merk voort. Als u de Dolce Gusto Lumio bij Amazon gaat kopen, kunt u kiezen uit de drie versies met zeer kleine onderlinge prijsverschillen, zoals u kunt zien:

Vergelijking Dolce Gusto Lumio vs Eclipse vs Movenza

We gaan de waarheid vertellen; het moet gezegd worden dat de koffiemachines die aan deze Lumio (Eclipse en Movenza, terug in 2016) voorafgingen, niet zo succesvol waren als verwacht. En de reden was niets anders dan hun prijs.

Dit waren koffiemachines met een spectaculair design, en met enkele spannende technische nieuwigheden in vergelijking met de vorige Dolce Gusto koffiemachines. Toch was de prijs te hoog, en koos de consument voor modellen als de Stelia (2015) of de Oblo (2014) die door de nieuwigheden in prijs verlaagd werden.

Bij deze gelegenheid lijkt het erop dat Nestlé zijn lesje heeft geleerd, en de lanceringsprijs van de Lumio ligt onder de 100 Pond, een zeer redelijk bedrag voor een automaat.

Als we de Lumio vergelijken met Dolce Gusto Eclipse, zien we dat de belangrijkste verschillen in grootte zijn. De Dolce Gusto Lumio is veel minder volumineus en gemakkelijk te plaatsen in elke hoek van de keuken. Hij heeft dezelfde inhoud (1 liter), en beide zijn automatisch, dus op de vraag welk Dolce Gusto koffiezetapparaat moet ik kopen? Eclipse of Lumio? Ons antwoord zou altijd de Lumio zijn, die recenter is, beter geprijsd en functioneel identiek aan de andere.

Natuurlijk moeten we ook wachten op de traditionele prijsverlagingen van oude koffiemachines als gevolg van nieuwe lanceringen.

Dolce Gusto Lumio: Belangrijkste kenmerken

 • Dolce Gusto koffiezetapparaat met 15 bar druk.
 • Verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en rood.
 • Afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1 liter.
 • Play&Select systeem: start het koffiezetapparaat en vergeet het. De machine stopt de waterstroom automatisch.
 • XL-functie voor extra lange koffies.
 • Maakt het mogelijk om warme en koude dranken te brouwen.
 • Verwijderbare lekbak
 • Het dienblad waarop de beker zit, kan omhoog of omlaag worden gebracht voor bekers of glazen van verschillende afmetingen.
 • Ontkalkingsalarm: de knop op de Dolce Gusto Lumio wordt oranje/geel om u te waarschuwen voor ontkalking.
 • Energiebesparing: het schakelt zichzelf uit na 1 minuut inactiviteit.
 • Afmetingen bij benadering 37 x 18 x 22 cm.
 • Gewicht: 3,2 kg.
 • Energieverbruik: 1500 Watt.

Voordelen van de Dolce Gusto Lumio

 • De nieuwe XL-functie voor het maken van extra lange koffies. Perfect voor liefhebbers van grote kopjes.
 • Dolce Gusto is erin geslaagd om veel functies samen te brengen in een vrij klein en zeer compact koffiezetapparaat.
 • Het oranje lampje op de knop werkt als een ontkalkingswaarschuwing.
 • De tankgrootte (1 liter) is belangrijk voor wat gebruikelijk is voor Dolce Gusto machines.

Waarom een Dolce Gusto Lumio kopen?

Jaar na jaar herhaalt de geschiedenis zich: kort voor Kerstmis lanceert Dolce Gusto zijn nieuwe koffiemachines. En de waarheid is dat, behalve de schijnbare weddenschappen op opvallende ontwerpen, we niet veel nieuwe functies of functies vinden die ons aanmoedigen om machines te "veranderen" als we al een van de oude hebben.

Als dit de eerste Dolce Gusto koffiemachine is die u gaat kopen, dan kunnen we de Lumio aanbevelen. Hij is mooi, klein, heeft een redelijke prijs en voldoende functies zodat u niets mist bij het bereiden van uw Dolce Gusto koffiecapsules.

Echter, als u al een aantal van de vorige modellen kent, biedt deze niet veel. De XL-functie die is toegevoegd aan het Play&Select automatisch systeem, waarmee Dolce Gusto liefhebbers van grote koffies schaamteloos kan benaderen, is een hoogtepunt.

Is de Dolce Gusto Lumio het waard om online te kopen? Nou, om een cadeau te doen of om uw debuut te maken met dit merk, ja, we denken dat het een goede optie is. Maar als je voor het praktische gaat, kan de Dolce Gusto Mini Me (goedkoper) net zo geldig zijn.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.