logo

Nescafé Dolce Gusto Infinissima kopen en review

Dolce Gusto Infinissima

Ons oordeel

De Infinissima is een in het oog springende manuele pod machine, perfect voor diegenen die proberen om koffiekettingen te spenen, maar het kan een beetje prijzig zijn om te lopen.

Voordelen

 • Opvallend ontwerp
 • Geweldige koffie
 • Eenvoudig te gebruiken

Nadelen

 • Onderhoud kan duur zijn
 • Grote voetafdruk
 • Problemen met druipen

Dolce Gusto Infinissima kopen overzicht

Krups Nescafé Dolce Gusto® Infinissima KP173B - Koffiecupmachine - Donkergrijs

Krups Nescafé Dolce Gusto® Infinissima KP173B

Bekijk de dagprijs

De Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® Infinissima koffiemachine laat je genieten van eindeloze koffiemogelijkheden. Het compacte formaat (maar 15 cm breed) en verrassende design voegen stijl toe aan de meest compacte keukens - zelfs met het extra grote, eenvoudig uitneembare waterreservoir van 1,2 liter. Daarnaast kan het eenvoudig aanpasbare opvangbakje naar drie verschillende hoogtes worden gedraaid, waardoor je koffiekopje in een perfecte positie staat; of je nu een Ristretto of een grote koffie zoals een Grande of Lungo aan het maken bent.

Pluspunten van de NESCAFÉ Dolce Gusto Infinissima KP1708:

 • Het apparaat is binnen 40 seconden op gebruikstemperatuur.
 • Je kunt van meer dan 25 hoogwaardige koffiecreaties genieten.
 • Dankzij het hogedruksysteem (tot 15 bar) van de machine, geniet je van proffesionele kwaliteitskoffie.
 • Geschikt voor zowel warme als koude dranken

Goed om te weten:

 • Deze koffiecupmachine heeft een rood snoer.
 • Deze machines is niet geschikt voor gebruik van Nespresso cups. Voor een optimale werking van deze machine wordt geadviseerd om orginele Nescafé Dolce Gusto cups te gebruiken, deze zijn wat groter van formaat.
 • Dit is een handmatige machine, de uitloop van koffie stopt niet automatisch. Je kunt de uitloop handmatig stop zetten op elk gewenst moment.

Productkenmerken:

 • Handmatige koffiecupmachine
 • Inhoud van 1,2 liter
 • Binnen 40 seconden op temperatuur
 • Uitneembaar waterreservoir
 • Compact formaat
 • Aanpasbaar opvangbakje voor 3 verschillende hoogtes
 • Schakelt automatisch uit na 5 minuten
 • Geschikt voor meer dan 25 koffiecreaties

Lees ook: Beste Dolce Gusto Machines

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170810 - Koffiecupmachine - Zwart

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170810

Bekijk de dagprijs

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170110 - Koffiecupmachine - Wit

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170110

Bekijk de dagprijs

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170510 - Koffiecupmachine - Rood

KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto INFINISSIMA KP170510

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: beste Krups koffiezetapparaten

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G - Koffiecupmachine - Grijs

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp van de De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G is geïnspireerd op de eindeloze mogelijkheden. Door het smalle design en plaastingsoppervlak vind dit apparaat overal een plekje. Met een eenvoudig klik systeem kan het opzet systeem in hoogte variëren . Zo passen er verschillende maten kopjes en glazen tot 15 centimeter onder. Met de Nescafe Dolce Gusto kunnen 30 verschillende zowel warme als koude dranken worden bereidt. Elk van deze drankjes behoudt zijn aroma dankzij het hermetisch verzegelde capsulesysteem. Met 15 bar druk geniet je van oneindig en gemakkelijk koffiegenot.

Pluspunten van de de De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.G:

 • Het opzetplateau voor kopjes is in 3 hoogtes verstelbaar.
 • Zeer smal apparaat waardoor deze bijna overal te plaatsen is.
 • Aluminium thermoblock: geen voorverwarmen en geen wachttijden.

Goed om te weten:

 • Serveert geen heet water.
 • Geen melkopschuimer.

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.R Koffiecupmachine Rood

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.R

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.W - Koffiecupmachine Wit

De'Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260.W

Bekijk de dagprijs

De Dolce Gusto Infinissima van Nescafé, gemaakt met de Duitse apparatenfabrikant Krups, is een handmatige koffiepadmachine die alles kan maken van een flat white tot een mokka-latte. Met een opvallend modernistisch design en eco-vriendelijke functies is het een geweldige optie voor iedereen die een beetje verwennerij aan zijn ochtendritueel wil toevoegen.

Gerelateerd: beste koffiemachines kopen en review

Prijs en beschikbaarheid

De Infinissima is momenteel verkrijgbaar voor €100 bij Debenhams, of Nescafé Dolce Gusto's bol.com-winkel als u dat liever heeft, en zit in het midden van het assortiment wat betreft de prijs in vergelijking met concurrenten.

Hoewel de machine zelf niet duur is, kan het duur zijn om te draaien met 48 pods die ongeveer €10 kosten - en als je een koffie maakt die het gebruik van twee pods vereist, kijk je naar 24 porties voor deze prijs. Vergeleken met de ongeveer vijftig porties die je krijgt van 100 gram oploskoffie (die tussen de €1,50 en €5 kan kosten), is het niet bepaald een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Echter, Nescafe Dolce Gusto pods concurreren niet met oploskoffie - ze bieden een veel toegeeflijker ervaring, meer verwant aan het kopen van een koffie te gaan van een café of winkelketen, en in vergelijking met die prijzen, is het eigenlijk zeer redelijk om € 10 te besteden aan 24 drankjes.

Ontwerp

Geïnspireerd door het oneindigheidssymbool ziet de Infinissima er op het eerste gezicht... op zijn zachtst gezegd vreemd uit met een bolvormige peulenhouder en een driehoekige transparante watertank, waardoor het meer lijkt op een moderne kunstsculptuur dan op een traditionele koffiemachine.

Maar als we het eenmaal op een aanrecht zetten, ziet het er minder vreemd uit, en heel esthetisch gezien, met minimalistische lijnen en een strakke vormgeving. Hoewel de Infinissima relatief slank is, neemt hij toch een behoorlijke hoeveelheid aanrechtruimte in beslag, zodat mensen met kleinere keukens wellicht de voorkeur geven aan een compactere machine zoals het Dolce Gusto Piccolo Handboek.

We hebben het zwarte model met grijze accenten uitgeprobeerd, wat bij de meeste decoratieve stijlen past, maar als u op zoek bent naar een modernere uitstraling kunt u de voorkeur geven aan het witte model - als alternatief zal het rode model uw ochtenden verlevendigen met een heldere pop van kleur.

Met een verstelbare bekerhouder kunt u met de Infinissima alles maken, van een hoge latte macchiato tot een kleine espresso, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over morsen of spatten op uw aanrecht.

Kenmerken en prestaties

Bij het instellen van de Infinissima instrueert de handleiding u om de automaat door te spoelen met behulp van zowel warm als koud water functies, waarna de automaat klaar is voor gebruik - om de automaat aan te zetten drukt u simpelweg op de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat.

Zodra de knop groen brandt en u de watertank heeft gevuld, is de Infinissima klaar voor gebruik. Hij werkt net als elke andere handmatige capsule-machine - schuif gewoon de door u gekozen pod in de magnetische houder en u bent klaar om te gaan, en met meer dan veertig Nescafé Dolce Gusto drankjes om uit te kiezen, bent u verwend voor de keuze.

Vervolgens hoeft u alleen maar de hendel aan de bovenzijde van de machine te bedienen om de koffie uit de pomp te halen, waarbij afhankelijk van de drank die u bereidt, warme of koude opties beschikbaar zijn. Aangezien de Infinissima geen automatisch model is, moet u de pomp zelf uitschakelen, wat een beetje lastig kan zijn als u een drankje maakt waarvoor meer dan één capsule nodig is, omdat u bijvoorbeeld de juiste hoeveelheden melk en koffie moet inschatten.

Dat gezegd hebbende, Dolce Gusto capsule dozen tonen een illustratie om u te helpen de juiste hoeveelheden voor elk drankje te krijgen. U kunt ook de hoogte van de plint aanpassen voor verschillende koffiesoorten, wat geweldig is voor het maken van kleinere dranken zoals espresso's, omdat het verhogen van de plint voorkomt dat de koffie uit het kopje spat.

We hebben de latte macchiato pods van Dolce Gusto uitgeprobeerd en vonden het proces van begin tot eind heel eenvoudig, waarbij de hogedrukpomp de koffie heel snel aflevert. Deze specifieke drank vereist het gebruik van twee pods - een voor de melk en een voor de koffie - en het raden van de juiste volumes voor elk van hen kan soms lastig zijn, maar de resulterende koffie was heet, schuimig en heerlijk.
Bekijk ook: Latte Macchiato machine kopen

Met de grootste pods die ontworpen zijn om 200 ml koffie te maken, kunnen mensen die 's ochtends een grotere pick-me-up nodig hebben teleurgesteld zijn door de grootte van de dranken, maar we vonden dat de capsules de perfecte hoeveelheid koffie voor ons maakten - het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak.

Hoewel het zetten van de koffie vrij naadloos verliep, vonden we wel dat de pomp nog vrij lang druipt nadat hij is uitgeschakeld - als je haast hebt wordt dit opgevangen door de lekbak, maar dat betekent wel dat de Infinissima vrij regelmatig moet worden schoongemaakt. Toch is het eenvoudig om de lekbak naar buiten te schuiven en onder de kraan te laten lopen voor een snelle reiniging.

Een leuke eigenschap van de Infinissima is dat hij na vijf minuten inactiviteit automatisch uitschakelt, waardoor hij een hoog energieverbruik heeft. De Infinissima heeft ook een handige ontkalkingswaarschuwing, wat betekent dat u niet zult vergeten uw machine in goede conditie te houden - u weet dat u dit moet doen als uw aan/uit-knop oranje brandt.

Eindoordeel

Over het algemeen vonden we de Dolce Gusto Infinissima erg leuk, en we vonden dat het gebruiksgemak en het coole, minimalistische ontwerp het prijskaartje van 100 pond waard was - maar de Italiaanse modernistische look zal niet iedereen aanspreken, en degenen met kleinere keukens zullen zijn voetafdruk misschien te indrukwekkend vinden.

Het maken van een drankje met de Infinissima was van begin tot eind gemakkelijk, en de resulterende koffie was erg aangenaam. In werkelijkheid zal geen enkele manuele koffiepadmachine ooit concurreren met het echte werk dat smachtend wordt genuttigd in een Italiaans café, maar als je op zoek bent naar een Starbucks-detox, dan is de Dolce Gusto-reeks zeker een goede vervanger.

Het kan duur zijn om te draaien, met 24 porties die rond de €10 kosten, dus als je met een strikt budget wilt vasthouden aan de instant - toch, het hangt allemaal af van hoe vaak je warme dranken maakt, en hoeveel je bereid bent om te besteden aan een goede koffie.

Hoewel we slechts een paar van Dolce Gusto's drankjes hebben uitgeprobeerd, zul je je niet beperkt voelen met meer dan 40 soorten, variërend van de klassieke cappuccino tot Marokkaanse groene thee, en meer. Als u een Amazon Dash knop heeft, kunt u gemakkelijk uw voorraad aanvullen wanneer u op is, wat erg handig is.

Hoezeer we ook van de Infinissima hielden, er waren problemen met druipen en we denken dat de algehele ervaring zou worden verbeterd door de machine automatisch de pomp uit te schakelen wanneer de juiste hoeveelheid vloeistof is bereikt voor elk type drank - maar Nescafe biedt wel modellen met deze functie als dit een punt van zorg is.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.