Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Krups Arabica Automatic EA8150

Dit is een bonen espressomachine die een espresso, ristretto of gewone koffie kan maken en er is een stoompijpje om melk op te schuimen. Het is vrij prijzig voor een basismachine en het gebruik is niet erg intuïtief. We hadden moeite om opgeschuimde melk de juiste textuur te geven; maar hij maakt een fatsoenlijke espresso, dus het is geen slechte keuze als dat je prioriteit is.


Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Kleine behuizing en degelijke bouwkwaliteit
 • Heerlijke espresso


Nadelen

 • Zeer eenvoudige bediening
 • Weinig controle over melkschuim


Bekijk de dagprijs


Wat is de Krups Arabica


Krups Arabica

Voor degenen die dachten dat ze zich misschien geen bean-to-cup machine konden veroorloven, of gewoon dachten dat ze de ruimte niet zouden hebben, is de Krups Arabica Automatic EA8150 iets voor jou. Deze compacte machine is geschikt voor de meeste keukens en levert de kwaliteitsshots espresso die u zoekt.

Het opschuimen van melk laat een beetje te wensen over, maar dat is gemakkelijk te vergeven voor de lage prijs van deze koffiemachine.

Gerelateerd: Beste Nespresso-apparaat


Een overzicht van de Krups EA8150

Ben je op zoek naar een relatief goedkope manier om de wereld van speciale koffiedranken te verkennen en de wereld van de druppelbrouwen achter je te laten? Beschouwt u zichzelf als een power drinker, die elke dag grote hoeveelheden koffie drinkt?

Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, dan zul je geïntrigeerd zijn door onze gedetailleerde Krups EA8150 review. Dit is zeker geen perfecte machine en is niet geweldig, maar voor de juiste gebruiker kan het een goede starter machine zijn.

We gaan dieper in op voor wie dit model ontworpen is en wat het allemaal kan (en niet kan), zodat je alle informatie hebt die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen voordat je het koopt, want er zijn weinig dingen erger dan honderden euro’s uitgeven aan een espressomachine, alleen om te ontdekken dat het niet echt de machine is die je wilt.

Klaar om te beginnen? Laten we er meteen induiken!


Vormfactor, voetafdruk & esthetiek

Het eerste wat je opvalt aan de Krups EA8150 is dat het een onopvallende machine is. Helemaal in het zwart gekleed, en gemaakt van ABS plastic, is het niet iets dat is ontworpen om op te vallen.

Het is niet dat de machine lelijk is, het is gewoon ontworpen met de functie in de eerste plaats in gedachten, en het is duidelijk dat esthetiek in dit opzicht een ondergeschikte rol heeft gespeeld. Een paar chromen of roestvrijstalen accenten zouden het ontwerp wat meer in het oog doen springen, maar dit is zeker geen vereiste als het gaat om het zetten van een heerlijk kopje koffie.

De afmetingen van de machine zijn 19″ x 14,8″ x 11,2″ en het gewicht is 17,7 pond. Hoewel de afmetingen groter zijn dan die van sommige super-automaten, is dit nog steeds een relatief bescheiden apparaat, en het zou geen bijzondere uitdaging moeten zijn om er een permanent thuis voor te vinden, zelfs voor mensen met een kleinere keuken en beperkte ruimte op het aanrecht.


Bekijk de dagprijs


Grootte van het reservoir

Dit is voor ons van groot belang omdat wij powerdrinkers zijn, en wat ons betreft bestaat er niet zoiets als een te groot waterreservoir. Wij geven de voorkeur aan machines die een watercapaciteit van ten minste 60 ounces bieden, en dit is precies wat de Krups EA8150 je geeft, dus het krijgt twee duimen omhoog van ons op dat front.

De bovenlader tank bevindt zich aan de achterkant van het apparaat en is ontworpen om een waterfilter in te plaatsen (en je krijgt er een meegeleverd bij je aankoop).

Het gebruik van de filter is optioneel. Als u besluit het filter te gebruiken, vermindert u de capaciteit van uw reservoir met ongeveer 3 ons en hebt u minder onderhoud nodig omdat u uw machine minder vaak hoeft te ontkalken dan anders.

Het nadeel is dat het vervangen van filters u $20-$25 per maand gaat kosten, wat na verloop van tijd uw totale eigendomskosten van de machine aanzienlijk zal verhogen. Bovendien zijn er andere manieren om de noodzaak van ontkalken te minimaliseren, zoals het gebruik van gedestilleerd water in de machine of het filteren van het water op een ander punt (d.w.z. – als u een filter op uw keukenkraan heeft, heeft u geen ander nodig in de tank).

Uiteindelijk is er geen juist antwoord op de filter/geen filter vraag. Het komt er op neer wat voor u het beste werkt.


Geïntegreerde molen


Krups Arabica Automatic EA8150 koffiemolen

Hoe leuk we de grootte van het waterreservoir op de Krups EA8150 Pisa ook vinden, helaas laat de molen ons in de steek. Dit is de specifieke functie die we in gedachten hadden toen we zeiden dat de machine tekort schiet in zijn grootsheid. Het heeft één aspect dat we goed vinden, en drie dat we niet goed vinden.

Laten we beginnen met het goede. De bonencontainer met bovenlader heeft een capaciteit van 9,7 gram, wat goed overeenkomt met de grootte van het waterreservoir.

Wat we bij te veel machines hebben gezien, is dat ze een kleine bonencontainer koppelen aan een enorme watertank of vice versa. Als dat gebeurt, wordt het gebruik van de machine een studie in ergernis, omdat je altijd moet stoppen met wat je aan het doen bent om de ene of de andere bij te vullen. Dat is hier niet aan de orde, en daar zijn we blij mee.

Als extraatje wordt de vultrechter geleverd met een trechterhulpstuk dat de capaciteit van de vultrechter vermindert, maar wel helpt om vette bonen in de bramen te leiden. De meeste superautomatische espressomachines waarschuwen voor het gebruik van vette bonen, en je moet ze nog steeds met de nodige voorzichtigheid gebruiken, maar met de toevoeging van deze trechter kun je experimenteren met vette bonen zonder de motor van je molen in gevaar te brengen, dus dat is een leuke bijkomstigheid, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Als je de trechter gebruikt, wordt de capaciteit van je trechter ruwweg gehalveerd, waardoor je het probleem krijgt dat de grootte niet overeenkomt met die waar we het net over hadden. Het is een leuke toevoeging als je verslaafd bent aan Dark Roast koffie, maar over het geheel genomen, beschouwen we het als een duwtje in de rug.

Nu het slechte, en dit kan voor sommigen een spelbreker zijn.

Ten eerste gebruikt hij een roestvrijstalen, conische molen. Roestvrij staal is nog steeds niet verschrikkelijk, maar keramisch is beter. Als we roestvrijstalen bramen zien, zien we ze bij voorkeur op machines met een lage capaciteit en kleinere waterreservoirs, want als u meerdere koffiezettingen achter elkaar zet, kan het roestvrijstaal oververhit raken.

Als dat gebeurt, verbrandt de gemalen koffie en wordt de smaak van de koffiedrank die je wilde maken verpest. Op machines met een kleinere capaciteit wordt het moeilijker om snel achter elkaar meerdere drankjes te zetten, maar op een machine als deze, met een royaal reservoir en bonenreservoir, kan het roestvrij staal tegen je werken.

Het andere belangrijke punt om over te praten is het feit dat de Krups EA8150 slechts drie maalinstellingen biedt. Het industriegemiddelde is zes, wat dit vanuit ons oogpunt ronduit slecht maakt.

De juiste maling bij het zetten van speciale koffiedranken is super belangrijk. Hoe meer instellingen je hebt, hoe meer je kunt afstemmen op je specifieke smaakvoorkeuren, en drie is gewoon niet genoeg om je op dat gebied veel vrijheid en flexibiliteit te geven.

Dit is de belangrijkste reden waarom we zeiden dat je deze machine misschien sneller ontgroeit dan je zou willen!

Een derde, relatief minder belangrijk punt is het feit dat dit model geen bypass-doseerapparaat heeft, zodat u geen voorgemalen koffie kunt gebruiken. Je moet verse bonen gebruiken of niets.


Bekijk de dagprijs


Het boilersysteem


Krups Arabica Automatic EA8150 boilersysteem

De Krups EA8150 heeft een enkele aluminium boiler, bekleed met roestvrij staal, dat is zeker wat we verwachtten te zien in een machine van deze prijsklasse.

De juiste maling bij het zetten van speciale koffiedranken is super belangrijk. Hoe meer instellingen je hebt, hoe meer je kunt afstemmen op je specifieke smaakvoorkeuren, en drie is gewoon niet genoeg om je op dat gebied veel vrijheid en flexibiliteit te geven.

Dit is de belangrijkste reden waarom we zeiden dat je deze machine misschien sneller ontgroeit dan je zou willen!

Een derde, relatief minder belangrijk punt is het feit dat dit model geen bypass-doseerapparaat heeft, zodat u geen voorgemalen koffie kunt gebruiken. Je moet verse bonen gebruiken of niets.


Onze aanbeveling voor deze machine is als volgt: Als u een espresso wilt zetten, begin dan met de stand “Heet”, en u zult merken dat het u bevalt. Zo niet, dan kunt u altijd nog een standje hoger.

Wanneer u een drank op basis van melk maakt, zet u de espresso op de “Heetste” stand, met dien verstande dat wanneer u melk toevoegt, de temperatuur een beetje zal dalen.


Telescopische koffieuitloop


Krups Arabica Automatic EA8150 koffieuitloop

Dit is een relatief kort onderdeel van onze Krups EA8150 review, alleen om te vermelden dat het inderdaad een op en neer beweegbare koffie-uitloop heeft, en geschikt is voor kopjes van ongeveer 2,5″ tot iets meer dan 5″. Dit is waarschijnlijk niet groot genoeg voor uw favoriete jumbo-koffiemok, maar het zou voor de meeste gebruikers moeten werken.

Het is ook de moeite waard om mensen die nieuw zijn met speciale koffiedranken erop te wijzen dat je de tuitjes zo moet afstellen dat ze net boven de rand van het kopje zitten waarin je schenkt. Dit zal de hoeveelheid crema in uw kopje verhogen, en dat is een goede zaak!


De Brew Unit en het besturingssysteem


Krups Arabica Automatic EA8150 besturingssysteem

De koffiezeteenheid van de Krups EA8150 is niet uitneembaar, wat betekent dat je ongeveer een keer per week een reinigingstablet moet gebruiken om het systeem door te spoelen en het klaar te houden voor de magie van speciale koffie voor jou.

Wat het bedieningssysteem betreft, heeft de machine slechts acht knoppen (inclusief de aan/uit-schakelaar), dus er valt niet veel te leren, en het LED-scherm helpt om de kleine leercurve die er is tot een absoluut minimum te beperken.

Jammer genoeg zijn er als instapmodel niet veel opties die je kunt wijzigen of regelen, maar er zijn hier wel een paar aangename verrassingen.

Zo kun je bijvoorbeeld een automatische starttijd instellen, zodat de machine helemaal is opgewarmd en klaar voor gebruik wanneer je ‘s morgens uit bed rolt, wat een leuk detail is dat je niet vaak aantreft op instapmodellen.

U kunt ook de automatische uitschakeltijd aanpassen aan uw smaak en de hoeveelheid water programmeren die in uw kopje wordt gedoseerd wanneer u enkele of dubbele shots espresso maakt. Opvallend is echter dat je de gemalen koffie niet kunt aanpassen tijdens het zetten van je shot, wat een echte teleurstelling is.Een paar woorden over Espresso

Voordat we het over de pomp hebben, moeten we eerst een fundamenteel verschil uitleggen tussen de manier waarop druppelzetkoffie wordt gemaakt en de manier waarop espresso wordt gemaakt. Als je al een tijdje vertrouwd bent met speciale koffiedranken en espressomachines, sla dan het volgende hoofdstuk over, want dan weet je dit al. Als je nieuw bent, lees dan verder!

Druppelzetapparaten vertrouwen op de zwaartekracht om de koffie vanuit de koffiekamer in de pot eronder te brengen, waar u hem kunt consumeren en ervan kunt genieten.

Espresso apparaten doen dat niet. In plaats daarvan vertrouwen ze op druk, en druk wordt gemeten in bar, waarbij één bar druk gelijk is aan de atmosferische druk op zeeniveau.

Het magische getal om te onthouden is negen. Er is minstens negen bar druk nodig om een geweldig shot espresso te maken, en de pomp van de EA8150 heeft een maximale druk van vijftien bar, wat betekent dat hij meer dan genoeg kracht heeft om een geweldig shot te maken, elke keer dat u de machine gebruikt.

En nu weet u het!


Bekijk de dagprijs


Het melkopschuimsysteem


In de wereld van espressomachines zijn er twee hoofdmanieren waarop een bedrijf melkopschuiming kan toepassen.

De ene is het gebruik van een auto-opschuimer. Deze bestaat steevast uit een karaf waar u melk in giet en die u in de machine steekt. Druk op de melk/stoomtoets en de melk wordt uit de karaf gezogen, verwarmd en als een mengsel van schuim en gestoomde melk afgegeven.

Nieuwe gebruikers geven meestal de voorkeur aan deze aanpak omdat het eenvoudig en zeer geautomatiseerd is. U hoeft niets te leren.

Aan de andere kant … het is eenvoudig en geautomatiseerd, wat betekent dat je geen echte controle hebt over de hoeveelheid en de kwaliteit van het geproduceerde schuim.

De Krups EA8150 Pisa maakt geen gebruik van een auto-frother, maar kiest in plaats daarvan voor een conventionele stoomstaaf.

Nieuwe gebruikers zijn hier vaak een beetje bang voor, maar dat is niet nodig! Het geeft u niet alleen de kans om uw Barista-vaardigheden te verfijnen, maar het vergt ook niet veel oefening om het onder de knie te krijgen.

Reken er maar op dat je eerste 3-5 drankjes niet zo goed zullen smaken als je had gehoopt, maar daarna ben je een pro, en kun je indruk maken op je vrienden met je waanzinnige Barista-kunsten. Wat is daar niet leuk aan?

Met de staaf heb je niet alleen de temperatuur van de melk onder controle, maar ook de kwaliteit en kwantiteit van het schuim, en dat is uitstekend!

Pro Tip: De stoomstaaf geeft ook heet water af, dus hoewel de machine geen bypass-doseerapparaat heeft, kun je toch speciale thee en drankjes zoals warme chocolademelk maken.


Opwarmbakje voor kopjes

Er zijn twee dingen te zeggen op dit front. Ten eerste, de Krups EA8150 heeft inderdaad een kleine maar functionele, passief verwarmde kopjes warmhoudlade, en ten tweede, je zou er gebruik van moeten maken.

Als je nieuw bent in de wereld van speciale koffiedranken, dan begrijp je misschien niet helemaal de rol van de bescheiden kopjes warmhoudplaat, maar het is belangrijker dan je zou denken! Hier is waarom:

Weet je nog dat we eerder zeiden dat speciale koffiedranken bedoeld zijn om te worden gedronken op temperaturen die iets lager zijn dan de meeste Amerikanen hun koffie lekker vinden?

Dat geldt vooral voor dranken op basis van melk, en als u de temperatuur van uw boiler op de hoogste stand hebt gezet en het is nog steeds niet heet genoeg voor u, dan is warmteverlies door uitgifte in een koud kopje de waarschijnlijke boosdoener.

Om goed te begrijpen hoe groot het verschil kan zijn in de uiteindelijke temperatuur van het drankje dat u maakt, kunt u dit eenvoudige experiment uitvoeren:

Zet twee van uw favoriete koffiedranken op melkbasis, doe de ene in een koud kopje en de andere in een kopje dat enige tijd op de warmhoudplaat heeft gestaan. U zult versteld staan van het temperatuurverschil!


Ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en schoon te maken

Het feit dat het een bescheiden geprijsde machine is met beperkte functionaliteit speelt ontegenzeggelijk een rol in het feit dat de Krups EA8150 gemakkelijk te gebruiken is, maar het zou een vergissing zijn om te zeggen dat dit de enige reden is.

Het is duidelijk dat de ontwerpers veel aandacht en moeite hebben gestoken in het effectief gebruik van het eenvoudige LED scherm, en ook dit speelt een belangrijke rol.

Met in totaal slechts acht knoppen heeft de EA8150 waarschijnlijk evenveel, zo niet minder knoppen dan het druppelzetapparaat dat u nu gebruikt, en de aanwezigheid van de LED maakt ze gemakkelijk te gebruiken en maakt het gemakkelijk te begrijpen wat er aan de hand is.

Schoonmaken is ook een fluitje van een cent, en hier zullen uw voornaamste bezigheden zijn:


 • Het leeghouden van het residubakje (aan de linkerkant van de machine) en de lekbak, indien nodig
 • Periodiek reinigen van de zeteenheid (gebruik reinigingstabletten ongeveer eenmaal per week)
 • Ontkalken indien nodig (zeer zelden als u het filter gebruikt, of uw machine vult met gedestilleerd water, misschien twee keer per jaar als u dat niet doet


Dat is alles, en al deze activiteiten zijn vrij pijnloos.

Het is waar dat dit model je geen fijnmazige controle geeft over elk aspect van het proces om drank te maken, maar dat is toch vrij zeldzaam bij instapmodellen, en als dat is wat je zoekt, zul je een aanzienlijke prijssprong moeten maken. Over het geheel genomen beschouwen we dit als een solide implementatie van functies voor de EA8150.


Voordelen & nadelen van de Krups EA8150

De Krups EA8150 super automatische espressomachine is een beetje een gemengde tas. Aan de ene kant is het ongelooflijk makkelijk te gebruiken, het onderhoud is eenvoudig, het kost niet veel geld, en het geeft je de basis die je nodig hebt om een breed scala aan drankjes te maken. Dat zijn allemaal goede dingen.

Aan de andere kant, echter, lijdt het aan:


 • Een roestvrijstalen molen
 • Slechts drie maalinstellingen
 • Mogelijke mismatch tussen de grootte van het reservoir en de grootte van de vultrechter, als u de Dark Roast vultrechter gebruikt
 • Geen bypass doser


De meeste problemen met de machine kunnen over het hoofd worden gezien, maar de enige grote zwakte is het spijtige aantal maalinstellingen. Drie is slechts de helft van het industriegemiddelde en is, naar onze mening, verschrikkelijk, en het zou ons niet verbazen als dit een deal breaker was voor veel potentiële kopers.


Waarom de Krups Arabica Handleiding EA8150 kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen om aan de Krups Arabica Automatic EA8150 te denken: de grootte en de prijs. De kleinste bean-to-cup machine die ik heb gezien is ook een van de goedkoopste. Voor espresso doet hij zijn werk heel goed voor die prijs. Als je tevreden bent met de handmatige bedieningsknoppen en meestal zwarte koffie drinkt, is de Krups Arabica Automatic EA8150 een goede budget keuze.

Melkliefhebbers zullen misschien gefrustreerd zijn door het gebrek aan controle over het stomen; en de resultaten waren slecht in mijn tests. Voor basis cappuccino’s doet de Krups Arabica Automatic EA8150 het redelijk, maar het mist de finesse die nodig is om een scala aan drankjes goed te maken. Een pod-machine, zoals de Sage Nespresso Creatista Uno, zou een goed alternatief kunnen zijn.

Vergeet niet om mijn voortdurend bijgewerkte lijst van beste koffiemachines te raadplegen voor de huidige topaanbevelingen.


Krups EA8150 Review Conclusie

En dat is het einde van onze Krups EA8150 review. Zoals u kunt zien, dekt deze machine de basis en biedt genoeg functionaliteit om iemand die veel koffie drinkt alle tools te geven die nodig zijn om een breed scala aan speciale koffiedranken te maken.

Hoewel dat ontegenzeggelijk een goede zaak is, heeft het apparaat een aantal ernstige tekortkomingen, vooral wat de ondermaatse molen betreft. Het is nog steeds een degelijke machine, maar zijn zwakke punten beperken hem, en we kunnen hem op die basis in eer en geweten geen volmondige aanbeveling geven.

We zouden niet graag een machine aanbevelen, zien dat u er honderden euro’s aan uitgeeft, en dan vaststellen dat u hem binnen enkele maanden ontgroeid bent.

Aan de andere kant, als je kunt leven met de beperkingen van het ontwerp, dan is het een fatsoenlijke, bescheiden geprijsde startmachine waarmee je thuis al je favoriete koffiespecialiteiten kunt maken. Met die twee dingen in het achterhoofd, geven we het een voorlopige aanbeveling.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen