Krups EA8298 Latt’ Espress Espressomachine kopen, review en aanbieding

Facebook
Twitter
LinkedIn


krups ea8298

Bekijk de dagprijsVoordelen

 • Geweldige ‘normale’ koffiekwaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig onderhoud


Nadelen

 • Voelt een beetje goedkoop in delen
 • Zeer beperkte melkachtige drankeigenschappen
 • Maximale temperatuur moet hoger zijn
Wat is de Krups EA8298


krups ea8298 review

Bekijk de dagprijs

De Krups EA8298 is een boon-tot-kop machine voor mensen die zonder problemen koffie van topkwaliteit willen. De USP van dit specifieke model in het vrij uitgebreide assortiment van Krups is dat het cappuccino’s met één druk op de knop biedt met behulp van een speciale melkaccessoire.


Hou je van cappuccino’s en geen andere melkdranken? U zult dol zijn op de Krups EA8298 . Hoewel hij niet zo opzichtig is voor een machine van 500€, is de kwaliteit van de koffie uitstekend.

Het is echter bewust beperkt en het melksysteem zou wat geavanceerder en flexibeler kunnen zijn. Hoewel het perfect functioneel is, voelt het wel als een toevoeging aan een iets indrukwekkender kernelement. Zeker, dat is min of meer wat de cappuccinomodule van de Krups EA8298 is.

ZIE OOK: Beste koffiemachines


Productspecificaties

 • Categoriën: Espressomachines
 • Merk: Krups
 • Type koffie: Gewone koffie, Espresso, Heet water, Cappuccino
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir


Functionaliteiten

 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,7 liter inhoud
 • Koffiebonen reservoir: 260 gram
 • Inclusief melkbeker: Ja
 • Bodem met antislip: Bodem met antislip
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Druk van de pomp: 15
 • Aanvullende functies: espresso, strong espresso, coffee, long coffee, cappuccino, hot water (latte)
 • Waterfilter: Ja
 • Waterniveau indicator: Ja


Bediening

 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Switch on timer: Ja
 • Type bedieningsknoppen: Knoppen met display


Onderhoud en reiniging

 • Automatisch ontkalkingssysteem: Ja
 • Automatische reiniging melksysteem: Nee
 • Uitneembare zetgroep: Nee
 • Anti calcium filter: Ja
 • Waterfilter: Ja
 • Verwijderbare sediment reservoir: Ja


Krups EA8298 – Ontwerp

Wat verwacht u van een koffiemachine van 500€? Als u iets wilt dat high-end en duur aanvoelt, kunt u in eerste instantie niet met de Krups EA8298 aan de slag.


krups ea8298 ontwerp

Bekijk de dagprijs


Krups heeft de neiging om van sommige van zijn machines een lagere en een hogere versie te maken, en dit is zeker een lagere stijl. Het ziet er goed uit, maar de constructie is vrijwel geheel uit kunststof.

Enkele van de meest sympathieke machines die we in de afgelopen 18 maanden hebben bekeken zijn Krups-modellen, zoals de volledig no-nonsense€100-or-loze Krups XP5210, maar we waren in eerste instantie een beetje teleurgesteld dat dit high-end model niet echt veel steviger aanvoelt, ondanks dat het vijf keer de prijs kostte.

We moeten echter ook opmerken dat dit in feite een nieuwe ‘cappuccino’-versie is van de EA825840, die met€400 een van de goedkopere bonen-tot-kop-machines is.

Het spijt ons u te moeten zeggen dat 500€ niet echt zo’n hoogstaand bedrag is in de wereld van de boon-tot-kop-machine.

Toch is er, met name in de belangrijkste koffie/espressokern van de Krups EA8298 , veel van de gebruikelijke Krups-praktijk te zien. De plek waar u uw koffiebonen dumpt, ligt precies bovenop en heeft een transparante zijde, zodat u gemakkelijk kunt zien hoeveel er in zit.

Het reservoir van 1,8 liter zit achterin de Krups EA8298 , maar u kunt het deksel er gewoon af halen en ter plaatse vullen in plaats van het te moeten verwijderen. Zij- of voorin geplaatste reservoirs zijn over het algemeen echter handiger, dus zorg ervoor dat dit in het ontwerp van uw keuken past voordat u tot aankoop overgaat.

Geen enkel onderdeel van de Krups EA8298 gaat natuurlijk verloren. Het linker zijpaneel is de plek waar de gebruikte koffiepucks terechtkomen, en de warmteafgifte van de ketel wordt door een rooster aan de bovenzijde van de machine naar boven geleid, waardoor deze als een kopjesverwarmer fungeert.


Krups EA8298 – Hoe werkt het?

Hoewel we al heel duidelijk hebben gezegd dat de Krups EA8298 niet aanvoelt als een ultra-premium-koffiemachine, is de interface een stapje hoger. Krups’ goedkoopste boon-tot-kop machines maken gebruik van mechanische basisknoppen en -schakelaars, maar deze heeft een digitaal display.

Het is monochroom, met blauwe tekens, en is wat je gebruikt om drankjes te selecteren, bar cappuccino. Dat krijgt een eigen knop op het frontpaneel, voor die o zo belangrijke ‘één-knops cappuccino’.

Bekijk de dagprijs

Voor andere dranken kun je min of meer volledig vertrouwen op de zilverkleurige draaiknop in het midden van de Krups EA8298 . Het menusysteem is heerlijk eenvoudig, een genot om te gebruiken.

Na een korte voorverwarmingsfase wanneer u de Krups EA8298 inschakelt, krijgt u een eenvoudige drankenlijst te zien. Het zijn allemaal niet-melkse drankjes, want, zoals we al eerder zeiden, het enige wat hier op dat front te vinden is, is cappuccino.

Er is ook geen vervelend opstelproces voor elk soort drankje. Als je kiest wat je wilt, een lange koffie, espresso enzovoort, dan gebruik je de draaiknop om te kiezen hoeveel volume (ml) je wilt. Het is een zeer veelzijdige manier van werken.

Maar niet alles wordt direct gedaan. In het menu Instellingen kunt u automatisch onderhoud – dat de machine automatisch doorspoelt – in- en uitschakelen, de koffietemperatuur selecteren en de hardheid van het water in uw omgeving invoeren.


De Krups EA8298 maakt ook de bediening van de molen doodsimpel. In het bonenreservoir bevindt zich een draaiknopje dat de grofheid van de maling verandert.

Om een cappuccino te maken, moet u de melkmodule bevestigen, die in het stoompijpje steekt dat anders heet water afgeeft. Hier hebben we een paar problemen met de werking van de Krups EA8298 .

De integratie van de melkmodule verloopt niet zo soepel als we zouden willen. Nadat je hem in de stoomarm hebt vergrendeld, slinger je er een buis omheen en zet je hem bij de koffie-uitgang, waar hij met een magneet op zijn plaats wordt gehouden.

Dat is een beetje onhandig, vooral als je het ding de hele tijd moet verwijderen om de melkcontainer weer in de koelkast te zetten. En terwijl de Krups EA8298 wordt verkocht als een boon-tot-kop cappuccino machine, zijn we ook een beetje teleurgesteld over hoe inflexibel de melkkant van de machine is.


Er zijn geen andere melkachtige drankenvoorinstellingen, en je kunt de Krups EA8298 niet eens alleen maar opgewarmde of opgeschuimde melk maken. Je bent helemaal ingesloten.

Dankzij de manier waarop de cappuccinoknop de plek van de melkstomerknop overneemt in de ‘niet-cappuccino’-versie van de machine, kun je niet eens je eigen melk stomen. Zin in een warme chocolademelk met wat lekker fluweelzacht schuim erop? De Krups EA8298 kan er geen maken, ook al heeft hij alle hardware die nodig is voor de klus. Het enige wat je kunt doen is de cappuccino een beetje aanpassen, en dat is niet goed genoeg.

Wat frustrerend is, is dat dit probleem opgelost zou kunnen worden als de software wat meer geoptimaliseerd was voor deze specifieke machine, door de meer basale ‘non cappuccino’ versie van de preset-knoppen van deze machine in het menusysteem te enten in plaats van ze te binnensluipen. Maar dat is niet gebeurd, dus we blijven zitten met wat aanvoelt als een onnodig beperkte machine.

Voor zover we kunnen zien, is er ook geen manier om de software te updaten. In tegenstelling tot veel van wat we bespreken, is er hier geen USB-poort. De goedkopere versie van deze machine zonder cappuccino met één knop is eigenlijk flexibeler.


Bekijk de dagprijs


Krups EA8298 – Hoe is de koffie?


Aan de positieve kant zijn er geen grote klachten over de kwaliteit van de koffie. De cappuccino is glad en rijk, met een gladde, fluweelachtige schuimlaag erop. Zoals eerder opgemerkt, kunt u de melk-/koffiecondensatie ook snijden.

Ook de standaard koffiedranken zijn constant goed. Crema is donker en zacht, en de smaak is rijk met alleen het vleugje bitterheid dat we zoeken.

Hier zijn wat foto’s van wat sommige van de standaard presets produceren.Standaard' cappuccino door Krups EA8298

Standaard’ cappuccino20 ml espresso door Krups EA8298

20 ml espressoWe denken wel dat er meer ruimte is voor hogere koffietemperaturen. Binnen het instellingenmenu kunt u kiezen tussen drie temperatuurniveaus, maar zelfs bovenin is de koffie niet heet genoeg om niet lauw te worden als u bijvoorbeeld wat koude melk aan een lange koffie toevoegt. Zelfs de cappuccino-voorinstelling moet vrij snel worden opgedronken om te voorkomen dat u een niet al te heet kopje krijgt.


Bekijk de dagprijs


Moet ik de Krups EA8298 kopen?

De Krups EA8298 heeft een geweldige boon-tot-kop kern en een doodgemakkelijk cappuccinomodule aan de zijkant. Het heeft een publiek van cappuccino-obsessieven die niet met een handmatige espressomachine willen rommelen, en richt zich op hen.

We kunnen echter niet anders dan het gevoel hebben dat Krups zich voor 500€ wat meer had moeten richten op het openen van enkele van de voor de hand liggende mogelijkheden van de machine. Er zijn een paar te veel dingen die het gemakkelijk zou kunnen doen, maar dat kan niet.

Onze positieve ervaringen met de machine geven ons goede hoop voor de lagere modellen in deze serie, want voor ‘gewone’ koffie is het een beetje een ster. We kunnen er echter niet omheen dat het melksysteem van Delonghi’s rivaliserende boon-tot-kop-machines net iets geavanceerder is.


Verdict

Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft goede koffie geproduceerd, maar het is in sommige opzichten net iets te beperkt.

Bekijk de dagprijs
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen