U Milk: Nespresso combineert modulariteit en melkdranken

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Soort koffie: Expresso
 • Druk: 19 bar(s)
 • Afmetingen (B x H x D): 38 x 32 x 27 cm
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Automatische koffiestop: Ja
 • Twee koffie’s tegelijk: Nee
 • Merk: Nespressokrups nespresso u milk

Bekijk de dagprijs


Presentatie

Met de lancering van de U Milk voor € 209 blijft Nespresso zich aan de top van het gamma positioneren en handhaaft het ook zijn specifieke verkoopbeleid voor capsules. De U Milk is een evolutie van het vorige Nespresso U-model, een klein, compact en modulair koffiezetapparaat met aanraakbediening. Nespresso heeft een accessoire toegevoegd, de Aeroccino, en een speciale standaard. Het kan worden gebruikt om melkschuim te bereiden voor zuivelrecepten. Nespresso verbetert zijn vlaggenschip, het koffiezetapparaat, door het veelzijdiger te maken. Zijn kenmerken blijven identiek aan die van de U: een druk van 19 bar, drie aanpasbare koffieformaten, automatische koffiestop en automatische capsule-uitwerping. De U Milk is milieuvriendelijk: hij is gemaakt van 50% gerecycleerde materialen en heeft een snelle automatische uitschakeling. Is het een goed idee om dit nieuwe koffiezetapparaat veelzijdiger te maken door een accessoire toe te voegen? Is de Aeroccino praktisch en nuttig?


Gebruiksgemak

De U Milk is dus precies hetzelfde als de Nespresso U, met dezelfde functies, bediening en vormgeving, waarbij Nespresso een Aeroccino toevoegt, een accessoire om melkschuim te maken. Zoals we op de IFA in Berlijn al opmerkten, had de fabrikant dit kleine accessoire al gebruikt om zijn**Maestria** te upgraden naar Gran Maestria. Het feit dat het merk niet echt innoveert, maar een bestaand koffiezetapparaat en toebehoren hergebruikt, is misschien teleurstellend, maar zo niet gedurfd, dan toch best slim, want de Nespresso U is een goed apparaat.krups nespresso u milk aeroccino

Het is vermeldenswaard dat dit koffiezetapparaat robuust lijkt en een mooie afwerking heeft.

Net als zijn grote zus is de U Milk een beetje groen – minder dan zijn concurrent Ek’Oh, waarvoor Malongo zich had ingespannen – maar hij is nog steeds gemaakt van gerecycleerde materialen en schakelt na 9 minuten automatisch uit.

Net als de U (spreek uit als “u”), heeft de U Milk een interessante modulariteit. De magnetische bekerhouder is niet alleen slank en compact in vergelijking met zijn concurrenten, maar kan ook vooraan worden gemonteerd of worden verwijderd en rechts of links (waar magneten zitten) worden gemonteerd om te voorkomen dat hij zoekraakt.krups nespresso u milk modules

Deze modulaire bekerhouder is nog zinvoller met deze U Milk, waarmee melkdranken kunnen worden gemaakt, die waarschijnlijk “langer” zijn dan espresso’s en daarom in grote koppen worden geserveerd.krups nespresso u milk review

Het reservoir is draaibaar op de basis, net als de Aeroccino, zodat het achteraan of links kan worden geplaatst. Dit kan handig zijn om het koffiezetapparaat in kleine ruimten te installeren en maakt variaties in het ontwerp mogelijk.

De modulariteit van het koffiezetapparaat betekent dat er aan de onderkant een kanaal is voor het netsnoer.krups nespresso u milk onderkant

Het is een kleine, niet-dimensionale tank van 0,8 liter. Dit is een beetje klein; als je een paar grote kopjes maakt, zul je het vaak moeten vullen. Toch past deze capaciteit bij de grootte van het koffiezetapparaat en is dit kleine reservoir de “prijs die moet worden betaald” om de machine compact te houden.krups nespresso u milk waterreservoir

De aanraakbediening is dezelfde als op de U, eenvoudig en comfortabel in gebruik, en heeft een strak design. De drie ‘knoppen’ kunnen worden aangepast om verschillende koffieformaten te registreren. Ze zijn oorspronkelijk ingesteld om lungo (110 ml), espresso (40 ml) of ristretto (25 ml) koffie te zetten. Om te programmeren, te ontkalken, de toetsen te personaliseren… moeten combinaties van toetsen worden gekozen – de gebruiksaanwijzing zal nodig zijn om ze te onthouden, althans de eerste paar keren.

De U Milk heeft hetzelfde gebrek als de U: hij heeft geen bekersensor. Aangezien echter standaard een lengte koffie is gedefinieerd, zal bij het sluiten van de capsulecontainer, zelfs zonder capsule of kopje, het equivalent van een kopje in het “vacuüm” worden gegoten.

Het reinigen van de U Milk wordt vereenvoudigd door de mogelijkheid om alles te demonteren en te verwijderen: capsulecollector, bekerhouder…krups nespresso u milk schoonmaken

De Aeroccino moet na elk gebruik worden schoongemaakt, wat zonder al te veel moeite gebeurt.

Dit accessoire is een “emulgator”, waarmee u naar wens melkschuim kunt maken, koud of warm. Dan hoef je het alleen nog maar aan het recept toe te voegen. Het is ook zeer eenvoudig en snel te gebruiken: een korte druk om warm melkschuim te bereiden (het lampje gaat rood branden) en een lange druk voor koud schuim (blauw lampje). Aan het einde van het emulsieproces schakelt de Aeroccino uit en is het schuim klaar, voor een doeltreffend en romig resultaat.

Kleine gleufjes op de bodem van de Aeroccino maken het schuim. De hoge garde kan alleen worden gebruikt om veel schuim te maken en de twee garde kan samen worden gebruikt om een kleine hoeveelheid te maken.

Deze Aeroccino is veilig, want het deksel voorkomt aanbranden en spatten en is een echt pluspunt voor melkdrinkers.


Bekijk de dagprijsSnel

Belofte gehouden: de U Milk is snel. 27 seconden voorverwarming is niet veel tijd, en de snelheid van de koffiebereiding hangt af van de grootte van de koffie die u wilt (20 seconden voor een ristretto, 25 seconden voor een espresso en 38 seconden voor een lungo).

Wat de Aeroccino betreft, duurt de bereiding van warm melkschuim ongeveer 90 seconden en voor koud melkschuim nog minder (60 seconden). Bovendien kan dit proces worden uitgevoerd terwijl koffie wordt bereid.


Stroomverbruik

Nespresso belooft een “milieuvriendelijk” koffiezetapparaat. We hebben de automatische uitschakeling gecontroleerd: deze vindt plaats na 8 minuten en 30 seconden (beloofd is 9 minuten), waardoor het verbruik van het koffiezetapparaat wordt teruggebracht tot 0 W. Hij kan direct worden uitgeschakeld door een toets enkele seconden ingedrukt te houden.

Tijdens het voorverwarmen bedraagt het verbruik slechts 1075 W, wat laag is in vergelijking met de concurrentie.


Geluid

De U Milk maakt veel lawaai – een vaak gehoorde kritiek op Nespresso machines. Wij hebben 58dB gemeten met een piek van 63dB; er is ook een karakteristiek geluid van de automatische capsule-uitwerping.


Beschikbaarheid van capsules

Bij de aankoop van een Nespresso machine – om het even welke – is de beschikbaarheid van de capsules een van de nadelen, evenals de prijs ervan, die vrij hoog is.


Koffiesoorten en prijzen

De koffie uit Nespresso-apparaten wordt het meest gewaardeerd door onze lezers, die deze even hoog beoordeelden als die uit een espresso-percolator. Een van de sterke punten van Nespresso is de grote verscheidenheid aan koffiesoorten, gepresenteerd in capsules die zich onderscheiden door heldere kleuren. De keuze en de kwaliteit van de Nespresso koffies is dus geen probleem.

Anderzijds zijn de originele capsules vrij duur: minstens 35 cent per koffie. Het merk steekt dit feit echter niet onder stoelen of banken en geeft duidelijk de prijzen per capsule en per gewicht aan: van 6,17 euro tot 7,80 euro per 100 gram, terwijl een basisgemalen koffie ongeveer vijf keer minder kost.

Het laatste jammere is de manier waarop de capsules worden verdeeld. De originele zijn alleen verkrijgbaar in Nespresso winkels of kunnen online worden besteld. Er zijn echter goedkopere “compatibles” verkrijgbaar in supermarkten.Bekijk de dagprijsVoordelen

 • Mooi afgewerkt en modulair.
 • Gemaakt van recycleerbare materialen (50%).
 • Snel voorverwarmen.
 • Aanpasbare koffie lengte.
 • Veelzijdigheid (melkdranken).
 • Gebruiksvriendelijke en veilige Aeroccino.
 • Laag verbruik en automatische uitschakeling.
 • Gemakkelijk te onderhouden en te gebruiken.


Nadelen

 • Kleine tank, geen handvat.
 • Luidruchtig.
 • Geen “veiligheid” (geen kopjes sensor en standaard koffie grootte).
 • Prijs en beschikbaarheid van capsules.


Conclusie


Deze Nespresso heeft enkele kleine gebreken die hij erft van de U, met name het gebrek aan discretie. Toch is hij goed afgewerkt, mooi (naar onze smaak), prettig in het gebruik met de aanraakbediening, en snel voor te verwarmen. De aanwezigheid van de Aeroccino om gemakkelijk en veilig melkdranken te bereiden geeft de U Milk een grote veelzijdigheid, wat ook de prijs verhoogt.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen