Krups XP5210: goedkope espressomachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je een snelle en ook nog goedkope espressomachine wilt kopen, denk dan eens aan de Krups XP5210. Kort gezegd, dit is een simpele machine zonder veel technische snufjes. Heel gemakkelijk in gebruik is hij om eerlijk te zeggen ook niet.

Aan de andere kant, bij deze machine kan er bijna niets misgaan tijdens het zetten van een lekker kopje verse espresso. Plus je hebt voor weinig geld een koffiemachine in huis die bijna professioneel is.



krups xp5210 review

Bekijk de dagprijs



Simpel


Deze machine beschikt over maar een los onderdeel en dat is de uitneembare filterhouder. Om deze reden werkt de Krups XP5210 een stuk simpeler dan een koffiebonen machine. Behalve de koffietuit heeft deze koffiemachine ook nog een apart stoompijpje om melk mee op te schuimen.

In deze machine kan je zowel pads als filterkoffie gebruiken. Deze doe je gewoon in de filterhouder. Wat een groot voordeel hiervan is, dat je deze pads zonder dat je nog een duur accessoire te moeten kopen, gewoon zo in deze machine kan gebruiken.


Voordelen


In onderhoud is dit een heel prettige machine, je hoeft er namelijk niet zoveel aan te doen. Het enige wat je wel regelmatig bij moet houden is de filterhouder schoonmaken.

Daarnaast is de machine ook nog eens behoorlijk snel. Omdat deze een pompsysteem heeft van 15 bar is de Krups 5210 bijna net zo snel met koffie zetten als machines die een heel stuk meer geld kosten. Om die reden is de machine zijn geld zeker waard.


Bekijk de dagprijs


Nadelen


Als je niet echt een grote koffieliefhebber bent of je bent niet handig met koffiemachines, is de Krups XP5210 waarschijnlijk niet echt geschikt voor jou. Hij is namelijk niet echt makkelijk om te gebruiken. Dit komt omdat de machine niet is voorzien van een drukknop om koffie te zetten. Bij deze machine moet je eerst de filterhouder in de machine drukken. Vervolgens moet je deze naar rechts draaien, net zover tot dat deze ergens in klikt.

Als je dit vaak hebt gedaan went het vast wel maar om te beginnen is het toch echt lastig om te doen. Daarnaast ga je jezelf ook afvragen of deze machine wel duurzaam is, aangezien je flink wat kracht moet zetten om de filterhouder te draaien.

Volgens testen blijken het draaimechanisme en ook de filterhouder sterk genoeg te zijn. Omdat de behuizing van de machine van kunststof gemaakt is, zal deze na verloop van tijd lelijk worden. Op zich krijgt dit apparaat wel een voldoende maar meer toch ook zeker niet.

Ben je eenmaal goed gewend aan deze machine dan kan je er echt prima koffie mee zetten. De Krups XP5210 gebruikt in principe hetzelfde koffiemechanisme als een veel duurdere professionele koffiemachine. Om er goed koffie mee te kunnen zetten zal je waarschijnlijk wel een tijd moeten oefenen. Heb je niet veel geduld? Dan is het waarschijnlijk een beter idee om op zoek te gaan naar een andere koffiemachine die net iets simpeler te bedienen is dan deze.

Bekijk de dagprijs




Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen