Lavazza Qualità Rossa kopen en aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn


We hebben de Lavazza Qualità Rossa voor u getest: Met zo’n grote keuze aan koffiesoorten, is dat niet gemakkelijk. Daarom voeren wij koffietests voor u uit om u een beter overzicht te geven. De Qualità Rossa van het bekende Italiaanse bedrijf Lavazza maakt deze keer deel uit van onze testreeks. Ontdek hier of het product ons kon overtuigen en of het binnenkort misschien uw favoriete koffie wordt.Lavazza Rossa

Bekijk de dagprijs


De verpakking

Aangezien de visuele verschijning een grote rol speelt voor de meeste liefhebbers van deep l, willen we beginnen met de verpakking van de Qualità Rossa: De herkenningswaarde wordt weliswaar enorm geholpen door de buitenkant, maar het intense rood bovenaan met een koffiekopje in dezelfde kleur rond het midden van het ontwerp lijkt een beetje opvallend, hoewel van het midden naar de onderkant een rijke zilverkleur het geheel afrondt.

Als men aan een goede koffie onder meer de kenmerken “edel” en “evenwichtig” toekent, hoeft het ontwerp van de verpakking in elk geval niet aan te geven dat in de wikkel een dergelijke koffie verborgen zit. In onze test gebruikten we de 1000 g verpakking, zoals gewoonlijk met hele bonen. Natuurlijk is deze variëteit ook verkrijgbaar in diverse andere verpakkingsformaten. Het is ook al gemalen verkrijgbaar.


Het aroma bij het openen

De verrassing over de inhoud is des te aangenamer, omdat zich bij het openen een intens en aangenaam aroma ontvouwt, dat een uitgesproken koffiegenot belooft. In tegenstelling tot de “Espresso Cremoso”-variant van Lavazza zijn bepaalde door de fabrikant aangegeven aroma’s echter niet noodzakelijk onmiddellijk waarneembaar bij het openen. Toch is de geur aangenaam uitgesproken en doet je “meer willen”!Lavazza Qualita Rossa

Bekijk de dagprijsDe bonen

De bonen zijn, zoals op de voorkant van de verpakking staat, gebrand tot een graad of 5 (op de intensieve schaal van 1 tot 10). Volgens Lavazza weerspiegelt deze graad de intensiteit in termen van blenden en branden. Qualità Rossa bevat 40% Arabica en 60% Robusta bonen. Brandingsniveau 5, d.w.z. de gemiddelde branding, suggereert dat een romige, goed uitgebalanceerde en aromarijke espresso kan worden geproduceerd. Bij het openen van het kopje zijn een paar lichtere koffiebonen zichtbaar tussen het merendeel van de donkere koffiebonen. De bonen zijn ook niet allemaal even groot. Ons enthousiasme is beperkt, maar we zijn ook niet teleurgesteld. We zijn erg benieuwd naar de smaakervaring en willen eindelijk gaan brouwen.


De Crema

De volle Robusta bonen in combinatie met Arabica’s resulteren in een uitzonderlijk goede smaakbeleving met een zeer goede, sterke en lang aanhoudende crema, die de graag gebruikte benaming Krönung zeker kan waarmaken.Lavazza Qualita Rossa koffiebonen

Bekijk de dagprijsDe smaak

Het smaakprofiel werd door de fabrikant als volgt opgegeven:


  • Chocolade (als hoofdbestanddeel)
  • gedroogd fruit
  • pittig
  • Hout en tabak
  • Caramel
  • Mout en honing
  • Biscuit


Ondanks verschillende tests konden we dit smaakprofiel echter niet ten volle ervaren. Daarentegen vonden wij de chocoladeachtige afdronk bijzonder overheersend en aangenaam, wat waarschijnlijk vooral te danken is aan de Robusta bonen. Hoewel de Arabica bonen de Qualità Rossa een zekere body geven, evenals aroma’s van hout en tabak en dus een rokerige kruidigheid, konden wij andere beloofde nuances niet “proeven”.

Niettemin biedt deze soort een aangename smaakervaring met een bijna fluweelzacht gehemelte en een zeer bevredigende crema.

Voor liefhebbers van diepe L die de voorkeur geven aan klassieke Italiaanse koffie, is Lavazza Qualità Rossa zeker een aanbeveling waard. Naar onze mening komen de bonen niet in de buurt van de absolute topproducten, maar dat zou ons enigszins hebben verrast. Uiteindelijk gaat de iets lagere prijs ten koste van een beetje smaak. Als speciale aanbeveling voor fijnproevers kunnen we de Lavazza Espresso Cremoso noemen. Wij hebben het ook getest en waren zeer tevreden met de resultaten.Lavazza Qualita Rossa gemalen koffie

Bekijk de dagprijsVoor welke koffiesoorten is Lavazza Qualità Rossa geschikt? Kan hij goede resultaten bereiken met alle koffiemachines?


Lavazza ESE qualita Rossa

Deze Lavazza-variëteit is bijzonder geschikt voor bereiding in een volautomatisch koffiezetapparaat. Maar hij smaakt ook goed in een espressomachine, als filterkoffie, in een portafilter en in een mokkapot. Met deze variëteit kunt u zowel een heerlijke espresso als een aromatische ontbijtkoffie zetten.

Wij vonden de bonen van Qualità Rossa echter het lekkerst voor latte macchiato en cappuccino. Daarom bevelen wij voor de bereiding in het bijzonder deze twee koffiespecialiteiten aan.


De opslag

In principe is de aanbevolen oplossing om hele bonen te bewaren. Maal de bonen indien mogelijk onmiddellijk voor het brouwen. De koffie verliest minder snel zijn aroma dan wanneer hij gemalen is en u proeft een intensere smaak. Bewaar Qualità Rossa (en ook andere variëteiten) altijd op een droge, koele en liefst donkere plaats. Zuurstof, hitte of vocht beschadigen het verse product. Ook de effecten van licht mogen niet worden onderschat. Om de aroma’s te bewaren, kunt u de geopende verpakking in een luchtdicht afgesloten bakje doen en het in de koelkast bewaren. Hele bonen in een geschikte verpakking, d.w.z. een verpakking die ondoordringbaar is voor lucht en licht, zijn waarschijnlijk de beste manier om de aroma’s te bewaren.Lavazza A modo mio qualita rossa

Bekijk de dagprijsConclusie over Lavazza Qualità Rossa

Met Qualità Rossa kiest u zeker voor een stevige kwaliteit koffie.

Ook al zijn de door Lavazza vermelde smaakcomponenten bij herhaalde tests niet volledig begrijpelijk, toch verkrijgt men een koffie met een aangenaam chocoladeachtige afdronk en kruidige aroma’s van hout en tabak.

Qualità Rossa kan met alle gangbare apparaten worden bereid, maar is vooral geschikt voor gebruik in volautomatische koffiezetapparaten. Vooral latte macchiato en cappuccino zijn erg goed gelukt!


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen