Lavazza Crema e Gusto kopen en aanbieding

Facebook
Twitter
LinkedIn


We hebben nog een koffie van Lavazza getest – deze keer Lavazza Crema e Gusto. Kan de koffie de beloften op de verpakking waarmaken? Hoe doet de koffie het in de smaaktest? We hebben deze en vele andere dingen nader bekeken.Lavazza Crema e Gusto

Bekijk de dagprijs


De verpakking

Tenminste op de voorkant is de informatie over het product uiterst karig. De consument ziet alleen dat het gaat om de variëteit “Crema e Gusto” van het traditionele huis Lavazza en dat deze geschikt is voor de bereiding van alle koffiespecialiteiten en ideaal is voor gebruik in volautomatische koffiezetapparaten. In het midden staat een kopje van wit porselein, met daarin dampende koffie met een respectabele crema. Aan de rechterkant wordt de consument meegedeeld dat er koffiebonen in de verpakking zitten – niet noodzakelijk een opmerkelijke verrassing. Er wordt echter niets meer specifieks gezegd over de samenstelling. Op de achterkant staat echter dat het een medium roast is, een koffie met een volle body en een intensiteit die wordt aangegeven in 5 bonen.

Na het malen kan de variëteit in alle koffiezetapparaten worden gebruikt, aldus de verdere mededeling. Wijzelf vonden de verpakking, met zijn overheersende okerbruine tint, niet bijzonder aantrekkelijk, hoewel we natuurlijk geen overhaast oordeel over de smaak willen vellen op grond hiervan. Het is immers niet ongewoon dat er een wereld van verschil is tussen presentatie en inhoud. De prijs van de bonen ligt duidelijk in het lagere segment, dus we zijn benieuwd of er een verband is met de productkwaliteit.


Het aroma bij het openen

We werden begroet door een sterk, intens aroma dat een beetje zuur leek.Lavazza Crema e Gusto koffiebonen

Bekijk de dagprijsDe bonen

Na ons onderzoek werd het geheim onthuld: de Crema e Gusto-variëteit bestaat uit 30% Arabica-bonen en 70% Robusta-bonen. Helaas was het totaalbeeld niet bijzonder harmonieus, omdat de bonen waarschijnlijk verschillend waren gebrand. Sommige bonen waren erg donker en de verpakking bevatte een bovengemiddeld aantal gebroken stukjes. We konden ook resten van koffiebessen zien. Al met al: niet bepaald een smakelijk gezicht! Een zeer gelijkmatig gebrande koffie, die bovendien slechts weinig olie bevat – perfect voor de volautomaat – vindt u in de Selezione Crema van Segafredo.


De Crema

We maakten eerst een espresso in de volautomatische koffiemachine. De crema was, waarschijnlijk niet in de laatste plaats dankzij het hoge Robusta-gehalte, zeer lang houdbaar en robuust met de typische fijne bruintint. Wij waren tevreden met dit zuiver visuele resultaat.


De smaak

Typisch voor alle Lavazza-koffies is de specificatie van het aromaprofiel, dat volgens de fabrikant in deze variëteit “tonen van chocolade” moet bevatten. Wij konden dit niet ontdekken in de espresso, de “gewone” koffie of de cappuccino en latte macchiato! Anderzijds vonden wij de smaak van de espresso en de gewone koffie een beetje zurig in de afdronk en over het geheel genomen niet bijzonder smakelijk. De zure smaak van de koffie met melk werd iets verzacht door de melk, maar toch vonden wij de koffie noch vol noch aromatisch, maar eerder bitter. Ons unanieme oordeel: Helaas duidt de lage prijs al op een gebrek aan kwaliteit: Lavazza heeft veel betere soorten in zijn assortiment!

Mede gezien het niet bijzonder indrukwekkende uiterlijk van de bonen is de lage prijs redelijk, maar wij zouden deze variëteit toch niet aan de grootste koffiekenners aanbevelen. Met de waargenomen hoge zuurgraad moet in elk geval rekening worden gehouden als u het liever zonder doet en de voorkeur geeft aan mildere soorten. Al met al waren we persoonlijk nogal teleurgesteld door deze koffie van Lavazza.Bekijk de dagprijsWelke koffievariëteiten kunt u bereiden met Lavazza Crema e Gusto?


Aangezien er geen rekening wordt gehouden met smaak, kunnen met deze variëteit uiteraard allerlei koffievariaties worden gemaakt. Vanwege de ietwat zure en bittere smaak raden wij u echter aan liever koffievariaties met melk te maken, zoals latte macchiato en cappuccino.


Welke machine heb je nodig?

De fabrikant raadt met name aan om het in een volautomatisch koffiezetapparaat te zetten. Maar als u een koffiemolen hebt, kan hij ook worden gezet in een filter- en mokkapot, en in een portafilter- en French press-machine.


Opslag

Doe de overgebleven bonen na het openen van de verpakking in een luchtdicht afgesloten bakje en bewaar het bij voorkeur in de koelkast. Ongeveer 5 minuten voordat u de koffie zet, moet u de variëteit uit de koelkast halen.


Bekijk de dagprijsConclusie over Lavazza Crema e Gusto


Helaas is de kwaliteit van Lavazza Crema e Gusto niet helemaal wat gepassioneerde deep L liefhebbers van een product zouden verwachten. Persoonlijk zijn wij van mening dat bij de aankoop ook rekening moet worden gehouden met de hoge zuurgraad van de koffie, ongeacht de bereidingswijze.

Als u besluit deze koffie te kopen, zijn dranken met melk zeker te verkiezen boven koffievariaties zonder melk.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen