Lavazza crema e aroma kopen en aanbieding

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het is moeilijk om je favoriete koffie te vinden. Daarom hebben wij voor u getest en willen wij u hier alle belangrijke en nuttige testresultaten geven. Deze keer presenteren we de Crema e Aroma koffie van Lavazza. Uiteraard zijn de factoren aroma, kwaliteit van de bonen, crema en smaak voor ons bijzonder belangrijk.Lavazza Crema e Aroma

Bekijk de dagprijs


De verpakking

Zoals altijd in onze testrapporten, willen we beginnen met de verpakking. De verpakking van Crema e Aroma is meestal crèmekleurig in lichte en donkere tinten, in overeenstemming met de naam, en er is ook een wit porseleinen koffiekopje gevuld met koffie en overgoten met een knappe crema. Op de Lavazza brandingschaal van 1 tot 10 leren we bovendien dat dit brandingsgraad 8 is, wat een vrij sterke branding is.

Voor onze test hebben we een versie met meer inhoud kunnen bemachtigen. Dit is een beetje anders ontworpen dan de gebruikelijke verpakking. Laten we het zo zeggen: het overtuigt met zijn extra inhoud, niet zozeer met zijn uiterlijk.

Voor onze test gebruikten we de 1000 g verpakking met hele bonen, een mix van intense Robusta bonen en fijne Arabica bonen. Overigens is de Crema e Aroma-variëteit alleen verkrijgbaar in de versie met hele bonen.


Het aroma wanneer je het opent

Bij het openen van de verpakking ontvouwt zich een sterk aroma, dat een volle smaak belooft met een evenwichtige structuur. Bij deze variëteit is het door de fabrikant vermelde smaakprofiel echter niet onmiddellijk in detail waarneembaar. We willen zien welke van de geadverteerde smaken zich tijdens het brouwproces kunnen ontplooien.Lavazza Crema e Aroma Koffiebonen

Bekijk de dagprijsDe bonen

Zoals reeds gezegd, is dit een koffiemelange die bestaat uit Arabica- en Robusta-bonen, waarbij de Robusta-bonen verantwoordelijk zijn voor het sterke smaakrecept, alsmede voor een langdurige, intense crema. De bonen zijn afkomstig uit geselecteerde teeltgebieden in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Helaas zijn de specificaties van de fabrikant niet specifieker.

Je kunt de Robusta’s al visueel onderscheiden van de Arabica bonen. Robusta-bonen zijn kleiner en ronder. Ze hebben een bijna rechte snit aan de platte kant. Arabica’s daarentegen zijn in het algemeen platter en ook groter. Zij hebben een duidelijk meer ovale vorm, waarbij de inkeping aan de platte zijde een zachte S-vorm vertoont. Maar laten we nu beginnen met de voorbereiding!


De crema

Het eerste wat u als Frahling-liefhebber na het maken (niet alleen bij deze soort) bij het opdienen zult zien, is, zoals we allemaal weten, de crema. Wat de consistentie betreft, doet deze crema zijn naam eer aan. Het is echt heel romig. Een goed evenwicht van het bonenmengsel moet verantwoordelijk zijn voor deze evenwichtige consistentie, aangezien wij ook met verschillende bereidingswijzen en -varianten even goede resultaten hebben bereikt. Een prachtig gezicht! Qua kleur was de crema echter een beetje bleek, zoals ook uit de foto’s zou moeten blijken. Hier geven we de voorkeur aan het goudbruine ideaal. Maar laten we nu overgaan tot het beslissende aspect, de smaakervaring van Crema e Aroma.


De smaak

De fabrikant beschrijft dit spectrum als volgt:


  • Fruitig en bloemig
  • Chocolade (volgens Lavazza is dit de hoofdsmaak)
  • Gedroogd fruit
  • Kruiden
  • Hout en tabak
  • Caramel
  • Mout en honing
  • BiscuitLavazza Crema e Aroma aanbieding

Bekijk de dagprijsOok deze soort hebben wij verschillende keren geproefd zonder de aangegeven smaakvariëteit te kunnen ontdekken. De overheersende smaken waren karamel, biscuit en honing, en een chocoladeachtige afdronk. Bovendien is de zuurgraad van de Lavazza Crema e Aroma zeer laag als gevolg van de gemiddelde brandingsgraad. Al bij al waren we tevreden over het sterke algemene aroma en de heerlijke, lang aanhoudende, bijna romige crema.

Wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft, behoort Crema e Aroma zeker niet tot de goedkoopste koffiesoorten, maar hij zit ook niet in het hoogste prijssegment. Een andere zeer goed geteste koffie van Lavazza is de Espresso Cremoso, die overtuigt met een intens aroma en ook een zeer stabiele crema.


Voor welke koffiesoorten is Crema e Aroma geschikt en met welke koffiemachines kunnen goede resultaten worden bereikt?


Deze koffie is bijzonder geschikt voor gebruik in volautomatische koffiezetapparaten met geïntegreerde molen. Maar Crema e Aroma smaakt ook heerlijk in alle andere koffiemachines en behoudt de eerder genoemde smaaknuances en het aantrekkelijke crema. Wij vonden het bijvoorbeeld verrassend lekker als het met een klassieke filtermachine werd bereid. Natuurlijk, als de crema belangrijk voor je is, krijg je hier niet waar voor je geld. Vanuit een zuiver aromatisch oogpunt kunnen we echter onze lof uitspreken. We vonden het erg leuk.

Wij hebben snel kunnen vaststellen voor welke koffievariant deze variëteit bijzonder geschikt is: De duidelijke, ondubbelzinnige winnaars waren latte macchiato en cappuccino. Alle koffie-melkspecialiteiten hebben ons volledig overtuigd, want niet alleen komt de fijne, fluweelheldere crema hier bijzonder goed tot zijn recht, maar ook de volle smaak en de evenwichtige structuur kunnen zich in deze combinatie naar onze mening het best ontwikkelen. Crema e Aroma is op zichzelf natuurlijk ook geschikt als espresso en als ontbijtkoffie, maar naar onze persoonlijke mening smaakt hij het best in combinatie met melk. Tijdens onze test hadden we bijna de indruk dat een andere benaming die duidelijker de geschiktheid voor melkcombinaties benadrukt, meer op zijn plaats zou zijn.


Opslag

Wij raden u aan Crema e Aroma altijd op een koele, droge plaats te bewaren, net als andere verse koffiesoorten. Om de aroma’s te behouden, laat u de koffie na opening in de verpakking en doet u hem in een luchtdicht afgesloten recipiënt, die u in de koelkast bewaart. Voor een perfecte smaakontwikkeling kunnen de bonen het best onmiddellijk voor de bereiding worden gemalen.Lavazza Crema e Aroma kopen

Bekijk de dagprijsConclusie

Crema e Aroma: Een kwaliteitskoffie die heerlijke melkkoffiespecialiteiten “oproept”!

Met zijn volle smaak, harmonieuze structuur, chocoladeachtige afdronk en lang aanhoudende crema is het een echt ronde smaakervaring, vooral in de vorm van een latte macchiato en als cappuccino. U kiest een lekkere koffie met een gemiddeld cafeïnegehalte. Crema e Aroma heeft een gemiddelde brandingsgraad, waardoor hij bijzonder zuurarm is (1/4).

Crema e Aroma kan met alle gangbare machines worden bereid, maar de soort behaalt vooral in volautomatische koffiemachines optimale resultaten en is zowel geschikt als espresso en als ontbijtkoffie. Als u op zoek bent naar een Italiaanse koffie voor uw latte macchiato zonder dat u zich in de hoogste gelederen van kwaliteit en prijs wilt begeven, is Crema e Aroma een geweldig product.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen